kruche ciasto z budyniem - 3041 przepisów (strona:95/203)

SERNIK WIEDEŃSKI 163

Sernik można powiedzieć ekspresowy, bez potrzeby robienia ciasta kruchego na spód. Puszysty z polewą czekoladową.   SKŁADNIKI: (tortownica 24 cm) MASA SEROWA: 1 kg twarogu tłustego trzykrotnie zmielonego 6 jaj 100 g stopionego, ostudzonego masła 1,5 szklanki cukru 2 łyżki cukru waniliowego 2 łyżki mąki ziemniaczanej lub budyń waniliowy polewa . SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Masa serowa Żółtka utrzeć z cukrem oraz(...)Partiami dodawać zmielony ser i utrzeć na gładką masę. Następnie stopniowo wlewać stopione masło i dalej ucierać, dodać mąkę lub budyń  i jeszcze chwilę ucierać. Na koniec dodać białka ubite na sztywną pianę, delikatnie połączyć z masą serową. Ciasto wlać do tortownicy wysmarowanej masłem i posypanej bułką tartą. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec 60 -70 minut w temperaturze

RAROSSA
Tarta z Borówkami Amerykańskimi z Aksamitną Masą Śmietanowo - Budyniową 179

Nakłuwamy za pomocą widelca środek ciasta. Pieczemy w temperaturze 180 stopni ok. 15-20 minut do zrumienienia brzegów. Studzimy.  Masa: Do miski odlewamy ok. pół szklanki mleka i dodajemy budyń w proszku oraz mąkę ziemniaczaną - dokładnie mieszamy.  Resztę mleka gotujemy wraz z cukrami, a następnie dodajemy rozrobiony budyń. Ciągle, energicznie mieszając gotujemy do zgęstnienia masy - całkowicie studzimy(...)Budyń również miksujemy w celu pozbycia się ewentualnych grudek. Do budyniu dodajemy ubitą kremówkę i na najniższych obrotach miksera krótko miksujemy masę do momentu otrzymania gładkiej konsystencji (masy nie możemy zbyt energicznie i długo miksować ponieważ krem może stać się zbyt rzadki) .   Masę budyniową wykładamy na kruche ciasto i umieszczamy w lodówce na ok. 30 minut. Po tym czasie

Słodka Strona
Tarta z kremem matcha i figami 99

Ugotowałam wczoraj budyń, ale... jakoś straciłam na niego ochotę. Wyrzucić było szkoda, bo nienawidzę marnowania jedzenia. Powstał więc krem budyniowy, ale żeby nadać mu nieco odmiennego smaku dodałam łyżeczkę herbaty matcha. I to był przysłowiowy strzał w dziesiątkę :) Żałuję, że nie wsypałam więcej, bo smak jest rewelacyjny, a krem miałby ładniejszy, bardziej intensywny kolor. Warto też pamiętać, że kolor kremu(...)kruchego ciasta, dwie figi pokrojone w plasterki i niedzielny podwieczorek gotowy. Smacznego :) Tarta z kremem matcha i figami Składniki - proporcje na formę o średnicy 24 cm Ciasto 200 g mąki pszennej 120 g zimnego masła 4 czubate łyżki cukru pudru 2 żółtka 1 łyżeczka cukru waniliowego Krem budyniowy z matcha 1 duży (na 750 ml mleka)  budyń śmietankowy

Cztery Fajery
Puszyste ciasto z rabarbarem 214

Puszyste ciasto z rabarbarem to szybkie sezonowe ciasto, które przygotujecie w niecałą godzinę. Ciasto będzie puszyste, delikatnie słodkie… Rabarbar ma wiele właściwości zdrowotnych. Przede wszystkim

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Tarta z porzeczkami i truskawkami 109

gustu. Praktycznie wszędzie widziałam albo tartę z budyniem, albo z bezą, albo z jednym i drugim. Postanowiłam zatem opracować własny przepis i zrobić swoją. Efekty przerosły nasze oczekiwania. Moja tarta z porzeczkami okazała się strzałem w dziesiątkę. Była przepyszna! Jedzona na ciepło, jak również gdy całkiem ostygła. Połączenie kruchego ciasta z delikatną i cieniutką warstwą czekoladową, z kwaśnymi czerwonymi

Moja Delicja
Tarta z porzeczkami i truskawkami 155

gustu. Praktycznie wszędzie widziałam albo tartę z budyniem, albo z bezą, albo z jednym i drugim. Postanowiłam zatem opracować własny przepis i zrobić swoją. Efekty przerosły nasze oczekiwania. Moja tarta z porzeczkami okazała się strzałem w dziesiątkę. Była przepyszna! Jedzona na ciepło, jak również gdy całkiem ostygła. Połączenie kruchego ciasta z delikatną i cieniutką warstwą czekoladową, z kwaśnymi czerwonymi

