krówki - 1316 przepisów (strona:13/88)

Krówki z patelni (vege) 85

Krówki z patelni znają chyba wszyscy. Są pyszne, słodziutkie i trudno skończyć na jednym kawałku. To hit niedzielnego popołudnia w babcinej kuchni. Dzisiaj przygotowałam krówki w wersji wegańskiej. Są równie smaczne, ale spróbujcie sami. Składniki: 1 szklanka śmietanki sojowej 1 szklanka ksylitolu ¼ szklanki cukru zwykłego lub kokosowego 2 duże łyżki oleju kokosowego Uwaga: szklanka o pojemności(...)płaskiego naczynia wyłożonego papierem do pieczenia, żeby łatwiej nam było później wyciągać. Odstawiamy do przestygnięcia, a następnie wstawiamy na noc do lodówki. Krówkę kroimy na mniejsze kawałki i gotowe. Najlepiej przechowywać w lodówce. Smacznego Artykuł Krówki z patelni (vege) pochodzi z serwisu Słodki sentyment

Słodki sentyment
Ciasto czekoladowo-krówkowe 143

szklanki mleka 3 jajka 20 krówek 1 czekolada gorzka 3/4 szklanki cukru 1 łyżeczka sody 1 łyżeczka proszku do pieczenia Mleko, margarynę, pokruszoną czekoladę i 10 pokruszonych krówek podgrzewać do momentu rozpuszczenia cukierków i czekolady. Przestudzić. Jajka z cukrem utrzeć na puszystą masę. Do masy jajecznej dodawać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i sodą na przemian(...)chłodnym mlekiem czekoladowym. Ciasto przelać do blachy wyłożonej papierem do pieczenia. Resztę krówek pokruszyć i rozłożyć na wierzchu ciasta lekko dociskając. Piec około 50 minut w temp. 180 stopni C. Życzę Smacznego! Zapraszam do polubienia mojego bloga

talerz przyjemności
Pierogi z bananami i sosem krówkowym. 151

prezentują?  A teraz zapraszam na pierogi:)       Składniki: Ciasto: 2 szklanki mąki pszennej pół łyżeczki soli około 1 szklanka ciepłej wody Sos krówkowy: 20 dag cukierków krówek 2 łyżki mleka Dodatkowo: 2 banany mąka pszenna do posypania stolnicy 5 dag orzeszków ziemnych sól do gotowania Wykonanie: 1. Ciasto: Z podanych składników stopniowo wlewając ciepłą wodę zagniatamy(...)około 5 minut  od wypłynięcia na powierzchnię. Następnie odcedzamy. 5. W tym czasie gdy pierogi się gotują przygotowujemy sos:  Mleko wlewamy do garnka i zagotowujemy, następnie rzucamy krówki w gotujemy, aż się rozpuszczą cały czas mieszając na małym ogniu. Polewa będzie gotowa gdy krówki będą jednolicie rozpuszczone. 6. Orzechy ziemne obieramy z łupinek i drobno kroimy

Izabelawkuchni
Ciasto Kaloria 40640

wymiarach 24x24 cm) Ciasteczkowy spód: 200 g kruchych maślanych ciasteczek 100 g płatków owsianych 140 g masła Masa czekoladowa: 200 ml mleka 60 g masła 260 g cukierków krówek mlecznych 2 łyżeczki kawy zbożowej Inka 150 g mlecznej czekolady 100 g gorzkiej czekolady Masa śmietankowa: 360 g śmietanki kremówki 30%, dobrze schłodzonej 2 płaskie łyżki cukru pudru 2 łyżeczki(...)łyżką. Ciasteczkową masę wyłożyć do blaszki o wymiarach 24x24 cm, którą uprzednio wyścielić papierem do pieczenia. Masę dobrze podociskać w dno formy. Schłodzić w lodówce 30 minut. Masa czekoladowa: Krówki i obydwie czekolady drobno posiekać. Do garnuszka wlać mleko, dodać kawę i masło, podgrzewać na małym ogniu. Gdy mleko prawie się zagotuje, dodać krówki oraz czekoladę i podgrzewać

