łyżki cukru drobnego do wypieków Na masę serową: * 900 g jogurtu greckiego (dałam light) * 2 budynie śmietankowe w proszku (bez dodatku cukru) * pół szklanki cukru * 5 jajek * 2 łyżeczki cukru waniliowego Wykonanie: Ze wszystkich składników na kruchy spód zagnieść gładkie, elastyczne ciasto. Na stolnicy podsypanej mąką rozwałkować ciasto na wielkość formy do pieczenia. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia
Zrób to smacznieśmietanę. Chwilę siekaj a następnie szybko wyrób kruche ciasto. Ciastem wylep dno tortownicy wysmarowanej odrobiną masła. Wstaw do lodówki na 30 min. Ciasto podziurkuj widelcem w kilku miejscach. Tortownicę z ciastem wstaw do piekarnika nagrzanego do 200°C, piecz przez 10 minut. Wyjmij i na podpieczony spód rozłóż równomiernie budyń z dynią. Na budyniu rozsyp kruszonkę. Wstaw
Delicious PlaceBabka cytrynowa z polewą czekoladową Babka majonezowa Ciasto marchewkowe z polewą Bezowy tort dacquoise z daktylami i orzechami Ciasto buraczkowe Tarta Rafaello Drożdżowy zawijaniec z suszonymi owocami Drożdżowe brioszki z kajmakiem i jabłkami Napoleonka na kruchym spodzie Cytrynowa beza Babeczki z budyniem waniliowym Czekoladowe salami z orzechami laskowymi Serniki Wielkanocne gniazdka serowe na słodko Sernikowe koszyczki wielkanocne Cytrynowy sernik
Kulinarne przygody GatityBabka cytrynowa z polewą czekoladową Babka majonezowa Ciasto marchewkowe z polewą Bezowy tort dacquoise z daktylami i orzechami Ciasto buraczkowe Tarta Rafaello Drożdżowy zawijaniec z suszonymi owocami Drożdżowe brioszki z kajmakiem i jabłkami Napoleonka na kruchym spodzie Cytrynowa beza Babeczki z budyniem waniliowym Czekoladowe salami z orzechami laskowymi Serniki Cytrynowy sernik z truskawkami Sernik z żurawiną Tęczowy sernik Bazyliowy sernik
Kulinarne przygody Gatitypatrzyła, nawoływała.. Zlitowałam się i zrobiłam z niej spód do tarty i to był strzał w 10! Krucha, słodka - z budyniem i karmelizowaną gruszką smakowała świetnie. Zachęcam Was gorąco do spróbowania :) Cykl przepisów słodzonych stewią! Składniki na formę ok. cm: Ciasto: 1 puszka cieciorki gotowanej na parze Bonduelle 1 jajko 3 łyżeczki stewii Kilka kropel aromatu waniliowego 1 łyżeczka
CzarnawisienkaGabryś przyniósł ze sobą hot dogi w cieście drożdżowym, Michał babkę ziemniaczaną, Daria czekoladowe ciasto z cukinią, a Przemysław z Luizą babeczki bezglutenowe.Ja zrobiłam kruche babeczki z kremem patissiere, tartę śliwkową i krajankę z bezą i budyniem. Na spotkaniu pojawił się również Kurczak, czyli Aga z Eksperymentalnie.com, Michał i Sabina , a także rodziny
Słodkie Przyjemnościbyć na wynos do pracy. Taka chwila przyjemności z kawałkiem ciacha. ciasto kruche: 200 g mąki pszennej 100 g masła zimnego 1 jajko 2 żółtka 3 łyżki cukru pudru szczypta soli 1 łyżka zimnej wody masa serowa: 200 g sera twarogowego 1 szklanka śmietany kremówki 36 % 1 łyżka budyniu śmietankowego 3 jajka 1 pomarańczo 1 cukier cytrynowy 2 łyżki cukru
wesoła kuchniaKruche blaty : Mąkę łączymy z sodą i pozostałymi suchymi składnikami. Dodajemy pokrojone w kostkę masło. Zagniatamy ciasto i dzielimy na 3 równe części. Każdy kawałek wałkujemy na placki o wymiarach 25x35cm. Pieczemy przez ok 10 minut na złoty kolor w temperaturze 170 o C. Blaty studzimy. Krem budyniowy: ½ litra mleka wraz z cukrem zagotować. W pozostałej części mleka wymieszać budyń
Słodki Zakątekprzygotować ciasto z rabarbarem. W tym roku padło na delikatne ciasto na kruchym spodzie i z puszystą pianką budyniową. Bazę ciasta można przygotować z różnymi innymi owocami. Wszystko wg uznania. Mi najbardziej przypadła do gustu wersja z rabarbarem, ponieważ doskonale równoważy smak kwaśny ze słodkim. Składniki na ciasto: 2,5 szklanki mąki tortowej 2 łyżeczki proszku do pieczenia(...)cukru waniliowego 2 budynie waniliowe, proszek 1/2 szklanki oleju szczypta soli Dodatkowo: 500 g rabarbaru, pokrojonego w kawałki 2-3 łyżki cukru 2 łyżki bułki tartej Mąkę przesiać razem z proszkiem do pieczenia do dużej miski. Dodać zimne masło, pokrojone w kostkę, cukier, sól, żółtka oraz 1 łyżkę wody. Szybko wyrobić kruche ciasto. Jeśli będzie za suche, w końcowym etapie
