ekspresowe, bezproblemowe ciasto z budyniem i truskawkami na herbatnikach udaje się za każdym razem, jest idealne dla początkujących w kuchni. Zobaczcie przygotowanie ciasta na filmie: Kliknij tu, by subsk rybować mój kanał na Youtube Ciasto Truskawkowy Duet składa się z kilku warstw herbatników, budyniu waniliowego, czekoladowego i truskawek zatopionych w galaretce. Jeśli wolicie, możecie przygotować to ciasto na jasnym biszkopcie(...)albo na blacie domowego kruchego ciasta. Jeśli chcecie, by ciasto było trochę wyższe i bogatsze, na galaretkę możecie wyłożyć dodatkowo śmietankę ubitą z mascarpone albo warstwę śmietanki ubitej z żelatyną. W zależności od sezonu możecie to ciasto przygotować z dowolnymi owocami - gdy skończy się sezon na truskawki warto spróbować wersji malinowej lub brzoskwiniowej. Ciasto Truskawkowy Duet to prosty deser idealny
Lekcje w kuchnipłaskie łyżeczki proszku do pieczenia Z podanych składników szybko wyrobić ciasto i schłodzić w lodówce. Masa serowa: 1 1/4 kg sera tłustego zmielonego 10 jajek 25-30 dag cukru 2 budynie bez cukru skórka starta z 1 cytryny Żółtka utrzeć z cukrem,dodając stopniowo ser wymieszany z suchym budyniem i skórką z cytryny. Na końcu delikatnie wmieszać białka ubite(...)sztywną pianę. Kruszonka kokosową: 20 dag wiórków kokosowych 12 dag cukru 12 dag masła Wszystkie składniki wymieszać i szybko zarobić. Schłodzić. Dodatkowo: 1/2 kg malin Spód blaszki wyłożyć kruchym ciastem, rozprowadzić masę serową,rozłożyć maliny i posypać kruszonką kokosową. Piec ok 1 godziny w temperaturze ok. 180 strona.C. Przepis pochodzi od niezawodnej siostry Anastazji. Polecam, z pewnością będziecie zachwyceni
Niespełnione zdolności kulinarnełyżeczka przyprawy do sernika z wanilią i kardamonem 1 pakowanie cukru waniliowego 2 opakowania budyniu waniliowego 1 szklanka cukru 1 szklanka mleka 3 jajka 1 kg twarogu Do dekoracji: Borówki amerykańskie Dodatkowo: Bułka tarta do przygotowania formy 1 łyżeczka masła do przygotowania formy Przepis: Kruche ciasto : wszystkie składniki połącz ze sobą i zagnieć. Tortownicę o średnicy 26 cm wysmaruj masłem
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Jednym z takich ciast jest szarlotka , którą tym razem upiekliśmy dodając do ciasta i bezy wiórki kokosowe. Szarlotka z koksową bezą połączyła w sobie kruchość ciasta, miękkość i soczystość jabłek oraz słodycz i chrupkość kokosowej pianki. Taka wersja szarlotki z pewnością przypadnie do gustu każdemu łasuchowi i wielbicielowi jabłeczników. Składniki na szarlotkę z kokosem Kruche ciasto kokosowe: 400 g mąki(...)nadzienie: 2 kg jabłek 1 budyń waniliowy 4 łyżki cukru sok z 1 / 2 cytryny 1 / 2 łyżeczki cynamonu Beza kokosowa: 4 białka z jajek wielkości L 200 g cukru pudru 100 g wiórek kokosowych 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżka octu winnego lub jabłkowego 1 szczypta soli (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie Kruche ciasto kokosowe: Mąkę przesiać na stolnicę, dodać