Nastoletnie Wypiekanie
Wegańskie „krówki” morelowe z czerwonej fasoli 214

wczorajszego obiadu, nie zużywajcie jej do sałatki, tylko zróbcie zdrowe ciasto. Takie coś z dużą ilością słodkich suszonych moreli, czerwonej fasoli, której nie czuć. Mi w smaku przypomina trochę krówki/batoniki karmelowe… coś takiego. To jest takie coś co się wkłada do buzi i to się tak łagodnie „roztapia” na języku. Składniki na formę(...)łyżki kakao szczypta soli 1 łyżka oleju kokosowego 50 ml mleka Wszystkie składniki umieścić w malakserze lub wysokoobrotowym blenderze, zmielić na jedwabiście gładką masę. Kremem posmarować ciasto. Smacznego! Wegańskie krówki morelowe Wegańskie krówki morelowe listonic_type='fooddrink';listonic_theme='addToShoppingList7';listonic_content='1 szklanka niesiarkowanych moreli (takich ciemnobrązowych) 1 szklanka roślinnego mleka 250 g ugotowanej fasoli czerwonej (może

moj przepis na
Czekoladowe krówki z masłem słonecznikowym i daktylami 185

wrzucając je do zamrażalnika. Jeżeli nie znajdziesz pasty słonecznikowej w sklepie, z powodzeniem możesz ją przygotować w domu – co uważam nawet za lepsze rozwiązanie, nie tylko pod względem ekonomicznym. Krówki podawać można je dowolnie – jako przekąskę na drugie śniadanie czy do kawy, powinny być jednak przechowywane w chłodzie. Składniki: 1 szklanka pasty słonecznikowej (przepis poniżej) 1 szklanka daktyli(...)zmiksuj na gładką pastę, co jakiś czas zeskrobując całość ze ścianek kielicha blendera (powinno to zając jakieś 10-15minut). Przełóż do słoiczka i przechowuj w lodówce. Aby przygotować krówki, daktyle namocz na 15 minut w ciepłej wodzie, a następnie dokładnie odciśnij i przełóż do malaksera (ostrze S) i dokładnie zmiksuj. Czekoladę połam na małe kawałki, wrzuć do miski

Roślinna - blog wegański
Czekoladowe krówki z masłem słonecznikowym i daktylami 185

wrzucając je do zamrażalnika. Jeżeli nie znajdziesz pasty słonecznikowej w sklepie, z powodzeniem możesz ją przygotować w domu – co uważam nawet za lepsze rozwiązanie, nie tylko pod względem ekonomicznym. Krówki podawać można je dowolnie – jako przekąskę na drugie śniadanie czy do kawy, powinny być jednak przechowywane w chłodzie. Składniki: 1 szklanka pasty słonecznikowej (przepis poniżej) 1 szklanka daktyli(...)zmiksuj na gładką pastę, co jakiś czas zeskrobując całość ze ścianek kielicha blendera (powinno to zając jakieś 10-15minut). Przełóż do słoiczka i przechowuj w lodówce. Aby przygotować krówki, daktyle namocz na 15 minut w ciepłej wodzie, a następnie dokładnie odciśnij i przełóż do malaksera (ostrze S) i dokładnie zmiksuj. Czekoladę połam na małe kawałki, wrzuć do miski

Roślinna - blog wegański
Babka Wielkanocna 158

masła 1 cytryna 1/2 szklanki śmietany 18 % tłuszcz do wysmarowania formy tarta bułka polewa 100 ml słodkiej kremowej śmietanki 30% 10 dag masła 7 dag brązowego cukru 5 dag krówek (plus kilka krówek do dekoracji) Sposób przygotowania: Jajka rozbijamy. Żółtka zachowujemy. Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia.  Obrane banany rozgniatamy widelcem. Mieszamy z sokiem wyciśniętym z cytryny(...)niej ciasto. Pieczemy przez 45 minut w 200 stopniach C. Składniki polewy powoli podgrzewaj mieszając od czasu do czasu czekając aż masa zgęstnieje. Gotową polewą ozdób ciasto. Kilka krówek pokrój w kostkę. Posyp wierzch ciasta.  Ilość porcji: ok. 10 Czas przygotowania: ok, 1, 30 h Koszt przygotowania

