kruche ciasto z budyniem - 3041 przepisów (strona:103/203)

Placek śliwkowy z kruszonką. 426

zeszytu. Ciasto składa się z kruchego spodu, warstwy śliwek, masy śmietanowej z jajkami, cukrem, cukrem waniliowym i proszkiem budyniowym. Całość posypana jest pyszną kruszonką z nutą cynamonu i kardamonu. Ciasto smakowało rewelacyjnie, zniknęło bardzo szybko. Nawet mój facet, który za ciastami nie przepada zjadł większość. To najlepsza rekomendacja :). Zapraszam serdecznie na chrupiące i czarujące ciasto ze świeżymi śliwkami(...)budyniu waniliowego Ponadto: 750 g śliwek Dodatkowo do kruszonki (1/4 ciasta): 1 łyżka mąki 1/4 łyżeczki kardamonu           Sposób przyrządzania:             Mąkę przesiać do dużej miski, dodać cukier, cukier waniliowy, sól, mielone migdały, proszek do pieczenia i cynamon, wymieszać. Dodać żółtko, masło i kwaśną śmietanę, wszystkie składniki zagnieść na kruche ciasto

Zakątek rozkoszy kulinarnych
Sernik z rosą 271

wilgotny z lekką pianką, na której są piękne kropelki rosy ;) KRUCHY SPÓD: 1 1/2 szklanki mąki pszennej 100 g masła 1/3 szklanki cukru pudru 2 żółtka 1 łyżeczka proszku do pieczenia SERNIK: 1 kg twarogu zmielonego 3/4 szklanki cukru 2 łyżki cukru z prawdziwą wanilią 2 szklanki mleka 2 budynie waniliowe 2 jajka 4 żółtka 1/4 szklanki oleju rzepakowego BEZA(...)białka 1 szczypta soli 1 szklanka cukru Mąkę pszenną przesiać z proszkiem do pieczenia i połączyć z cukrem pudrem. Posiekać razem z żółtkami i szybko zagnieść ciasto. Rozwałkować na wielkość foremki 23 x 33 cm i ułożyć na dnie. Ciasto schłodzić przez ok 30 min i wstawić do piekarnika nagrzanego do 190*C. Piec przez 15 min. Jajka z żółtkami

https:KKuchniaMniam
Sernik tradycyjny z 10 jaj 139

ciężki sernik na kruchym cieście z prawdziwego twarogu. Sernik jest mocno kremowy i śmietankowy. Ser tradycyjnie przemieliłam na maszynce do mięsa, jak to robiły nasze babcie i dodałam ubitą z białek pianę. Całości dopełnia kakaowa polewa. Sernik jest bardzo podzielny, bo zrobiłam go na dużej blasze. idealnie nada się na świąteczne spotkania rodzinne lub jako ciasto na imieniny do pracy(...)nich to świetna zabawa i nauka zarazem! Na dużą blaszkę 25x30 cm Na kruchy spód: 130 g masła 300 g mąki krupczatki 1 całe jajko 1 żółtko 5 łyżek cukru pudru Na sernik: 1,2 kg tłustego twarogu 300 g cukru 330 ml śmietanki 36% 2 budynie śmietankowe z cukrem 2 łyżki maki ziemniaczanej 10 jajek L szczypta soli

Krylowa Kuchnia
SERNIK Z JAGODAMI 237

ęsty) - 250g mascarpone lub ricotty - 130g ksylitolu (lub cukru) - budyń śmietankowy (40g) lub 40 mąki ziemniaczanej - 1 łyżka ksylitolu z wanilią (lub cukier waniliowy) - 1 jajko (dałam 2 mniejsze, ze względu na gęsty ser) dodatkowo: - 400g jagód Masło pokroić na mniejsze kawałki, dodać mąkę (i), ksylitol i zagnieść kruche ciasto. Gotowym ciastem wykleić dokładnie dno tortownicy wyłożonej wcześniej papierem