niecodziennikparyinnego jak zacząć Was nimi kusić. To moje pierwsze karty z nimi związane, wyczekujcie kolejnych ;) Potrzebujemy: Kruche ciasto z przepisu poniżej, znajdziecie go klikając w ten LINK Pianka: 5 białek 1 szklanka cukru 1 op cukru waniliowego 2 budynie waniliowe 1/2 szklanki oleju słonecznikowego, ja użyłam zimnotłoczonego oleju od Oleofarm Ponadto: 500 g owoców czerwonej porzeczki, obranych i umytych Białka(...)piany dodajemy po trochę proszku budyniowego i mieszamy, aby uzyskać jednolitą masę. Następnie cienką stróżką wlewamy olej, cały czas mieszając. Na dno foremek silikonowych wsypujemy łyżeczkę ciasta kruchego (tartego na tarce, bądź z mojego przepisu), na ciasto kładziemy łyżkę piany i łyżkę owoców czerwonej porzeczki. Zasypujemy babeczkę łyżeczką ciasta kruchego. Babeczki wstawiamy do piekarnika na 25 minut
MamaOskarkacukru 25dag masła lub margaryny 2/3 szklanki cukru budyń śmietankowy Składniki (polewa): 100g masła lub margaryny 50g kakao 120g cukru pudru 4 łyżki mleka Przygotowanie: Margarynę, mleko, miód, kakao i cukier - zagotować i przestudzić. Do ostudzonej masy dodajemy mąkę z sodą i jajkiem i zagniatamy. Dzielimy ciasto na 6-7 równych kawałków. Rozwałkujemy każdy(...)kruche i twarde. Budyń gotujemy według zaleceń na opakowaniu. Studzimy. Następnie masło miksujemy z cukrem do uzyskania gładkiej jednolitej masy. Stopniowo po łyżce dodajemy przestudzony budyń. Gotową masą przekładamy placki (oprócz górnej warstwy). Margarynę na polewę rozpuszczamy w rondelku. Dodajemy cukier puder, kakao oraz mleko i mieszając łączymy składniki. Nie doprowadzamy do zagotowania. Jeszcze ciepłą polewą polewamy górę ciasta
ChilliJemyCiasto pawie oczko to jeden z tych przepisów które jest w mojej rodzinie od lat. To ciasto przypomina mi moje dzieciństwo i jest jednym z pierwszych które robiłam z zapisków mojej mamy. Stary przepis który zaskoczy Was swoim nietypowym wyglądem i smakiem. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: Ciasto kruche: 2 i 1/2 szklanki mąki 1 kostka margaryny (250g) 3 łyżeczki proszku(...)pszennej Dodatkowe: słoik dżemu do posmarowania warstwy kruchego ciasta (wiśniowy, porzeczkowy lub śliwkowy wg własnego uznania ) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Biszkopt: 4 jajka 3/4 szklanki mąki 3/4 szklanki cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia Przygotowanie: ciasto kruche zagniatamy, dzielimy na dwie części,jedną część rozwałkujemy do blachy, smarujemy dżemem. do drugiej części kruchego ciasta dodajemy kakao, dzielimy je na 5 części
Blog kulinarny S9.PLDrożdżowe racuchy to nasza propozycja słodkości na karnawał. Racuchy robi się bardzo szybko i ten przepis nie wymaga wyrabiania ciasta. Ciasto wymieszacie przy pomocy łyżki. Szybkie
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!CIASTO: mąka pszenna - 50 dag proszek do pieczenia - 2 łyżeczki żółtka - 5 szt cukier puder - 1/2 szkl cukier waniliowy - 2 łyżeczki masło zimne - 25 dag śmietana gęsta -1 łyżka sól - szczypta MASA KOKOSOWA: białka - 5 szt śmietana gęsta 18% - 1 Litr wiórki kokosowe - 20 dag cukier puder - 1/2 szkl budyń śmietankowy w proszku - 2 op mąka ziemniaczana- 1 łyżka(...)razem na stolnicy, dodać żółtka, śmietanę i szybko wyrobić kruche ciasto. Ciasto zawinąć w folie w włożyć na 30 minut do lodówki. W tym czasie przygotować masę. Białka schłodzone ubić na sztywno z odrobiną soli, gdy będą już sztywne dodać stopniowo przesiany cukier. i ubijać dalej. Następnie dodać budyń w proszku wymieszany z mąką ziemniaczaną oraz proszkiem do pieczenia
