Obłędna szarlotka z kremem budyniowym Kilkuwarstwowa pieczona szarlotka na dwukolorowym cieście kruchym, przełożona cytrynowym kremem budyniowym. Mega smaczna, nie za słodka i wprost rozpływająca się w ustach. A przy tym wcale nie trudna w wykonaniu. Polecam! Ciasto można podzielić na pół i upiec w dwóch równych blaszkach a następnie przełożyć kremem, lub upiec na jednej dużej blaszce (taj z wyposażenia piekarnika) i po wystudzeniu przeciąć na pół – ja tak właśnie zrobiłam. Wówczas jedną część ciasta ... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.
Czytaj dalej...