śliwki jeszcze przed nami, ale ja chcę Wam dzisiaj zaproponować ciasto, które tak samo wyśmienicie smakuje z mrożonymi jak i świeżymi śliwkami. Ciekawe połączenie kruchego ciasta z puszystą, słodką masą. Lekko kwaśne śliwki nadają całości interesującego charakteru. Z czystym sumieniem przyznam, że będzie ono smakowało wszystkim, którzy uwielbiają owocowe ciasta. Składniki 2,5 szklanki mąki 5 żółtek 250 g zimnej(...)szklanki kaszy manny cukier puder do oprószenia Składniki na piankę 5 białek 3/4 szklanki cukru 2 opakowania budyniu śmietankowego 1/4 szklanki oleju Krok po Kroku 1 Z wszystkich składników zagniatamy ciasto ( staramy się, aby zrobić to jak najmniejszą ilością ruchów, ponieważ ciasto kruche nie lubi być ogrzewane przez dłonie), wkładamy do zamrażalnika uprzednio dzieląc na dwie części (staramy się
uDolores.pl - tylko sprawdzone przepisytydzień. A przed nami weekend więc będzie propozycja czegoś słodkiego. Proponuję dziś Wam ciasto kruche z jagodami. Mniam. Składniki: 4 jajka 100 g masła 1,5 szkl mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka cukru waniliowego 1 szkl cukru 1 szkl mrożonych jagód 1 budyń w proszku o smaku krówkowym( lub innym) blaszka 24x24 Przygotowanie: Żółtka oddzielamy(...)waniliowy. Zagniatamy kruche ciasto. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. Ciasto dzielimy na dwie części. Jedną część wkładamy do woreczka foliowego a drugą wylepiamy dno blaszki. Wstawiamy blaszkę wylepioną ciastem i ciasto w woreczku do lodówki na 30 minut. Rozgrzewamy piekarnik. Zimne białka ubijamy na sztywno a następnie dodajemy partiami cukier cały czas miksując. Na koniec dodajemy budyń w proszku
słodkie i nie tylko historie kulinarnemasa serowo-dyniowa: 1 kg białego twarogu (niemielony) 2 pełne szklanki puree z dyni 5 jajek 1,5 szklanki cukru 3 budynie waniliowe (proszek) 350 g gęstej śmietany 18% Podane składniki na ciasto muszą być mocno schłodzone. Zagniatam kruche ciasto i schładzam w lodówce w trakcie przyrządzania masy. Biały ser traktuję blenderem, aby pozbyć się grudkowatych drobinek. Mieszam
W kuchni Karmel-itkimasło do wysmarowania formy Nadzienie: 600 g jabłek 1/2 cytryny 330 g kwaśnej śmietany 18% 2 opakowania budyniu waniliowego z cukrem 60 g kaszy manny 4 białka szczypta soli 60 g cukru dodatkowo: cynamon i cukier do posypania jabłek WYKONANIE Kruche ciasto: Formę o wymiarach 25 x 30 cm posmarować masłem. Do miski wsypać mąkę, dodać sól, cukier puder
Passions hobbies lifeserowa: 1 litr jogurtu typu greckiego (gęstego) 200 g wiórek kokosowych 1 szklanka cukru 1 budyń waniliowy 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Dodatkowo: 280 g dżemu brzoskwiniowego (mały słoiczek) 1 puszka brzoskwiń w syropie Sposób przygotowania: 1. Składniki na ciasto kruche szybko zagnieść. Można użyć w tym celu miksera po czym powstałą kruszonkę wystarczy szybko zagnieść(...)wyłożyć papierem do pieczenia a następnie drugą częścią ciasta i wstawić do lodówki na ok. godzinę. 2. Białka jajek ubić na sztywno z cukrem. Następnie dodać budyń w proszku, mąkę, proszek do pieczenia i dokładnie zmiksować. Do masy białkowej dodawać partiami jogurt a na końcu wiórki kokosowe. Całość dokładnie połączyć. Na schłodzony spód ciasta rozsmarować dżem brzoskwiniowy, a na niego
Na Ciasteczkowych Papierachszklanka cukru 1000 g białego tłustego sera 125 g margaryny 100 g masła 5 żółtek 2 op. Budyniu śmietankowego bez cukru Ponadto: 5 białek 1 szklanka cukru 1 puszka brzoskwiń Tłuszcz do posmarowania blaszki Bułka tarta do posypania formy Sposób przyrządzenia: Ciasto kruche: Z podanych składników wyrobić ciasto, podzielić na dwie części i schłodzić Masa serowa: Ser zmielić. Wszystkie składniki
The Sweet Damselzdecydowanie jabłecznik na kruchym cieście. Nic więcej nie trzeba dodawać, zawsze wychodzi, każdemu smakuje i nie kosztuje zbyt dużo w pełnym tego słowa znaczeniu, czasu jak i pieniędzy na składniki. Składniki: 60 dag (3 szklanki) mąki 35 dag (1,5 szklanki) cukru 5 jaj 25 dag margaryny 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 opakowanie budyniu waniliowego 1 łyżka kakao(...)szklanki cukru i wyrobić kruche ciasto. Ciasto schłodzić w lodówce (ok. 30 minut). Po wyjęciu z lodówki ciasto podzielić na dwie części: 2/3 ciasta rozwałkować lub kawałkami sklejając wyłożyć nim blachę, 1/3 podzielić na kilka kawałków i włożyć do zamrażarki. Jabłka obrać i zetrzeć na dużych oczkach i wyłożyć na ciasto. Ubić pianę z 5 białek na sztywno, ciągle
