kruche ciasto z budyniem - 3541 przepisów (strona:94/237)

Kruche ciasto z truskawkami, budyniową pianką i kokosową kruszonką 203

szczypta soli 1 opakowanie dużego budyniu śmietankowego (64 g) 1,5 łyżki mąki ziemniaczanej 3/4 szklanki brązowego cukru 16 g cukru waniliowego (np. domowej roboty ) 1/2 szklanki oleju kokosowego (rozpuszczonego) ok. 45-50 dag truskawek Kokosowa kruszonka: 120 g mąki kokosowej 50-60 g brązowego cukru 1/2 kostki zimnego masła Kruche ciasto z truskawkami, budyniową pianką i kokosową kruszonką

Moje Qulinaria
Zielona babka piaskowa z lukrem 197

Babka cytrynowa z polewą czekoladową Babka majonezowa Ciasto marchewkowe z polewą Bezowy tort dacquoise z daktylami i orzechami Ciasto buraczkowe Tarta Rafaello Drożdżowy zawijaniec z suszonymi owocami Drożdżowe brioszki z kajmakiem i jabłkami Napoleonka na kruchym spodzie Cytrynowa beza Babeczki z budyniem waniliowym Czekoladowe salami z orzechami laskowymi Serniki Cytrynowy sernik z truskawkami Sernik z żurawiną Tęczowy sernik Bazyliowy sernik(...)Sernik dyniowy Sernik dyniowy z karmelem Sernik pomarańczowy Zielona babka piaskowa z lukrem Proporcje na formę  z kominem o średnicy 24 cm Czas przygotowania: 60 minut Składniki Ciasto 3 jajka 3/4 szklanki nierafinowanego cukru trzcinowego 125 ml oleju rzepakowego  150 g świeżego szpinaku 220 g mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody oczyszczonej

Kulinarne przygody Gatity
Ciasto z rabarbarem 181

każdym robotem, to jakby połączenie ciasta kruchego z ucieranym, choć jednak bardziej w stronę kruchego. Pomysły na ciasto z owocami : Ciasto biszkoptowe z owocami Szybkie ciasto z owocami Proste ciasto z rabarbarem Ciasto ucierane z owocami Ciasto z owocami Ciasto z rabarbarem - składniki: Ciasto: 3 szklanki mąki pszennej 1 szklanka cukru 180 g zimnego masła 2 jaja 1 szklanka jogurtu(...)Warstwa serowa: 800 g twarogu sernikowego (może być z wiaderka, ale raczej o zwartej konsystencji) 2 opakowania budyniu waniliowego 1/2 szklanki cukru 200 g śmietanki 30 %  Kruszonka: 1 szklanka mąki pszennej 1/2 szklanki cukru 90 g masła Warstwa owocowa - przygotowanie: Ciasto kruche z rabarbarem zaczynamy od przygotowania warstwy owocowej. Pokrojony rabarbar wkładamy do rondelka i podgrzewamy przez 7 minut

MamaOskarka
wyjątkowa "tarta od serca" z jabłkami z budyniem czekoladowym... 177

minut, po tym czasie wsypać duży budyń czekoladowy Delecta i szybko wymieszać do zagęszczenia jabłek, wystudzić z podanych składników mikserem zrobić szybko ciasto na tartę, schować do lodówki na 30 minut forma do tarty z wysuwanym dnem 24 cm - dno wyłożyć papierem do pieczenia, z 3/4 ciasta wyłożyć w formie i na brzegach formując ręką, nakłuć widelcem(...)ciasta rozwałkować cienko i powycinać foremką serduszka na podpieczone ciasto nałożyć masę jabłkową, ułożyć serca i piec dalej 45-55 minut wystudzoną tartę przełożyć na talerz, posmarować lukrem, posypac posypkami Decorada Delecta i schować w chłodne miejsce na 2-3 godziny tarta jest krucha, chrupiąca a masa jabłkowa z budyniem czekoladowym jest aromatyczna i smakuje wyśmienicie w takim połączeniu smaków

W Mojej Kuchni Lubię
Kruche ciasto z truskawkami i budyniową pianką 157

się? Kruche ciasto z truskawkami Składniki: prostokątna foremka 25 cm x 35 cm Kruche ciasto 425 g pszennej mąki 250 g masła, zimnego 30 g cukru pudru 2 łyżeczki proszku do pieczenia 5 żółtek ¼ łyżeczki soli Pianka budyniowa 5 białek 200 g cukru 1 budyń waniliowy, waga 40 g 4 łyżeczki ziemniaczanej mąki 1 łyżeczka waniliowego ekstraktu 125 ml oleju(...)mąkę, budyń i na końcu olej. Wyłóż piankę na ciasto i rozprowadź równomiernie. Oczyść truskawki, przekrój na pół jeśli są duże i wciśnij w piankę. Zetrzyj mniejszą porcję ciasta na piankę i wstaw ciasto do piekarnika. Piecz ciasto przez 40 minut. Wyjmij, ostudź i pokrój na kawałki. Smacznego!         Spara Spara Spara Spara The post Kruche ciasto