Pobite gary Barbary
babeczka z krówkami 168

pojemności około litra.  Źródło przepisu: "Słodki Świat Kasi" Składniki: 5 jajek 250 g mąki 120 g cukru ( w oryginale było 180 g) 200 g masła 100 g kruchych krówek (tzw. "ciągutki" się nie nadają) 1/2 szklanki ajerkoniaku łyżeczka proszku do pieczenia na wierzch: 2 łyżki kajmaku  łyżka startych orzechów włoskich dodatkowo: masło i bułka tarta do foremki(...)puch, następnie powoli ucierając dodawać po jednym jajku. Pozostałą mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, przesiać do masy z masła i wlać ajerkoniak. Krótko ale dokładnie zmiksować. Wsypać krówki i wymieszać łyżką. Foremkę do babki wysmarować masłem i wysypać bułką tartą. Przełożyć ciasto i piec w 180*C około 45 minut, do suchego patyczka. Po upieczeniu odczekać na chwilę

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Szyszki 299

dzieciństwem? Dla kogo: dla wszystkich urodzonych w latach 80-tych dla lubiących szybkie przekąski dla kochających krówki Składniki: 150g ryżu preparowanego 200g masła łyżka kakao (opcjonalnie) 300g krówek Wykonanie tradycyjne: Rozpuścić krówki wraz z masłem w rondelku (uwaga by się nie przypaliły). Dodać kakao. Wymieszać. Dodać ryż i porządnie wymieszać. Tak, by cały ryż dokładnie pokrył się(...)Odstawić na papier do pieczenia i włożyć do lodówki do całkowitego zastygnięcia. Z przepisu otrzymamy ok. 20 wielkich kulek lub 40 małych. Wykonanie w Thermomixie: Do naczynia miksującego włożyć krówki i zmiksować 8s. obr. 8. Dodać masło i kakao i podgrzać 7 minut, 90 stopni, obr. 1. Następnie wsypać ryż preparowany i mieszać z pomocą kopystki 50s. obroty wsteczne

Mania Wypiekania
Babka krówkowa 109

szklanki cukru • 1,5 szklanki mąki • 5 jajek • 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia • 1/2 szklanki ajerkoniaku • 100 g krówek • masa kajmakowa – mała puszka Wykonanie: • Krówki pokroić na małe kawałki, oprószyć mąką. • Masło utrzeć z cukrem, dodawać po jednym jajku i ucierać, aż masa będzie puszysta. • Dodać ajerkoniak i po łyżce(...)mąki z proszkiem nadal ucierając. • Ciasto wylać do formy na babkę posmarowaną masłem i posypaną tartą bułką. • Wierzch posypać pokrojonymi krówkami, które wpadną do środka podczas pieczenia. • Piec 40 minut w 180 st.C. • Po wyjęciu babki z formy i lekkim przestudzeniu polać gotową masą kajmakową uprzednio podgrzaną. Ja wymieszałam krówki

To co kocham
domowe mleczne krówki-ciągnące i pyszne 275

przepisem na malutkie słodkości. Któż z nas nie lubi krówek, małych, mlecznych cukierków, które fajnie się kleją i ciągną w buzi :-)-właśnie te ciągnące tzw "mordoklejki" lubię najbardziej :-) Krówki można zrobić w domu. Jest to banalnie proste, a takie cukiereczki są na pewno zdrowsze niż te sklepowe. Krówki, które powstają z tego przepisu wychodzą twarde, prawie(...)można je przechowywać poza lodówką i nic z nimi się nie dzieje.  Dopiero po wzięciu do buzi miękną i można je rozkosznie żuć :-) No ale dość pisaniny-do krówek marsz! :-) SKŁADNIKI -200 g mleka skondensowanego niesłodzonego -100 ml mleka  -1 szklanka cukru 250g -1 czubata łyżka miodu -100g masła lub margaryny Podane składniki dajemy do garnka

