kruche ciasto z budyniem - 3541 przepisów (strona:77/237)

Seromak 375

jest dużo maku, ale w domciu mam makowych łasuchów więc ciasto powstało specjalnie dla nich. Szukałam przepisu z wykorzystaniem gotowej masy makowej i inspirację na ciacho znalazłam na blogu Ewa w kuchni.składniki:masa serowa700 g sera sernikowego (użyłam z wiaderka)3 jajka3 łyżki cukru waniliowego2 łyżki cukru1 budyń waniliowy, użyłam Wodzisławmasa makowa1 puszka masy makowej (850g(...)margarynyszczypta soliPrzygotować kruche ciasto. Mąkę wymieszać z cukrem pudrem i solą. Następnie dodać masło i posiekać nożem, dodać żółtka i zagnieść ciasto. Potem ciasto zawinąć w folię i włożyć na godzinę do lodówki. Po schłodzeniu ciastem wylepić formę (28x25), na dnie nakłuć widelcem, wstawić do nagrzanego na 180 C piekarnika i piec ok 15-20 minut, aż ciasto się lekko

Monia miesza i gotuje
Szarlotka z budyniową pianką 178

najczystszych górskich źródeł, z żytniego spirytusu. Pięciokrotne destylowanie sprawia, że jest doskonała w smaku i ja osobiście plasuję ją bardzo wysoko na tle wódek w takiej grupie cenowej. Potrzebujemy: Ciasto kruche: 200 g zimnego masła 50 g smalcu (opcjonalnie, możesz zastąpić go dodatkowym masłem) 2 i 1/2 szklanki mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 5 żółtek Warstwa z jabłkami(...)łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka cynamonu  Budyniowa pianka: 5 białek 1 szklanka cukru 1 opakowanie cukru waniliowego 2 opakowania budyniu bez cukru (waniliowy lub śmietankowy) 1/2 szklanki oleju rzepakowego szczypta soli Z podanych składników na kruche ciasto bardzo szybko zagniatamy kulę ciasta, którą dzielimy na 1 równe części. Wkładamy je do zamrażarki. Jabłka obieramy, usuwamy gniazda nasienne i ścieramy

MamaOskarka
Tarta czekoladowo miętowa 111

deseru. Spód tarty to po prostu bardzo czekoladowe kruche ciasto , a krem przygotowałam z dużej ilości mięty zaparzonej w mleku, mleko po 30 minutach nabiera lekko zielonego koloru i pięknego mocnego aromatu mięty. Przed przystąpieniem do przygotowania ciasta zaopatrzcie się w dużą ilość świeżej mięty! Na aromatycznym mleku gotujemy gęsty budyń, który w połączeniu z serkiem mascarpone zmienia się(...)minutes Total Time 1 hour Servings 12 Author Anna Ingredients Składniki na kruche ciasto 100 g mąki pszennej krupczatki 80 g mąki pszennej tortowej 4 łyżki cukru pudru 1 szczypta soli 25 g kakao 1 średnie jajko 130 g masła 1 łyżka śmietany Składniki na budyń miętowy 600 ml mleka 90 g świeżej mięty listki i łodyżki 90 g cukru

SprawdzonaKuchnia.pl
Pleśniak 151

przepisie jest dobre kruche ciasto, ja do przygotowania dzisiejszego przepisu użyłam mąki krupczatki, która daje niesamowicie kruche i delikatne ciasto. Ciasto przed pieczeniem należy dobrze schłodzić, aby łatwo dało zetrzeć się na tarce, a dlaczego ścierane ciasto, a nie wałkowane? Ścierane ciasto daje lepszy efekt, daje większą kruchość i delikatność niż rozwałkowany placek. Pomiędzy kruchym ciastem jest jeszcze dżem(...)warstwę czekoladowego ciasta, jeśli mielibyście ochotę dodać taką warstwę, trzeba dosypać do części kruchego ciasta kakao, ale dokładny przepis na wersję z czekoladowym ciastem podam innym razem, dziś zapraszam na Pleśniaka czy jak niektórzy nazywają go Skubańca w wersji z jasnym ciastem! Print Pleśniak .wprm-recipe-rating .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; } Niesamowicie kruche ciasto, pyszna warstwa dżemu