Moja Delicja
Puszysty placek z jagodami. 414

porcelanie Bogucice Zapraszam :)   Składniki na ciasto kruche: 310 g mąki tortowej 250 g masła 4 łyżki czubate cukru 1 cukier waniliowy 6 żółtek 2 łyżeczki proszku do pieczenia 25 g kakao 1 łyżeczka kwaśnej śmietany Pianka: 6 białek 180 g cukru 1 cukier waniliowy 100g rozpuszczonego masła 120 g budyniu waniliowego ( 3 budynie ) 1 łyżka soku z limonki(...)jagód lub borówek Blaszka 25/25 ale może być troszkę większa Wykonanie: Do miski przesiać mąkę z proszkiem, dodać masło, żółtka,cukier,cukier waniliowy. Zagnieść ciasto. Z ciasta uformować wałek i odciąć 1/4 ciasta. Do większego kawałka dodać  kakao i 1 łyżeczkę  kwaśnej śmietany. Zagnieść. Obydwa kawałki zawinąć w folię  i włożyć do zamrażarki na 1.5 godziny. Blaszkę

Sama słodycz i szczypta chili
Sernik gotowany na miodowych spodach 139

Ciasto na pewno będzie smakować całej rodzinie! Polecam wypróbować. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: Kruche ciasto: 3,5 szklanki mąki 3/4 kostki margaryny 4-5 łyżek miodu 3 łyżki kwaśnej śmietany 6 łyżek cukru 2 jajka 1 łyżka sody oczyszczonej (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Masa: 1 kostka margaryny 1 szklanka cukru 1 kg sera mielonego w wiaderku 5 żółtek 2 budynie waniliowe

Blog kulinarny S9.PL
Sernik z frużeliną żurawinową 180

lekko kwaśną nutą żurawiny. Osobiście uwielbiam, gdy w ciastach są całe owoce, a nie przetarte przez sitko. Dlatego też góra ciasta jest słodko-kwaśna, bo znajdują się w niej również całe owoce żurawiny (niektóre popękały). SKŁADNIKI Kruchy spód: 200 g mąki pszennej tortowej 100 g zimnego masła 65 g cukru 1 jako szczypta soli Sernik: 7 jajek szczypta soli(...)czasie ciasto rozwałkować i wyłożyć na dnie formy o średnicy 26 cm. Ponakłówać widelcem, po czym włożyć do piekarnika na 10 minut. Podpieczony spód ostudzić, a temperaturę piekarnika zmniejszyć do 170 ° C. Masło rozpuścić i zostawić do ostudzenia. Białka oddzielić od żółtek. Żółtka ubić z połową cukru i cukrem waniliowym na puszystą masę. Dodać twaróg, masło, mąkę ziemniaczaną, budyń waniliowy

Passions hobbies life
sernik z piernikową nutą 119

mleka (lub śmietanki) 4 jaja Przygotowanie: kruche ciasto  mąkę i kakao przesiewamy do dużej miski dodajemy przyprawę do piernika, cukier i cukier waniliowy oraz margarynę wszystkie składniki wyrabiamy przy pomocy miksera (Thermomix czas 2 min / obr Interwał) w trakcie wyrabiania dodajemy żółtko  kiedy składniki się połączą, ciasto formujemy w wałek, który owijamy folią i wstawiamy do zamrażalnika(...)waniliowy oraz budyń wszystkie składniki mieszamy za pomocą miksera (Thermomix czas 2-3 min ? obr 4-5) podczas mieszania stopniowo dodaejmy mleko  kiedy składniki się połączą dodajemy stopniowo po 1 jajku, mieszamy do uzyskania gładkiej i kremowej konsystencji gotową masę równomiernie rozprowadzamy na piernikowym spodzie na tarce ścieramy do miseczki wcześniej odkrojony wierzch spodu piernikowego kruche ciasto wyciągamy

Gotowanie z pasją
Ciasto kokosowo- porzeczkowe. 128

Składniki : Ciasto kruche : 3 szklanki mąki 1/2 szklanki cukru 20 dkg masła lub margaryny 6 żółtek 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 1 l dojrzałych czerwonych porzeczek Pianka kokosowa : 6 białek 1 i 1/2 szklanki cukru 30 dkg wiórków kokosowych Krem budyniowy : 2 budynie śmietankowe lub waniliowe bez cukru 6 łyżek cukru 20 dkg miękkiego masła 750 ml świeżego mleka(...)Sposób wykonania :   Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia, przesiej przez sitko na stolnicę. Dodaj masło pokrojone w cienkie plastry, cukier, posiekaj wszystko nożem. Dodaj żółtka, wymieszaj razem, zagnieć ciasto. Ciasto uformuj w kulkę lub wałek, zawiń w folię , włóż na 40-60 minut do lodówki. Porzeczki dokładnie opłucz, osusz, usuń ogonki. Schłodzone ciasto podziel na dwie równe połowy, rozwałkuj