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
MARCHEWKOWO-KRÓWKOWA BABKA 145

już typowo jesienna aura, więc mam dla Was jesienne ciasto z dodatkiem marchewki i cukierków "Krówek", wilgotne i mięciutkie, wprost przepyszne ;) SKŁADNIKI 120 g mąki pszennej, 100 g krówek, 3 łyżki mleka, 60 g jogurtu naturalnego, 50 ml oleju, 3 łyżki cukru, 2 jajka, 1 łyżeczka cukru waniliowego, 1 łyżeczka sody, szczypta soli, 3 średnie marchewki WYKONANIE Krówki rozpuszczamy z mlekiem w kąpieli wodnej. Lekko przestygnięte mieszamy z jogurtem. Jajka roztrzepujemy z cukrami, dodajemy krówki oraz olej. Następnie dodajemy marchew startą na tarce o małych oczkach (odsączamy z nadmiaru soku) oraz suche składniki. Całość przekładamy do formy o wymiarach 28x12 cm. Pieczemy ok. 30-35 min w 180 stopniach

słodki bratek
ciasto maxi king :-) 148

szkl mleka w proszku -nie granulowanego -1 szkl mleka -3/4 szkl cukru -2 łyżki cukru waniliowego -1,5 kostki margaryny , lub 2 kostki jeśli używacie krówek a nie masy krówkowej -polewę czekoladową -zmielone orzechy włoskie 1 szkl  Blachę wykładamy folią aluminiową i dno wykładamy herbatnikami maślanymi. Do garnka wlewamy mleko, dodajemy cukier oraz cukier waniliowy.  Wszystko(...)mieszamy i zagotowujemy do rozpuszczenia się cukru. Studzimy. Jeśli używamy krówek to: krówki dajemy do garnka, dodajemy pół kostki margaryny i wszystko roztapiamy i mieszamy. Gdy mleko wraz z cukrami ostygnie, rozpoczynamy przygotowanie masy mlecznej. Do miski dajemy 1,5 kostki margaryny w temperaturze pokojowej. Margarynę ucieramy na gładką , pulchną masę.  następnie dodajemy powolutku ostudzone mleko

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Serkowe placuszki z krówkami i polewą krówkową 104

pewno każdemu przypadną o gustu. Pamiętajcie tylko, aby krówki były miękkie. Polecam!    (około 10-12 sztuk) 200g serka homogenizowanego waniliowego (użyłam sernikowego z wiaderka) 2 duże krówki (30g) 2 jajka 1 łyżka masła 3/4 szklanki mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli Polewa: 2 krówki (30g) 2-3 łyżki mleka lub śmietanki(...)mleka.) Cukierki drobno pokroić i połączyć z ciastem. Placuszki smażyć na maśle/oleju lub całkowicie bez tłuszczu (najlepiej na patelni teflonowej). (Smażone na każdy sposób są pyszne.) Przygotować polewę. Krówki drobno posiekać i rozpuścić w mleku lub śmietance

Di gotuje
babeczki bananowe z krówkami 146

dzieci.  składniki: 4 dojrzałe banany 2 jajka 1/2 szklanki oleju 2 szklanki mąki 1/2 szklanki cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody około 12 kruchych krówek płatki owsiane albo migdałowe do dekoracji   wykonanie: Banany rozgniatam na gładką masę. Miksuję olej z jajkami, a w osobnej misce mieszam wszystkie suche składniki. Łączę mokre z suchymi(...)masą bananową, niezbyt dokładnie (mogą pozostać grudki). Krówki dzielę na połówki. Do foremek nakładam łyżkę ciasta, jeden kawałek krówki i drugą łyżkę ciasta. Całość posypuję płatkami i wstawiam do gorącego piekarnika. Piekę około 30 minut w temperaturze 180 stopni

