kruchym cieście to zupełna klasyka- dla każdego i na każda okazję. *foremka 25*34 cm Składniki: na ciasto: 210 g mąki 140 g masła 70 g cukru pudru 2 żółtka szczypta soli na masę serową: 1 kg sera mielonego 5 jajek 2 białka (pozostałe z ciasta) 1 szklanka cukru pudru 125 g masła 1 opakowanie budyniu na wierzch
Domowa Cukierenka-Domowa KuchniaKruche ciasteczka dla wielbicieli kotów. Składniki: 250 g masła 100 g cukru pudru 250 g mąki tortowej 4 0 g budyniu waniliowego 3 ły ż ki mąki ziemniaczanej Masło o temperaturze pokojowej ucieramy z cukrem pudrem na puszystą masę. Stopniowo dodajemy mąkę pszenną, mąkę ziemniaczaną i budyń (proszek). Dokładnie mieszamy, aby składniki połączyły się. Ciasto schładzamy
Pyszności Słodkościszklanka cukru 1 budyń śmietankowy 2 jaja 4 żółtka 10 dag skórki z pomarańczy 1 aromat pomarańczowy 1 kisiel pomarańczowy Składniki na ciasto: 30 dag mąki tortowej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 10 dag cukru pudru 2 żółtka 1 jajo 10 dag masła 1 łyżka smalcu Tłuszcz i wiórki do formy Wykonanie: Z podanych składników wyrobić kruche ciasto, rozwałkować
Tradycyjna KuchniaPołączenie kruchego kakaowego ciasta z masą serową , myyy pycha :) myślę że ten sernik zadowoli podniebienie nawet najwybredniejszych smakoszy ciast :) Składniki : 3 szklanki mąki 1 cukier waniliowy 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 4 żółtka 1 kostka margaryny 1/2 szklanki cukru 3 łyżki kakao ser : 500 g sera białego śmietankowego 4 jajka 1/2 szklanki cukru 2 budynie waniliowe Winiary
Sama słodycz i szczypta chiliszprycy, na kruchym cieście wycisnąć 3 koła z ciasta ptysiowego, o coraz mniejszej średnicy, zostawiając środek wolny. Z reszty ciasta wycisnąć na blasze małe ptysie. Piec ok. 20-25 min w temp. 200st. Ostudzić.Dodatkowo:400ml śmietanki 30%, 2 łyżki cukru waniliowego,łyżka cukru pudru, śmietan-fix, 1/2 kg śliwek, 4 łyżki cukru, 3 łyżki sproszkowanego budyniu waniliowego. Śliwki umyć
Z miłości do słodkościwody -3 łyżki cukru pudru -2 łyżeczki proszku do pieczenia -pół łyżeczki kardamonu Składniki na piankę -5 białek -szczypta soli -180 g cukru pudru -kilka kropelek aromatu do ciast- waniliowego -2 budynie śmietankowe bez cukru -120 ml oleju -500 g borówek amerykańskich Wykonanie Ze wszystkich składników na ciasto, wyrobić w robocie lub ręcznie, lśniącą kulę. Uformować wałek i podzielić(...)białka ze szczypta soli, na sztywno i powoli , ciągle miksując dodajemy cukier. Następnie dodajemy budyń i kilka kropel aromatu waniliowego. Nie przerywając miksowania, wlewamy olej cienka strużką. Piankę wykładamy na podpieczony spód i wyrównujemy łopatką. Wsypujemy borówki i ścieramy na wierzchu drugą, mniejszą część zamrożonego ciasta. Pieczemy w piekarniku w 190 stopniach, około 40 minut. Kroimy kiedy zupełnie przestygnie. Będzie
Z Kuchni Do Kuchnitarty i to nie tylko słodkie. Te wytrawne, z cukinią i nie tylko, też świetnie będą smakować. Tarta zrobiona na kruchym spodzie, z przepisu, z którego ostatnio piekę wszystkie kruche ciasta. Do środka, jako nadzienie wrzuciłam ok. 700 g owoców – jagód, malin i truskawek. Do owoców dodałam 2 łyżki cukru i 2 łyżki mąki ziemniaczanej. W zależności od owców(...)macie mało owoców, tarta i tak będzie świetnym rozwiązaniem. Możecie dodać budyń, możecie dodać warstwę serową, jednak dla mnie takie ciasto nadziane dużą ilością owoców i tylko owoców, w lato sprawdzi się doskonale. {"@context":"http:\/\/schema.org","@type":"Recipe","image":"http:\/\/mieszamwgarnku.pl\/wp-content\/uploads\/2018\/06\/tartaz-owocami.jpg","recipeIngredient":["Ciasto\r","320 g m\u0105ki pszennej\r","\u00bc szkl. br\u0105zowego cukru
