Przepis na : deser
Tradycyjny przepis na domową karpatkę z ciasta parzonego z pysznym kremem budyniowym. Klasyczne, efektowne ciasto, które jest z pewnością jednym z ulubionych wypieków w polskich domach. Dwie warstwy pofalowanego ciasta ptysiowego przełożone delikatną budyniowo – maślaną masą, tworzą cudowne połączenie smaków i świetnie się prezentują. Jeśli interesuje Cię więc sprawdzony przepis na karpatkę domową krok po kroku, u nas bez wątpienia go znajdziesz! Łatwa karpatka z budyniem, której sukces zależy od udanego c...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Wigilia już niedługo i wiele osób może po raz pierwszy zajęło się jej przygotowywaniem a nie jadą po prostu jak co roku do bliskich. O czym należy pamiętać i dlaczego?
Czytaj dalej...Lubie gotować, jeszcze bardziej lubię jeść.