babka w formie
Wegańskie krówki bez cukru 234

uwielbiamy słodzić ciasta daktylami, ksylitolem lub miodem. Składniki te mają o wiele mniej kalorii, a dodatkowo posiadają właściwości prozdrowotne. Dzisiaj proponujemy Wam zdrowy zamiennik słodkich krówek - wegańskie krówki bez cukru. Nie wiem czy nazwa krówki jest właściwa, ale jako pierwsza przyszła mi na myśl, kiedy je przygotowałam. Są delikatne, mocno orzechowe i cudownie rozpływają się w ustach(...)miała ładny kształt. 3. Chłodzimy w lodówce przez kilka godzin, a następnie kroimy na mniejsze cukierki. 4. Zawijamy je w papierki, a by się nie posklejały. Jeśli wolicie twarde krówki - trzymajcie je w lodówce, po wyjęciu staną się bardziej miękkie i lekko ciągnące * Jak przygotować masło kokosowe?  Wiórki kokosowe podprażamy na patelni. Przekładamy do naczynia blendera/malaksera i blendujemy

two broke sisters
Krówkowy pudding ryżowy 151

calorie diet. Your Daily Values may be higher or lower depending on your calorie needs. Does this look wrong? Składniki 1 szklanka mleka 3/4 szklanki płatków ryżowych 3 krówki mleczne (cukierki) 1/2 średniego banana Przygotowanie Do garnuszka z grubszym dnem wlewamy szklankę mleka. Krówki obieramy z papierków i tniemy na małe kawałki, dodajemy do mleka. Garnek stawiamy(...)małym gazie, gotujemy często mieszając. Gdy krówki się rozpuszczą dodajemy płatki ryżowe i gotujemy około 4 minuty, mieszając co jakiś czas. Garnek zdejmujemy z ognia i zostawiamy na chwilę, do lekkiego przestygnięcia. Ciepły ryżowy "pudding" krówkowy przekładamy do ulubionego pucharka*. Na wierzch układamy banana pokrojonego w plastry. Podajemy. * pucharek równie dobrze smakuje na ciepło, jak i na zimno Smacznego

Słodkie okruszki
Śmietankowy deser z krówkową słodyczą - dla dużych i małych łasuchów. 166

Uwielbiam słodkości te małe i duże. Dlatego tak często je robię. Niedawno nawiązałam wspaniałą współpracę z producentem słodyczy ekologicznych - Ekoflorka . Po otwarciu jednej z paczuszek pełnych moich ulubionych krówek i spróbowaniu pierwszego cukierka... no cóż trudno było mi się powstrzymać, by nie zjeść od razu wszystkich. Moi bliscy również bardzo zasmakowali się w słodkościach od Ekoflorki . Dlatego gorąco(...)zasmakuje dużym, jak i małym łasuchom. Składniki: (na 3 porcje) 1 szklanka mleka 3 żółtka 1 szklanka śmietanki kremówki 30% 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 1/2 łyżki cukru 3 krówki BIO klasyczne od Ekoflorka opcjonalnie - czekoladowe ozdoby Przygotowanie: Krówki ścieramy na tarce na średnich oczkach - na wiórek. Zagotowujemy mleko. Do miski wlewamy śmietankę kremówkę, dodajemy do niej żółtka

Słodkie okruszki
Tort jabłkowy z krówkami 304

jajek 3/4 szklanki cukru 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej 3/4 szklanki mąki pszennej MASA JABŁKOWA: 1,2 kg jabłek (waga po obraniu) 1 szklanka wody 2 galaretki wiśniowe MASA Z KRÓWEK: 200g cukierków krówek 2 szklanki śmietanki 30% 1 łyżeczka kakao Wszystkie składniki na biszkopt powinny być w temperaturze pokojowej. Oddzielić białka od żółtek. Białka oddzielić od żółtek(...)wodę i kiedy masa jabłkowa się zagotuje wsypać suche galaretki. Zdjąć z ognia i mieszać, aż galaretki się rozpuszczą. Wyłożyć połowę masy na pierwszy krążek biszkoptu i przykryć drugim. Krówki podgrzewać na małym ogniu razem ze szklanką kremówki. Często mieszając rozpuścić cukierki i dodać kakao (rozprowadziłam w niewielkiej ilości kremówki). Odstawić do przestudzenia, kontrolując gęstość. Pozostałą kremówkę ubić

