kruche ciasto z budyniem - 3041 przepisów (strona:55/203)

Ciasto z rabarbarem, budyniem i bezą 159

Rabarbar, jedni lubią inni nienawidzą. Ja należę jak pewnie wiecie do grupy rabarbarbalove, a jak z Wami? lubicie? To ciasto jest cudne w smaku, lekko słodkie

Moje Małe Czarowanie
Szarlotka z kisielem 206

też się na nią załapią. Ciasto nie wymaga chłodzenia w lodówce. Polecam też inne przepisy na ciasta z jabłkami. oraz inne przepisy z jabłkami: Kruche babeczki z jabłkami ciasto orkiszowe z jabłkami kakaowy jabłecznik z budyniem pączki z jabłkami jabłka w cieście francuskim ciasto łaciate ekspresowe całuski Ciasto jest na formę ok. 24 x 36 cm , jeśli chcemy by szarlotka

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
TARTALETKI Z BUDYNIEM I MALINAMI 77

Wystarczy tylko chwila i można zajadać się pysznymi ciasteczkami.  Moja rada: Nadzienie na tartaletki najlepiej nałożyć przed ich podaniem. Składniki: Przepis na kruche ciasto na tartaletki  znajdziesz tutaj. Dodatkowo: * 350 ml mleka * 1 budyń waniliowy * 2 łyżki cukru * maliny do dekoracji Wykonanie: w garnuszku zagotować 300 ml mleka z cukrem, w szklance wymieszać budyń w 50 ml mleka

Zrób to smacznie
Ciasto z waniliową pianką i porzeczkami 147

Dziś kolej na kolejne ciasto z porzeczkami. Przeważają w nim czarne owoce, ale są także dla bardziej wyrazistego smaku i czerwone. Bazą jest kruche ciasto, a warstwą scalającą pianka z białek oraz z waniliowego budyniu. Będzie to Ciasto z waniliową pianką i porzeczkami . Składniki: ciasto: - 500g mąki (u mnie typ 450) - 250g zimnego masła - 5 żółtek (jajka wielkości

Kuchnia co dnia
Amarantusowa szarlotka z budyniem 158

Amarantusowa szarlotka z budyniem Składniki na blachę 25 X 35 Na ciasto:    500 g mąki amarantusowej prażonej    250 g margaryny   

peggiwkuchni
Proste ciasto z jabłkami 226

Ciast i ciasteczek z jabłkami na blogu jest całe mnóstwo, gdyż to jest wdzięczny składnik do obróbki. Przykładowe przepisy z jabłkami: Kruche babeczki z jabłkami ciasto orkiszowe z jabłkami kakaowy jabłecznik z budyniem pączki z jabłkami jabłka w cieście francuskim ciasto łaciate ekspresowe całuski Ważne w tych przepisach jest też to, że jak przyjdzie nam ochota na coś słodkiego

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Torta della nonna czyli włoskie ciasto z polskimi śliwkami 132

Kiedyś upiekłam już torta della nonna czyli włoski tort babci i jest on tutaj [ klik ] a dziś proponuję pyszną jego inną wersję ze śliwkami. Dodałam tutaj

Moje Małe Czarowanie
Szarlotka z budyniem 147

Wykonanie ciasta kruchego: Do misy wsypujemy mąkę z proszkiem do pieczenia. Wbijamy żółtka , wsypujemy ksylitol i dodajemy pokrojone masło . Włączamy mikser na małych obrotach i miksujemy do połączenia składników. Teraz wyjmujemy z misy , zagniatamy na stolnicy silikonowej. Połowę ciasta skruszamy rękoma do formy okrągłej wyłożonej papierem  do pieczenia. Boki formy również oblepiamy ciastem. Nakłuwamy widelcem ciasto . Przekładamy ostudzone jabłka(...)formy z ciastem. Ubitą piankę z budyniem kładziemy na jabłuszka. Kruszymy pozostała część ciasta na górę . Pieczemy 55 minut w 170 stopniach . Pianka: Ubijamy białka z odrobiną soli , dodajemy ksylitol i ubijamy na sztywno. Wsypujemy budyń i jeszcze chwile miksujemy . Jabłka : Jabłka obieramy , wycinamy środki i trzemy na tarce, wkładamy do garnka i na małym ogniu przesmażamy

Różowa kuchnia
Dwa w jednym- sernik i szarlotka 103

przepis Składniki na ciasto i szarlotkę: 20 mąki tortowej 14 dag masła 1 łyżka smalcu 8 dag cukru pudru 2 żółtka 4 łyżeczki rumu ½ torebki proszku do pieczenia 75 dag jabłek tłuszcz do formy wiórki do formy Składniki na masę serową: 25 dag tłustego sera 5 dag masła 8 dag cukru pudru 1 jajko ½ torebki budyniu 6 dag gęstej śmietany(...)Wykonanie: Z podanych składników przyrządzić kruche ciasto- usiekać nożem składniki, zagnieść i odstawić na ½ godziny do lodówki.  Następnie ciasto rozwałkować, przenieść ma wałku do przygotowanej małej tortownicy i podpiec na złoto. W między czasie obrać jabłka, zetrzeć i ułożyć na podpieczonym spodzie. Wykonanie masy serowej: Masło utrzeć z cukrem, dodać jajko, śmietanę, budyń, cukier waniliowy i aromat.  Dodać

Tradycyjna Kuchnia
Ciasto z rabarbarem i bezą 117

margaryny 1 jajko 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia Masa budyniowa: 4 żółtka 0,5 szklanki cukru 1 budyń waniliowy 1 cukier waniliowy 400 gram rabarbaru Beza: 4 białka 0,5 szklanki cukru Sposób przygotowania: Z podanych składników zagniatamy ciasto kruche,wylepiamy nim formę(25x34 cm) ,nakłuwamy widelcem.Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy przez 10-15 minut

