roku mija 10 lat jak istnieje LATOSIOWY DOM! W związku z tym będę organizować konkursy, aż do urodzin, aż rozdam 10 nagród. Pierwsza to CUDOWNA BOMBONIERKA PEŁNA PYSZNYCH KRÓWEK CUKRÓWEK O krówkach już pisałam TUTAJ. Teraz możecie ich spróbować sami DZIĘKUJĘ, że jesteście i zapraszam was na URODZINOWY KONKURS Zasady proste, więc nie zwlekajcie. Nagrodą jest: BOMBONIERKA(...)krówkami- taka jak na zdjęciu Temat konkursu: Napisz komentarz z użyciem słowa KRÓWKA! – interpretacja i styl dowolne. Nie musisz gotować, robić zdjęć, wystarczy, że tu pod postem konkursowym lub na FB, IG pod postem konkursowym odpowiesz na pytanie konkursowe. Podpisz się koniecznie imieniem i nazwiskiem. Ilość propozycji dowolna. Miło mi będzie , jak polubisz nasze fanpage: Latosiowydom Cukrówka Oraz
LatosiowydomSzyszki z ryżu to deser który znany jest od lat.Szybko się robi potrzeba tylko 3 głównych składników ;). Do wykonania tych szyszek użyłam krówek śmietankowych ale można także użyć masy kajmakowej. Są pysznym deserem któremu nikt nie może się oprzeć a znikają w kilka minut :). Z podanych niżej ilości składników wyszło mi 21 szt.szyszek :). SKŁADNIKI 300g krówek 100g masła(...)ryżu preparowanego 1 łyżka kakao (można pominąć) WYKONANIE Krówki umieszczamy w dużym garnku ,dodajemy masło i stawiamy na włączonym palniku na minimalną moc.Teraz cierpliwie czekamy aż składniki się rozpuszczą. Na poczatku może się wydawać że masa krówkowa nie chce się dokładnie połączyć z masłem ale po parokrotnym przemieszaniu ładnie utworzą jednolitą masę. :) Podgrzewamy ok.10 minut nie więcej
Mała w garnku mieszadzieciństwa, to zdecydowanie jedne z moich ulubionych deserów/ciasteczek. Proste i bardzo szybkie w przygotowaniu. Ciężko się od nich oderwać. Polecam serdecznie. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 600 gram cukierków krówek najlepiej takich miękkich w środku 200 gram masła 180 gram ryżu preparowanego 2 łyżeczki kakao (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: do garnka wrzucamy masło i cukierki krówki oraz kakao(...)podgrzewamy na gazie mieszając aby się nie przypaliło. Gotujemy na małym gazie mieszając do momentu aż masło z krówkami połączy się i powstanie jednolita masa. gdy masa będzie gotowa, ściągamy ją z gazu i wrzucamy ryż preparowany. Dokładnie całość mieszamy przy pomocy szpatułki lub drewnianwej łyżki tak aby masa pokryła cały ryż. jeszcze z ciepłej masy łyżką nabieramy porcję
Blog kulinarny S9.PLIdealne na przekąskę po smacznym obiedzie! Proponuje wegańskie kulki z wykorzystaniem krówek od Super Krówka ! Składniki: 150g ekologicznych krówek wegańskich proteinowych 65g wegańskiej margaryny 30g ryżu preparowanego Sposób przygotowania: Do garnka wrzucić krówki wegańskie i wegańską margarynę. Podgrzać do rozpuszczenia. Następnie dodać ryż preparowany. Całość dokładnie wymieszać. Za pomocą wilgotnych dłoni formować szyszki lub kulki. Odstawić
Truskawkowa Fiestalodowy cheesecake z czekoladą czy jeżynowy tort lodowy to moje hity lata. Innym lodowym deserem, który Wam polecam to tort lodowy z kawą . Lodowy snickers cheesecake 20 porcji Składniki: krówka w puszce, 400 g 300 g ziemnych orzeszków solonych + 2 łyżki do posypania 3 jajka, białka i żółtka oddzielnie 150 g cukru pudru 400 ml śmietanki, 36% tł. 1 łyżeczka(...)waniliowego ekstraktu 100 g gorzkiej czekolady, 60% kakao Posiekaj grubo orzeszki i wymieszaj z 200 gramami krówki. Dno formy o średnicy 26 cm wyłóż folią. Następnie rozprowadź masę orzeszkowo krówkową na dnie formy. Żółtka zmiksuj z z cukrem pudrem i wanilią. Serek zmiksuj ze 100 gramami krówki. Zmiksuj na puszysto śmietankę i wymieszaj z masą żótkową. Ubij pianę
