Babeczki pachnące latem! :-) Lekkie, bez ciężkiego kremu, za to z delikatnym budyniem i letnimi owocami. Jakiś czas temu znalazłam przepis na idealne według mnie kruche ciasto, które nie odkształca się i nie wybrzusza. Wykorzystałam je i w tym przepisie. Żadnej filozofii w tych babeczkach nie ma a smak jest grzechu wart. :-) Kruche babeczki: 2 szklanki mąki pszennej 1 szklanka
Szefowa kuchnimasa z puszki Masa serowa 1 kg zmielonego sera 30 dkg cukru kryształu 8 jaj 25 dkg margaryny 1 budyń waniliowy lub śmietankowy (bez cukru) 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia + opakowanie pierniczków w czekoladzie Wykonanie: Z podanych składników zarobić kruche ciasto, jeśli jest za suche można dodać troszkę kwaśnej śmietany. Mak sparzyć i zemleć, żółtka utrzeć z cukrem, dodać przygotowany(...)kropli olejku i bakalie. Z białek ubić sztywną pianę i całość delikatnie wymieszać. Margarynę utrzeć z cukrem, dodając po jednym żółtku, ser, budyń i proszek do pieczenia. Na końcu wmieszać pianę ubitą z białek. Przełożenie ciasta: Ciasto kruche-masa makowa-połowa masy serowej-wyłożyć pierniczkami-druga połowa masy serowej. Źródło: 100 nowych ciast Siostry Anastazji
PychotkaaaOsobiście uwielbiam chyba każdą odmianę szarlotki. Ostatnio postanowiłam upiec wersję z budyniem, ponieważ akurat takiej jeszcze nie robiłam samodzielnie. Bardzo lubię połączenie budyniu z owocami szczególnie
Mania Gotowaniastole na talerzyku kuszą makowce i serniki. My natomiast wspominamy makowiec z budyniem, którego zrobiłyśmy tydzień temu! Polecamy spróbować taką nietypową wersję, ponieważ kremowy budyń wspaniale smakuje z masą makową i korzennym kruchym ciastem :D Kochani życzymy Wam WESOŁYCH ŚWIĄT, SPEŁNIENIA MARZEŃ, ZDROWIA i aby wszystkie wasze wymarzone wypieki udawały się IDEALNIE ❤ Składniki (śr: 18 cm) Ciasto(...)zależności od preferencji) Warstwa makowa -100g maku mielonego -250-300ml mleka/napoju roślinnego -50g orzechów włoskich i laskowych -30g żurawiny suszonej -50g mąki migdałowej -ksylitol Budyń waniliowy -400ml mleka/mleka kokosowego -80g ksylitolu -40g skrobi ziemniaczanej -1 łyżka pasty waniliowej Dodatkowo -pomarańcze - krem orzechowy Nuturella WARSTWA MAKOWA 1. Mak zalać mlekiem i gotować
Candy PandasPani Walewska (Ciasto Pychotka) – to ciasto, które kojarzy mi się bardzo z moją Mamą :) Odkąd pamiętam to ciasto było u nas HITem każdych świąt, czy
Kulinarne Przebojesłoik 300 g na 3 blaty ciasta wystarczy) Z podanych składników zagniatamy ciasto. Dzielimy na 3 równe części. Dwie części ciasta wykładamy do dwóch jednakowych blaszek ( u mnie 22 x 26 cm), nakłuwamy widelcem,smarujemy dżemem i pieczemy ok 35 minut w temp 180 stopni. Studzimy Składniki na bezę orzechową: 1/3 ciasta kruchego dżem wiśniowy 4 białka(...)mąki i znów miksujemy,dolewając pół szklanki mleka. Resztę mleka gotujemy z cukrem . Po zagotowaniu zalewamy masą jajeczną. Gotujemy budyń. Studzimy. Masło ubijamy na puch,stopniowo dodajemy po łyżce budyniu. Miksujemy na kremową masę WYKONANIE: blat ciasta kruchego z dżemem ½ kremu blat ciasta kruchego z dżemem ½ kremu upieczony blat kruchego z dżemem i bezą orzechową Smacznego
Domowe ciastabudyniu śmietankowego b/c w proszkusok wyciśnięty z 1/2 cytryny1 łyżeczka cynamonu masa serowa550g gęstego twarogu z wiaderka lub trzykrotnie zmielonego100g cukru2 jajka1 i 1/2 łyżki budyniu śmietankowego b/c w proszku1/2 łyżeczki cynamonuWykonanie:CIASTO KRUCHE- mąkę przesiać z cukrem i cynamonem, dodać sól, zimne masło i żółtka, składniki posiekać, następnie szybko zagnieść jednolite ciasto- ciasto zafoliować i schłodzić w lodówce przez
Smakołyki BerenikiPost Kruche ciasto z malinami i budyniową pianką pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl.
