rabarbaru 350 g truskawek 3 białka szczypta soli 130 g cukru 1 opakowanie budyniu waniliowego bez cukru 3 łyżki kwaśnej śmietany garść płatków migdałowych WYKONANIE Kruchy spód: Do miski wsypać mąkę, cukier, sól, dodać żółtka, wodę i posiekane zimne masło. Całość zagnieść i wylepić ciastem formę tortową o średnicy 28 cm podwijając boki do góry. Formę włożyć do lodówki(...)cukru, dodać proszek budyniowy i dobrze wymieszać. Białka ubić ze szczyptą soli stopniowo dodając pozostały cukier. Połowę ubitych białek dodać do budyniu, wymieszać, dodać owoce, ponownie wymieszać, po czym przelać równomiernie na podpieczony kruchy spód. Do pozostałych białek pognieść płatki migdałowe i rozprowadzić na wierzchu tarty. Włożyć do piekarnika i piec około 30 minut
Passions hobbies lifeobjadać do woli, bo nawet nie jest zbyt słodki. Taka to moja propozycja w akcji "Ciasto na niedzielę", a tematem przewodnim był jogurt ;) Składniki: 2 jogurty greckie 4 jajka 2 budynie waniliowe 1 szklanka cukru 1 cukier waniliowy ok 300 gram kruchych ciastek, ja użyłam maślanych od firmy Brześć szczypta soli Przygotowanie: Żółtka oddzielamy od białek. Białka ubijamy
Życie zaczyna się w kuchnismaczna pianka okalająca owoce. Polecam wszystkim zwolennikom tart owocowych :-) SKŁADNIKI Na ciasto kruche: 270 g mąki tortowej 130 g masła 65 g cukru 3 żóltka 1 łyżka zimnej wody Na nadzienie: 500-600 g czarnej jeżyny (u mnie 600 g) 3 białka + szczypta soli 1 opakowanie budyniu waniliowego z cukrem 3 kopiaste łyżki kwaśnej śmietany 12% 2 kopiaste łyżki cukru(...)pudru 1 łyżka mąki ziemniaczanej WYKONANIE Masło pokroić nożem na mniejsze kawałki. Do miski lub na stolnicę wsypać mąkę, dodać masło, żółtka, cukier i wodę, zagnieść szybko ciasto (do uzyskania jednolitej konsystencji, w razie czego można dodać jeszcze trochę wody). Gotowe ciasto zawinąć w przejrzystą folię spożywczą i włożyć na godzinę do lodówki. Piekarnik nagrzać do temperatury 180°C, zimne
Passions hobbies lifebudyń śmietankowy 1/2 szklanki słodkiej śmietanki 30% 1/2 tabliczki białej czekolady olejek śmietankowy 2 łyżki masła Warstwa malinowa: 30 dag malin świeżych lub mrożonych 200 ml wody 4 łyżki cukru 1 łyżka soku z cytryny 2 galaretki malinowe Sposób przygotowania: Ciasto: Ciasto: Mąkę pszenną wymieszać z proszkiem do pieczenia oraz cukrem, dodać żółtka, śmietanę oraz posiekane masło Zagnieść kruche ciasto
Wanilia i Kardamonekspresowe, bezproblemowe ciasto z budyniem i truskawkami na herbatnikach udaje się za każdym razem, jest idealne dla początkujących w kuchni. Zobaczcie przygotowanie ciasta na filmie: Kliknij tu, by subsk rybować mój kanał na Youtube Ciasto Truskawkowy Duet składa się z kilku warstw herbatników, budyniu waniliowego, czekoladowego i truskawek zatopionych w galaretce. Jeśli wolicie, możecie przygotować to ciasto na jasnym biszkopcie(...)albo na blacie domowego kruchego ciasta. Jeśli chcecie, by ciasto było trochę wyższe i bogatsze, na galaretkę możecie wyłożyć dodatkowo śmietankę ubitą z mascarpone albo warstwę śmietanki ubitej z żelatyną. W zależności od sezonu możecie to ciasto przygotować z dowolnymi owocami - gdy skończy się sezon na truskawki warto spróbować wersji malinowej lub brzoskwiniowej. Ciasto Truskawkowy Duet to prosty deser idealny
Lekcje w kuchnipłaskie łyżeczki proszku do pieczenia Z podanych składników szybko wyrobić ciasto i schłodzić w lodówce. Masa serowa: 1 1/4 kg sera tłustego zmielonego 10 jajek 25-30 dag cukru 2 budynie bez cukru skórka starta z 1 cytryny Żółtka utrzeć z cukrem,dodając stopniowo ser wymieszany z suchym budyniem i skórką z cytryny. Na końcu delikatnie wmieszać białka ubite(...)sztywną pianę. Kruszonka kokosową: 20 dag wiórków kokosowych 12 dag cukru 12 dag masła Wszystkie składniki wymieszać i szybko zarobić. Schłodzić. Dodatkowo: 1/2 kg malin Spód blaszki wyłożyć kruchym ciastem, rozprowadzić masę serową,rozłożyć maliny i posypać kruszonką kokosową. Piec ok 1 godziny w temperaturze ok. 180 strona.C. Przepis pochodzi od niezawodnej siostry Anastazji. Polecam, z pewnością będziecie zachwyceni
Niespełnione zdolności kulinarnełyżeczka przyprawy do sernika z wanilią i kardamonem 1 pakowanie cukru waniliowego 2 opakowania budyniu waniliowego 1 szklanka cukru 1 szklanka mleka 3 jajka 1 kg twarogu Do dekoracji: Borówki amerykańskie Dodatkowo: Bułka tarta do przygotowania formy 1 łyżeczka masła do przygotowania formy Przepis: Kruche ciasto : wszystkie składniki połącz ze sobą i zagnieć. Tortownicę o średnicy 26 cm wysmaruj masłem