https:KKuchniaMniam
Biszkopt z masą budyniową, bezami i sosem krówkowym 1138

sklepu. Czym mniejsze tym lepiej, gdyż wtedy ładnie można ozdobić nimi ciasto i wygodniej jest kroić na kawałki. Polecam fanom krówek i toffi! Dla kogo: dla kochających krówki i masę toffi pod każdą postacią dla szukających inspiracji na efektowne ciasto dla...każdego! Składniki na biszkopt: 4 jajka pół szklanki mąki pół szklanki cukru  łyżeczka proszku do pieczenia(...)czubate łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżki oleju Składniki na dekorację: 150-170g bezów (ja miałam kupowane, mogą być także domowej roboty) 0,5 kostki masła (100g) 150g krówek 2 łyżki mleka Wykonanie biszkoptu: Białka ubić na sztywno, dodać cukier i miksować aż masa stanie się sztywna i błyszcząca. Dodać żółtka i zmiksować. Wmieszać delikatnie mąkę i proszek. Delikatnie

Mania Wypiekania
słodko- słony torcik bezowy 135

śmietany kremówki 0, 5 kubka solonych orzeszków arachidowych 0, 5 kubka orzeszków arachidowych w karmelu 0, 5 kubka pistacji 1 laska wanilii sól (1 łyżeczka) 10 - 15 szt krówek   Przygotowanie: piekarnik ustawiamy na termoobieg temp 160*C białka ubijamy z cukrem na sztywna pianę, dokładamy część(...)orzeszków, część zostawiamy do dekoracji masę przekładamy na wyłożoną papierem blachę do pieczenia pieczemy przez 40- 45 minut w międzyczasie przygotowujemy krem- jedną śmietanę gotujemy z solą dodajemy kilka krówek studzimy drugą śmietanę ubijamy, dodajemy nasionka wanilii i pozostałe pokrojone na mniejsze kawałeczki krówki do ubitej śmietany dodajemy ostudzoną masę krówkową oraz krówki delikatnie mieszamy krem wykładamy

Luźna Kuchnia
Tarta "Oreo" 463

smaku klasycznym) 500 ml śmietany 30% (schłodzonej) 250 g serka mascarpone (schłodzonego) 2-3 czubate łyżeczki cukru pudru 4 ciasteczka Oreo (z nadzieniem) Posypka: 2-3 szt. cukierków „Krówek” 1 ciasteczko Oreo (całe, z nadzieniem) Dekoracja: 5 ciasteczek Oreo (każde przekrojone na pół) Wykonanie: Spód: Masło rozpuszczamy w garnuszku i studzimy. Następnie wlewamy je do drobno zmielonych (najlepiej(...)koniec ubijania dodajemy cukier puder. Cztery sztuki ciasteczek Oreo siekamy na drobne kawałki i dodajemy do masy śmietanowej. Mieszamy delikatnie. Masę wykładamy ostrożnie na kajmak. Posypka i dekoracja: Krówki (najlepiej kruche, nie ciągutki) oraz jedno Oreo bardzo drobno siekamy. Przekrojone na pół ciasteczka układamy dookoła, na wierzchu masy śmietanowej z mascarpone. Tartę posypujemy drobnymi kawałeczkami Oreo i krówek

MyCookBook.pl
Krówkowy "pudding" ryżowy - prosto, smacznie i szybko 210

pociechami zajadałam się pysznym, słodkim pucharkiem. Zapraszam Was na mój krówkowy "pudding" ryżowym. Słodko, prosto... czy czasem trzeba czegoś więcej? Składniki: 1 szklanka mleka 3/4 szklanki płatków ryżowych 3 krówki mleczne (cukierki) 1/2 średniego banana Przygotowanie: Do garnuszka z grubszym dnem wlewamy szklankę mleka. Krówki obieramy z papierków i tniemy na małe kawałki, dodajemy do mleka. Garnek stawiamy(...)małym gazie, gotujemy często mieszając. Gdy krówki się rozpuszczą dodajemy płatki ryżowe i gotujemy około 4 minuty, mieszając co jakiś czas. Garnek zdejmujemy z ognia i zostawiamy na chwilę, do lekkiego przestygnięcia. Ciepły ryżowy "pudding" krówkowy przekładamy do ulubionego pucharka * . Na wierzch układamy banana pokrojonego w plastry. Podajemy. * pucharek równie dobrze smakuje na ciepło, jak i na zimno

