kruche ciasto z budyniem - 3041 przepisów (strona:108/203)

Ekstra ciasto z jabłkami z swojskim budyniem i ubitą pianą 179

proszku do pieczenia - 2 żółtka ( białek nie wyrzucaj) - 1 jajko całe - około 1,5 kg jabłek Masło powinno być zimne! Wrzuć wszystko do miski i wymieszaj dokładnie hakiem do ciast kruchych, jeżeli nie masz robota to wymieszaj wszystkie składniki sypkie, wysyp na stolnicę, dodaj resztę składników i nożem tak długo po nich ciachaj aż się połączą.  Teraz szybko zagnieć(...)Chwilę pomieszaj i wyłącz palnik. Blachę wyłóż papierem do pieczenia, rozwałkuj jedną z większych części i wyłóż nią spód blachy, poukładaj ciasno jabłka, wylej na nie gorący budyń. Rozwałkuj drugą część ciasta, połóż na budyń, ubij białka.Gdy białka sztywnieją dodaj 4 łyżki cukru pudru i jeszcze chwilę poubijaj, rozsmaruj na wierzchu ciasta. Najmniejszy kawałek ciasta z zamrażarki zetrzyj

Pasje Jolki
Rurki z kremem 251

Choć oczywiście każdy może wykonać swój ulubiony lub napełnić rurki po prostu bitą śmietaną :). Przepis na około 50 - 60 rurek ( długość metalowych tulejek do rurek - 12 cm ) Kruche ciasto: 500 g mąki pszennej 250 g masła, zimnego 250 g gęstej, kwaśnej śmietany 18 % Krem: 600 ml mleka 120 g cukru 60 g mąki pszennej 3 łyżeczki ekstraktu z wanilii(...)Kruche ciasto: Do miski lub na stolnicę przesiać mąkę, dodać śmietanę i pokrojone w kosteczkę zimne masło. Wszystkie składniki szybko zagnieść do otrzymania jednolitego ciasta ( w razie potrzeby podsypywać lekko mąką ). Ciasto uformować w kulę, lekko ją spłaszczyć, owinąć w folię spożywczą i włożyć do lodówki na około 2 godziny ( ciasto musi być dobrze schłodzone ). Po tym czasie ciasto podzielić

Opowieści z piekarnika
Kruche ciasto z pianką i jagodami 111

Kruche ciasto z jagodami Delikatne kruche ciasto z lekką, rozpływającą się w ustach budyniową pianką oraz zatopionymi w niej owocami. Smakuje niebiańsko, pięknie się prezentuje i jest łatwe w przygotowaniu. Polecam!     Składniki na ciasto: 400g mąki pszennej 250g miękkiego masła 2 łyżeczki proszku do pieczenia 3 łyżki cukru pudru 5 żółtek Składniki na piankę: 5 białek 200g cukru(...)mieszając na wysokich obrotach. Później powoli wsypujemy budyń, nie przerywając mieszania. Następnie zmniejszamy obroty miksera i małym strumieniem wlewamy olej- wszystko jeszcze krótko mieszamy na wolnych obrotach, do całkowitego połączenia się składników *** *** Piankę wykładamy na całkowicie wystudzony spód i wyrównujemy *** *** Na piance układamy jagody lub borówki *** *** Na wierzch ścieramy ciasto z zamrażarki *** *** Ciasto ponownie wkładamy do piekarnika nagrzanego

Blog z Apetytem
Sernik z brzoskwiniami 175

ostatnią chwilę, będzie za bardzo kremowy. Przepisy na serniki: Najlepsze świąteczne serniki. Zbiór przepisów na serniki Składniki na najlepszy sernik z brzoskwiniami, forma 24 x 35 cm: na ciasto kruche: 3 żółtka 125 g margaryny lub masła 1 szklanka mąki pszennej (poj. 250 ml) 1 cukier wanilinowy 3 łyżki cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia masa białkowa: 9 białek(...)szklanki cukru szczypta soli masa sernikowa: 1 kg – twaróg sernikowy z wiaderka, np. marki President 6 szt żółtek, 2 szt. cukier wanilinowy, 2 razy po 40 g budyń waniliowy, 1/2 szklanki oleju, (poj. 250 ml) 1/2 szklanki mleka, (poj. 250 ml) 840 g – Puszka brzoskwiń w syropie Polewa czekoladowa: 125 g margaryny lub masła 2 łyżki wody

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Ciasto królowej 164

trudne ok 2h średnia blaszka Składniki Ciasto: * 2,5 szklanki mąki tortowej, * 3 płaskie łyżki cukru pudru * 4 żółtka, * 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia * 100g masła * 100g margaryny np. Kasi * 3 łyżki gęstej śmietany 12 lub 18% Beza: * 8 białek, * 20 dag orzechów włoskich, * 5 dag płatków migdałowych, * 3/4 szklanki cukru * opakowanie budyniu waniliowego lub śmietankowego bez cukru(...)klasyczną masę budyniową gdyż nie lubię sztuczności w torebkach, tym bardziej, że żółtka zostają z masy bezowej a nie lubię jak jedzenie się marnuje. Do dzieła!!! Ze składników wyrobić kruche ciasto. Podzielić na pół. Rozwałkować na 2 prostokątnych blaszkach. Po nakłuwać, rozsmarować na obu plackach dżem porzeczkowy. Zrobić sztywną bezę. Po połowie rozsmarować na plackach. Orzechy posiekać i razem

sierotka maRysia w kuchni
Sernik z brzoskwiniami 128

sernikożerców mam dzisiaj sernik na kruchym cieście z kawałkami brzoskwiń z puszki. Składniki: ciasto - 3 szklanki mąki pszennej - 1/2 szklanki cukru kryształu - 250 g margaryny - 5 żółtek - 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia masa - 1 kg białego sera - 200 g masła - 3 jajka - 2 opakowania budyniu śmietankowego - 5 łyżek cukru pudru piana - 1/2 szklanki cukru kryształu - 5 białek