Bajeczna Kuchnia
Sernik z brzoskwiniami i daktylami 102

białego sera trzykrotnie mielonego ( u mnie President) 200 g masła  2 budynie śmietankowe z cukrem 8  jaj 1 cukier waniliowy 1 szklanka cukru pudru 3/4 szklanki namoczonych rodzynek  1 puszka brzoskwiń 1/2 szklanki daktyli z rumu Przygotowanie: _____________________ Z podanych składników zagnieść kruche ciasto i odłożyć do zamrażarki na minimum  1 godzinę. Po tym czasie wyjąć , rozwałkować

Gosia gotuje
Truskawkowo- serowa fantazja 471

musicie przygotować to ciasto dla swojej drugiej połówki.  SKŁADNIKI: Ciasto kruche: 1 szklanka mąki, 1/2 kostki margaryny, 2 żółtka, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 2 łyżki cukru pudru, Masa serowa: 700g mielonego białego sera, 5 jajek, 100g masła, 2/3 szklanki cukru, 1 opakowanie cukru waniliowego, 2 łyżki budyniu śmietankowego, Mus truskawkowy: 600g truskawek świeżych lub mrożonych, 2 opakowania galaretki(...)Ciasto kruche: Mąkę przesiewam na stolnicę i łączę z margaryną. Dodaję żółtka, cukier puder oraz proszek do pieczenia. Zagniatam ciasto. Przygotowane ciasto rozwałkowuję i wykładam na blaszkę o wymiarach 24cm x 24 cm, wyłożoną papierem do pieczenia. 2. Masa serowa: Masło ucieram razem z cukrem, cukrem waniliowym oraz żółtkami na puszystą masę. Dodaję ser oraz budyń. Ucieram. Białka ubijam

Tradycyjna kuchnia Kasi
PYSZNA Sernikowa Szarlotka 553

minut. Piekłam na drugiej od dołu półce piekarnika. Należy uważać, aby ciasta nie przypalić, dosyć szybko się piecze. Po wyjęciu z piekarnika odstawić do ostygnięcia. 5. Tak samo pieczemy pozostałe dwa blaty ciasta, każdy kawałek schłodzonego ciasta wyciągamy z lodówki, wałkujemy i pieczemy. Otrzymamy trzy blaty kruchego ciasta. Masa jabłkowa: 6. Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne i pokroić na kawałeczki(...)dodać galaretkę, mieszać, aż galaretka się rozpuści. 9. Gotową, gorącą masę jabłkową wyłożyć na kruche ciasto w blaszce i wyrównać, patrz FILM . Na wierzchu ułożyć drugi blat kruchego ciasta lekko docisnąć. Masa serowa: 10. Do sera dodać jajka, cukier, cukier z prawdziwą wanilią, budyń i wymieszać mikserem do połączenia składników. Dodać mleko i krótko wymieszać. Masę przełożyć do garnka

Mała Cukierenka
Szarlotka z prażonymi jabłkami i bezą włoską 76

jabłkami i bezą włoską Kruche ciasto: 400 g mąki pszennej 160 g zimnego masła 120 g cukru 3 żółtka 5 łyżek zimnej wody 1 szczypta soli Jabłka prażone: 2 kg jabłek 50 g masła 50 ml wody cukier do smaku sok z 1 / 2 cytryny 1 / 2 łyżeczki cynamonu 1 rozgnieciony goździk 2 łyżki budyniu waniliowego Beza włoska: 1 szklanka(...)szklanki wody 3 duże białka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie Kruche ciasto: Mąkę przesiać na stolnicę, dodać szczyptę soli, cukier oraz zimne masło w kawałkach, posiekać nożem. W środku zrobić wgłębienie, wlać żółtka i wodę, szybko wyrobić ciasto. Zawinąć je w folię spożywczą, włożyć na godzinę do lodówki. Po tym czasie ciasto zetrzeć lub rozłożyć na blasze (25/35cm) wyłożonej papierem

niecodziennikpary
SERNIK Z NADZIEWANYMI JABŁKAMI 194

biały dwukrotnie mielony – 500 g * śmietana kremówka – 100 ml * jajko – 2 szt * budyń waniliowy – 60 g * cukier – 50 g * cukier wanilinowy – 1 op DODATKOWO: * jabłka – 4 szt * żurawina w syropie – 4 łyżki SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: KRUCHE CIASTO: Mąkę przesiewamy z cukrem,dodajemy masło oraz jajka – wszystko razem dokładnie zagniatamy na gładkie ciasto

Ostra na Słodko
Tarta kakaowo chałwowa 119

Kruchy spód, kremowa góra i kropeczki czekoladowe, to zapewne połączenie wyjątkowe. Chałwy smak tu dominuje, a kakao mu wtóruje. Kamyczki w masie się zatopiły i wzór na tarcie utworzyły. Słodkości takiej jak się spróbuje to "Niebo w gębie" się poczuje. Składniki na formę o średnicy 30 cm: ciasto:  200 g masła, 400 g mąki, 1 jajo, 3 płaskie(...)kruche ciasto zagniatamy do uzyskania jednolitej masy, w razie potrzeby dodajemy łyżkę wody, lub mąkę. Ciasto przenosimy do formy i  dokładnie wylepiamy dno i ścianki, nakłuwamy widelcem i wstawiamy do lodówki na ok. 1 godz. Piekarnik nastawiamy na 200°C. Schłodzone ciasto pieczemy ok. 20 min. Ciasto wyjmujemy i pozostawiamy do przestygnięcia. Rada: można pierwsze schłodzić ciasto, a dopiero

Moniki Smakołyki