kruche ciasto z budyniem - 3041 przepisów (strona:39/203)

sezamowiec 169

się one w końcu inspiracją do upieczenia ciasta. Bałam się, że warstwa sezamowa wyjdzie zbyt twarda żeby ją kroić, bo robiłam "na oko" ale wyszła idealna: krucha i nieprzesłodzona.Żeby ciasto przełożone samym budyniem nie było mdłe to całość wzbogaciłam grubą warstwą powideł śliwkowych. Ciasto wyszło przepyszne, nie sposób się oderwać od tego sezamkowego smaku.  *foremka

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Czekoladowa szarlotka z budyniem - pyszna 175

Hej :)) Kolejne pyszne ciasto z jabłkami w roli głównej :) Tym razem w wersji mocno czekoladowej z dodatkiem budyniu :) Szarlotka jest pyszna po prostu. Następnym razem przepis

kruche babeczki
Tarta śliwkowo- migdałowa 144

Śliwki jeszcze są więc trzeba z nich korzystać dlatego też dzisiaj zajadamy się pyszną tartą. Tarta smakuje i pachnie obłędnie. Podczas jej pieczenia unosi się po

Krakowskie smaki Ani
Szarlotka z budyniem 176

Kruche ciasto, kosteczki jabłka zatopione w słodkim budyniu, chrupiący wierzch. Różni się od typowych szarlotek z przesmażonymi jabłkami czy ciast przekładanych jabłkowym dżemem tak bardzo, że aż ciężko mi ją nazywać szarlotką. P o prostu - najsmaczniejsze ciasto z jabłkami jakie jadłam - nic dodać, nic ująć. SKŁADNIKI: (na dużą blachę ok 25x35cm) Ciasto: 1 margaryna (u mnie Kasia) 1 szkl cukru

Kto ugości moich gości?
Jabłecznik z budyniem i śliwkami 218

kruchy spód wypełniony masą budyniową, przełamany kwaskowatym smakiem jabłek ....  odrobina cynamonu i smak wędzonych śliwek rewelacyjnie uzupełnia całość.  Wersja warta przetestowania :) Składniki na blaszkę 26 cm : Ciasto - 330 g mąki pszennej - 170 g masła - 100 g cukru - 2 jajka - 2 duże łyżki śmietanki 30 % - kilka kropel olejku waniliowego - mąka do podsypania Wypełnienie : - 2 budynie o smaku toffi

Wypieki Rene
Sernik z rosą 328

wykonaniu, nie trzeba dużo składników. ;) Składniki : Masa serowa : 1 kg sera homogenizowanego w wiaderku 1/2 szkl oleju 1 szkl cukru 3 szkl. mleka 2 budynie waniliowe 2 całe jaja 4 żółtka Kruche ciasto : 2 szkl. mąki 1  łyżeczka proszku do pieczenia 3/4 szkl cukru 1 łyżka smalcu 100g margaryny 1 całe jajko 2 żółtka Białko : Pozostałe białka 1/2 szkl

Garnkowe fanaberie
Sernik z czekoladą i wiórkami na kruchym spodzie 210

proszek do pieczenia pól łyżeczki  Składniki na górę: ser z wiaderka 6 żółtek 6 białek budyń waniliowy 3 x 40 g mleko 1 szklanka olej pół szklanki cukier 1 szklanka Dodatkowo: czekolada mleczna 200 g mleko 3 łyżki  Wykonanie ciasta kruchego: Do misy wsypujemy przesianą mąkę w raz z proszkiem(...)pieczenia. Dodajemy pokrojoną margarynę i wsypujemy cukier. Zagniatamy ciasto, formę prostokątną wykładamy papierem do pieczenia i wkładamy ciasto kruche na dno formy. nakłuwamy widelcem. Wykonanie góry: Do misy wbijamy żółtka z cukrem 100 g i miksujemy do momentu podwojenia masy.Dodajemy ser, olej, budynie,mleko. Ubijamy białko na sztywno z cukrem i dodajemy do masy serowej, mieszamy. Wykładamy na ciasto masę

Różowa kuchnia
KRUCHE CIASTO Z MALINAMI I BUDYNIOWĄ PIANKĄ 487

blogu Moje Wypieki i nie zmieniałam nic, ponieważ proporcje są idealne. Ciasto jest wspaniałe! U mnie weszło na stałe do repertuaru:) Ciasto jest przepyszne w smaku, delikatnie kruche, połączone z pianką na bazie białek i budyniu w proszku, który doskonale ją usztywnia i piana nie opada podczas pieczenia. Do tego słodko-kwaśne maliny... i mamy ciasto doskonale! Bardzo polecam!SKŁADNIKI

Słodko-Słony Świat Ilony
Szarlotka z budyniem 261

jabłka są niezmiennie) i nie na ciasto (klasyka wygrała). Tym razem chodzi o dodatek, którym jest budyń - najlepiej domowy, szczególnie, gdy w Waszych zapasach nie ma sklepowych proszków ( u mnie nie ma, są za to laski wanilii i mąka ziemniaczana :) ). Szarlotka z budyniem zyskuje nowego fajnego smaku. Smaczna alternatywa! Zachęcam do spróbowania. Składniki: Kruche ciasto: 350 g mąki

