kruche ciasto z budyniem - 3541 przepisów (strona:114/237)

Kruche babeczki z kremem budyniowym 125

Babeczki z ciasta kruchego z kremem budyniowym i galaretką. Pamiętam jak mama robiła właśnie takie babeczki na każde święta, obowiązkowo w Wielkanoc i Boże Narodzenie. Dekorowała je kremem budyniowym,galaretkami w różnych kolorach,rodzynkami albo owocami. Babeczki rozkładała na tacach a my co chwila podbierałyśmy po jednej. Do kremu budyniowego można użyć budyniu czekoladowego.  Z podanych składników wychodzi ok.30(...)sztuk babeczek. Moje foremki mają górną średnicę 6 cm. Składniki: 1 margaryna 2 żółtka 1/2 szklanki cukru 2,5 szklanki mąki Ciasto zagniatamy i wylepiamy natłuszczone foremki. Pieczemy w 180st.C ok.10 min. Krem budyniowy : 1 budyń śmietankowy 400 ml mleka 100 g margaryny  Budyń gotujemy tak jak na opakowaniu.Dajemy mniej mleka aby był gęściejszy.Studzimy. Zimny budyń miksujemy dokładnie

Przepisy mojej mamy
Sernik bez sera 488

jednej umieścić śmietany, budynie, proszek do pieczenia – całość wymieszać na gładką masę. W drugiej ubić białka. W trakcie ubijania stopniowo dodawać cukier. Do masy śmietanowej dodać ubite białka i delikatnie wymieszać do połączenia. Na tym etapie dodać owoce. Całość wymieszać. Masę wyłożyć na ostudzony i podpieczony spód. Z lodówki wyjąć drugą połowę kruchego ciasta i zetrzeć je na masę

Niebieski kubek z kawa
Ciasto jogurtowe z borówkami 267

Jeśli macie ochotę na coś słodkiego, a nie chcecie zbyt wiele czasu spędzić w kuchni polecam wam szybkie ciasto jogurtowe z borówkami. Samo przygotowanie ciasta nie

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
TRIO BOŻONARODZENIOWE 179

Kruche ciasto(...)budyń waniliowy

słodki bratek
Karpatka 349

Można ją urozmaicić poprzez dodanie warstwy dżemu lub upieczenie spodniego blatu - z ciasta kruchego. (Forma o wymiarach 25 x 35 cm) Ciasto: 125g masła/margaryny 1 szklanka maki pszennej 1 szklanka wody 4 jajka (średnie/duże) 1 łyżeczka proszku do pieczenia Krem: 2 budynie waniliowe (bez cukru; dodałam 1 śmietankowy) 1/2 szklanki cukru (można nieco mniej) 750 ml mleka

Di gotuje
KRUCHE BABECZKI Z BUDYNIEM 139

się mój misterny plan posypał ;) Dlatego dzisiaj bez planowania, bardzo smaczne kruche babeczki, a później kino też z całkiem fajną babeczką :) SKŁADNIKI: ciasto 300 g mąki 50 g cukru pudru 3 żółtka 150 g cukru pudru 2 łyżki gęstej śmietany szczypta soli budyń 150 ml mleka 100 ml śmietanki 30 % 50 g mąki pszennej 50 g masła 30 g cukru

Kuchnia w opałach
Tarta a'la Ferrero Rocher (bez glutenu, cukru białego, laktozy, wegańskie) 148

góry i obtoczenia pralin) KRUCHY KAKAOWY SPÓD 1. Skrobię, mąki, orzechy, kakao i proszek wymieszać razem. 2. Olej, ksylitol i napój roślinny podgrzać w garnuszku. 3. Gdy całość będzie gorąca, zdjąć z palnika garnek i dodać babkę jajowatą mieszając i odstawić na 3 minuty. 4. Wlać mokre składniki do suchych i ciasto dokładnie wymieszać. 5. Ciasto włożyć do lodówki(...)ostygnie i będzie nieco bardziej zwarte. 6. Następnie ciastem wylepiać wyłożoną papierem do pieczenia formę na tarte (dobrze łączcie kawałki ciasta ze sobą bo podczas pieczenia w tych miejscach mogą powstać szczeliny). 7. Piec w 170’C ok 15 -20 minut (po dotknięciu tarta ma być upieczona ale ciasto jeszcze miękkie). Zostawić do wystudzenia. 8. Gdy tarta ostygnie i lekko

Candy Pandas
Tarta z malinami i budyniem 118

Dzień dobry :-) Dziś coś na słodko, idealne do kawy. Tarta, robi się ją szybko, można zrobić wersję z bitą śmietaną lub budyniem. U nas budyń, bo

kruche babeczki
Sernik na kruchym spodzie z brzoskwiniami i galaretką. 229

Ciasto kruche - 30 dag mąki pszennej - 15 dag miękkiej margaryny lub masła - 1 jajko - 2-3 łyżki śmietany 12 lub 18% - 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia - mały cukier waniliowy - szczypta soli  Masa serowa - 1 kg twarogu sernikowego mielonego ( u mnie z wiaderka ) - 1 szklanka cukru - 5 jajek - 10 dag miękkiego masła - 1 budyń śmietankowy - aromat cytrynowy Dodatkowo - puszka(...)brzoskwiń - 3 galaretki ( u mnie malinowe ) - tłuszcz i bułka tarta do wysmarowania formy Wykonanie Składniki na ciasto zagniatam i wkładam do lodówki na ok. pół godziny.  Masa: żółtka oddzielam od białek, do żółtek dodaję cukier i ubijam do puszystości. Następnie dodaję masło i cały czas miksując dodaję stopniowo twaróg, budyń i aromat, na koniec dodaję ubitą pianę z białek