codojedzenianaszym blogu znajdziecie przepis na ciasto krówka zrobione z blatów na miodzie, które było pyszne, ale dość czasochłonne w wykonaniu. Od dłuższego czasu chodziło za mną to ciasto, ale chciałam upiec jego inną wersję – z ciastem biszkoptowym. Zajadając się słodką krówką czekoladową , pomyślałam, że takie też może być to ciasto – czekoladowe z masą krówkową. Od pomysłu do wykonania(...)droga prosta i szybka, więc już cieszymy się, jedząc ciasto krówka na biszkopcie . Składniki na czekoladową krówkę na biszkopcie Czekoladowy biszkopt: 5 jajek 110 g mąki pszennej 30 g kakao 100 g cukru 1 szczypta soli Krówkowa kremówka: 1 / 4 puszki masy krówkowej 500 ml dobrze schłodzonej śmietanki kremówki (30%) 2 łyżeczki żelatyny 2 łyżki cukru pudru Wykończenie ciasta
niecodziennikparyWitajcie Gotowi na słodki konkurs? No to zaczynamy Wraz ze sponsorem słodkiej nagrody SklepZKrówkami.pl zapraszam Was na naprawdę słodki konkurs. Nagrodą jest 1 kg pysznych, ręcznie robionych krówek. Sami będziecie mogli zaprojektować papierki na cukierkach. Jest o co walczyć Jeśli kochacie krówki tak jak ja, to… zapraszam Was do tego słodkiego konkursu. Ale… ale… Jak wygrać(...)nickiem i mailem (podanie maila kontaktowego jest obowiązkowe w celu późniejszego kontaktu). Każda osoba może udzielić maksymalnie 3 odpowiedzi . Każdą należy umieścić w osobnym komentarzu. Nagroda: 1 kg krówek od SklepZKrówkami.pl z możliwością zaprojektowania własnego wzoru papierków Wygrywa 1 osoba. Sponsorem nagród jest SklepZKrówkami.pl. Uwaga! Biorąc udział w konkursie polub fanpage sponsora (najlepiej oba, jeśli
Słodkie okruszkiryżu preparowanego. Składniki: - 660g cukierków krówek * - 180 g ryżu preparowanego - 125 g masła * Dałam kruche krówki, nie „ciągutki”. Masło i pokrojone na kawałki krówki przekładamy do rondla z grubym dnem i często mieszając rozpuszczamy na małym gazie. Zestawiamy garnek z kuchenki, wsypujemy ryż preparowany – mieszamy do połączenia składników. Z powstałej masy formujemy podłużne szyszki
mojewypiekiinietylkoskładniki. Upieczony chlebek dyniowy sam w sobie jest mega pyszny. Ale jeśli chcecie go nieco stuningować, polecam posmarować wierzch masłem orzechowym, wymieszanym z odrobiną miodu oraz posypać posiekanymi cukierkami krówkami. Ja wybrałam bananowe krówki od Super Krówka . Pasują idealnie ! PRZEPIS NA CHLEBEK DYNIOWO-BANANOWY Składniki: 2 szklanki mąki owsianej ( lub innej ) 1 duże jajko "L" 3/4 szklanki(...)Upieczony chlebek dyniowo-bananowy wyjąć z blachy i położyć na kratce. Pozostawić do zupełnego ostygnięcia. Chlebek dyniowo-bananowy posmarować masłem orzechowym, wymieszanym z odrobiną miodu oraz posypać posiekanymi cukierkami krówkami oraz ziarnami sezamu. Smacznego
