kruche ciasto z budyniem - 3541 przepisów (strona:54/237)

Ciasto z rabarbarem i budyniową pianką 458

wiórki z ciasta. Pyszne, wiosenne, domowe. Polecam!   Składniki: Ciasto kruche: 2,5 szklanki mąki pszennej; 5 żółtek jaj; 2 łyżeczki proszku do pieczenia; 250 g margaryny; 3 łyżki cukru pudru. Pianka budyniowa: 5 białek jaj; 1 cukier wanilinowy (opakowanie o wadze 16 g); 1 szklanka białego cukru; 2 budynie śmietankowe bez cukru (2 opakowania, każde(...)wysmarowania blachy. Szklanka = 250 ml Sposób przygotowania: Do miski lub na stolnicę przesiać mąkę. Dodać cukier puder, proszek do pieczenia, pokrojoną w kostkę margarynę oraz zółtka jaj i zagnieść ciasto. Zagniecione ciasto podzielić na dwie części wielkości 40 i 60 % i wstawić do schłodzenia do zamrażalnika na minimum 30 minut. Po tym czasie większą część ciasta wyjąć z zamrażalnika

Gospodyni Miejska
PANI WALEWSKA / PYCHOTKA – ciasto bez pieczenia 541

Dziś znów będzie słodko! Zapraszam Was na przepyszne ciasto bez pieczenia , na herbatnikach, z obłędnym kremem budyniowym i powidłami śliwkowym , które rewelacyjnie przełamują smak. Kropka nad

Ostra na Słodko
Tarta "Mleczna Śliwka" 195

mleko skondensowane na które nie miałam pomysłu. I muszę przyznać, że się nie zawiodłam! Jest niesamowite, krem niezbyt słodki, mleczny z delikatną nutą budyniu, ale wcale nie budyniowy, a do tego śliwki i pyszny kruchy spód. Ciasto pięknie się kroi, dzięki czemu również fantastycznie wygląda na talerzu, u nas zniknęło w ciągu jednego dnia! W oryginale do ciasta dodane były(...)czasie ciastem wylepiamy tortownicę ( u mnie o średnicy 25 cm) nie zapominając o brzegach. Przykrywamy papierem do pieczenia i wysypujemy obciążniki ( specjalne kulki lub po prostu ziarna fasoli). Wstawiamy do nagrzanego do 170 st. C piekarnika i pieczemy 15 minut. Mleczny krem: 300 g mleka skondensowanego słodzonego 150 g kwaśnej śmietany 1 i 1/2 op. budyniu śmietankowego 4 jajka Mleko

Słodka Kraina Wypieków
Szarlotka z budyniową pianką 212

masę jabłkową 1.5 kg jabłek kwaskowych 150 g cukru cukier waniliowy garść rodzynek garść orzechów laskowych pół łyżeczki cynamonu Składniki na budyniową piankę budyń śmietankowy (2 małe) 50 g cukru 5 białek szczypta soli   Kruche ciasto: Do misy wsypujemy mąkę z proszkiem do pieczenia. Wbijamy żółtka , wsypujemy cukier i dodajemy pokrojone masło . Włączamy mikser na małych obrotach i miksujemy

Kocham Czekoladę
Ciasto kokosowo - śmietankowe 456

trzeba było coś upichić:))  Przedstawiam Wam dziś ciasto  kokosowo - śmietanowe:))))))) składniki ciasto kruche: mąka pszenna 3 szklanki cukier puder 1 szklanka margaryna 250 g żółtka 6 proszek do pieczenia 2 łyżeczki Masa śmietankowo- kokosowa śmietana 18% kwaśna 1200 g cukier 1 szklanka białka 6 budyń śmietankowy 2 opakowania cukier wanilinowy(...)opakowanie wiórki kokosowe 200 g Sposób przygotowania: Kruche ciasto :  mąkę , cukier puder, proszek przesiewamy przez sitko,  dodajemy żółtka, margarynę pokrojoną na mniejsze kawałki, zagniatamy ciasto. Gdy ciasto jest gotowe dzielimy je na dwie części jedną chowamy w zamrażarce. Masa: Białka ubić na sztywno, dodawać stopniowo cukier,  następnie dodać budyń zmieszany z śmietaną , dorzucamy wiórki. Blachę wykładamy papierem

Cukier&Puder
Pychotka - budyń, dżem wiśniowy, beza i orzechy 139

rodzinnymi uroczystościami, pięknie prezentująca się obok innych wypieków Mamy :) Dla tych, którzy jej nie znają nieco ją przybliżę. Ciasto składa się z kruchego spodu posmarowanego dżemem wiśniowym i bezy posypanej orzechami. Taki blat przygotowujemy podwójnie i przekładamy warstwą budyniu. Brzmi pysznie prawda?  Ciasto : 400 g mąki pszennej 200 g masła 150 g cukru pudru 2 łyżki śmietany 4 żółtka

