kruche ciasto z budyniem - 3041 przepisów (strona:70/203)

Piernikowy sernik wg Pawła Małeckiego 759

jakoś bardzo w trakcie pieczenia, a poza tym bałam się, że jeśli zetnę wierzch, to masa serowa może namoczyć piernikowy spód.     Składniki: (na blaszkę 24x34 cm)   Kruche ciasto czekoladowe: 200 g mąki pszennej typ 650 15 g kakao 5 g przyprawy do piernika 75 g cukru 150 g margaryny 1 opakowanie cukru wanilinowego (32 g) 1 żółtko(...)twarogu sernikowego, zmielonego 15 g miękkiej margaryny 150 g cukru 2 opakowania cukru wanilinowego (2x32 g) 1 opakowanie budyniu waniliowego w proszku (40 g) 200 ml śmietanki kremówki 30% 4 jajka Dodatkowo: cukier puder do oprószenia ciasta Przygotowanie: Kruche ciasto czekoladowe: Mąkę wymieszać z kakao, przesiać do dużej miski. Dodać przyprawę do piernika, cukier, cukier waniliowy, żółtko oraz

Nastoletnie Wypiekanie
Kruche babeczki z musem dyniowym 170

prawdziwa kwintesencja jesieni, polecam do filiżanki aromatycznej herbaty! Składniki: Ciasto kruche 30 dag mąki pszennej 20 dag masła 10 dag cukru 1 żółtko lub całe jajko 1 łyżka śmietany 18% szczypta soli Nadzienie: 300 ml puree z dyni 3 łyżki serka śmietankowego 2 jajka 3 łyżki miodu prawdziwego 2 łyżki budyniu śmietankowego 1/2 łyżeczki cynamonu 1/2 łyżeczki cukru waniliowego(...)wałkujemy na niezbyt cienkie ciasto.  Metalowe foremki do babeczek wylepiamy rozwałkowanym ciastem, brzegi delikatnie odcinamy aby uzyskać równą powierzchnię. Nadzienie: Jajka ubijamy na puszystą pianę , wlewamy miód, dodajemy serek, szczyptę cynamonu, budyń,oraz puree z dyni, całość miksujemy na gładką płynną masę,rozlewamy po równo na kruchy spód babeczek, wstawiamy do nagrzanego do 180*c piekarnika i pieczemy około

Wanilia i Kardamon
Ciasto rabarbarowe na kruchym spodzie z pianką 108

Lato się zbliża, za oknem ciepło i kolorowo. Zaczynamy piec ciasta z owocami z ogródka. Jako pierwszy jest rabarbar Masa rabarbarowa – rabarbar pokroić w małe

Kuchnia Pokoleń
Puszysty sernik z musem truskawkowym 139

letnich, czerwonych wspomnień okraszonych malutkimi zielonymi piegami :))) Ciasto dodatkowo posmarowałam konfiturą truskawkową od MarokoSklep , dzięki czemu mój sernik jest podwójnie truskawkowy! Szczerze polecam, na każdą okazję. Potrzebujemy: CIASTO: 100 g margaryny lub masła, zimnego pokrojonego w kawałki 200 g mąki pszennej 2 żółtka 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka cukru waniliowego 40 g cukru MASA SEROWA(...)żółtko oddzielnie 100 g miękkiego masła 1/2 szklanki cukru 2 łyżki jogurtu naturalnego 1 budyń w proszku bez cukru, może być śmietankowy lub waniliowy szczypta soli MUS TRUSKAWKOWY: 200 g truskawek, mogą być mrożone 4 łyżki cukru  1 łyżka mąki ziemniaczanej Zagniatamy szybko kruche ciasto, wykładamy nim tortownicę albo kwadratową blaszkę o wymiarach około 20x20 cm. Wkładamy do lodówki

MamaOskarka
SERNIK Z MAKIEM 106

Margarynę rozpuściłam , wystudziłam. Białka ubiłam z cukrem pudrem, stopniowo ( ciągle ubijając ) dodawałam żółtka, następnie masę serową , margarynę i na koniec budyń. Blaszkę o wymiarach 24 x 35 wyłożyłam papierem do pieczenia. Na spód dałam potarkowane na grubych oczkach kruche ciasto, na to wylałam masę makową a na koniec masę serową. Piekłam w temperaturze 180 stopni przez 1,20 h - najlepiej

Darcia w kuchni
Tartaletki z kremem budyniowym i borówkami 77

Witajcie moi drodzy Święta już tuż tuż, a ja mam dla Was przepis na deser, który sprawdzi się nie tylko na świątecznym stole, ale też do codziennej kawy. Pyszne, kruche tartaletki, nadziane po brzegi kremem budyniowym. Kropką “nad i” są borówki i odrobina cukru pudru. Całość nie tylko doskonale się prezentuje, ale też wspaniale smakuje. Zwłaszcza jeśli obok(...)składniki: borówki i cukier puder do oprószenia tartaletek Przygotowanie: Kruche tartaletki: Wszystkie składniki na ciasto zagniatamy na jednolitą masę. Robimy kulę, zawijamy w folię spożywczą i schładzamy przez 2 h w lodówce. Foremki na tartaletki (8 szt) smarujemy masłem. Ciasto rozwałkowujemy na podsypanym mąką blacie i wyklejamy nim foremki. Ciasto nakłuwamy widelcem. Foremki wstawiamy na 30 minut do lodówki. Następie

Słodkie okruszki
Błyskawiczne kokosanki 247

Czy zdarzyło się Wam w kuchni, że przygotowując potrawy zostały Wam białka z jajek? Myślę, że odpowiedź będzie twierdząca, więc aby ich nie zmarnować możecie przygotować