kolorowotorcikowowody Krem jaglany -100g kaszy jaglanej -1 – ½ szkl. napoju migdałowego (lub sojowego/mleka) -reszta śmietanki kokosowej powstałej z 1 puszki mleka kokosowego -ksylitol -1 łyżeczka pasty waniliowej Dodatkowo -wegańskie krówki żurawinowe Super Krówka -żurawina do ozdoby -2 łyżki śmietanki kokosowej lub jogurtu wegańskiego na górę tortu WEGAŃSKIE CIASTO Len wymieszać z wodą i zostawić na 5 minut. Mąki, kakao(...)ksylitol. Po ugotowaniu, kaszę odkryć i gdy odparuje oraz ostygnie blendowa na gładką masę wraz ze śmietanką. Pierwszy blat przełożyć frużeliną, następnie nałożyć krem jaglany i poukładać pokrojone krówki. Na górny blat nałożyć ubitą śmietankę kokosową lub jogurt wegański z odrobiną ksylitolu i ułożyć dekorację z żurawiny
Candy PandasPolecam puszyste muffinki. Takie zwykłe proste ale z niespodzianką w środku w postaci krówki. Małe słodkości szybko znikały więc nawet ich nie dekorowałam. składniki: 2 szklanki mąki szczypta soli 1/2 szklanki cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 szklanka mleka 2 jajka 1/2 szklanki oleju rzepakowego ok 12 cukierków krówek (jeden cukierek na jedna muffinkę) Składniki przygotować wcześniej(...)mokre. Następnie połączyć zawartość obu misek. Przygotować foremkę na muffinki, u mnie silikonowa. Do każdej foremki na muffinkę nałożyć 2 łyżki ciasta i włożyć jedną krówkę. Następnie foremki uzupełnić ciastem do wysokości 3/4 foremki. Krówki można tez pokroić na mniejsze kawałki i wymieszać z ciastem. Foremkę wstawić do piekarnika nagrzanego na 180 C i piec do suchego patyczka
Monia miesza i gotujesmaku kawowo-krówkowym z Inką. W sam raz do świątecznej kawki albo na rozgrzanie po długim zimowym spacerze :) Składniki na 1 butelkę ok 0,7 l: 400 g krówek 200-250 ml wódki 100 ml śmietanki 36% 150 ml bardzo mocnej kawy (z kilku pełnych łyżeczek) 3 pełne łyżki kawy Inka (u mnie bezglutenowa) Przygotowanie: Z kilku łyżeczek(...)kawowy i przefiltrować lub przygotować bardzo mocną kawę z ekspresu. Napar kawowy umieścić w garnku, dodać 3 łyżki kawy Inka i 100 ml śmietanki i podgrzewać na małym ogniu. Krówki pokroić w mniejsze kawałki i dodać do garnka, cały czas mieszać do całkowitego rozpuszczenia (nie doprowadzać do wrzenia). Po rozpuszczeniu krówek odstawić garnek z kuchenki i lekko
Ze smakiem i z pasjąwykładamy papierem do pieczenia, a następnie wyklejamy ciastem (dno + boki mniej więcej do połowy), nakłuwamy gęsto widelcem. Wkładamy do lodówki na czas przygotowania reszty składników. 3. Krówki siekamy na małe kawałki. 300 g przekładamy do garnka, zalewamy mlekiem i wstawiamy na kuchenkę. Gotujemy na małym ogniu, cały czas mieszając, aż do rozpuszczenia cukierków. Odstawiamy do całkowitego ostygnięcia (żeby(...)zaczynamy ubijać. Po chwili dodajemy budyń, a następnie powoli wlewamy mleko. Miksujemy na średnich obrotach tylko do połączenia składników, aby zbytnio się nie napowietrzyło. Na koniec wrzucamy resztę posiekanych krówek i delikatnie mieszamy. 5. Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni Celsjusza. Masę przelewamy na schłodzony spód, wkładamy do piekarnika i pieczemy ok. 60 minut, aż środek będzie sprężysty, a boki
