kruche ciasto z budyniem - 3041 przepisów (strona:75/203)

PANI WALEWSKA, PYCHOTKA 161

wanilią, ksylitol mielony, kwaśną śmietanę, proszek do pieczenia oraz żółtka i zagnieść przy pomocy haka kruche ciasto. Można również zagnieść ciasto ręcznie. Gotowe ciasto podzielić na dwie równe części (ja swoje odważałam) i wykleić nim dokładnie dna blaszek wyłożonych papierem do pieczenia. Gdy ugniatamy ciasto ręcznie można blaszki przed pieczeniem włożyć na kilka minut do lodówki, ale nie jest(...)rozsmarowujemy na jednym z upieczonych wcześniej blatów krucho-bezowych, wyrównujemy. Przykrywamy drugim blatem (po wcześniejszym usunięciu papieru) i delikatnie dociskamy. Gdy blaty są dobrze wystudzone, ciasto ładnie trzyma formę, u mnie nic się nie kruszyło, piekłam już to ciasto kilkakrotnie. Gdy mamy "małego lenia", możemy wykorzystać  gotowy proszek budyniowy. Gotujemy wówczas budyń w połowie mleka. Tj. na 500ml mleka

Smaczne Zdrowe
ciasto snikers wg s. Anastazji 458

Przekładamy do foremki wyłożonej papierem do pieczenia, samo dno. Pieczemy przez ok. 25-30 min. w 170 st. C. Po upieczeniu brzegi ciasta delikatnie okrawamy ciasto od blaszki, wyciągamy i odstawiamy do całkowitego wystudzenia. składniki na ciasto kokosowe: 200 g wiórek kokosowych 5 białek 220 g cukru wykonanie: Białka ubijamy na sztywno dodajemy stopniowo cukier cały czas ubijając. Następnie dodajemy(...)mieszamy i gotujemy, aż powstanie budyń. Zestawiamy z ognia i pozostawiamy do wystudzenia. Masło miksujemy na puch, dodajemy stopniowo wystudzony budyń i miksujemy na gładką masę. Dzielimy na 3 równe części. dodatkowo : polewa czekoladowa wykonanie ciasta: Na jednym cieście kruchym rozsmarowujemy 1/3 kemu, układamy ciasto kokosowe, rozsmarowujemy krem, układamy ciasto orzechowe, rozsmarowujemy krem i układamy ciasto kruche. Całość delikatnie obciążamy

Domowy Smak Jedzenia
Sernik z kuleczkami Nesquik 124

szklanka cukru 1/3 szklanki orzechów włoskich 1/3 szklanki płatków migdałowych Wykonanie: Z podanych składników zagnieść kruche ciasto, rozwałkować na stolnicy i przenieść na wałku do formy wysmarowanej tłuszczem. Górę ciasta posypać kakao. Ser zmielić dwukrotnie, utrzeć z cukrem, aromatem, mlekiem, wsypać budyń, wbić jajka i żółtka, dokładnie wymieszać i przelać do formy. Posypać czekoladowymi kulkami, lekko je wciskając. Placek wstawić

Tradycyjna Kuchnia
URODZINOWA PYCHOTKA 128

oraz dodać rozpuszczoną i schłodzoną margarynę. Zagnieść ciasto do momentu połączenia się składników. Następnie z ciasta odkroić 1/4 ciasta, zrobić wgłębienie i dodać kakao i wyrabiamy do momentu, aż kakao dokładnie się rozprowadzi po cieście. Oba kawałki ciasta owijamy w folię spożywcza i wkładamy do lodówki na ok. 60 minut. Rada - ciasto dobrze schłodzić, najlepiej zrobić je dzień wcześniej(...)drugi placek ciasta. W kąpieli wodnej rozpuścić czekoladę i polać po wierzchu ciasta robiąc esy floresy. Rada: jasne ciasto najlepiej podzielić na mniejsze kawałki w ten sposób będzie nam łatwiej zetrzeć. beza - aby łatwiej było nam ubić piane na sztywno można dodać szczyptę soli lub sok z cytryny.  ciasto jeśli nie chcemy się bawić w tarcie ciasta, choć według