Słodkie okruszki
Wafle z masą krówkową (kajmakiem) 203

, dlatego postanowiłam połączyć te dwa smaki, które doskonale się komponują. Poniżej prezentuję 3 sposoby na wafle z karmelkiem, myślę że każdy znajdzie coś dla siebie :) 1. Sposób z krówek 500g krówek (najlepiej ciągnących) 70g masła Ewentualnie 1 łyżka gorzkiego kakao 1 – 2 opakowania wafli (najlepiej prostokątnych lub kwadratowych) Krówki rozpuszczamy z masłem na wolnym ogniu, mieszając

Smakowy Raj
Sernik z krówkami i kruszonką 294

ciągnące :) nie potrafię się im oprzeć! Karmel stał się moim ukochanym dodatkiem do ciast, lodów, deserów i drobnych słodkości, tym razem nadarzyła się okazja do tego, by wypróbować połączenie krówek z sernikiem i powiem szczerze, że serniczek wyszedł świetnie :) Ciasto kruche (kruszonka): 150g masła 82% 2 żółtka 2/3 szklanki cukru 2 łyżeczki cukru waniliowego Szczypta soli 1 ½ szklanki mąki(...)Masa serowa: 1 kg twarogu półtłustego (najlepiej twardego w kostce) 50g masła 82% 1 szklanka cukru 5 jajek 2 białka 1 budyń waniliowy 2 łyżeczki cukru waniliowego Dodatkowo: 200g krówek Wszystkie składniki na ciasto zagnieść ręcznie na jednolitą masę. Średniej wielkości blaszkę (około 23x34cm – może być mniejsza), wysmarować tłuszczem, a następnie wyłożyć na nią większą częścią ciasta. Resztę kruszonki

Smakowy Raj
Babka advokatowo- krówkowa 219

Mięciutka babka, z ciągnącymi się w środku krówkami. Idealna nie tylko na Wielkanoc. My byliśmy nią zachwyceni;) Jestem pewna, że i Wam przypadnie do gustu. Składniki:  260 gram mąki pszennej 250 gram masła 200 gram cukru do wypieków 200 gram krówek łyżka cukru waniliowego 6 jajek 18 łyżek ajerkoniaku 10 łyżek oleju  1.5 łyżeczki proszku(...)ubić pianę i powoli dodać do masy. Mąkę przesiać i również dodać do masy, całość delikatnie wymieszać. Na sam koniec dodać pokrojone na mniejsze kawałki (np. 1 krówka na 4 części) krówki i delikatnie wmieszać do ciasta. Piec w 170 stopniach przez około 60 minut. Po wystudzeniu gotową babkę polać przygotowanym wcześniej sosem, lukrem bądź czekoladą.  Babkę można

Krakowskie smaki Ani
Ananasowo-żurawinowy deser z krówką 144

menu. A Wy zaplanowaliście już co przygotujecie? " Składniki na 2 porcje: 200 ml śmietanki 30% ew. łyżka cukru z prawdziwą wanilią 6 plasterków ananasa 2 garście suszonej żurawiny 6 krówek waniliowych Sposób przygotowania: Śmietankę przelewamy do wysokiego naczynia i ubijamy na najwyższych obrotach, pod koniec dodając cukier z prawdziwą wanilią. Ananasa obieramy ze skórki, wydrążamy i kroimy na plasterki(...)Możemy również użyć ananasa z puszki - jak kto woli. Plasterki kroimy na mniejsze kawałki, a następnie blendujemy na mus. Krówki rozpakowujemy z papierków i kroimy na małe kawałeczki, im mniejsze tym będą smaczniejsze. Do wysokiego naczynia/kieliszka przekładamy po 3-4 łyżki śmietanki, wyrównujemy (w razie potrzeby czyścimy brzegi naczynia), następnie dolewamy połowę musu ananasowego, na wierzch wysypujemy żurawinę