Z notatnikaHej :) Moi Panowie posmakowali ostatnio w ciastach z budyniem. Zrobiłam im już karpatkę, to za mało, młody mamo jeszcze, bo dobre było. Nie chciało mi się
kruche babeczkiuzyskanie puszystego sernika z cudowną bezową koroną bez poświęcania mu kilku godzin pracy. Cytrynowa nuta konfitury od MarokoSklep dodatkowo wzbogaci smak i przełamie słodycz. Sprawdźcie sami. Potrzebujemy: CIASTO: 100 g margaryny lub masła, zimnego pokrojonego w kawałki 200 g mąki pszennej 2 żółtka 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka cukru waniliowego 40 g cukru MASA SEROWA: 500 g sera(...)jajka, białko i żółtko oddzielnie 100 g miękkiego masła 1/2 szklanki cukru 2 łyżki jogurtu naturalnego 1 budyń w proszku bez cukru, może być śmietankowy lub waniliowy szczypta soli BEZA: 4 białka 4 łyżki cukru pudru szczypta soli Zagniatamy szybko kruche ciasto, wykładamy nim tortownicę albo kwadratową blaszkę o wymiarach około 20x20 cm. Wkładamy do lodówki na czas wykonania masy
MamaOskarkaproszku do pieczenia 90 g zimnego masła 1 jajko masa serowa: 1 kg zmielonego twarogu 2/3 szklanki cukru 1 budyń śmietankowy opakowanie cukru waniliowego 1 jajko dodatkowo: 500 g truskawek 1 łyżka mąki ziemniaczanej Z podanych składników zagnieść kruche ciasto, włożyć do lodówki na godzinę. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia. Nagrzać piekarnik do 180 stopni. Składniki na masę serową zmiksować
Ania i Marcin gotująszklanka cukru 1 szklanka śmietany kwaśnej 18% 200 ml mleka 2% 6 jajek 1 torebka budyniu śmietankowego Krem z białej czekolady: 330 ml śmietany kremówki 25 dag mascarpone 2 tabliczki białej czekolady 1 szklanka wiśni ze słoika Sposób przygotowania: Ciasto kruche: Mąkę wymieszaj z cukrem, dodaj żółtka, oraz posiekane zimne masło, całość zagnieć tak, aby powstała jednolita
Wanilia i Kardamonkandyzowaną. Dzięki niej tarta jest lekko kwaskowa. Polecam miłośnikom serników i pomarańczy :) TARTA SEROWA Z BEZOWĄ PIANKĄ TARTA SEROWA Z BEZOWĄ PIANKĄ Składniki: Ciasto kruche: · 170 g mąki · 60 g cukru · pół łyżeczki cukru(...)szklanki cukru pudru · 1 łyżeczka budyniu waniliowego · skórka z połowy pomarańczy lub aromat pomarańczowy Dodatkowo: · Konfitura pomarańczowa Przygotowanie: Wszystkie składniki na kruche ciasto zagniatamy ręcznie. Jeśli ciasto jest mocno kruche dodajemy ewentualnie łyżkę zimnej wody. Ciasto schładzamy w zamrażarce
Mania GotowaniaKRUCHE BABECZKI Z KREMEM BUDYNIOWYM I CZEKOLADĄ NA ŚWIĘTA! Dzisiaj mam dla Was przepis na przepyszne kruche babeczki z budyniem, które na pewno zasmakują domownikom. Znikają ze stołu w kilka chwil, pięknie się też na nim prezentują. Są bardzo proste do zrobienia! Ciasto: - 250 g mąki pszennej - 120 g masła - 3 łyżki przyprawy do piernika - 1 łyżka kakao
SMYKWKUCHNImnie nie były duże, mniej więcej z 1 szt wychodzi 2 róże) cukier, cynamon do posypania jabłek Ponadto: 1 budyń waniliowy bez cukru na pół litra mleka + 2łyżki cukru 375 ml mleka Zaczynamy od wykonania ciasta kruchego. Margarynę kroimy na drobną kostkę. W misce łączymy mąkę cukier i cukier waniliowy i proszek do pieczenia, dodajemy margarynę i rozcieramy(...)lodówki na min 30 min. Po tym czasie formę do tarty wykładamy wylepiamy ciastem. Nakłuwamy widelcem i zapiekamy to ok 15 min w temp 180 st. Wyjmujemy i studzimy. Do garnka wlewamy szklankę mleka w reszcie rozrabiamy proszek budyniowy z cukrem. Mleko zagotowujemy, wlewamy budyń i doprowadzamy do wrzenia ciągle mieszając. Jeszcze gorący wylewamy na podpieczony spód ciasta
Malinowe Pocałunkisezonowe owoce- u mnie truskawki i trochę gruszki oraz kwaśna śmietana. SKŁADNIKI Kruche ciasto 3 szklanki mąki pszennej 1,5 szklanki maki krupczatki 1.5 szklanki cukru 370g margaryny PALMA 6 żółtek 3 łyżki kakao 3 łyżeczki proszku do pieczenia Masa kokosowa 6 białek szklanka cukru 2 budynie śmietankowe 1,5 łyżki mąki ziemniaczanej 220g wiórek kokosowych 750 ml kwaśnej śmietany(...)Zaczynamy od kruchego ciasta.Wszystkie składniki wsypujemy do miski i ręką i mieszamy do połączenia się składników. Następnie wykładamy na blat lub stolnicę i zagniatamy ciasto. Następnie ciasto dzielimy na dwie połowy.Jedną owijamy w folię i wkładamy do zamrażarki a drugą część ciasta wykładamy na blachę wyłożoną papierem,potem wkładamy na 40 min.do lodówki. Po wyjęciu ciasto nakłuwamy widelcem,nagrzewamy
Mała w garnku miesza