My Culinary Artokoło 230 kalorii. Bułeczki krówkowe z orzechami Składniki: CIASTO 165g mąki pszennej 5g drożdży świeżych 100ml wody lub mleka 2 łyżki cukru szczypta soli 10g masła NADZIENIE 50g krówek (5-6 sztuk) 10g masła 2 łyżki śmietanki 30% 40g orzeszków ziemnych Wykonanie: - składniki na ciasto powinny być w temperaturze pokojowej - drożdże rozkruszyć, przełożyć do miseczki, dodać 50ml letniej wody(...)będzie odchodzić od dłoni (może się lekko lepić) - ciasto przełożyć do miski, przykryć czystą ściereczką, pozostawić w ciepłym miejscu do wyrośnięcia - podwojenia objętości - w międzyczasie przygotować nadzienie krówkowe: krówki, masło i śmietankę przełożyć do miski i rozpuścić w kąpieli wodnej lub bezpośrednio w rondelku na małej mocy palnika - jeśli krówki nie rozpuściły się całkiem, masę można przetrzeć przez
Smakołyki Berenikidrugi dzień krówki twardnieją. Składniki: - 60 g masła - 4 łyżki miodu - 40 g cukru brązowego - 225 g mąki pszennej - 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia - 11 krówek Przygotowanie: Do garnka wrzucamy masło oraz cukier, mieszamy na małym ogniu aż cukier się rozpuści. Odstawiamy do ostygnięcia. Masę przekładamy do miski dodajemy do niej mąkę, proszek do pieczenia oraz miód(...)Całość mieszamy do uzyskania gładkiego ciasta. Formujemy z nich kulki wielkości orzecha, każdy z nich spłaszczamy i umieszczamy w środku połówkę lub całą krówkę ( wszystko zależy od wielkości). Pieczemy w 180 C przez około 10 minut
Zainspirowana w kuchnimożecie udekorować wierzch ulubionym frostingiem lub masą krówkową i posypać posiekanymi drobno orzechami. Ciasto upiekłam w szerokiej keksówce o wymiarach 28x15cm . Krówkowe ciasto marchewkowe Składniki: 120g mąki pszennej 100g krówek 80g (nieco więcej niż 1/2 szklanki) startej drobno marchewki 60g kwaśnej śmietany 18% 50ml oleju 50g cukru 1 jajko 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii 1 łyżeczka sody oczyszczonej(...)łyżki mleka Wykonanie: - składniki powinny być w temperaturze pokojowej - marchewkę startą na drobnych oczkach tarki należy dość mocno odcisnąć w dłoni z nadmiaru soku - formę wyłożyć papierem do pieczenia - krówki i mleko umieścić w misce, rozpuścić w kąpieli wodnej (można zrobić to też w rondelku na małej mocy palnika), ostudzić - jeśli krówki nie chcą się całkiem rozpuścić, można
Smakołyki BerenikiKolejny, bardzo popularny likier na cukierkach, tym razem w roli głównej pyszne krówki :) Likier łatwy(...)szybki do przygotowania, poleca się szczególnie w roli prezentu świątecznego dla osób pełnoletnich. Jeśli zastanawiacie się, który likier lepszy: Kukułka czy krówka, to niestety Wam nie pomogę, bo dla mnie oba są znakomite! Składniki: 500 g krówek 350 ml śmietany kremówki lub mleka zagęszczonego niesłodzonego 500-700 ml wódki (u mnie 700 ml) Przygotowanie: Krówki umieścić
Domowa Cookierenka Agiwłaśnie chodziło. Skusicie się ?:) Składniki: 2 opakowania kaszy jaglanej preparowanej (140 g) 1 opakowanie białych pianek marshmallow (180 g) 50 g masła Masa krówkowa: 430 g krówek 50 g masła Polewa czekoladowa: niecała tabliczka czekolady deserowej 1 łyżka oleju 1 łyżka śmietany kremówki Przygotowanie: 1. Dużą blachę o wymiarach 30x41 cm wysmarować masłem. 2. W garnku z grubym dnem(...)czasie wyjąć sztywną masę z blaszki, przekroić na 2 równe części i jeden kawałek z powrotem włożyć do blaszki. 6. Masa krówkowa: W garnku z grubym dnem rozpuścić krówki z 50 g masła. Podgrzewać na średnim ogniu często mieszając. 7. Jednolitą masę krówkową rozsmarować na jednym blacie, przykryć drugim i docisnąć. 8. Wstawić na kilka godzin do lodówki
