kruche ciasto z budyniem - 3541 przepisów (strona:107/237)

Sernik z brzoskwiniami i kruszonką 105

powstanie gładkie, jednolite ciasto. Dzielimy je w stosunku 1/3 do 2/3. Mniejszą część owijamy w folię spożywczą i wstawiamy do zamrażarki. Foremkę wykładamy papierem do pieczenia. Piekarnik nastawiamy na 180 stopni. Większą część ciasta wykładamy blaszkę (ciasto można wałkować lub wygnieść je palcami). Ciasto pieczemy ok 10 do 15 minut ( do lekkiego zarumienienia). Po wyjęciu ciasta z piekarnika zabieramy się(...)serka mascarpone (można pominąć, ja lubię jego dodatek) 2 średnie jajka 2 opakowania budyniu waniliowego lub śmietankowego bez cukru (40g x2) 140 g cukru pudru 125 g masła Wszystkie składniki łączymy i bardzo krótko miksujemy. Tylko do momentu połączenia składników. Masę wylewamy na ciasto kruche (nawet gdyby ciasto było jeszcze ciepłe). Pianka bezowa + dodatki: duża puszka brzoskwiń 5 białek

Relaxtime
Sernik tradycyjny 223

dodać :) Porcja na małą blaszkę Składniki: Ciasto kruche: 300 g mąki 150 g cukru 2 łyżeczki cukru waniliowego 175 g zimnego masła 1 jajko szczypta soli Masa serowa: 1 kg sera twarogowego 4 jajka 100 ml mleka 70 ml oleju skórka i sok z jednej cytryny lub pomarańczy 225 g cukru 2 budynie waniliowe 50 g kandyzowanej skórki pomarańczowej Polewa(...)gorzka lub mleczna czekolada 1 łyżka masła 100 ml śmietany 30 % Wszystkie składniki na ciasto szybko i dokładnie ze sobą zagnieść. Ciasto zawinąć w folię i wstawić na 30 minut do lodówki. Blaszkę wysmarować tłuszczem. Schłodzone ciasto wyłożyć równomiernie na blaszkę i nakłuć widelcem. Podpiec w temperaturze 200 stopni przez 20 minut.W międzyczasie przygotować masę serową. Białka oddzielić od żółtek

My simple kitchen
Domowy sernik z wiaderka – prosty i szybki przepis 142

wiaderka, omija nas trzykrotne mielenie twarogu, ponadto nie trzeba piec spodu z kruchego ciasta, gdyż zastępują go herbatniki. Składniki na domowy sernik z wiaderka: 1 kg sera z wiaderka (gotowy ser do sernika) 200 g masła 5 jajek rozmiar L półtora opakowania budyniu waniliowego – 60 g 180 g cukru około 150 g herbatników   Polewa czekoladowa: 50 g czekolady mlecznej(...)przestudzenia. Następnie wylewamy ją na wystudzone ciasto. Kiedy całość będzie całkowicie zimna, ciasto wkładamy do lodówki na godzinę. Po tym czasie można je już bez problemu kroić. Domowy sernik z wiaderka – prosty i szybki przepis   Zobacz inne przepisy na sernik: Ciasto Makowa Fantazja – sernik gotowany na makowym biszkopcie Sernik bez sera na kruchym cieście Aksamitny sernik z bezą Sernik

e-PrzepisyKulinarne
Sernik orzechowy z brzoskwiniami 275

szklanki mleka2 łyżki cukru kryształu2 jajka0,5 łyżeczki proszku do pieczenia2 łyżki masła lub margarynySer:1 kg zmielonego sera1 kostka margaryny8 jajek1 budyń waniliowy bez cukru30 dag cukru kryształuolejek waniliowyDodatkowo:puszka brzoskwińSposób przygotowania:1. Robimy ciasto kruche: mąkę mieszamy z zimną margaryną, dodajemy resztę składników i zagniatamy ciasto. Ciastem wykładamy blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.2. Robimy masę orzechową: masło