Zainspirowana w kuchni
Tarta z rabarbarem 100

cukru trzcinowego 5 - 6 łodyg rabarbaru opakowanie budyniu waniliowego lub śmietankowego opakowanie cukru waniliowego 2 jajka 150 ml śmietany kremówki 250 g ricotty 50 g cukru tapioka i bułka tarta Przygotowanie: Składniki na ciasto (migdały, mąka pszenna, cukier trzcinowy, żółtko, masło oraz śmietana 18%) szybko wyrabiam na kruche ciasto - spód tarty. Pomógł mi w tym malakser. Dobrze połączone składniki lądują

Karczma Honorietty
Ciasto łaciate 274

zetrzeć na tarce (na grubych oczkach) ciasto jasne (kruche), po starciu całość delikatnie mieszamy drewnianą łyżką, ciasto przelewamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy w 180 stopniach około 45 minut. Po wyjęciu studzimy. Dodatkowo: napar z herbaty (1/2 szklanki), można posłodzić, ale niekoniecznie  2 galaretki pomarańczowe 1 budyń śmietankowy 250 ml mleka 2 łyżki cukru

kruche babeczki
ciasto budyniowe z gruszkami 116

babci. Podczas pieczenia wypełnia dom cudownym aromatem kruchego ciasta i gruszek.  *foremka 24*24 cm Składniki: na ciasto: 2 szklanki mąki 2 żółtka 150 g masła 3 łyżki cukru 2 łyżki kakao 2 łyżki kwaśnej śmietany 1 łyżeczka proszku do pieczenia na nadzienie gruszkowe: 6 gruszek 1 opakowanie budyniu waniliowego 2 łyżki cukru 1 łyżeczka soku z cytryny

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Sernik w Cieście Kakaowym 180

Wszystkie składniki umieszczamy w misie miksera. Końcówką do ciasta kruchego lub ręcznie zagniatamy ciasto. Dzielimy na dwie części (jedna odrobinę większa). Zawijamy w folie i wkładamy na około 1 h do lodówki. Masa serowa: 1 kg sera, zmielonego dwukrotnie 320 g cukru pudru 150 g margaryny 4 jajka 2 budynie śmietankowe 1 łyżeczka cukru waniliowego skórka

Made By Mom And Son
Kruche z budyniową pianką 131

Kruche z budyniową pianką i borówkami  składniki na ciasto; 3 szkl mąki tortowej 1 szkl cukru 1 cukier waniliowy Dr .Oetkera 8 g 5 żółtek 1 kostka margaryny Kasi 2 łyżeczki proszku pianka; 6 białek 1/2 szkl cukru pudru 2 budynie waniliowe Winiary 35 g 1/2 szkl oleju 150 g borówki amerykańskiej Blaszka o wym 30/ 30 Wykonanie

Sama słodycz i szczypta chili
Kruche ciasto z malinami i budyniową pianką 172

pewno.  Do powtórzenia.     Składniki na kruche ciasto: 2,5 szklanki mąki pszennej 250 g zimnego masła 2 łyżeczki proszku do pieczenia 3 łyżki cukru pudru 5 żółtek Delikatna budyniowa pianka: 5 białek 1 szklanka drobnego cukru do wypieków 16 g domowego cukru wanilinowego 2 opakowania budyniu waniliowego lub śmietankowego, bez cukru (2 x 40 g) 1/2 szklanki

Sto kolorów kuchni
Ananas 137

wierzchu krucha z pysznymi podpieczonymi płatkami migdałów, natomiast w środku miała przepyszną piankową strukturę, a ta z kolei doskonale łączyła się z ubitą śmietaną. Choć od zjedzenia tego ciasta minął już jakiś tydzień, to wciąż nie mogę się otrząsnąć, było po prostu pycha! Ciasto z bezą: Tarta z bezą Wiśniowa chmurka Sernik złota rosa Szarlotka z bezą Ciasto z bitą(...)dnia, a ciasto z owocami i bezą w maksymalnie dwa dni. Łasuchami jesteśmy, nie da się tego ukryć. Pyszne ciasto na niedzielę to punkt obowiązkowy, przecież deserek w tak miły dzień bez pracy nie może nie zostać skonsumowany. Prawda? Ananas - składniki: Biszkopt: 6 jaj 1/2 szklanki cukru 1 szklanka mąki pszennej 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia Budyń z ananasem

MamaOskarka
CIASTO Z KASZĄ MANNĄ I ANANASEM 161

migdałów - do posypania wierzchu ciastaWykonanie:Ananasy osączyć z zalewy, pokroić w kostkę. Odlać 1/2 szklanki mleka i rozprowadzić w nim budyń i kasze manną. Resztę mleka zagotować z cukrem i cukrem waniliowym. Do wrzącego mleka wlać resztę mleka z budyniem i kaszą i  mieszać energicznie, aby się nie przypaliło i nie zrobiły grudki. Gotować chwilę do zgęstnienia, przestudzić. Powstała(...)ubijać mikserem do momentu uzyskania gładkiej masy.. Na koniec dodać pokrojone ananasy i całość wymieszać. Tortownicę ok. 24 cm średnicy wysmarować masłem i obsypać bułką tartą. Naszym kruchym ciastem wyłożyć dno i boki, do połowy wysokości. Na to wylać masę. Wierzch posypać pokruszonymi płatkami migdałów.Piec w temperaturze 175 st. C, przez 1 godzinę. Przed podaniem schłodzić

Walijskie Pichcenie