Domowa Cookierenka AgiPavlova Beza-Krówka to nasza dzisiejsza odpowiedź na zachciankę krówkowo-karmelową. Są takie dni, że budzisz się rano i wiesz na co masz ochotę ale nic z tego co możesz kupić gotowego w sklepie Ci po prostu nie wystarcza! Kochamy naszą dzisiejszą Pavlova z dużą ilością kakao, czekolady deserowej mascarpone, kajmaku orzechowego z plasterkami prawdziwej mlecznej krówki ciągutki:) Mamy(...)winnego 1,5-2 łyżki kakao do dekoracji: 200 g serka mascarpone odrobina cukru pudru- pół łyżeczki 4 łyżki dulce de leche o smaku orzechowym 4 cukierki krówki - miękkie w środku, o smaku mlecznym pokrojone w plasterki, bądź drobną kosteczkę 3 tafelki startej czekolady deserowej Przygotowanie: Ubijać białka na sztywną pianę, dodawać cukier po łyżce powoli miksując
KreatywnePinydodawałam ten przepis, ale postanowiłam go odświeżyć, bo w drodze do ideału wprowadziłam sporo modyfikacji. To nasze ulubione muffinki. Każdy po ich zjedzeniu robi wielkie WOW. :-) Wilgotne jabłka, słodka krówka i przeogromna ilość przepysznej kruszonki - nic dodać, nic ująć. Na stałe wpisałam je do mojego słodkiego menu - ku uciesze domowników, bo znikają szybciej niż się pojawiają. :-) (składniki(...)opakowanie cukru wanilinowego 1 jajko 300ml gęstego jogurtu naturalnego lub śmietany (lub jogurtu zmieszanego ze śmietaną) 1/3 szklanki oleju 2 średnie jabłka, obrane i drobno pokrojone 100g drobno pokrojonych krówek Kruszonka: 100g mąki 80g masła 3 łyżki cukru 2 krople aromatu waniliowego 4 drobno pokrojone krówki 1. W misce zagniatamy składniki na kruszonkę. Odstawiamy do lodówki. 2. Mąkę
Szefowa kuchniMój nowy, absolutny i bezwzględny faworyt jeśli chodzi o muffinki. Nie myślałam, że babeczki mogą być tak pyszne! Wilgotne jabłka, słodka krówka i przeogromna ilość przepysznej kruszonki - nic dodać, nic ująć. Przepis pochodzi stąd: KLIK . Na stałe wpisuję je do mojego słodkiego menu - ku uciesze domowników, bo zniknęły szybciej niż się pojawiły. :-) (składniki na 20 babeczek w standardowym rozmiarze(...)cukru 1 opakowanie cukru wanilinowego 1 jajko 300ml jogurtu greckiego (możemy zastąpić zwykłym jogurtem lub śmietaną) 1/3 szklanki oleju 1 duże jabłko, obrane i drobno pokrojone 100g drobno pokrojonych krówek Kruszonka: 100g mąki 80g masła 3 łyżki cukru 2 krople aromatu waniliowego 4 drobno pokrojone krówki 1. W misce zagniatamy składniki na kruszonkę. Odstawiamy do lodówki. 2. Mąkę
Szefowa kuchnicukierki krówki, masę kajmakową itp. z pewnością pokocha "szyszki" i poczuje, że zostały one stworzonego właśnie dla Niego. Szyszki z Ryżu Preparowanego (Dmuchanego) - Składniki: 250 g cukierków krówek 250 g cukierków irysy 125 g margaryny Kasia 150 g ryżu preparowanego (dmuchanego) 2 łyżki kakao (opcjonalnie) Szyszki z Ryżu Preparowanego (Dmuchanego) - Sposób przygotowania: Krówki i Irysy
Słodka StronaCIASTO SŁONECZNIK SKŁADNIKI: BISZKOPT mąka -1 szkl cukier -0,5 szkl jajka -6 szt proszek do pieczenia -1 łyżeczka KREM KRÓWKA masa krówka- 1 puszka margaryna- 1 kost MASA ZE SŁONECZNIKIEM masa krówka- 2 łyżki słonecznik - 1 paczka margaryna -1 łyżka PONCZ woda przegotowana- 0,5 szkl cukier -1 łyżka PONADTO herbatniki -2 małe paczki galaretki truskawkowe -2 opak śmietana(...)wymieszać z proszkiem do pieczenia, przesiać do masy jajecznej, delikatnie wymieszać. Wylać ciasto do wysmarowanej formy (40x25), piec ok.30 minut w 175 stop. Ostudzone ciasto przekroić na połowę. KREM KRÓWKA Margarynę utrzeć na puch, dodając po łyżce masy krówka, dobrze zmiksować. MASA ZE SŁONECZNIKIEM Na suchą patelnię włożyć margarynę, rozpuścić, wsypać słonecznik, zrumienić na tłuszczu, ostudzić. Słonecznik delikatnie wymieszać