Mieszam w Garnkuochotę na sernik i makowca zarazem? 😁 Dzisiaj zachęcam do upieczenia seromakowca na kruchym cieście. Ciasto jest nieco czasochłonne w przygotowaniu, ale w każdym kolejnym dniu - o wiele lepiej smakuje. Spód możecie przygotować dzień wcześniej. Składniki na formę 20 x 40 cm: kruchy spód 2,5 szklanki mąki pszennej 3/4 kostki masła (150 g) 1 żółtko + 1 całe jajko(...)kostki masła (150 g) 1,5 szklanki cukru pudru 4 jajka 1 budyń o smaku śmietankowym do dekoracji cukrowe gwiazdki Na samym początku przygotować spód : mąkę posiekać z masłem. Następnie wbić jajko, dodać żółtko, śmietanę, wsypać proszek do pieczenia i cukier. Szybko wyrobić ciasto. Formę do pieczenia wyłożyć papierem. Następnie przełożyć rozwałkowane ciasto. Całość nakłuć widelcem i piec
UgotowaćCiasto z nutką jabłek i masy budyniowej na deszczowe popołudnie :)Czas pieczenia: 4 x 20 min
Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnieniasernik to jedno z moich ulubionych ciast, wspominałam już nie raz. Myślę, że nie jestem jedyną, która tak uważa. Ponadto sernik to ciasto idealne na każdą okazję, jak i na co dzień. Można go zrobić na różne sposoby, dobierając spód jasny lub ciemny, kruchy lub ciastka. Można samą masę serową również zrobić w różnych smakach. Można zrobić sernik lekki(...)kruchym cieście z dodatkiem mielonych płatków migdałowych. Do masy serowej również można dodać esencję migdałową dla wzmocnienia smaku, ale ja akurat nie chciałam aż tak wyrazistego smaku, więc pozostałam przy naturalnej śmietankowej masie serowej. Sernik wyszedł wyśmienity. Oto przepis: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na ciasto: 1szkl. mąki pszennej tortowej 0,5szkl. mielonych płatków migdałowych 1 budyń waniliowy bez cukru
Waniliowe Improwizacjezagnieść kruche ciasto. Można również zagnieść ciasto ręcznie. Gotowe ciasto podzielić na dwie części. Uformować kule, każdą osobno zawinąć w folię spożywczą i umieścić w zamrażarce lub lodówce na ok.3h. Masa jogurtowa (śmietanowa): - 1200g gęstego jogurtu greckiego lub kwaśnej śmietany lub część śmietany, część jogurtu - 1 szklanka* ksylitolu (lub cukru) - 5 białek w temp.pokojowej - szczypta soli - 2 budynie śmietankowe
Smaczne ZdroweSkładniki na kruche ciasto (tortownica o średnicy 25 cm lub 26 cm): 5 żółtek (z jajek wielkości L) 2 łyżki cukru 250 g masła lub ewentualnie margaryny (jednak ja zawsze używam masła 3 szklanki mąki pszennej 1 pełna łyżeczka proszku do pieczenia Składniki na budyniową piankę: 5 białek ( z jajek wielkości L) 1 szklanka cukru 2 budynie śmietankowe do ciast
Zasmakuj KuchniCiasto jest kruche, a krem wprost rozpływa się w ustach. Tym większe było moje zdziwienie gdy odkryłam, że do kremu dodaje się olej. Składniki na ciasto: 2,5 szklanki mąki 1 margaryna 3 łyżki cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia 5 żółtek jaja Składniki na masę: 5 białek jaja 1 szklanka cukru 1 cukier waniliowy 2 budynie waniliowe ½ szklanki
Tradycyjna Kuchniapiec 3 kruchych placków zamiast tego dałam herbatniki dodatkowo były one kakaowe. Ciasto zakończyłam dając na nie zmiksowane jeżyny, jednak do tego typu galaretki można użyć również innych owoców miękkich takich jak truskawki, brzoskwinie czy kiwi. Piekłam w blaszce o wymiarach 25 cm x 41 cm. Składniki: ser 1 kg sera 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 budynie 1/2 szklanki mleka
Pychotkaaa