SprawdzonaKuchnia.pl
Tarta z jabłkami 191

jabłkami rozpoczynamy od ciasta kruchego. Schłodzone masło podziel na niewielkie kawałki, włóż do miski. Następnie dodaj mąkę pszenną, cukier, żółtka, łyżkę śmietany, proszek do pieczenia, cukier wanilinowy i sól. Wszystkie składniki wymieszaj i wygnieć na elastyczne ciasto za pomocą miksera, bądź ręcznie. Jeśli ciasto będzie zbyt suche można dodać jeszcze odrobinę śmietany. Tak przygotowane ciasto dzielimy na dwie części, jedną(...)ziemniaczaną. Odstawiamy do ostudzenia. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Kruche ciasto wyciągamy z lodówki. Foremkę do tarty smarujemy odrobiną tłuszczu, np. margaryną, masłem bądź olejem. Do formy wkładamy cienką warstwę ciasta z większej części, jeśli mamy małą formę ciasta starczy jeszcze na kilka mniejszych tart, jeśli mamy większą formę przygotujemy jedną tartę z jabłkami. Ciasto nakłuwamy widelcem i ponownie wkładamy na około

To Musisz Wiedzieć
Sernik z gruszkami 408

Ciasto kruche. Zagnieść ciasto kruche z podanych składników, zwinąć ciasto w kulę, podzielić na dwie nierówne części, włożyć je do dwóch torebek foliowych i wstawić do zamrażarki aż stwardnieją. Ciasto wyjąć z zamrażarki. Większą cześć porcji ciasta zetrzeć na tarce na grubych oczkach na przygotowaną formę (posmarowaną tłuszczem i obsypanej lekko bułką tartą). Spód ciasta zapiec ok. 20 minut(...)pudrem, dodać budyń w proszku, łyżkę mąki i aromat. Dodawać stopniowo ser i cały czas ubijać. Na koniec w oddzielnych naczyniach ubić śmietanę kremówkę i białka na puszystą masę. Bitą śmietaną i pianę z białek dodać do masy serowej i delikatnie wymieszać. Masę przełożyć na całkowicie wystudzony spód. Poukładać cząstki gruszek i na wierzch zetrzeć resztę ciasta kruchego. Wstawić

coolinarnastrefa.blogspot.com
Ciasto brzoskwiniowe bez pieczenia! Jak zrobić krem z kwaśnej śmietany? 119

kakaowymi kruchymi ciasteczkami lub herbatnikami. Ten deser to przepis, który sprawdzi się na wiele okazji! Jeśli szukasz przepisu ze świeżymi brzoskwiniami, to polecam przepis na ciasto z Ptasim Mleczkiem , kakaowym biszkoptem, kremem budyniowym i galaretką. Ciasto brzoskwiniowe bez pieczenia – PRZEPIS Ciasto z brzoskwiniami i kremem z kwaśnej śmietany Via Gusto Przepis na ciasto brzoskwiniowe bez pieczenia to ciasto, które(...)wiele pysznych ciast i deserów niezależnie od pory roku. Istnieje wiele pomysłów na wykorzystanie brzoskwiń z puszki w kuchni, które z pewnością zachwycą każdego łasucha. Jednym z popularnych sposobów na wykorzystanie brzoskwiń z puszki jest przygotowanie ciasta z brzoskwiniami. Do przygotowania takiego ciasta zwykle wykorzystuje się biszkopt lub kruche ciasto, które następnie wypełnia się kawałkami brzoskwini. Ciasto brzoskwiniowe można udekorować

Via Gusto
Budyniowiec bez pieczenia 170

Budyniowiec bez pieczenia to bardzo smaczne i szybkie w przygotowaniu ciasto, które nie wymaga użycia piekarnika.  Kruche herbatniki z dodatkiem pysznej masy budyniowej to prawdziwy raj dla podniebienia. Dodatkowo ciasto budyni owiec można przygotować w zaledwie 15 minut, co jest jego ogromną zaletą. Jeśli lubicie szybkie i łatwe ciasta, koniecznie musicie skosztować budyniowca. Przepis na ciasto budyniowiec bez pieczenia

Alle Dobre!
Wypieki z truskawkami 169

francuskim cieście       Ciasto z truskawkami    Sernik z truskawkami       Kruche ciasto z truskawkami       Tarta cytrynowa z rabarbarem i truskawkami w bezie        Kruchy torcik z truskawkami      Muffinki truskawkowe         Ciasto truskawkowa fantazja      Tarta truskawkowo-rabarbarowa z budyniem