Świat Ciastakruche ciastko z budyniem. Zatem przedstawiam babeczki o kruchym, owsianym spodzie, domowym budyniu waniliowym, marmoladą rabarbarową doprawioną cynamonem i rodzynkami, posypane kawałkami gorzkiej czekolady i kruchymi okruszkami... ach... A wszystko BEZ CUKRU !!! Trochę pracochłonne, ale uwierzcie - warto! Wyszło mi 14 babeczek. SKŁADNIKI NA KRUCHE CIASTO: 1,5 szkl. płatków owsianych 1,5 szklanki mąki 1 jajko 1/4 szklanki oleju(...)przygotowuję rabarbar MARMOLADA RABARBAROWA : 5 łodyg rabarbaru 3 łyżeczki cynamonu 6 łyżek syropu z agawy szklanka rodzynek PRZEPIS: kroję rabarbar w paseczki duszę ze wszystkimi składnikami, aż zgęstnieje BUDYŃ: 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej 5 żółtek pół łyżeczki olejku waniliowego szklanka mleka 5 łyżek syropu z agawy, miodu PRZEPIS: do rondelka wsypuję mąkę, żółtka, olejek i syrop podgrzewam na wolnym
Upiecz sobie babeczkętego przepisu piekłam już dwa razy z rzędu. Prezentowana dzisiaj jest z dodatkiem mąki razowej i idealnie smakowo pasuje do jeżyn. Jednak ciasto w całości upieczone z jasnej mąki orkiszowej było dużo bardziej kruche, jednak delikatniesze w smaku. Składniki na spód: 240 g mąki orkiszowej ( jasna 630 pół na pół z pełnoziarnistą) 180 g masła szczypta soli(...)łyżki zimnej wody 20 g ksylitolu lub cukru Składniki na nałożenia: 350 g serka śmietankowego 3 łyżki jogurtu greckiego 1 op. budyniu waniliowego 2 małe jajka 45 g ksylitolu lub cukru 700-800 g jeżyn Wykonanie: składniki ciasta szybko zagnieść, rozwałkować i podsypując odrobiną mąki, przełóż do natłuszczonej foremki na tartę ( z wyjmowanym dnem). Spód ciasta nakłuj widelcem i piecz
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!pamiętam rodzinnej uroczystości bez domowego ciasta 3 Bit. Ciasto jest inspirowane batonikiem 3 Bit- o połączenie mlecznej czekolady, z chrupiącym herbatnikiem i masą śmietankową. Z czego składa się ciasto 3 Bit? Ciasto 3 Bit jest przygotowane na herbatnikach z masą budyniową, bitą śmietaną i pyszną, bardzo słodką masą kajmakową. Ciasto 3 Bit jest ciastem, które nie wymaga pieczenia, więc myślę(...)masą kajmakową i budyniami jest szybkim i prostym pomysł na smaczny deser. Ciasto nie wymaga pieczenia, więc osoby, które nie mają w domu piekarnika mogą również przygotować to pyszne ciasto bez pieczenia. Jeśli lubisz ciasta bez pieczenia i do tego proste i szybkie w przygotowaniu to polecam ciasto śmietankowa krówka, albo ciasto Twix. Ciasta bez pieczenia w ostatnim czasie stały
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!wyszukanych składników. PRZEPIS NA TARTĘ SEROWĄ Z WIŚNIAMI Składniki na tartę serową: Kruchy spód: 200 g biszkoptów lub suchych okrawków ciasta biszkoptowego 150 g masła 2 łyżeczki ciemnego kakao Masa serowa: 250 g miękkiego twarogu lub twarogu mielonego 3 łyżki cukru 1 pełna łyżka masła 1 budyń waniliowy 100 ml mleka Dodatkowo: 30 g czekolady deserowej 1 łyżeczka oleju(...)mleku rozrobić proszek budyniowy. Wlać do gotującej się masy serowej. Gotować, cały czas mieszając. Gdy masa zacznie gęstnieć, zdjąć z ognia. Ciepłą masą wyłożyć na kruchy spód do tarty. Wierzch ciasta wyrównać. Gdy masa zupełnie wystygnie, wstawić tartę do lodówki. 4. Czekoladę drobno połąmać lub pokroić. Przełożyć kawałki czekolady do małej miseczki. Wlać łyżeczkę oleju. Czekoladę rozpuścić
kolorowotorcikowosernikiem i powiem szczerze, że serniczek wyszedł świetnie :) Ciasto kruche (kruszonka): 150g masła 82% 2 żółtka 2/3 szklanki cukru 2 łyżeczki cukru waniliowego Szczypta soli 1 ½ szklanki mąki Masa serowa: 1 kg twarogu półtłustego (najlepiej twardego w kostce) 50g masła 82% 1 szklanka cukru 5 jajek 2 białka 1 budyń waniliowy 2 łyżeczki cukru waniliowego Dodatkowo: 200g krówek Wszystkie składniki
Smakowy RajSkładniki: CIASTO KRUCHE: mąka tortowa 30 dag, masło lub margaryna 15 dag, żółtka 1 sztuka, cukier 10 dag SERNIK: jajka 4 sztuki, masło lub margaryna 10 dag, cukier 1 szklanka, aromat migdałowy 2 krople, twaróg 1 kg/wiaderko, budyń śmietankowy 1 opakowanie, kasza manna 3 łyżki, herbatniki pełnoziarniste - ile potrzeba, śliwki 1/2 kg, cukier puder - ile potrzeba z podanych składników /białko do piany do sernika/ zagnieść ciasto, forma 25x24 cm wyłożona papierem do pieczenia, ciasto na dnie ułożyć, nakłuć widelcem i i schować do lodówki na godzinę, piekarnik nagrzany na 200 C, spód podpiec 15 minut, w tym czasie przygotować masę serową żółtka, miękkie masło, cukier, aromat migdałowy mikserem ucierać do białości z 4 minuty na dużych obrotach wsypać kaszkę
W Mojej Kuchni Lubię