Kruchy spód, masa delikatnie śmietankowa z maślaną nutą, raz po raz nadgryzana z daktylem Taki mazurek musi być na Wielkanocnym stole. Jest bardzo prosty Co nam trzeba? na kruchy spód 100g mąki krupczatki 100g mąki pszennej 100g masła 1 żółtko 100g cukru pudru czubata łyżka śmietany 18% szczypta soli na masę: budyń śmietankowy mleko- 300ml 4 łyżki cukru kostka masła (min 80%) do ozdobienia daktyle pocięte w słupki troszkę płatków migdałowych czy posypki wedle uznania Robimy! Mąki mieszamy ze sobą. Masło trze... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...Mama, żona, gospodyni.
Pracuję, a wolny czas dzielę między rodzinę i kuchnię.
Moja mała pasja, mój świat