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Sernik z mieszanką keksową 204

smak i trochę kolorów do wypieku. CIASTO KRUCHE: 1 1/2 szklanki mąki pszennej 1 szklanka mąki krupczatki 2 łyżki kakao 1/2 szklanki cukru pudru 2 jajka 250 g masła lub margaryny 1 łyżka śmietany 18 % 2 łyżeczki proszku do pieczenia SERNIK: 1 kg zmielonego twarogu 5 jajek szczypta soli 1 szklanka cukru 1 budyń waniliowy Winiary 100 g masła olejek(...)kandyzowanych owoców (mieszanki keksowej) Mąkę pszenną wymieszać z krupczatką, kakao, proszkiem do pieczenia i cukrem pudrem. Posiekać razem z zimnym masłem dodając jajka i śmietanę. Szybko zagnieść. Do przygotowania ciasta można użyć malaksera. Ciasto podzielić na dwie części i włożyć do zamrażarki na około 30 minut. Jedną część ciasta zetrzeć na tarce jarzynowej do formy o wymiarach

https:KKuchniaMniam
Tradycyjny pleśniak na dużą blachę 607

zagniatam ręką, aż uzyskam jednolite ciasto . Jeśli ciasto nie chce się dobrze lepić, lub masz za mało masła, to możesz oczywiście dodać kwaśnej śmietany i uzyskasz gładką kulę ciasta. Do ciasta można także dać trochę smalcu (np w proporcji 150g masła i 50 g smalcu gęsiego). Smalec sprawia, że ciasto jest puszystsze . Dzielę kruche ciasto na 3 części, do jednej(...)skrócić gdy umieścisz w zamrażalce na około 15 minut). Układam warstwy ciasta na dużej blaszce. Blachę wyścielam papierem do pieczenia. I warstwa. Na dno wykładam pierwszą część jasnego ciasta. Cienką warstwę ciasta rozprowadzam za pomocą rąk na blaszce. Wyrównuję i lekko ugniatam. Możesz nakłuć kruche ciasto widelcem. Ciasto jest lekko kleiste, ale oczywiście bez problemu rozprowadzisz bez użycia wałka

Ania gotuje
Tarta z kremem waniliowym, truskawkami i prażonymi płatkami migdałowymi 97

nożem. Wbić jajko. Zagnieść ciasto i uformować w kule. Na blacie rozłożyć folie spożywcza i wyłożyć kulkę ciasta. Rozwałkować na folii na okrąg 3 cm większy niż nasza forma. Formę wysmarować masłem i przełożyć ciasto (obracamy po prostu folie, układamy ciasto i dociskamy do formy, dopiero teraz ściągamy folie). Brzegi zakładamy go środka i dociskamy. Ciasto w formie wkładamy(...)kolor. Dodać mąki i 50 ml mleka. Zmiksować. Pozostałą część mleka zagotować. Do gotującego się mleka wlać masę i mieszając gotować, aż budyń zgęstnieje.  Dodatkowo : świeże truskawki uprażone płatki migdałowe Budyń wyłożyć na chłodny spód kruchy. Udekorować truskawkami i płatkami migdałowymi (uprażonymi na suchej patelni). Schłodzić. Smacznego

Chocolate Muffin Blog
pysznie puszysty sernik na kakaowym kruchym spodzie... 165

śmietana kwaśna 4 łyżki SERNIK: twaróg 1 kg/wiaderko, cukier 1 szklanka, jajka 4 sztuki "XL", budyń śmietankowy 1 opakowanie, kasza manna 2 łyżki, aromat waniliowy 1 łyżeczka, skórka pomarańczowa kandyzowana 125 gram, cukier puder - ile potrzeba zimną margarynę, śmietanę i pozostałe składniki ciasta kruchego posiekać siekaczką lub nożem lub mikserem lub w robocie, ciasto podzielić na dwie części: mniejszą

W Mojej Kuchni Lubię
Kakaowe kruche ciasteczka na Dzień Dziadka 151

racji dzisiejszego święta musicie mi to wybaczyć ;) Kakaowe kruche ciasteczka na Dzień Dziadka 220 g mąki orkiszowej jasnej 110 g ksylitolu lub cukru 1 łyżka kakao 100 g masła 1 opakowanie budyniu śmietankowego 2 żółtka 2-3 łyżki mleka  Wszystkie składniki wymieszać i zagnieść ciasto. Rozwałkować,wycinać ciasteczka, opcjonalnie odcisnąć pieczątkę na każdym z nich. Piec w 180 stopniach

FitKot
Sernik Korsarz 145

szklanki pudru 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 2/3 kostki margaryny 1 łyżka kakao Z podanych składników zagniatamy kruche ciasto. Dzielimy na 2 części. Składniki na sernik : 1000 g sera białego dwukrotnie zmielonego 450 g cukru pudru 2 budynie śmietankowe bez cukru 8 jaj  130 g margaryny garść namoczonych w rumie * 50 ml (nie odsączamy) Margarynę miksujemy z cukrem(...)proszkiem budyniowym i proszkiem do pieczenia.  Ubijamy pianę z białek i delikatnie łączymy z masą serową i rodzynkami w rumie.   Dodatkowo: słoik ( 200 g ) dżemu morelowego WYKONANIE: ½ ciasta kruchego   dżem morelowy   masa serowa   ½ ciasta kruchego   Pieczemy 65 minut w temp. 180 stopni. Zostawiamy w piekarniku do ostudzenia . Można polać polewą czekoladową J Smacznego

Domowe ciasta