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Jednym z takich ciast jest szarlotka , którą tym razem upiekliśmy dodając do ciasta i bezy wiórki kokosowe. Szarlotka z koksową bezą połączyła w sobie kruchość ciasta, miękkość i soczystość jabłek oraz słodycz i chrupkość kokosowej pianki. Taka wersja szarlotki z pewnością przypadnie do gustu każdemu łasuchowi i wielbicielowi jabłeczników. Składniki na szarlotkę z kokosem Kruche ciasto kokosowe: 400 g mąki(...)nadzienie: 2 kg jabłek 1 budyń waniliowy 4 łyżki cukru sok z 1 / 2 cytryny 1 / 2 łyżeczki cynamonu Beza kokosowa: 4 białka z jajek wielkości L 200 g cukru pudru 100 g wiórek kokosowych 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżka octu winnego lub jabłkowego 1 szczypta soli (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie Kruche ciasto kokosowe: Mąkę przesiać na stolnicę, dodać
niecodziennikparyinnego jak zacząć Was nimi kusić. To moje pierwsze karty z nimi związane, wyczekujcie kolejnych ;) Potrzebujemy: Kruche ciasto z przepisu poniżej, znajdziecie go klikając w ten LINK Pianka: 5 białek 1 szklanka cukru 1 op cukru waniliowego 2 budynie waniliowe 1/2 szklanki oleju słonecznikowego, ja użyłam zimnotłoczonego oleju od Oleofarm Ponadto: 500 g owoców czerwonej porzeczki, obranych i umytych Białka(...)piany dodajemy po trochę proszku budyniowego i mieszamy, aby uzyskać jednolitą masę. Następnie cienką stróżką wlewamy olej, cały czas mieszając. Na dno foremek silikonowych wsypujemy łyżeczkę ciasta kruchego (tartego na tarce, bądź z mojego przepisu), na ciasto kładziemy łyżkę piany i łyżkę owoców czerwonej porzeczki. Zasypujemy babeczkę łyżeczką ciasta kruchego. Babeczki wstawiamy do piekarnika na 25 minut
MamaOskarkacukru 25dag masła lub margaryny 2/3 szklanki cukru budyń śmietankowy Składniki (polewa): 100g masła lub margaryny 50g kakao 120g cukru pudru 4 łyżki mleka Przygotowanie: Margarynę, mleko, miód, kakao i cukier - zagotować i przestudzić. Do ostudzonej masy dodajemy mąkę z sodą i jajkiem i zagniatamy. Dzielimy ciasto na 6-7 równych kawałków. Rozwałkujemy każdy(...)kruche i twarde. Budyń gotujemy według zaleceń na opakowaniu. Studzimy. Następnie masło miksujemy z cukrem do uzyskania gładkiej jednolitej masy. Stopniowo po łyżce dodajemy przestudzony budyń. Gotową masą przekładamy placki (oprócz górnej warstwy). Margarynę na polewę rozpuszczamy w rondelku. Dodajemy cukier puder, kakao oraz mleko i mieszając łączymy składniki. Nie doprowadzamy do zagotowania. Jeszcze ciepłą polewą polewamy górę ciasta
ChilliJemyCiasto pawie oczko to jeden z tych przepisów które jest w mojej rodzinie od lat. To ciasto przypomina mi moje dzieciństwo i jest jednym z pierwszych które robiłam z zapisków mojej mamy. Stary przepis który zaskoczy Was swoim nietypowym wyglądem i smakiem. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: Ciasto kruche: 2 i 1/2 szklanki mąki 1 kostka margaryny (250g) 3 łyżeczki proszku(...)pszennej Dodatkowe: słoik dżemu do posmarowania warstwy kruchego ciasta (wiśniowy, porzeczkowy lub śliwkowy wg własnego uznania ) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Biszkopt: 4 jajka 3/4 szklanki mąki 3/4 szklanki cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia Przygotowanie: ciasto kruche zagniatamy, dzielimy na dwie części,jedną część rozwałkujemy do blachy, smarujemy dżemem. do drugiej części kruchego ciasta dodajemy kakao, dzielimy je na 5 części
Blog kulinarny S9.PLDrożdżowe racuchy to nasza propozycja słodkości na karnawał. Racuchy robi się bardzo szybko i ten przepis nie wymaga wyrabiania ciasta. Ciasto wymieszacie przy pomocy łyżki. Szybkie
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!CIASTO: mąka pszenna - 50 dag proszek do pieczenia - 2 łyżeczki żółtka - 5 szt cukier puder - 1/2 szkl cukier waniliowy - 2 łyżeczki masło zimne - 25 dag śmietana gęsta -1 łyżka sól - szczypta MASA KOKOSOWA: białka - 5 szt śmietana gęsta 18% - 1 Litr wiórki kokosowe - 20 dag cukier puder - 1/2 szkl budyń śmietankowy w proszku - 2 op mąka ziemniaczana- 1 łyżka(...)razem na stolnicy, dodać żółtka, śmietanę i szybko wyrobić kruche ciasto. Ciasto zawinąć w folie w włożyć na 30 minut do lodówki. W tym czasie przygotować masę. Białka schłodzone ubić na sztywno z odrobiną soli, gdy będą już sztywne dodać stopniowo przesiany cukier. i ubijać dalej. Następnie dodać budyń w proszku wymieszany z mąką ziemniaczaną oraz proszkiem do pieczenia
ciasta i desery czyli na słodko