Passions hobbies life
Sernik Oreo 183

skarbcu: czekoladowe kruche ciasto i czekoladowa polewa. Mniam!!! – oto mój komentarz ; ) Blacha 25 x 36 cm.  Składniki na ciasto: 1 3/4 szklanki mąki pszennej 3 żółtka ½ szklanki cukru 1/3 kostki masła 3 łyżki extraciemnego kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia ewentualnie 2 łyżki śmietany jeśli ciasto będzie za suche Wszystkie składniki łączymy zarabiając kruche ciasto. Ciasto wkładamy do zamrażarki(...)sera wiaderkowego 300 g cukru pudru 3 białka 2 jaja 250 g jogurtu greckiego 2 budynie śmietankowe Wszystkie składniki przekładamy do dużej misy i dokładnie miksujemy. + 2 opakowania ciastek oreo ( 2 x 180 g )- kroimy na połówki dodatkowo: polewa deserowa WYKONANIE: ciasto kruche nakłuwamy widelcem wylewamy masę serową w masę wciskamy połówki ciasteczek oreo wierzch wygładzamy pieczemy ok. 55 minut

Domowe ciasta
Tarta cytrynowa, Curry Me 206

Kruche ciasto ( może być takie , użyłam okrągłej formy o 28 cm średnicy). Nadzienie -> ugotować budyń z tych składników: sok z 3 cytryn + dopełnić zimną wodą do ok. 650 ml, 7-8 łyżeczek mąki kukurydzianej (rozmieszać mąkę dokładnie w kilku łyżkach zimnej wody i soku) + 3/4 szklanki cukru. Wierzch: ubita na sztywno piana z 5-6 białek + 3 łyżki cukru

Qlinarnie i Qlinarnie
Sernik ze złotą rosą 231

niektórych produktów. Składniki:   Masa serowa: 1 kg twarogu z wiaderka, 1 szklanka cukru, 3/4 szklanki oleju, 1,5 szklanki mleka, 2 budynie waniliowe, 1 jajko, 5 żółtek. Beza 5 białek, 0,5 szkl cukru, ciasto kruche : 225 g mąki, 100 g cukru, 100 g margaryny, 1 jajko. Przygotowanie: 1. Przygotuj kruche ciasto: 100 gram   margaryny posiekaj, wymieszaj

Aga w kuchni
Sernik " wiaderkowy" na spodzie jak ciastko 157

siekamy w mące, wlewamy roztrzepane żółtka z cukrami. Zagniatamy ciasto. Wkładamy do lodówki na 1 godz. do schłodzenia. Po schłodzeniu wykładamy ciastem brytfankę wyłożoną papierem do pieczenia, w ciasto wciskamy kawałki czekolady. Sernik: opakowanie ( 500 g ) serka wiaderkowego smakowego ( u mnie pomarańczowy) 1 szklanka cukru cukier waniliowy 4 jaja 1 budyń waniliowy 2 łyżki kaszy mannej 1 łyżka mąki ziemniaczanej(...)odcedzonych z wody ½ opakowania budyniu waniliowego do obtoczenia rodzynek Żółtka oddzielamy od białek. Miksujemy z cukrem na puszystą masę. Dodajemy serek wymieszany z kaszą manną, mąką i budyniem. Miksujemy.  Dodajemy obtoczone w suchym budyniu rodzynki. Mieszamy.  Białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywno. Mieszamy z masą serową.    WYKONANIE: ciasto kruche z czekoladą masa serowa pieczemy

Domowe ciasta
Sernik puszysty z papierówkami, na kruchym spodzie 92

ktoś czeka z powitaniem. A ten powitalny przepis zaspokoi potrzeby zasiadających  przy wspólnym stole miłośników zarówno serników,  szarlotek jak i ciast pachnących maślaną kruchością. Składniki: proporcje na tortownicę o średnicy 26 cm Ciasto kruche: 1 szklanka mąki pszennej 1/2 szklanki mąki krupczatki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/3 szklanki cukru 1 łyżeczka cukru waniliowego 2 jaja rozmiar(...)misce miksujemy sery z pozostałym cukrem, cukrem waniliowym.  Następnie wlewamy śmietankę, spienione jajka,  wsypujemy opakowanie budyniu i miksujemy wszystko chwilkę,  do dokładnego połączenia w puszysty krem.  Tak przygotowaną masę wylewamy na podpieczony,  przestudzony spód z ciasta kruchego.  Na wierzchu masy, dość gęsto układamy podsmażone jabłuszka.  Z zamrażarki wyciągamy pozostałą część ciasta kruchego

Kronika Piekarnika