Kuchnia domowa Ani
Sernik 951

Kruche ciasto 1,5 szkl. mąki 100 g masła 5 łyżek cukru pudru 2 żółtka szczypta soli zapach waniliowy Posiekać mąkę i zimne masło. Dodać żółtka, cukier, zapach i sól. Ciasto zawinąć w folię i włożyć do lodówki na 30 min.  Masa serowa 1 kg sera w wiaderku 5 jaj 1,5 szkl. mleka 1 szkl. cukru 2 budynie

coolinarnastrefa.blogspot.com
Ciasto z rabarbarem i budyniową pianką 170

połączenie kruchego ciasta z delikatną budyniową pianką i kwaśnym rabarbarem - pyszna kompozycja!Składniki:Kruche ciasto:2,5 szklanki mąki5 żółtek2 łyżeczki proszku do pieczenia250 g margaryny3 łyżki cukru pudruPianka budyniowa:5 białek1 cukier waniliowy1 szklanka cukru2 budynie waniliowe lub śmietankowe1/2 szklanki oleju (np. rzepakowego)szczypta soli Dodatkowo:ok 500 g łodyg rabarbaru 1/4 szklanki cukru pudruSposób przygotowania:1. Mąkę(...)rozpuści. Wsypujemy proszek budyniowy, miksujemy, a na koniec wlewamy strużką olej i miksujemy do połączenia się składników.5. Piankę wykładamy na podpieczone ciasto, na piankę układamy rabarbar (odsączony z nadmiaru soku), a na rabarbar ścieramy pozostałą część kruchego ciasta.6. Całość pieczemy przez ok. 45 minut w 180 st. C. Upieczone i wystudzone ciasto możemy posypać cukrem pudrem (pominęłam).Smacznego!!!Źródło

Kuchnia domowa Ani
Seromakowiec z gotową masą makową 121

taką miałam w domu, zajmuje ona mniej czasu i nie trzeba mieć w domu wielu składników. Seromakowiec to kruchy spód, pełna orzechów masa makowa oraz delikatna masa serowa. Przepyszne połączenie! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Seromakowiec – Składniki Kruche ciasto 225 g mąki pszennej 75 g cukru pudru 150 g schłodzonego masła żółtko z 1 jajka szczypta soli Masa(...)wiaderka dobrej jakości, ja kupuję tylko z Piątnicy 210 g cukru 100 g masła 4 całe jajka średniej wielości 1 opakowanie budyniu waniliowego bez cukru (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przepis na seromakowiec z gotową masą makową Kruchy spód – Przygotowanie Do miski przesiej mąkę wraz z cukrem pudrem. Dodaj zimne, pokrojone w drobną kostkę masło, wsyp szczyptę soli oraz żółtko. Wszystkie

To Musisz Wiedzieć
jabłka w kruchym cieście z kruszonką z orzeszkami... 176

Składniki: margaryna 200 gram, jajka 3 sztuki "M", cukier 3/4 szklanki, mąka tortowa 2-2,5 szklanki, jabłka 1 kg, budyń waniliowy 1 opakowanie, cynamon 1

W Mojej Kuchni Lubię
Sernik podwójnie owocowy z frużeliną malinową i jagodowym spodem 199

WYKONANIE Kruchy spód: Do miski wsypać mąkę, dodać zimne masło pokrojone nożem, szczyptę soli, cukier, jajko i jagody (jeżeli są mrożone, to nie odmrażać ich). Zagnieść dłońmi jednolite ciasto, wyłożyć je na dnie formy tortowej (o średnicy 26 cm) i zaciągnąć też lekko boki. Włożyć do lodówki na 60 minut. Piekarnik nagrzać do temperatury 200 ° C. Zimne ciasto ponakłuwać widelcem(...)Masło roztopić i zostawić do ostudzenia. Białka oddzielić od żółtek. Żółtka ubić z połową ilości cukru i cukrem waniliowym na puszystą masę. Dodać stopione masło, twaróg, mąkę ziemniaczaną, budyń waniliowy, sok z cytryny i wszystko zmiksować na jednolitą masę (ja dodaję po jednym składniku, każdorazowo miksując). Białka ubić ze szczyptą soli stopniowo dodając pozostały cukier. Delikatnie połączyć masę serową

Passions hobbies life
Sernik gotowany 174

tego właśnie faceta zrobiłam sernik gotowany . Składniki na ciasto kruche: 4 szklanki mąki 1 szklanka cukru 3 jajka 1 kostka masła 1 łyżeczka proszku do pieczenia Składniki na masę serową: 1 kg twarogu 5 jajek 1 szklanka cukru 1 kostka masła 3/4 szklanka mleka 2 opakowania budyniu śmietankowego Polewa: 1/2 kostki masła 1/2 szklanki cukru(...)Wykonanie: Mąkę, cukier i proszek do pieczenia mieszam w misce, wbijam całe jajka i łączę z mąką, aż powstanie coś jak drobne kluseczki. Potem dodaję miękkie masło i zagniatam ciasto. Zawijam w folię spożywczą i schładzam w zamrażalniku jakieś 30 min. Twaróg przepuszczam przez maszynkę. Masło ucieram z cukrem na pianę i dodaję żółtka. Białka ubijam na sztywno i odstawiam