Przepisy i porady kulinarne
Jogurtowiec z owocami na kruchym cieście 610

Składniki : Na formę 28 x 24 cm Ciasto kruche: 1,5 szklanki mąki (280g) pół kostki zimnego masła (125g) 1/3 szklanki cukru (70g) czubata łyżeczka proszku do pieczenia 3 żółtka. Masa jogurtowa: 800 ml jogurtu owocowego 4-5 łyżki cukru pudru (jeśli mamy kwaśne owoce możemy dać więcej) 3 białka 2 op budyniu śmietankowego - proszek ( takie po 40g) 300g owoców(...)łyżka mąki ziemniaczanej Wykonanie : Mąkę wysypać na blat , posiekać z zimnym masłem. Dodać cukier , proszek do pieczenia , wymieszać. Dodać żółtka i szybko zagnieść ciasto w kulę. Wyłożyć ciastem formę wyłożoną papierem do pieczenia. Schłodzić ok 20 min w lodówce a następnie upiec w 180'C ok 20 min , do lekkiego zrumienienia. Wystudzić. Białka ubic na sztywną pianę. Jogurt wymieszać

Malinowa Kawiarenka
Sernik na kruchym cieście (z mlekiem skondensowanym) 57

Wielokrotnie pisałam w moich postach o zaletach serników i o tym, że można je zrobić w nieskończonej liczbie odsłon. I dziś właśnie kolejna z nich, a mianowicie sernik na kruchym cieście z mąki krupczatki, z dodatkiem mleka skondensowanego słodzonego. Ostatnio zauważyłam, że sernik z mlekiem skondensowanym jest na topie, więc postanowiłam również spróbować. Ale nie byłabym sobą, gdybym nie zmodyfikowała(...)mleka skondensowanego o połowę, bo chciałam, żeby sernik nie był aż tak słodki i ciężki. Sernik zrobiłam na cienkiej warstwie ciasta kruchego z mąki krupczatki i posypałam go cukrem pudrem. Sernik wyszedł bardzo smaczny. Oto przepis: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Kruchy spód: 1szkl. mąki krupczatki 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli 1/4szkl. cukru 70g masła 1 żółtko (adsbygoogle = window.adsbygoogle

Waniliowe Improwizacje
Tartaletki z lekkim kremem budyniowym 135

Niesamowity maślany smak ciasta kruchego i delikatny krem budyniowy posypany świeżutkimi truskawkami . Coś pysznego :) Czas pieczenia : 25 - 30 minut Temp. pieczenia: 180 C  Ilość porcji : 8 - 10       Składniki: 1,5 szkl. mąki 120 g masła 1/4 szkl. cukru 2 żółtka szczypta soli Krem: 300 ml mleka 1/2 szkl. cukru torebka budyniu waniliowego 100 g masła(...)Sposób wykonania: Do miski wsypujemy mąkę i cukier, następnie wbijamy żółtka, pokrojone w kosteczkę masło i szczyptę soli. Wnętrze foremek natłuszczamy , ciasto rozwałkujemy na niezbyt gruby placek. Za pomocą foremek wykrajamy kawałki. Wykrojone elementy wkładamy w zagłębienie foremek i nakłuwamy widelcem. Pieczemy w temp.180 C do momentu aż tartaletki nabiorą złotego koloru ok. 25 - 30 minut. Krem: Z mleka , cukru

Różne smaki w kuchni
Tartaletki z lekkim kremem budyniowym 131

Niesamowity maślany smak ciasta kruchego i delikatny krem budyniowy posypany świeżutkimi truskawkami . Coś pysznego :) Czas pieczenia : 25 - 30 minut Temp. pieczenia: 180 C  Ilość porcji : 8 - 10       Składniki: 1,5 szkl. mąki 120 g masła 1/4 szkl. cukru 2 żółtka szczypta soli Krem: 300 ml mleka 1/2 szkl. cukru torebka budyniu waniliowego 100 g masła(...)Sposób wykonania: Do miski wsypujemy mąkę i cukier, następnie wbijamy żółtka, pokrojone w kosteczkę masło i szczyptę soli. Wnętrze foremek natłuszczamy , ciasto rozwałkujemy na niezbyt gruby placek. Za pomocą foremek wykrajamy kawałki. Wykrojone elementy wkładamy w zagłębienie foremek i nakłuwamy widelcem. Pieczemy w temp.180 C do momentu aż tartaletki nabiorą złotego koloru ok. 25 - 30 minut. Krem: Z mleka , cukru

Różne smaki w kuchni