kruche ciasto z budyniem - 3041 przepisów (strona:45/203)

SIOSTRY ANIELI SZARLOTKA 235

dodałam dużo więcej cynamonu ponieważ go uwielbiam.. Ciasto.jest.zarówno.w.przygotowaniu.jak.i.w smaku podobne do ciasto kruchego które, już  było  podstawą do placka z malinami i budyniem. Szarlotka godna polecenia. Składniki Masa  jabłkowa 1 kg jabłek (ja użyłam 2 kg) Cukier (według uznania) 1 łyżeczka cynamonu

RAROSSA
Ciasto z rabarbarem i budyniową pianką 437

wiórki z ciasta. Pyszne, wiosenne, domowe. Polecam!   Składniki: Ciasto kruche: 2,5 szklanki mąki pszennej; 5 żółtek jaj; 2 łyżeczki proszku do pieczenia; 250 g margaryny; 3 łyżki cukru pudru. Pianka budyniowa: 5 białek jaj; 1 cukier wanilinowy (opakowanie o wadze 16 g); 1 szklanka białego cukru; 2 budynie śmietankowe bez cukru (2 opakowania, każde(...)wysmarowania blachy. Szklanka = 250 ml Sposób przygotowania: Do miski lub na stolnicę przesiać mąkę. Dodać cukier puder, proszek do pieczenia, pokrojoną w kostkę margarynę oraz zółtka jaj i zagnieść ciasto. Zagniecione ciasto podzielić na dwie części wielkości 40 i 60 % i wstawić do schłodzenia do zamrażalnika na minimum 30 minut. Po tym czasie większą część ciasta wyjąć z zamrażalnika

Gospodyni Miejska
PANI WALEWSKA / PYCHOTKA – ciasto bez pieczenia 521

Dziś znów będzie słodko! Zapraszam Was na przepyszne ciasto bez pieczenia , na herbatnikach, z obłędnym kremem budyniowym i powidłami śliwkowym , które rewelacyjnie przełamują smak. Kropka nad

Ostra na Słodko
Tarta "Mleczna Śliwka" 179

mleko skondensowane na które nie miałam pomysłu. I muszę przyznać, że się nie zawiodłam! Jest niesamowite, krem niezbyt słodki, mleczny z delikatną nutą budyniu, ale wcale nie budyniowy, a do tego śliwki i pyszny kruchy spód. Ciasto pięknie się kroi, dzięki czemu również fantastycznie wygląda na talerzu, u nas zniknęło w ciągu jednego dnia! W oryginale do ciasta dodane były(...)czasie ciastem wylepiamy tortownicę ( u mnie o średnicy 25 cm) nie zapominając o brzegach. Przykrywamy papierem do pieczenia i wysypujemy obciążniki ( specjalne kulki lub po prostu ziarna fasoli). Wstawiamy do nagrzanego do 170 st. C piekarnika i pieczemy 15 minut. Mleczny krem: 300 g mleka skondensowanego słodzonego 150 g kwaśnej śmietany 1 i 1/2 op. budyniu śmietankowego 4 jajka Mleko

Słodka Kraina Wypieków
Szarlotka z budyniową pianką 178

masę jabłkową 1.5 kg jabłek kwaskowych 150 g cukru cukier waniliowy garść rodzynek garść orzechów laskowych pół łyżeczki cynamonu Składniki na budyniową piankę budyń śmietankowy (2 małe) 50 g cukru 5 białek szczypta soli   Kruche ciasto: Do misy wsypujemy mąkę z proszkiem do pieczenia. Wbijamy żółtka , wsypujemy cukier i dodajemy pokrojone masło . Włączamy mikser na małych obrotach i miksujemy

Kocham Czekoladę
Ciasto kokosowo - śmietankowe 434

trzeba było coś upichić:))  Przedstawiam Wam dziś ciasto  kokosowo - śmietanowe:))))))) składniki ciasto kruche: mąka pszenna 3 szklanki cukier puder 1 szklanka margaryna 250 g żółtka 6 proszek do pieczenia 2 łyżeczki Masa śmietankowo- kokosowa śmietana 18% kwaśna 1200 g cukier 1 szklanka białka 6 budyń śmietankowy 2 opakowania cukier wanilinowy(...)opakowanie wiórki kokosowe 200 g Sposób przygotowania: Kruche ciasto :  mąkę , cukier puder, proszek przesiewamy przez sitko,  dodajemy żółtka, margarynę pokrojoną na mniejsze kawałki, zagniatamy ciasto. Gdy ciasto jest gotowe dzielimy je na dwie części jedną chowamy w zamrażarce. Masa: Białka ubić na sztywno, dodawać stopniowo cukier,  następnie dodać budyń zmieszany z śmietaną , dorzucamy wiórki. Blachę wykładamy papierem