Chocolate Muffin Blog
Sernik z mascarpone 233

sernik z mascarpone Masa serowa: 1 kg sera z wiaderka 500 g mascarpone 6 jajek wielkości M 200 ml śmietany kremówki 30 % 2 budynie śmietankowe bez cukru (po 40 g) 3 / 4 szklanki cukru Kruche ciasto na spód: 100 g zimnego masła 100 g cukru 200 g mąki pszennej 25 g mielonych migdałów 1 żółtko 2 łyżki zimnej wody (adsbygoogle(...)Przygotowanie Kruche ciasto na spód: Na blat wysypać mąkę, mielone migdały oraz cukier, dodać pokrojone zimne masło, posiekać dużym nożem. Na środku zrobić wgłębienie, wlać w nie żółtko oraz wodę, krótko zagnieść. Ciasto zawinąć w folię spożywczą, włożyć na 30 minut do lodówki. Dno tortownicy o średnicy 26 cm wyłożyć papierem do pieczenia, założyć obręcz. Zimnym kruchym ciastem równomiernie wylepić

niecodziennikpary
SERNIK ZE ŚLIWKAMI 124

kwaskowy bo ze śliwkami. Uważajcie, na jednym kawałku może się nie skończyć 😂😍 Ciasto kruche: 25 dag mąki 15 dag cukru  20 dag masła 3 żółtka 2 łyżeczki proszku do pieczenia Z podanych składników zagnieść ciasto kruche. Schłodzić w lodówce. Masa serowa: 1kg zmielonego sera  1 budyń waniliowy bądź śmietankowy 25 dag cukru 6 jajek 1 szklanka śmietany kremówki(...)blasze i posypać cukrem. Piec w piekarniku ,co pewnie czas mieszając. Piec ok 20-30 min w 200 st.C. Gotowe śliwki przełożyć na druszlak i odcedzić.  Przygotowanie:  Ciasto kruche ułożyć na spodzie blaszki i posypać bułką tartą. Wyłożyć odcedzone śliwki i całość zalać masą serową.  Piec ok 1 godzinę w 189 st. C .  Przed podaniem posypać

Niespełnione zdolności kulinarne
Czekoladowe ciasto z jagodami kamczackimi 87

ciasto (trochę przypomina kruszonkę, ale nie trzeba już zagniatać go na gładko) dzielimy na 2 części, 1 chowamy do zamrażalnika, drugą na co najmniej 30 minut do lodówki. Następnie część ciasta z lodówki wykładamy na blachę (23x33 cm) wyłożoną papierem do pieczenia. Masa z kaszy manny: 5 białek 1 1/2 szklanki cukru 1/2 l gęstej, kwaśnej śmietany 1 opakowanie budyniu(...)waniliowego 12 dag kaszki manny 1/2 jagód szczypta soli ciasto kruche z truskawkami, ciasto z truskawkami, ciasto z truskawkami i kasza manna, czekoladowe ciasto z truskawkami, kasza manna, truskawki, Z owocami, Ubijamy białka z solą na sztywno, pod koniec partiami dosypujemy cukier . Pianę mieszamy ze śmietaną, a następnie dodajemy budyń i kaszę. Taką masę wykładamy na brązowe ciasto znajdujące się

Cynamonowe szczęście
Szybkie kruche ciasto z truskawkami i budyniową pianką 1367

mąki żytniej- opcjonalnie pszennej pół szklanki oleju słonecznikowego łyżeczka cukru waniliowego 2 łyżeczki proszku do pieczenia Budyniowa pianka: 5 białek budyń waniliowy 60 g ziarenka z połowy laski wanilii pół szklanki oleju słonecznikowego 140g cukru pudru Przygotowanie: Ciasto kruche: 1.Mąkę przesiać przez sito dodać olej i delikatnie wymieszać w miseczce 2. Dodać proszek do pieczenia oraz cukier puder(...)spód blachy. Jeśli kruszonka jest zbyt krucha dodać odrobinkę oleju, jeśli jest zbyt miękka dodać odrobinę mąki. 7. Podpiec spód 8. W czasie podpiekania przygotować budyniową piankę Piec: 10-15 minut w temperaturze 180 stopni Budyniowa pianka: 1. Ubić białka na sztywno. 2. Dodać ziarenka wanilii, wymieszać 3. Nadal ubijając dodawać po łyżce: budyniu, a następnie po łyżce cukru pudru

KreatywnePiny
Kruche ciasto z wiśniami i kaszą manną 122

blogowania, choć jak znam życie to wpadną jakieś nowe przepisy i zdjęcia, ale publikowanie zostawię sobie na później. A teraz zapraszam na pyszne kruche ciasto z pianką z kaszy manny i dodatkiem soczystych wiśni. Ciemne ciasto: 2 1/2 szklanki mąki 1  szklanka cukru 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżki kakao 250 g masła lub margaryny 5 żółtek 2 łyżeczki(...)kaszki manny 1/2 kg wiśni szczypta soli ciasto kruche z truskawkami, ciasto z truskawkami, ciasto z truskawkami i kasza manna, czekoladowe ciasto z truskawkami, kasza manna, truskawki, Z owocami, Ubijamy białka z solą na sztywno, pod koniec partiami dosypujemy cukier . Pianę mieszamy ze śmietaną, a następnie dodajemy budyń i kaszę. Taką masę wykładamy na brązowe ciasto znajdujące się w blaszce