Słodkie Przyjemności
Pomarańczowe ptysie z kruszonką 295

Ptysie pieczone z kruchym ciastem na wierzchu, które równomiernie przykrywa wierzch tworząc chrupiącą i słodką kruszonkę. Wypełnione kremem na bazie serka mascarpone o intensywnym smaku pomarańczy. CIASTO NA PTYSIE: 1/2 szklanki mąki pszennej 1/2 szklanki mleka 60 g masła lub margaryny 2 jajka szczypta soli KRUSZONKA: 100 g masła 1/2 szklanki mąki pszennej(...)szklanki cukru KREM POMARAŃCZOWY: 250 g serka mascarpone 200 g śmietanki kremówki 1 1/2 szklanki świeżo wyciśniętego soku z pomarańczy 1 budyń śmietankowy 1 galaretka pomarańczowa 1/2 szklanki wody Wszystkie składniki na kruszonkę wymieszać zagniatając jak kruche ciasto. Rozwałkować jak najcieniej i wyciąć kółeczka o średnicy około 4 cm. Krążki schłodzić w lodówce. Masło z mlekiem, solą podgrzewać w garnku

https:KKuchniaMniam
Kruche babeczki z budyniem 245

Paweł i Magda zaproponowali w kolejnym "Wypiekaniu na śniadanie". Ja tych babeczek nie znałam i nigdy nie jadłam, dlatego chętnie przyłączyłam się do wspólnego pieczenia. Kruche ciasto zrobiłam wg podanego przepisu, natomiast przepis na budyń zmieniłam. Powiem Wam, że te babeczki zostają wpisane na stałe do naszego menu. Są pyszne i szkoda, że ich wcześniej nie znałam. Babeczki podane

Ala piecze i gotuje
Ciasto z gruszkami i mlecznym kremem 158

soczyste gruszki. Całość jest genialna. Koniecznie spróbujcie :) SKŁADNIKI (blaszka 20 x 30 cm) kruche ciasto 1 szklanka mąki pszennej lub orkiszowej jasnej 1 łyżka cukru z prawdziwą wanilią 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 100g zimnego masła 2 żółtka jaj krem 1 puszka mleka skondensowanego słodzonego 1 budyń waniliowy (najlepiej niesłodzony) 100 ml mleka dodatkowo 6 gruszek SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Mąkę, proszek

DefinicjaSmaku
Mazurek czekoladowy 99

smak na wielkanocny stół Polecam Ciasto kruche na blaszkę 33 x 43 cm: 500 g mąki pszennej (użyłam tortowej) 4 żółtka (białka możecie wykorzystać do zrobienia np. kokosanek ) Szczypta soli 2 łyżki cukru pudru 200-220 g masła Wszystkie składniki zagniatam na gładkie ciasto. Jeśli ciasto jest za suche, dodaję dodatkowe 20 g masła. Ciasto rozwałkowuję i wykładam na wysmarowaną(...)blaszkę zgrabnie formując boczki, dno nakłuwam widelcem. Blaszkę z ciastem wstawiam do zamrażarki na ok. 15 minut, a w tym czasie nagrzewam piekarnik do 180 stopni. Wyciągam ciasto z zamrażarki i wstawiam do piekarnika na 15-20 minut, aż się lekko zarumieni. Składniki na masę czekoladową: 400 ml mleka 1 budyń czekoladowy 1 łyżka kakao 200 g masła 1 czekolada

Słodki sentyment
rozkosznie pyszny sernik z truskawkami pieczony na kruchym spodzie... 199

jajka 5 sztuk, cukier 1 szklanka, sok z cytryny 1 łyżka, kasza manna 1/2 szklanki proszek do pieczenia 1/2 łyżeczki, budyń śmietankowy 1 opakowanie, olej rzepakowy 1/4 szklanki, ser biały 1 kg/wiaderko, truskawki świeże 1/2 kg składniki na ciasto kruche wsypać do misy robota i wyrobić ciasto kruche sypkie jak kruszonka tortownica 24 cm - dno wyłożyć papierem do pieczenia, boków(...)zmiksować z cukrem i sokiem z cytryny na kogel-mogel z 10 minut do jajek wsypać kaszę manną, budyń, proszek do pieczenia i krótko zmiksować dodać ser na sernik z wiaderka, olej i krótko zmiksować masę serową wlać do ciasta kruchego i poukładać w truskawki piec w 200C około 45-50 minut, sernik zostawić po upieczeniu w uchylonych drzwiczkach

W Mojej Kuchni Lubię
Pan Helmig i czekoladowa tarta ze śliwkami 202

Składniki: (na formę do tarty o średnicy 20 cm) ciasto kruche: 150 g mąki pszennej 25 g kakao 45 g cukru skórka otarta z 1 cytryny 80 g zimnego masła 1 jajko krem: 100 g ciemnej czekolady (72%) 100 ml śmietany kremówki (38%) 2 jajka 75 g cukru 2 łyżki budyniu czekoladowego (proszek) dodatkowo: 300 g śliwek Mąkę i kakao(...)posiekać, a następnie rozetrzeć palcami. Wbić jajko, szybko zagnieść kruche ciasto. Z ciasta uformować kulę, zawinąć w folię spożywczą i schłodzić w lodówce przez 30 minut. Po tym czasie ciasto rozwałkować na okrąg nieco większy niż średnica formy. Wyłożyć ciastem formę, formując brzeg. Schłodzić w lodówce przez 30 minut. Schłodzone ciasto przykryć papierem do pieczenia, wypełnić formę fasolą lub kamykami

Pożeraczka, czyli raz adobrze

Proponowane wyszukiwania