Ciasteczkowy Potwór
30. Pyszny deser na okrągłą trzydziestkę: czyli sernik złota rosa! 232

skondensowanego słodzonego (można pominąć, ale wtedy należy dodać 3/4l mleka)2 opakowania budyniu waniliowego lub śmietankowego - przesianego2łyżeczki cukru z prawdziwą wanilią1 łyżka aromatu waniliowego (najlepiej takiego do kawy)białkowa pianka:5 białek3 łyżki cukruodrobina soli Przygotowanie:  Piekarnik nagrzewamy do 180stC. Z podanych składników wyrabiamy ciasto kruche. Rozwałkowujemy, wylepiamy dno formy tortowej (o śr. 24-28cm)  Ciasto wstawiamy(...)najbardziej się rozpuścił. Ubitą pianę wstawiamy do lodówki by nie opadła. Piekarnik ponownie nagrzewamy do 180stC i kolejno łączymy za pomocą miksera: jaja z resztą składników ( mlekiem, serem, przesianym budyniem, cukrem, aromatem i cukrem z prawdziwa wanilią) miksujemy na wolnych obrotach sernika aż do najdokładniejszego połączenia - tak aby nie było widocznych grudek twarogu. Płynną masę wylewamy na upieczony spód

Symfonia Smaków
Sernik z brzoskwiniami - rewelacja 193

pszennej 1. Wszystkie składniki umieszczamy w malakserze i miksujemy do uzyskania gładkiej kuli kruchego ciasta. Składniki możemy też dać na stolnicę i po prostu zagnieść :-) 2. Ciasto dzielimy na dwie części (60/40) i wkładamy na jakieś 30 minut do zamrażalnika. Po upływie czasu większą część ciasta ścieramy na tarce o grubych oczkach do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. Lekko przygniatamy(...)ucieramy. Dodajemy stopniowo zmielony twaróg, ja pomiędzy kolejnymi partiami twarogu dodałam też budyń. Ciągle miksujemy. Na końcu dodajemy śmietankę.  2. Na ciasto (może być gorące) wykładamy masę serową. Dodatkowo: brzoskwinie w puszce (2 puszki po 400 g) 5 białek które zostały nam od żółtek z ciasta kruchego 3/4 szklanki drobnego cukru do wypieków 1. Brzoskwinie odsączamy z syropu

kruche babeczki
3 przepisy na słodkie wypieki i kilka słów o pięknej paterze od Tarka i Miarka 217

końcu najpierw „jemy oczami” I nie chodzi tu wyłącznie o sposób przyozdobienia samego wypieku, ale też o to na czym go podamy. Ostatnio nabyłam wspaniałą paterę na ciasto z łopatką i kloszem z serii Lavender . Patera wykonana jest z białej porcelany, delikatny piękny wzór fioletowej lawendy nadaje jej elegancji. Osobiście jestem nią zachwycona. Nie ukrywam, że od dawna(...)przepisy na słodkie wypieki, które sprawdzą się właściwie na każdą okazję. W szczególności kruche tartaletki. Pamiętajcie, że możecie je dowolnie nadziewać np. truskawkami i polać czekoladową polewą. Coś wspaniałego Proste tartaletki z konfiturą jagodową i kremem (zamiast kremu możecie je np. nadziać budyniem waniliowym) Korzenne ciasto pomarańczowe Proste, pyszne, idealne na każdą okazję. Prosta tarta z serem Możecie również użyć

Słodkie okruszki
Szarlotka z jogurtowo - budyniową pianką 114

miłego dnia wszystkim życzę :-) Blaszka 23 x 33 cm Składniki ciasto kruche: 3 szklanki mąki pszennej 1 szklanka cukru pudru 5 jajek  200 g masła 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia Składniki pianka jogurtowo - budyniowa: 5 białek szczypta soli 1/2 szklanki cukru 400 g jogurtu naturalnego gęstego 2 budynie waniliowe lub śmietankowe bez cukru (40 g każdy) Dodatkowo(...)żółtka z cukrem pudrem. Na stolnicę przesiewamy mąkę, dodajemy proszek do pieczenia, mieszamy. Następnie dodajemy zimne masło i siekamy nożem. 2. Dodajemy masę z żółtek i cukru i zagniatamy ciasto. Jak by było za twarde możemy dodać łyżkę śmietany lub jogurtu. 3. Ciasto dzielimy na dwie części 70/30. Większą część musimy rozwałkować na wielkość blaszki, a mniejszą owijamy folią spożywczą

kruche babeczki