Kuchnia Danusimoje dzieciaki, mnie..i mamę ...gdyż cukierki były jedzone przez nas wszystkich... Oto co znalazłam w paczce ! Dwa rodzaje krówek w eleganckim domku, który mnie bardzo rozczulił. Nadzienie krówek niewiarygodnie mięciusieńkie, pyszne. W mlecznej-smak mleczny a w kakaowej, smak pysznej czekolady...A krówki kruchuteńkie! Spójrzcie tylko jak misternie wykonany jest ten cukierek. Ta krówka kryje
Z Kuchni Do Kuchniśrednicy 24 cm wykładamy papierem do pieczenia, a następnie wyklejamy naszym ciastem (dno + boki mniej więcej do połowy). Wkładamy do lodówki na czas przygotowania reszty składników. 3. Krówki siekamy na małe kawałki. 300 g zalewamy mlekiem i wstawiamy na kuchenkę. Gotujemy do całkowitego rozpuszczenia cukierków i odstawiamy do ostygnięcia. 4. Do robota kuchennego wrzucamy twaróg i cukier(...)chwili dodajemy budyń, a następnie powoli wlewamy mleko. Miksujemy na średnich obrotach tylko do połączenia składników, aby zbytnio się nie napowietrzyło. Na koniec wrzucamy resztę krówek i delikatnie mieszamy. 5. Masę wlewamy do tortownicy i pieczemy około 60 minut w 180 stopniach. Sernik studzimy przy lekko uchylonych drzwiczkach piekarnika, a następnie wkładamy na noc do lodówki. 6. Gotowy sernik
My Culinary Art:) Ciasto: 3/4 kostki masła 3/4 szklanki cukru szklanka mąki 3 jajka łyżeczka proszku do pieczenia 1/3 łyżeczki ziaren wanilii 250 g porzeczek Polewa: 200 ml śmietanki 36% 12 krówek Masło rozpuszczamy na wolnym ogniu z cukrem aż do momentu uzyskania gładkiej konsystencji bez kryształków, zostawiamy do ostygnięcia. Dodajemy przesianą mąkę, żółtka, wanilię i proszek(...)całość łączymy delikatnie drewnianą łyżką. Wylewamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i wrzucamy do piekarnika na 40 minut w 170 stopniach. Śmietankę i krówki pokrojone na mniejsze kawałki podgrzewamy na wolnym ogniu, cały czas mieszając. Delikatnie doprowadzamy do połączenia się polewy, studzimy. Walczymy ze sobą, żeby nie zjeść wszystkiego, a po przegranej walce
sama złodyczBaton z krówką bez cukru powstał w mojej kuchni, kiedy miałam ogromną ochotę na coś słodkiego, ale nałożyłam sama na siebie ograniczenie jedzenia białego cukru Pokombinowałam i to się naprawdę opłacało. Składniki: 30 suszonych śliwek 5 łyżek mielonych orzechów lub migdałów 5 łyżek erytrolu 200 ml śmietanki 30% 70 g masła 5 garści siekanych orzechów 100 g czekolady(...)Masę śliwkowo-orzechową rozprowadzam na niewielkiej blaszce lub w niewielkim naczyniu (u mnie silikonowa forma 8x15cm) wyłożonej/ym papierem do pieczenia. Blaszkę wstawiam do lodówki. W tym czasie smażę krówkę. Na patelnię wsypuję erytrol, dodaję śmietankę i masło i całość smażę na średnim ogniu często mieszając, aż masa zgęstnieje i nabierze karmelkowego koloru. Patelnię z krówką odstawiam do przestygnięcia. Blaszkę