codojedzenia
Tarta z jagodami, budyniem i bezą 311

owoce dziko rosnące i mogą stać się źródłem zakażenia groźnymi pasożytami. Inspiracją powstania tego ciasta była tarta porzeczkowa, na którą przepis znajdziecie  tu . Składniki: Spód: 150 g mąki pszennej 50 g cukru 100 g masła+do wysmarowania formy 2 żółtka Budyń: 1 opakowanie budyniu niesłodzonego śmietankowego lub waniliowego 2 łyżki cukru z prawdziwą wanilią 500 ml mleka Owoce(...)łyżki mąki ziemniaczanej Przygotowanie: Zagniatamy kruche ciasto- mieszamy mąkę, cukier, dodajemy pokrojone w kostkę zimne masło i rozcieramy palcami lub ciekamy nożem aż powstania sypka, drobna kruszonka. Dodajemy żółtka i zagniatamy do powstania jednolitego ciasta. Delikatnie je rozpłaszczamy, zawijamy w folię i wkładamy na 1 godzinę do lodówki. Formę do tarty smarujemy masłem. Ciasto wałkujemy i w razie potrzeby podsypujemy

Smakowity Blog Kulinarny
Ciasto malina w stogu siana 172

łyżek masy budyniowej 1/2 puszki gotowej masy kajmakowej Przygotowanie: Schłodzone kruche ciasto (zagniatamy ok.1/2 masła, 1 szklanka mąki, 3 żółtka, 3 łyżki cukru,1 łyżeczka proszku do pieczenia), ścieramy na tarce o grubych oczkach na formę wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy około 20 minut w temp. 180 stopni. Ciasto kataifi rozkładamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, smarujemy rozpuszczonym(...)wyszły 2 blaty z tego ciasta. Jeden pokruszyłam na wierzch ciasta Masa budyniowa: 1 szklankę mleka mieszamy trzepaczką z żółtkami, cukrem,cukrem waniliowym,mąkami. Pozostałe mleko podgrzewamy w garnku. Do gotującego się mleka wlewamy mieszaninę z żółtkami. Gotujemy chwilę mieszając. Powinien powstać budyń. Ugotowany budyń studzimy. Zupełnie zimny budyń miksujemy z masłem w temperaturze pokojowej ( z zimnym masłem prosto

Bon appetit mon amie
Szarlotka Świąteczna 166

dekorację tarty i nadają jej świątecznego charakteru. Składniki na kruche ciasto: 300 g mąki 4 łyżki cukru pudru 210 g masła 2 łyżki zimnej wody Masa jabłkowa: 1 kg jabłek (reneta) 1/4 szklanki cukru trzcinowego 1 płaska łyżeczka przyprawy piernikowej sok z 1/2 cytryny 1 łyżka cukru wanilinowego 1 łyżka budyniu śmietankowego opcjonalnie 2 - 3 łyżki likieru kokosowego lub amaretto(...)posmarowania ciasta Zaczynamy od przygotowania ciasta. Mąkę wsypać do miski, dodać cukier puder i pokrojone w kosteczkę zimne masło. Dodać wodę. Za pomocą melaksera lub ręcznie zagnieść jednolite kruche ciasto. Złączyć je wszystkie w jednolitą kulę i włożyć do lodówki na około pół godziny.  Jabłka obrać, pokroić na ćwiartki, powycinać gniazda nasienne. Pokroić na plasterki. Do garnka z grubym

Świat Ciasta
Tarta z mascarpone, bitą śmietaną i borówkami 186

Witajcie :-) Kilka dni temu robiłam tartę z budyniem i owocami - klik , smakowała nam ona bardzo, moje dziecko zaraz zamówiło kolejną :-) Zrobiłam i podaję przepis, tym razem

kruche babeczki
Sernik ze śliwkami 188

twarogu tłustego lub półtłustego, zmielonego trzykrotnie 500 g serka ricotta 2 duże jajka 1 opakowanie budyniu waniliowego bez cukru (40 g) 2/3 szklanki drobnego cukru 500 g śliwek węgierek, odpestkowanych Przygotowanie: Wszystkie składniki na kruchy spód wyrobić między palcami do momentu kiedy ciasto zacznie się formować kruszonkę. Tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia. Połowę kruszonki wysypać do tortownicy, wylepić spód ciasta