Ciastka - domowe słodkości
Oszukany sernik z jabłkami 101

sernikową” warstwą i kruchym ciastem. Do jabłek warto dodać trochę korzennych przypraw lub przyprawy do piernika: wtedy mamy wariant iście bożonarodzeniowy. Blacha 22 cm x 25 cm. Składniki na ciasto kruche: 3 szklanki mąki pszennej 5 żółtek cukier waniliowy 1/2 szklanki cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia kostka masła Z podanych składników zagniatamy kruche ciasto. Dzielimy na 2 części. Wkładamy(...)garnka. Prażymy do miękkości. Wsypujemy cukier i przyprawę. Smażymy do odparowania wody ( aż konsystencja będzie typowa dla kupnych jabłek ze słoika). Studzimy. dodatkowo : cukier puder do posypania WYKONANIE: ½ ciasto kruchego- nakłuwamy widelcem i  wykładamy jabłka masa „serowa” równomiernie rozłożona ½  ciasta kruchego (kruszymy w palcach bądź ścieramy na tarce) pieczemy ok. 50-60 minut w temp 180 stopni

Domowe ciasta
Szarlotka z cukinią na pysznym kruchym cieście 190

niego breja, jest sycące. Jest takie, jakie powinno być zwykłe, klasyczne kruche ciasto. Co tam, pan mąż stwierdził wymachując łyżeczką nad kolejnym nałożonym na talerzyk kawałkiem ciasta, że jest tak pyszne, że tylko z niego warto zrobić ciastka. To na pewno nie ostatnie ciasto z tym ciastem w naszej kuchni w tym sezonie Tak więc zakładam, że części(...)rozrobiony w połowie szklanki wody budyń. Zagotować, odstawić do wystygnięcia. Ciasto dzielimy na połowę. Wykładamy jeden, rozwałkowany płat ciasta do blaszki ok 20x20 cm Na to wykładamy masę cukiniową. Całość przykrywamy drugim płatem ciasta. Pieczemy ok 40-50 min w 180 stopniach. 4.14 http://mieszamwgarnku.pl/desery/inne/szarlotka-cukinia-pysznym-kruchym-ciescie/ MieszamWGarnku   Artykuł Szarlotka z cukinią na pysznym kruchym cieście pochodzi z serwisu Przepisy

Mieszam w Garnku
Sernik piernikowy 199

wydaniu. Przepis na dużą blachę ciasta. Składniki na kruche ciasto czekoladowe: 200 g mąki pszennej 15 g kakao 75 g cukru 5 g przyprawy do piernika 1 opakowanie ( 16 g ) cukru waniliowego 150 g margaryny 1 żółtko Sposób wykonania: Mąkę i kakao przesiać. Dodać pozostałe składniki i zagnieść ciasto. Gotowe ciasto zawinąć w folię i włożyć do zamrażalnika(...)jednym jajku. Gdy składniki dobrze się połączą, dodać ser i śmietankę. Wszystko dokładnie wymieszać i na końcu dodać budynie w proszku. Na upieczony i wystudzony spód piernikowy włożyć równomiernie masę serową, na nią zetrzeć na tarce zmrożone kruche kakaowe ciasto. Całość wstawić do nagrzanego piekarnika i piec 50 minut w temperaturze 180 stopni C. Po upieczeniu sernik studzić w wyłączonym

Na słodko lub wytrawnie
Kruche ciasto ze śliwkami i budyniową pianką 95

Kruche ciasto ze śliwkami i budyniową pianką to jesienny klasyk dla wielbicieli ciast ze śliwkami. Lekkie, kruche ciasto oraz delikatna budyniowa pianka idealnie łączą się z wyrazistymi smakami aromatycznych śliwek węgierek. Jak pewnie zauważyliście, w tegoroczne lato i jesień ciasta tego typu pieczemy bardzo często, można nawet powiedzieć, że to nasze odkrycie sezonu. Jeśli sami spróbujecie choć jednej z polecanych(...)razu przekonacie się o ich uniwersalnym i jednocześnie kuszącym charakterze. Udostępnij Kruche ciasto ze śliwkami i budyniową pianką – składniki Śliwkowe nadzienie: 1 kg śliwek 2-3 łyżki cukru 1 czubata łyżka mąki ziemniaczanej 1 / 2 łyżeczki cynamonu czubek łyżeczki kardamonu czubek łyżeczki imbiru Kruche ciasto: 2 1 / 2 szklanki mąki pszennej 250 g margaryny 1 / 2 szklanki cukru

niecodziennikpary
Kruche czekoladowe ciasto z wiśnią 126

Mocno czekoladowe ciasto z wiśnią. Kolejne ciasto z maślaną kruszonką, tym razem w wersji czekoladowej z dodatkiem wiśni. Do tego przepisu macie dołączony filmik z YouTube

zdrowo i aktywnie
Kruche czekoladowe ciasto z wiśnią 132

Mocno czekoladowe ciasto z wiśnią. Kolejne ciasto z maślaną kruszonką, tym razem w wersji czekoladowej z dodatkiem wiśni. Do tego przepisu macie dołączony filmik z YouTube