Słodkie Przyjemności
Domowe krówki 308

prezentów, zatem dzisiaj kolejny jadalny prezent. Bardzo słodki, ale ze słoną nutą, ciągnący się, o co może chodzić? O krówki! Przygotowałam dzisiaj dla Was przepis na pyszne domowe krówki z mleka skondensowanego. Łatwe do przygotowania, a jakże smaczne! Kilka słów o przygotowaniu - dodatki są dowolne - możecie użyć bakalii, liofilizowanych owoców, suszonych kwiatów czy też cukrowych posypek. Krówki należy przechowywać w zamkniętym pojemniku, inaczej zaczną być kruche. Krówki przygotowałam z przepisu znalezionego na stronie Jamie Olivera. Czytaj więcej » Ten i więcej przepisów znajdziesz na blogu kulinarnym www.poracoszjesc.pl

Pora coś zjeść
Mocno krówkowy sernik. 149

wciąż praca ;) ale w końcu wolny weekend i postanowiłam, że coś wymyślę... no i jest, cos słodkiego, coś nowego, coś pysznego ;)      Sernik cały krówkowy… wszędzie krówki ale wcale nie jest słodki :) Składniki na blaszkę 24cm: Spód ciasta: -180g ciastek owsianych -  30g herbatników maślanych -  20g masła -  duża łyżka masy krówkowej Masa serowa(...)cukierków Krówka -kilka kropel olejku waniliowego -pół puszki masy krówkowej, u mnie z Gostynia Polewa: -pozostała masa krówkowa -2 duże łyżki śmietanki 30% -szczypta soli Do ozdoby kilka krówek. Sposób wykonania: Na spód blaszki wykładamy papier do pieczenia, całą blaszkę owijamy szczelnie folią aluminiową. Ciastka blendujemy i mieszamy z roztopionym masłem i masą krówkową, konsystencja po wymieszaniu przypomina mokry

Wypieki Rene
Wege orzechowo-owocowo-kakaowy pucharek (w kilka chwil) 170

prostu niebo Do przygotowania deseru wykorzystałam pyszny krem orzechowo-kakaowy od Super Krówka . O produktach super krówka pisałam Wam już tutaj (klik) . Wówczas skupiłam się przede wszystkim na pysznych krówkach. Dziś chciałabym Wam polecić orzechowo-kakaowy krem. Idealny(...)mogłabym go dosłownie zjeść łyżeczką bezpośrednio ze słoiczka), wspaniały w połączeniu z ryżowymi waflami, ryżowymi placuszkami oraz w najróżniejszych (zdrowszych) deserach. Polecam! Poznajcie skład kremu od Super Krówka (samo zdrowie):   Warto spróbować produktów od Super Krówka Składniki: 2 nektarynki 1 czubata łyżka kremu czekoladowo-orzechowego od Super Krówka 2 łyżki śmietany ryżowej 2 łyżki borówek do podania: chipsy kokosowe

Słodkie okruszki
Czekoladowe szyszki z preparowanego ryżu i krówek 151

ryżowe kuleczki zniknęły zadziwiająco szybko.  Składniki: 50 g masła 3 łyżki mleka 400 g krówek 2 łyżki dobrego gorzkiego kakao 150 g preparowanego (ekspandowanego) ryżu Masło, mleko, krówki (odwinięte z papierków oczywiście) oraz kakao przełożyć do garnuszka. Na niewielkim ogniu, cały czas mieszając, doprowadzić do roztopienia krówek i połączenia wszystkich składników. Zagotować i zdjąć z ognia

Codzienna kuchnia niecodzienna
Dwuskładnikowe lody krówkowe 208

tłusta śmietanka. Nie zawierają też cukru, a słodycz zapewniają cukierki krówki. Z podanych proporcji przygotujecie 5 małych lodów. Dwuskładnikowe lody krówkowe Składniki: 200g jogurtu naturalnego 100g krówek Wykonanie: - krówki rozpuścić w kąpieli wodnej, jeśli część cukierków się nie rozpuści, masę przetrzeć przez sitko, a pozostałość wyrzucić - do masy krówkowej dodać jogurt, składniki dobrze wymieszać - masę przelać

Smakołyki Bereniki

Proponowane wyszukiwania