ciasta i desery czyli na słodkoCIASTO: mąka pszenna - 50 dag proszek do pieczenia - 2 łyżeczki żółtka - 5 szt cukier puder - 1/2 szkl cukier waniliowy - 2 łyżeczki masło zimne - 25 dag śmietana gęsta -1 łyżka sól - szczypta MASA KOKOSOWA: białka - 5 szt śmietana gęsta 18% - 1 Litr wiórki kokosowe - 20 dag cukier puder - 1/2 szkl budyń śmietankowy w proszku - 2 op mąka ziemniaczana- 1 łyżka proszek(...)razem na stolnicy, dodać żółtka, śmietanę i szybko wyrobić kruche ciasto. Ciasto zawinąć w folie w włożyć na 30 minut do lodówki. W tym czasie przygotować masę. Białka schłodzone ubić na sztywno z odrobiną soli, gdy będą już sztywne dodać stopniowo przesiany cukier. i ubijać dalej. Następnie dodać budyń w proszku wymieszany z mąką ziemniaczaną oraz proszkiem do pieczenia
Camilla w kuchniCzas pieczenia: 25 minut , 40 minut Temp. pieczenia : 180 C Składniki: Ciasto kruche: 2 szklanki mąki krupczatki 1/2 szklanki mąki pszennej 250 g margaryny (najlepiej prosto z lodówki ) 5 żółtek 2 łyżeczki proszku do pieczenia 5 łyżek cukru Pianka: 5 białek 1/2 szklanki cukru pudru cukier wanilinowy 2 budynie waniliowe 1/2 szklanki oleju słonecznikowego Sposób wykonania: Ciasto: Mąkę przesiewamy , dodajemy(...)Pianka: Białka ubijmy na sztywną pianę. Dodajemy cukier wanilinowy i cukier puder i proszek budyniowy. Na koniec dolewamy olej. Należy dobrze wymieszać. Dodatkowo: koszyczek malin Na przestudzony kruchy spód , wylewamy piankę , układamy na niej maliny i trzemy pozostałą część ciasta . Całość pieczemy następne 40 - 45 minut w temp. 180 C. Smacznego
Różne smaki w kuchnicmCzas pieczenia: 25 minut , 40 minutTemp. pieczenia : 180 C Składniki:Ciasto kruche: 2 szklanki mąki krupczatki 1/2 szklanki mąki pszennej 250 g margaryny (najlepiej prosto z lodówki ) 5 żółtek 2 łyżeczki proszku do pieczenia 5 łyżek cukru Pianka: 5 białek 1/2 szklanki cukru pudru cukier wanilinowy 2 budynie waniliowe 1/2 szklanki oleju słonecznikowego Sposób wykonania: Ciasto: Mąkę przesiewamy , dodajemy(...)Pianka: Białka ubijmy na sztywną pianę. Dodajemy cukier wanilinowy i cukier puder i proszek budyniowy. Na koniec dolewamy olej. Należy dobrze wymieszać. Dodatkowo: koszyczek malin Na przestudzony kruchy spód , wylewamy piankę , układamy na niej maliny i trzemy pozostałą część ciasta . Całość pieczemy następne 40 - 45 minut w temp. 180 C. Smacznego
Słodkości i nie tylkopudru 5 żółtek Pianka budyniowa: 5 białek 1 szklanka drobnego cukru 1 opakowanie cukru wanilinowego 2 opakowania budyniu waniliowego bez cukru (2 x 40 g) 1/2 szklanki oleju rzepakowego (np.Kujawskiego) Dodatkowo: 80 dag moreli cukier puder do posypania Zaczynamy od kruchego ciasta. Masło pokroić w kostkę, dodać pozostałe składniki i szybko zagnieść ciasto. Podzielić je na 2 części
Świat Ciasta