Fabryka pomysłów
Szarlotka na ciepło z lodami 126

cynamonem, idealnie kruche ciasto i obłędny smak domowych lodów. Jestem pewna, że tak podana szarlotka będzie twoim ulubionym ciastem niezależnie od pory roku, ale możesz też wypróbować przepis na szarlotka z budyniem . Do jabłek na szarlotkę tradycyjnie już dodaję odrobinę goździków. Szarlotka z lodami nie jest ciastem dietetycznym, ale dla nas to królowa jesiennych i zimowych ciast z jabłkami(...)przepisu, ale możecie też użyć gotowych jabłek do ciast. 4. Formę do ciasta posmaruj masłem i wyłóż papierem do pieczenia (papier lepiej przylega do natłuszczonej formy). Połowę ciasta pokrój na równej grubości plastry i wyłóż nimi dno formy, tak, aby nie było pustych przestrzeni. Nakłuj całą powierzchnię ciasta widelcem. Pozostałe ciasto zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Piekarnik nagrzej

Cztery Fajery
Sernik z bananowym shake i pianką Milky Way 260

oraz posiekane masło. Zagnieść kruche ciasto. Wylepić dno wyłożonej pergaminem tortownicy o śr 24 cm.  Wsadzić do lodówki na czas przygotowania masy serowej. MASA BANANOWA: Jajka ubić na puszysto z cukrami, dodać zmielony twaróg, zmiksować. Banany obrać ze skórki skropić sokiem z cytryny, zblenderować z mlekiem na shake wlać do masy serowej dodać budyń, wszystko krótko wymieszać(...)miksować długo aby nie wtłaczać do sernika dużo powietrza –wtedy sernik może popękać a ma być równy jak stół. Tak przygotowaną masę wylać na kruchy spód, przykryć wierzch folią aluminiową wsadzić do nagrzanego do 180*c piekarnika piec około 50 minut. Wystudzić. PIANKA MILKY WAY:Batoniki rozdrobnić przełożyć do rondelka wlać 3 łyżki śmietany kremówki podgrzać cały czas mieszając

Wanilia i Kardamon
KRUSZAWIEC 216

pieczenia i śmietany zagnieść kruche ciasto. Podzielić na 3 części. Do jednej części dodać kakao i jeszcze raz zagnieść ciasto. Ciasto kakaowe i jedno ciasto białe owinąć w folię spożywczą i wstawić do zamrażalnika.Pozostałe ciasto wyłożyć do formy prostokątnej (o wymiarach około 35cm x 24cm) wysmarowanej masłem lub margaryną i posypanej mąką.Na cieście rozsmarować dżem lub powidła(...)dżem wyłożyć owoc.Ciasto kakaowe zetrzeć na wyłożone owoce (lub pokruszyć na kawałki).Ubić 4 białka. Pod koniec ubijania dodać pozostałe ¾ szklanki cukru i dalej ubijać. Dodać budyń. Białka wyłożyć na ciemne ciasto.Na białka zetrzeć jasne ciasto (lub pokruszyć na kawałki).Piec w nagrzanym piekarniku około 60 min. w temperaturze 180°C.Smacznego

Walijskie Pichcenie
Babeczki z budyniem waniliowym 190

kruche ciasto. Ja robię to przy pomocy malaksera. Formujemy kulę i wkładamy do lodówki na 30 minut. Po tym czasie na lekko omączonym blacie wałkujemy ciasto na grubość 4 mm i wykrawamy kółka przy pomocy foremek. Następnie wyklejamy ciastem foremki na babeczki, które uprzednio posmarowaliśmy tłuszczem. Resztę ciasta zostawiamy, aby później zrobić z nich pokrywki do babeczek. Foremki z ciastem(...)oraz ciasto chowamy do lodówki na czas przygotowania budyniu. Do garnka wlewamy mleko, dodajemy rozkrojoną laskę wanilii i masło. Doprowadzamy mleko do wrzenia i wsypujemy przesianą mąkę, szybko mieszając rózgą, aby nie powstały grudki. Zmniejszamy ogień i chwilę gotujemy, aż masa zgęstnieje. Następnie dodajemy po jednym żółtku i po łyżce cukru. Wszystko dokładnie mieszamy, aż cukier się rozpuści. Ciepłym budyniem

Kulinarne przygody Gatity
Sernik z makiem 128

masą makową. Trochę taki seromakowiec, ale z przewagą sernika. Ciasto powstało jak to się mówi "na spontanie". Miałam ogromną ochotę na jakieś dobre ciasto i po szybkim przeglądzie lodówki i spiżarni, wybór padł na sernik z makiem. Zrobiłam go na kruchych ciastkach z marmoladą i polałam czekoladą. Dla mnie takie ciasto to strzał w dziesiątkę, przynajmniej o tej porze roku(...)takiej pogodzie. Oto przepis: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: ok. 600g kruchych ciastek z marmoladą (można użyć innych ulubionych) 1,25kg sera (u mnie 1kg z wiaderka i 250g sera białego w kostce) 6 jaj 100g masła 1szkl. cukru 1 cukier waniliowy 1 budyń waniliowy kilka kropel olejku pomarańczowego do ciast ok. 3 łyżki masy makowej z bakaliami szczypta soli Polewa

Waniliowe Improwizacje