Słodki sentymentBaton z krówką bez cukru powstał w mojej kuchni, kiedy miałam ogromną ochotę na coś słodkiego, ale nałożyłam sama na siebie ograniczenie jedzenia białego cukru Pokombinowałam i to się naprawdę opłacało. Składniki: 30 suszonych śliwek 5 łyżek mielonych orzechów lub migdałów 5 łyżek erytrolu 200 ml śmietanki 30% 70 g masła 5 garści siekanych orzechów 100 g czekolady(...)Masę śliwkowo-orzechową rozprowadzam na niewielkiej blaszce lub w niewielkim naczyniu (u mnie silikonowa forma 8x15cm) wyłożonej/ym papierem do pieczenia. Blaszkę wstawiam do lodówki. W tym czasie smażę krówkę. Na patelnię wsypuję erytrol, dodaję śmietankę i masło i całość smażę na średnim ogniu często mieszając, aż masa zgęstnieje i nabierze karmelkowego koloru. Patelnię z krówką odstawiam do przestygnięcia. Blaszkę
Słodki sentymentCiasto kokosowa krówka bez pieczenia z delikatnym kremem śmietanowo-kokosowym. Deser ten przygotowałam na herbatnikach a dodatkowo przełożyłam słonymi krakersami z dodatkiem masy kajmakowej. Moim zdaniem idealnie pasują do tego deseru i fajnie przełamują jego słodki smak. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Kokosowa krówka to ciasto, które sprawdzi się na każdą okazję. Jest bardzo łatwe w przygotowaniu, dlatego też polecam(...)kuchni. Nie musicie się martwić, że coś Wam nie wyjdzie, czy biszkopt nie urośnie. Ciasto jest bez pieczenia i zawsze wychodzi. Poniżej zaprezentuję Wam przepis na pyszne ciasto kokosowa krówka. Przygotowałam instrukcję w wersji pisemnej, jak i wideo, na którym zobaczycie cały etap przygotowania tego smakołyku. Zapraszam! PRZEPIS NA CIASTO KOKOSOWA KRÓWKA Składniki KREM ŚMIETANOWO- KOKOSOWY 500 ml śmietanki kremówki
Przepiski.plCiasto makowa krówka przygotowane z gotowej masy makowej jest wyjątkowe w smaku i łatwe w przygotowaniu. Przełożone puszystym kremem i oblane słodką masą krówkową smakuje naprawdę wyśmienicie. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); To bardzo smaczne ciasto makowe będzie idealnym wyborem na każdą okazję. Szczególnie na święta, kiedy to uwielbiamy piec ciasta z dodatkiem maku. Makowiec japońsk i, ciasto makówka , czy makowa krówka(...)moje top 3 ciasta makowe, które robię najczęściej. Poniżej zaprezentuję Wam prosty przepis na pyszne ciasto makowa krówka, które z pewnością zachwyci Wasze podniebienia. Ciasto jest niesamowicie szybkie i łatwe w przygotowaniu. A w smaku rewelacyjnie. Zapraszam na przepis. Poniżej przygotowałam dla Was listę kroków, w których opisałam jak przygotować ciasto makowa krówka. Dodatkowo przygotowałam także instrukcję video, na której
Przepiski.plPyszne kruche ciasto z pomarańczową krówką z patelni i bitą śmietaną. Całość posypana startą skórką pomarańczową i czekoladą. Taki pomysł przyszedł mi na połączenie w całość smaków, które pamiętam z dzieciństwa. Wyszło pysznie i dlatego postanowiłam podzielić się przepisem w Wami Zaczynamy od usmażenia krówki na patelni. Składniki: 1 szklanka cukru 1 szklanka śmietanki 18% (słodkiej) ½ kostki masła(...)pomarańczą Uwaga: szklanka 200 ml Cukier wsypuję na patelnie, rozgrzewam, aż lekko się rozpuści. Dodaję śmietankę, sok lub cukier z pomarańczą i masło i smażę do uzyskania gęstej masy. Krówkę odstawiam do wystygnięcia. W tym czasie przygotowuję ciasto. Składniki: 250 g mąki 3 żółtka 0,5 łyżki kwaśnej śmietany szczypta soli 100 g masła Z wszystkich składników zagniatam ciasto, rozwałkowuję
Słodki sentyment