Szarlotka jest delikatna, bez zbędnego żelowania. Smak lekko słodki i kwaskowy. Takie ciasto na pewno osłodzi nam długie zimowe wieczory. Doskonale sprawdzi się na świątecznym stole. SKŁADNIKI. Ciasto kruche : mąka 250 g masło lub margaryna 125 g cukier 100 g 1 jajko Nadzienie jabłkowe : jabłka kwaskowe 1 kg sok jabłkowy tłoczony 700 ml 2 budynie waniliowe ( po 40 g , bez cukru ) cynamon 1 łyżeczka cukier 6 płaskich łyżek sok z cytryny 4 łyżki borówka cała do mięs i innych potraw 5 łyżek pokruszone biszkopty ok.30...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...