Zdrowie i pysznie na talerzu
Kruche ciasto ze śliwkami i bezą 234

bardzo słodkiego, ale jak to mawia mój mąż „do porannej kawy idealne”. Sprawdźcie sami ☺ 1,5 godziny ok. 16 kawałków składniki: kruche ciasto: 250 g mąki tortowej 40 g cukru Łyżeczka proszku do pieczenia 5 żółtek kostka masła budyń: jedno opakowanie budyniu waniliowego 300 ml mleka beza: 5 białek 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej 150 g cukru owoce: 600 g śliwek

Ania i Marcin gotują
tartaletki z kremem jeżynowym 114

świeżych jeżyn Wykonanie: Margarynę posiekać na drobne kawałki nożem. Dodać przesianą mąkę proszek do pieczenia cukier  oraz jajka - zagnieść kruche ciasto. Rozwałkować a następnie ciasto upiec w foremkach. Z mąki ziemniaczanej i pszennej oraz jajka ugotować tradycyjny budyń na mleku. Następnie bardzo dokładnie ostudzić. Jeżyny przetrzeć przez sitko i taki przecier wraz z sokiem dodać do masła. Masło miksować

Pychotkaaa
Mille feuille czyli Napoleonka 232

połączyły). Tak zmiksowaną mieszankę wlać do wrzącego mleka, energicznie mieszając, gotować około 5 min, by otrzymać bardzo gęsty budyń. Gorący budyń przestudzić, wylać na jeden płat ciasta i przykryć drugim. Płaty ciasta przenosić bardzo ostrożnie, ponieważ są bardzo kruche. Przed podaniem posypać cukrem pudrem. Napoleonka jest najsmaczniejsza po paru godzinach. polecam

Mia Cucina Sofieta
Pleśniak z jabłkami i rodzynkami. 199

kakao) zagnieść kruche ciasto, podzielić na trzy części, do jednej dodać kakao. W razie potrzeby, do dwóch pozostałych można dodać trochę mąki. Jedną jasną część rozwałkować i wyłożyć na blaszkę(na papierze do pieczenia). Na ciasto rozłożyć jabłka, które wcześniej należy obrać, zetrzeć na grubej tarce, odcisnąć sok i wymieszać z rodzynkami. Na jabłka zetrzeć ciasto kakaowe. Z białek ubić(...)pianę, dodać cukier, jeszcze chwilę ubijać, połączyć z budyniem w proszku, dodać rodzynki i wylać na ciemne ciasto. Na wierzch zetrzeć drugą część jasnego cista. Piec ok. 45 minut w temp. 180 stopni. Gorące ciasto oblać polewąPrzygotowanie polewy:Wszystkie składniki razem zagotować - doprowadzić do wrzenia powoli, na małym ogniu, cały czas mieszając

Praktyczna pl
Sernik z ziemniakami (nie opada) 125

proszku do pieczenia cukier waniliowy Z podanych składników zarabiamy kruche ciasto. Schładzamy w lodówce 30 minut. Składniki na sernik: 1200 g zmielonego dwukrotnie sera białego 350 g zmielonych ugotowanych w skórce( a następnie obranych) ziemniaków 350 g cukru pudru cukier waniliowy 8 jaj 200 g stopionego schłodzonego masła opakowanie budyniu śmietankowego 1 łyżka mąki ziemniaczanej Żółtka, cukier waniliowy i cukier(...)miksujemy na puszystą masę. Ser mieszamy z ziemniakami, mąką i budyniem Następnie dodajemy do masy żółtkowej, wlewając stopione schłodzone masło. Całość miksujemy do połączenia wszystkich składników. Z białek ubijamy pianę i łączymy delikatnie z masą serową. WYKONANIE I PIECZENIE SERNIKA: tortownicę smarujemy masłem i posypujemy kaszą manną, wykładamy kruche ciasto i nakłuwamy widelcem.  delikatnie wylewamy masę serową i wyrównujemy

Domowe ciasta