Kulinarne Przebojełyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli masa śmietanowa 700g kwaśnej śmietany 18% 100g cukru 4 białka 1 opakowanie budyniu śmietankowego bez cukru (40g) 1 łyżka mąki ziemniaczanej 3 łyżki domowego cukru waniliowego 600g wiśni Wykonanie: - składniki na ciasto kruche powinny być zimne - mąkę przesiać z kakao i proszkiem do pieczenia, dodać cukier puder i szczyptę soli - masło posiekać, dodać(...)cukier waniliowy, a następnie przesianą mąkę ziemniaczaną i budyń w proszku, masa białkowa powinna być bardzo sztywna i lśniąca jak na bezę - do białek dodać stopniowo śmietanę, delikatnie wymieszać, aby nie zaburzyć struktury białek - masę śmietanową przełożyć na podpieczony spód, na wierzchu ułożyć wiśnie, na owoce zetrzeć drugą połowę ciasta kruchego - ciasto wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni, piec
Smakołyki BerenikiTakie łatwe i szybkie, a taki HIT Ciasteczka budyniowe z kajmakiem są po prostu przepyszne. Krótka lista składników , szybkie przygotowanie i pełnia smaku. Składniki: 12 łyżek
Słodki sentymentTakie łatwe i szybkie, a taki HIT Ciasteczka budyniowe z kajmakiem są po prostu przepyszne. Krótka lista składników , szybkie przygotowanie i pełnia smaku. Składniki: 12 łyżek
Słodki sentymentJeśli nie macie jeszcze pomysłu na niedzielne ciacho to może skusicie się na takie. Kruche, budyń i owoce to super smaczne i łatwe w przygotowaniu ciasto. Co prawda dziś znowu jest gorąco ale dla kawałka tego ciasta warto się pomęczyć przy włączonym piekarniku. Cukier możecie kupić w Kuchnie Świata , gdzie znajdziecie super produkty. Rozwiń i czytaj przepis
Ewa w kuchnimasła 1 żółtko Masa serowa: 1/2 kg sera potrójnie zmielonego bądź z wiaderka 70 g cukru pudru 2 jajka 1/2 opakowania budyniu waniliowego 150 g kremówki 30 % Wykonanie: Kruche ciasto: Wszystkie podane składniki na kruche ciasto zagniatamy , owijamy folią i na ok. 1 godzinę wkładamy do zamrażalnika. Spód: W garnku z grubym dnem rozpuszczamy masło, miód i czekoladę
W Moim Magicznym Domuciasto kruche: 240 g mąki orkiszowej lub pszennej 4 żółtka 3/4 kostki masła lub margaryny 3 łyżki cukru pudru 1 łyżeczka proszku do pieczenia wykonanie: Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia. Dodajemy do niej cukier puder, żółtaka oraz masło. Wszystko siekamy nożem a następnie zagniatamy ciasto. Wałkujemy i przekładamy do foremki wyłożonej papierem do pieczenia. składniki na ciasto orzechowe(...)szkl cukru 2 łyżeczki cukru z prawdziwą wanilią wykonanie: Jajka ucieramy z żółtkami, cukrem oraz z cukrem z wanilią. Stopniowo dodajemy ser, olej, budynie oraz mleko i miksujemy do połączenia się składników. Na ciast kruche kupkami układamy ciasto orzechowe. Całość zalewamy masą serową i pieczemy. Po upieczeniu odstawiamy do wystudzenia. składniki na masę budyniową: 500 ml mleka 2 żółtka
Domowy Smak Jedzenia