Cukier&Puder
Pychotka - budyń, dżem wiśniowy, beza i orzechy 119

rodzinnymi uroczystościami, pięknie prezentująca się obok innych wypieków Mamy :) Dla tych, którzy jej nie znają nieco ją przybliżę. Ciasto składa się z kruchego spodu posmarowanego dżemem wiśniowym i bezy posypanej orzechami. Taki blat przygotowujemy podwójnie i przekładamy warstwą budyniu. Brzmi pysznie prawda?  Ciasto : 400 g mąki pszennej 200 g masła 150 g cukru pudru 2 łyżki śmietany 4 żółtka

Chocolate Muffin Blog
Sernik z mascarpone 205

sernik z mascarpone Masa serowa: 1 kg sera z wiaderka 500 g mascarpone 6 jajek wielkości M 200 ml śmietany kremówki 30 % 2 budynie śmietankowe bez cukru (po 40 g) 3 / 4 szklanki cukru Kruche ciasto na spód: 100 g zimnego masła 100 g cukru 200 g mąki pszennej 25 g mielonych migdałów 1 żółtko 2 łyżki zimnej wody (adsbygoogle(...)Przygotowanie Kruche ciasto na spód: Na blat wysypać mąkę, mielone migdały oraz cukier, dodać pokrojone zimne masło, posiekać dużym nożem. Na środku zrobić wgłębienie, wlać w nie żółtko oraz wodę, krótko zagnieść. Ciasto zawinąć w folię spożywczą, włożyć na 30 minut do lodówki. Dno tortownicy o średnicy 26 cm wyłożyć papierem do pieczenia, założyć obręcz. Zimnym kruchym ciastem równomiernie wylepić

niecodziennikpary
Szybkie kruche ciasto z truskawkami i budyniową pianką 1348

mąki żytniej- opcjonalnie pszennej pół szklanki oleju słonecznikowego łyżeczka cukru waniliowego 2 łyżeczki proszku do pieczenia Budyniowa pianka: 5 białek budyń waniliowy 60 g ziarenka z połowy laski wanilii pół szklanki oleju słonecznikowego 140g cukru pudru Przygotowanie: Ciasto kruche: 1.Mąkę przesiać przez sito dodać olej i delikatnie wymieszać w miseczce 2. Dodać proszek do pieczenia oraz cukier puder(...)spód blachy. Jeśli kruszonka jest zbyt krucha dodać odrobinkę oleju, jeśli jest zbyt miękka dodać odrobinę mąki. 7. Podpiec spód 8. W czasie podpiekania przygotować budyniową piankę Piec: 10-15 minut w temperaturze 180 stopni Budyniowa pianka: 1. Ubić białka na sztywno. 2. Dodać ziarenka wanilii, wymieszać 3. Nadal ubijając dodawać po łyżce: budyniu, a następnie po łyżce cukru pudru

KreatywnePiny
Kruche tartaletki z sokiem i bitą śmietanką. 128

Witajcie :) Dzisiaj mam dla Was przepis na pyszne tartaletki. Idealnie kruche ciasto, do tego krem na bazie soku pomarańczowego i budyni ( krem nie jest słodki ) i na koniec słodka śmietanka. Wszystko w tym deserze do siebie idealnie pasuje. Zróbcie koniecznie na podwieczorek lub dla gości. Tak naprawdę to nie wymagają dużo pracy, a nie dość, że są pyszne to jeszcze(...)Ciasto nakłuwamy widelcem i pieczemy około 15 minut do zrumienienia w temperaturze 180 stopni. Upieczone tartaletki wyjmujemy z foremek i dokładnie studzimy. Foremek niczym nie smarowałam ani nie posypywałam, bardzo ładnie mi się upiekły, ale można je posmarować cieniutko masłem i posypać bułką tartą. 2. Krem: W szklance soku rozpuszczamy budynie, pozostały sok zagotowujemy, wlewamy rozpuszczone budynie i gotujemy