Kuchnia z widokiem na ogród
Kruchy torcik z truskawkami 183

Pyszne ciasto w sam raz na lato. Upiekłam je spontanicznie, bo co prawda pierwsze urodziny syna odprawiam w niedzielę jedenastego czerwca, to faktycznie ma je siódmego i stwierdziłam, że smutno tak bez żadnego wypieku je obchodzić. Ten kruchy torcik jest rewelacyjny w smaku, więc koniecznie musicie spróbować. SKŁADNIKI Na kruchy spód i kruszonkę: 340 g mąki pszennej tortowej(...)maślanki 1 opakowanie budyniu waniliowego z cukrem 1 łyżka mąki ziemniaczanej 2 łyżki cukru pudru WYKONANIE Kruchy spód i kruszonka: Do miski wsypać mąkę, cukier puder, szczyptę soli i dodać posiekane nożem zimne masło. Masło wetrzeć w mąkę, tak aby przypominało bułkę tartą. Następnie dodać żółtka i całość szybko zagnieść do powstania jednolitego ciasta. Ciasto podzielić na dwie części. Jedną

Passions hobbies life
Najlepszy sernik z wiśniami i czekoladą 222

kakaowym kruchym spodem smakuje wyśmienicie. Upiekłam ten sernik, skosztowałam i powiem nieskromnie, że to na 100% idealny sernik . Uwierzcie mi na słowo, że ten sernik jest wart grzechu. Na galaretce z wiśniami zrobiłam dekorację z czekolady i dodatkowo posypałam wierzch sernika siekanymi migdałami. Składniki blaszka od wewnątrz 25×36 cm , szklanka ma poj. 250 ml: Kruchy spód kakaowy: 2 szklanki(...)kąpieli wodnej + siekane migdały Przygotowanie Sernika z wiśniami i czekoladą : Mąkę, kakao i proszek mieszamy w misce, wsypujemy cukry, dodajemy posiekane na mniejsze kawałki masło i jajko. Zagnieść kruche ciasto. Ja wymieszałam wszystko hakiem robota. Wylepiamy spód blachy wyłożonej papierem do pieczenia. Blachę wkładamy do nagrzanego piekarnika do 170 C i pieczemy ok. 15 minut. Wyjmujemy i studzimy. Białka oddzielamy

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Ciasto jabłkowo - orzechowe Siostry Anastazji 456

drożdże. Zagniatamy ciasto. Dzielimy je na dwie w miarę równe części. Jedną część wykładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia Ja ciasto rozwałkowałam na wielkość blachy i położyłam na papier.  2. Jabłka obieramy, ścieramy na tarce o grubych oczkach. Jeśli są bardzo soczyste, to przed wyłożeniem na ciasto musimy je troszkę odcisnąć. Następnie rozkładamy na wyłożonym cieście, posypujemy cynamonem(...)momentu, aż będzie puszyste. Stopniowo dodajemy przestudzony budyń.  Polewa: 100 g gorzkiej czekolady 30 g masła 4 łyżki śmietanki 30% posiekane orzechy do dekoracji 1. W kąpieli wodnej rozpuszczamy czekoladę z masłem i śmietaną 30%.  Przełożenie ciasta: pierwszy blat ciasta orzechowego - połowa masy budyniowej - wkładka z ciasta krucho-drożdżowego z jabłkami - druga połowa masy budyniowej - drugi blat orzechowy

kruche babeczki
Szarlotka z pigwą 243

Składniki: Ciasto kruche: 350 g maki pszennej 150 g mąki orkiszowej T 650 200 g masła zimnego 120 g cukru 10 g cukru z wanilią 2 jajka 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia Nadzienie: 900 g pigwy (po obraniu) 100 ml wody 6 łyżek cukru 2 łyżki cukru z wanilią 1 łyżka masła 350 ml wody 2 budynie śmietankowe(...)waniliowe 3/4 łyżeczki cynamonu Przygotowanie: Do misy miksera przełożyć wszystkie składniki na ciasto i zmiksować na jednolitą masę. Z ciasta uformować kulę i podzielić na 2/3 i 1/3. Formę o wymiarach 33*23 cm wyłożyć papierem do pieczenia i na dnie formy równomiernie wyłożyć 2/3 ciasta. Blachę włożyć do lodówki. 1/3 ciasta owinąć folią spożywczą i włożyć do zamrażarki

Ala piecze i gotuje
Harataniec z chałwą 245

        Właściwie nic nowego. Jeszcze jedna odsłona strzępca. Tym razem z serem, budyniem czekoladowym i chałwą. Kilka "podmienionych" składników i

Praktyczna pl
Szarlotka z prażonymi jabłkami 322

jedząc tą prostą, ale pyszną domową szarlotkę przeniosę się o ładnych parę dekad wstecz, do czasów mojego dzieciństwa, kiedy nie każdy niedzielny obiad był wieńczony ciastem, czasem musiał wystarczyć budyń albo kisiel. Jak żywe wracają wspomnienia domowej szarlotki mojej Babci, której nie ma z nami już paredziesiąt lat. Z perspektywy dorosłej osoby, dziekuję losowi, że dane mi było cieszyć się(...)meritum, szarlotka jak za dawnych lat, wyszła kruchutka i aromatyczna, po prostu idealna. Polecam kwaskowe jabłka np. szarą renetę, świetnie współgrają ze słodkim ciastem.  Właściwie, to robiłam ją na dwie tury: wieczorem przygotowałam kruche ciasto, wstawiłam do zamrażalnika i uprażyłam jabłka. Rano wystarczyło zetrzeć ciasto na tarce, położyć jabłka i upiec. Po obiedzie delektowaliśmy się  delikatną i jeszcze

Mia Cucina Sofieta