Smaczne Zdrowe
Ciasto orzechowe 131

głównej: Łącki przekładaniec Sernik orzechowo-kajmakowy z jabłkami Orzechowe choinki z ciasta francuskiego Ciasto kawowo-orzechowe z kawową galaretką Ciasto orzechowo-miodowe siostry Anastazji Tort orzechowo-migdałowo-czekoladowy Ciasto kruche : 370 g mąki pszennej 350 g masła 3 żółtka 3 łyżki zimnej wody 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Ciasto orzechowe : 6 jajek 3 białka 270 g cukru pudru(...)Wylewamy ciasto orzechowe. Na wierzch wykładamy drugą część kruchego ciasta ( ciasto będziemy kroić potem na pół, jeżeli macie czas, lub obawy, że ciasto nie wyrośnie jak powinno, można rozłożyć kruche ciasto na dwie blaszki i od razu ciasto orzechowe podzielić na dwie części). Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 35 minut (do zezłocenia się kruchego ciasta

Smaki Na Talerzu
Pychotka 111

wierzchu. Mają powstać dwa takie same ciastakruche ciasto, powidła, piana, orzechy. • Piec w temp. 180 st.C przez 20-30 minut. Krem • Zagotować połowę mleka z cukrem i cukrem waniliowym. • W reszcie mleka roztrzepać żółtka i obie mąki. • Połączyć razem i ugotować budyń. • Wystudzić i utrzeć z miękkim masłem

To co kocham
Ciasto z kaszy manny z owocami 211

Jak już kiedyś pisałam bardzo lubię ciasta z kaszy manny.Zarówno te na zimno , jak i te wymagające pieczenia.Zwykle robi się je błyskawicznie , a w smaku

Ostra na Słodko
Sernik królewski 302

ciastem kakaowym według przepisu mojej Teściowej.Świetne ciasto na każdą okazję :)SKŁADNIKI   (blacha 40x25cm)Kruche ciasto kakaowe:500g mąki pszennej300g masła1 szklanka cukru3 łyżki kakao2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 1 jajko Masa serowa1,20kg półtłustego twarogu w kostce8 jajek300g cukru1 budyń waniliowy lub śmietankowy200g masła1 olejek (waniliowy lub śmietankowy)rodzynkiPRZYGOTOWANIEZ przesianej mąki i reszty podanych składników

Moje Kuchenne Rewelacje
Budyniowa tarta ze śliwkami 244

przed włożeniem do piekarnika Źródło przepisu: "Życie na gorąco", nr 34/2013.Składniki:Kruche ciasto: 250 g mąki sól pół łyżeczki proszku do pieczenia 75 g cukru pudru 1 cukier wanilinowy 125 g masła 1 jajko Krem: 400 g śliwek 250 ml mleka 100 g cukru pudru 1 budyń śmietankowy/waniliowy 200 ml śmietany 18%  3 jajka Wykonanie: Mąkę przesiać

Pasja Smaku
Sernik królewski 171

Składniki na sernik królewski: Ciasto:  3 szklanki mąki pszennej 300 g masła (schłodzić) 3 żółtka 1/2 szklanki cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki naturalnego kakao Masa serowa:  1 kg sera białego twarogowego tłustego lub półtłustego 4 jajka 3 białka jaja kurzego 3/4 szklanki cukru 150 g masła 1 (40 g) budyń śmietankowy w proszku bez cukru(...)stopniowo po łyżce dodać ser i budyń, zbyt długo nie miksować, aby masy nie napowietrzać. Namoczone rodzynki odcedzić, lekko osuszyć ręcznikiem papierowym i wymieszać z mąką, a następnie delikatnie wmieszać do masy serowej. Jeśli nie lubimy rodzynek, można ich nie dodawać. Masę serową wyłożyć na ciasto. Zobacz również: sernik z brzoskwiniami na kruchym spodzie