Izabelawkuchni
Szarlotka kolorowa 155

Popularna, krucha szarlotka z kolorowym nadzieniem, z dodatkiem brzoskwiń i malin. Ciasto: 4 szklanki mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 szklanka cukru pudru 375 g margaryny 6 żółtek 2 łyżki gęstej śmietany Nadzienie: 1 kg jabłek 4 duże, dojrzałe brzoskwinie kilkanaście malin 6 białek 1 szklanka cukru 1 duże opakowanie budyniu śmietankowego  2 łyżki oleju Dodatkowo: cukier puder(...)zagnieść szybko kruche ciasto, zawinąć w folię i umieścić na godzinę w lodówce.  Jabłka i brzoskwinie obrać, pokroić w kostkę, wymieszać.  Formę (25x34) wyłożyć papierem do pieczenia. Połowę ciasta rozwałkować, ułożyć na dnie blaszki. Wstawić na 15 minut do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni.   Białka z cukrem ubić na sztywną pianę, dodać budyń i jeszcze

Praktyczna pl
Sernik piernikowy 198

pieczenia Masa serowa 1 kg twarogu sernikowego 150 g cukru 50 g miękkiego masła 2 opakowania cukru wanilinowego 40 g budyniu waniliowego w proszku 200 ml śmietanki UHT 30 % 4 jaja Cukier puder do dekoracji KRUCHE CIASTO CZEKOLADOWE Mąkę i kakao przesiewamy do naczynia miksera, dodajemy przyprawę do piernika , cukier i cukier wanilinowy oraz masło. Wszystkie składniki wyrabiamy za pomocą(...)cukier, masło, cukier wanilinowy oraz budyń. Wszystkie składniki mieszamy za pomocą miksera. Podczas mieszania stopniowo dodajemy śmietankę. Kiedy składniki się połączą, dodajemy stopniowo po jednym jajku, mieszamy do uzyskania gładkiej i kremowej konsystencji. Gotową masę równomiernie rozprowadzamy na piernikowym spodzie.. Na tarce ścieramy do czystej miseczki odkrojony wcześniej wierzch spodu piernikowego. Kruche ciasto czekoladowe wyjmujemy z zamrażalnika , za pomocą

Z Kuchni Do Kuchni
Sernik z bezą i brzoskwiniami 128

się skończył ;) ale jeść mamy co, nie tylko do kawy ;) chętnych zapraszam, póki nie zjedzone :) Składniki: Ciasto kruche: 2,5 szkl. mąki 1 kostka masła 2 żółtka 5 łyżek cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa serowa: około 1 kg mielonego twarogu 1 budyń waniliowy 1/2 szkl. cukru 1/2 kostki masła 4 żółtka rodzynki (120-150g) Beza: 6 białek(...)szybko wyrabiamy gładkie ciasto. Owijamy folią i schładzamy w lodówce. W dużej misce ucieramy masło, dodajemy żółtka, miksujemy z cukrem, serem i budyniem. Rodzynki przelewamy wrzątkiem i oprószamy mąką. Wrzucamy do masy serowej i mieszamy. Schłodzone ciasto kruche rozwałkowujemy i wykładamy na blaszkę (25x36) wyłożoną papierem do pieczenia. Rozsmarowujemy masę serową, na wierzchu układamy pokrojone brzoskwinie i lekko je wciskamy

Kolorowy Przepisownik
Kruche ciasto z owocami i pianką budyniową 214

ciasto kruche z podanych składników, zwinąć ciasto w kulę, włożyć do torby foliowej i wstawić do zamrażarki aż stwardnieje. Ciasto wyjąć z zamrażarki. Większą cześć porcji ciasta zetrzeć na tarce na grubych oczkach na przygotowaną formę (posmarowaną tłuszczem i obsypanej lekko bułką tartą). Spód ciasta zapiec ok. 20 minut w temperaturze 190ºC. Po wyjęciu z piekarnika ostudzić. Kiedy ciasto będzie(...)odrobiną soli. Dosypywać stopniowo (po łyżce) cukier z cukrem waniliowym. Cały czas miksując na wysokich obrotach dodawać pomału budyń w proszku, a następnie olej. Na spód ciasta wyłożyć przygotowaną masę bezowo-budyniową, wyłożyć owoce a następnie zetrzeć na tarce resztę ciasta kruchego.  Piec w piekarniku przez ok. 35-45 min. w temperaturze 190ºC. Notatki: Jeśli zależy

coolinarnastrefa.blogspot.com

Proponowane wyszukiwania