Cynamonowe szczęście
Obłędna szarlotka z kremem budyniowym 250

wyposażenia piekarnika) i po wystudzeniu przeciąć na pół – ja tak właśnie zrobiłam. Wówczas jedną część ciasta umieszczamy w dowolnej blaszce, równej lub większej od ciasta, przekładamy kremem i przykrywamy drugim ciastem. Jeśli blaszka jest dużo większa od ciasta, można jego brzegi owinąć papierem do pieczenia, aby krem za bardzo nie wypłynął, a po kilku godzinach w lodówce zrobi się(...)wystudzenia *** *** Przygotowujemy kruche ciasto. Mąkę pszenną mieszamy z krupczatką, cukrem i proszkiem do pieczenia. Dodajemy drobno pokrojone zimne masło i całość siekamy nożem. Następnie dokładamy jajka, żółtka oraz śmietanę i zagniatamy wszystko, aż uzyskamy jednolite ciasto *** *** Ciasto dzielimy na pół. Do jednej części dodajemy kakao i ponownie zagniatamy. Oba ciasta zawijamy w folię, jasne ciasto wkładamy do lodówki, a ciemne

Blog z Apetytem
Kruche tartaletki z sokiem i bitą śmietanką. 147

Witajcie :) Dzisiaj mam dla Was przepis na pyszne tartaletki. Idealnie kruche ciasto, do tego krem na bazie soku pomarańczowego i budyni ( krem nie jest słodki ) i na koniec słodka śmietanka. Wszystko w tym deserze do siebie idealnie pasuje. Zróbcie koniecznie na podwieczorek lub dla gości. Tak naprawdę to nie wymagają dużo pracy, a nie dość, że są pyszne to jeszcze(...)Ciasto nakłuwamy widelcem i pieczemy około 15 minut do zrumienienia w temperaturze 180 stopni. Upieczone tartaletki wyjmujemy z foremek i dokładnie studzimy. Foremek niczym nie smarowałam ani nie posypywałam, bardzo ładnie mi się upiekły, ale można je posmarować cieniutko masłem i posypać bułką tartą. 2. Krem: W szklance soku rozpuszczamy budynie, pozostały sok zagotowujemy, wlewamy rozpuszczone budynie i gotujemy

Izabelawkuchni
Szarlotka kolorowa 176

Popularna, krucha szarlotka z kolorowym nadzieniem, z dodatkiem brzoskwiń i malin. Ciasto: 4 szklanki mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 szklanka cukru pudru 375 g margaryny 6 żółtek 2 łyżki gęstej śmietany Nadzienie: 1 kg jabłek 4 duże, dojrzałe brzoskwinie kilkanaście malin 6 białek 1 szklanka cukru 1 duże opakowanie budyniu śmietankowego  2 łyżki oleju Dodatkowo: cukier puder(...)zagnieść szybko kruche ciasto, zawinąć w folię i umieścić na godzinę w lodówce.  Jabłka i brzoskwinie obrać, pokroić w kostkę, wymieszać.  Formę (25x34) wyłożyć papierem do pieczenia. Połowę ciasta rozwałkować, ułożyć na dnie blaszki. Wstawić na 15 minut do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni.   Białka z cukrem ubić na sztywną pianę, dodać budyń i jeszcze

Praktyczna pl
Sernik piernikowy 216

pieczenia Masa serowa 1 kg twarogu sernikowego 150 g cukru 50 g miękkiego masła 2 opakowania cukru wanilinowego 40 g budyniu waniliowego w proszku 200 ml śmietanki UHT 30 % 4 jaja Cukier puder do dekoracji KRUCHE CIASTO CZEKOLADOWE Mąkę i kakao przesiewamy do naczynia miksera, dodajemy przyprawę do piernika , cukier i cukier wanilinowy oraz masło. Wszystkie składniki wyrabiamy za pomocą(...)cukier, masło, cukier wanilinowy oraz budyń. Wszystkie składniki mieszamy za pomocą miksera. Podczas mieszania stopniowo dodajemy śmietankę. Kiedy składniki się połączą, dodajemy stopniowo po jednym jajku, mieszamy do uzyskania gładkiej i kremowej konsystencji. Gotową masę równomiernie rozprowadzamy na piernikowym spodzie.. Na tarce ścieramy do czystej miseczki odkrojony wcześniej wierzch spodu piernikowego. Kruche ciasto czekoladowe wyjmujemy z zamrażalnika , za pomocą

Z Kuchni Do Kuchni