Kuchcik gotuje
Serowo-makowa tarta 192

mój mąż uwielbia makowiec a ja sernik to połączyłam te dwa smaki ze sobą i wyszła pyszna tarta serowo-makowa z bakaliami ,jabłuszkiem i lukrem Składniki: na ciasto kruche: 260g mąki pszennej 150g masła lub margaryny 35g cukru   2 żółtko ok 2 łyżek wody na masę makową: pół puszki gotowej masy makowej HELIO 2 łyżki skórki kandyzowanej HELIO(...)dałam mały serek mój ulubiony) 1 żółtko łyżka masła 2 łyżki cukru 1 łyżka budyniu śmietankowego w proszku na lukier: łyżka śmietany 18  kilka łyżek cukru pudru, kilka kropli sosu z cytryny dodatkowo 1 jabłko     Przygotowanie:  Z podanych składników zagniatamy  ciasto i wkładamy do lodówki na 1-2 godz. W jednej misce mieszamy składniki

Swojskie jedzonko
Kajmakowy sernik gotowany z orzechami 1057

CIASTO KRUCHE: 3 szklanki mąki pszennej 1 1/2 szklanki mąki krupczatki 250 g margaryny 1/3 szklanki cukru pudru 3 łyżeczki proszku do pieczenia 3 jajka 3 łyżki śmietany 18% 1 łyżka kakao 210 g masy kajmakowej 250 g orzechów włoskich SERNIK KAJMAKOWY: 1 kg twarogu zmielonego 3/4 szklanki cukru 200 g masła 250 g masy kajmakowej 3 jajka 2 budynie(...)śmietankowe 1/2 szklanki mleka POLEWA: 50 g masy kajmakowej Mąkę pszenną wymieszać z krupczatką, proszkiem do pieczenia i cukrem pudrem. Posiekać razem z zimnym masłem dodając jajka i śmietanę. Ciasto zagnieść i podzielić na dwie części 1/3 i 2/3. Do mniejszej części ciasta wgnieść dokładnie kakao i włożyć do zamrażarki. Ciasto białe podzielić na 3 części i każdą oddzielnie rozwałkować

https:KKuchniaMniam
Ciasto serowo- jabłkowe 478

Wielkość formy :  Ciasto kruche:60 dag mąki 3 jajka25 dag margaryny2 łyżeczki proszku do pieczenia2 łyżki kakao15 dag cukru pudru Z podanych składników zrobić kruche ciasto, podzielić na trzy części,do jednej dodać kakao i ponownie zagnieść.Rozwałkować i upiec blaty. Piec w 180 stopniach około 20 min.Masa jabłkowa:60 dag prażonych jabłekgalaretka owocowa (wiśniowa) Jabłka prażone(...)twarogu 12 dag cukru kryształu3 jajka8 dag budyniu(śmietankowy)200 ml mlekaSer zmielić dwa razy dodać jajka,cukier i zagotować.Dodać rozpuszczony w mleku budyń i gotować aż zgęstnieje,przestudzić. Na kruchy jasny blat wyłożyć masę jabłkową,przykryć  blatem kakaowym ,wylać masę serową,przykryć ostatnim blatem.Oblać polewą czekoladową

Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnienia
Sernik z pierniczkami na makowo - bakaliowym spodzie 375

mąki pszennej, 1/2 szklanki cukru pudru,100 g masła lub margaryny,2 żółtka,1 łyżeczka proszku do pieczenia.Z podanych składników zagnieść kruche ciasto. Jeśli jest zbyt suche, można dodać odrobinę kwaśnej śmietany. Ciasto owijamy w folię spożywczą i odkładamy do lodówki na przynajmniej pół godziny.Masa makowa:20 dkg maku - użyłam mielonego maku BakMit,4 jajka,3/4 szklanki(...)kostka masła lub margaryny,1 budyń waniliowy lub śmietankowy bez cukru.Masło utrzeć z cukrem, dodając po jednym żółtku, ser i proszek budyniowy. Na końcu dodać ubitą pianę z białek i delikatnie wymieszać.Dodatkowo:40 dkg pierniczków w czekoladzie.Na podłużnej blasze (ja użyłam mniejszej, kwadratowej, dlatego ciasto jest dość wysokie) wykładamy:-kruche ciasto - rozwałkowane i przełożone,- masę makową,- połowę masy

Codzienna kuchnia niecodzienna