krówki - 1316 przepisów (strona:19/88)

SEROWY TWIX – SERNIK NA ZIMNO Z KARMELEM I ORZECHAMI 372

biszkopty okrągłe – 10 szt * serek biały homogenizowany – 400 g * śmietana 36% – 150 ml * żelatyna – 3 łyżeczki * cukier puder – 3 łyżki DODATKOWO: * cukierki krówki – 100 g * twix – 2 paluszki * orzechy – 100 g SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Tortownicę wykładamy herbatnikami. Żelatynę zalewamy odrobiną wody, odstawiamy do napęcznienia, a następnie podgrzewamy do rozpuszczenia i studzimy. Uważamy(...)koniec cukier puder, a następnie wkładamy ser i wlewamy żelatynę – wszystko razem bardzo dokładnie mieszamy. Masę wylewamy na biszkopty, wykładamy. Przygotowujemy 2 kąpiele wodne – w jednej roztapiamy krówki, w drugiej posiekane drobno batoniki Twix. Pojedynczo wlewamy do masy serowej i delikatnie ( w jedną stronę ) mieszamy. Całość obficie posypujEmy podprażonymi orzechami. Odstawiamy do lodówki na kilka godzin. Smacznego

Ostra na Słodko
Domowy batonik Snickers 201

Masa kajmakowa/ karmelowa: 1. Wstawiamy puszkę z kajmakiem do garnuszka z gorącą wodą by się lepiej rozprowadzał,  3. Przekładamy tyle kajmaku ile nam potrzebne do miseczki (jeśli używacie krówek zamiast kajmaku: można je rozpuścić w małym garnuszku,na małym ogniu, cały czas mieszając lub w mikrofalówce- wyjmować co 15-30 sekund i zamieszać- kontynuować do całkowitego rozpuszczenia się(...)krówek, następne kroki są identyczne) 2. Dodajemy do kajmaku orzechy ziemne i mieszamy dokładnie. 3. Wylewamy masę na warstwę nugatową 4. Wstawić do lodówki do stężenia. 5. Następnie pokroić na części- batoniki Warstwa wierzchnia: 1. Gdy batoniki stężeją w lodówce,  rozpuścić 2 czekolady w kąpieli wodnej. 2. Rozpuszczoną czekoladą za pomocą szpatułki polewać batoniki. 3. Wstawić do lodówki

KreatywnePiny
Wielkanocna babka krówkowa 174

  50g mlecznej czekolady 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli Polewa: karmelowa czekolada 100g (można zastąpić białą lub mleczną) 5 łyżek mleka 1 łyżka oleju 1. Krówki siekamy na kawałki i posypujemy delikatnie mąką - dzięki temu się nie skleją. Siekamy również czekoladę. 2. Mąkę mieszamy z solą i proszkiem do pieczenia. 3. Masło ucieramy z cukrem(...)puch. 4. Cały czas miksując dodajemy jajka, następnie masę kajmakową a na końcu stopniowo mąkę.  5. Do powstałej masy dodajemy posiekane krówki i czekoladę. Mieszamy drewnianą łyżką. 6. Masę wylewamy do foremki na babkę (u mnie silikonowa). Pieczemy przez 40 minut w temperaturze 180 stopni. Studzimy. 7. Przygotowujemy polewę: na małą patelnię wylewamy olej i mleko, dodajemy połamaną

Szefowa kuchni
Kakaowe szyszki z ryżu preparowanego i krówek 208

ochoty, pomińcie kakao i wyjdą zwykłe tradycyjne szyszki :)  'kakaowe szyszki z ryżu preparowanego i krówek' Składniki (na ok 15 sztuk szyszek): - 1 op. ryżu preparowanego (ok.90g) - 150g krówek - 1 łyżka masła - 1 łyżka kakao Krówki pokroić na mniejsze kawałki i razem z masłem, rozpuścić w garnku ciągle mieszając. Dodać kakao. Wymieszać. Zdjąć z ognia. Wsypać ryż

CookYourself
Czekoladowe "pączki" z nadzieniem karmelowym 138

mąki pszennej - 0,5 szklanki kakao - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - 0,5 łyżeczki soli - 0,5 szklanki cukry - 1/3 szklanki kefiru/maślanki - 4 łyżki masła rozpuszczonego - 1 jajko - krówki - 1 litr oleju Kefir/maślankę rozkłócić z jajkiem i rozpuszczonym masłem. Dodać do sypkich składników (mąka, kakao, cukier, proszek do pieczenia, sól) i wyrobić elastycznie ciasto (w razie potrzeby(...)podsypywać mąką). Ciasto rozwałkować na prostokąt o grubości ok 3 mm. Wycinać (np. szklanką) krążki i każdy "nadziać" połową krówki. Formować kulki. Lekko spłaszczyć. Smażyć na dobrze rozgrzanym oleju ok. 4-5 minut, pamiętając o ciągłym obracaniu "pączków". Usmażone "pączki" wyłożyć na ręcznik papierowy. Wystudzić. Przed podaniem, opcjonalnie, oprószyć cukrem pudrem lub oblać polewą. Smacznego

CookYourself
Kruche krówki 149

Krówki są to mleczne cukierki, które wytwarza się z mleka, cukru i masła. Poniżej podaje przepis na kruche krówki, tzn. nie będą miękkie w środku. W smaku przypominają cukierki toffi i idealnie pasują do kubka gorącej kawy. Składniki: 1/2 puszki mleka skondensowanego słodkiego 1/2 szklanki cukru pudru 1/2 opakowania cukru waniliowego 80  g masła 1. Do rondelka(...)puder i cukier waniliowy. Przygotowane składniki połączyć ze sobą, np. za pomocą trzepaczki. 2. Podgrzewać na małym ogniu, cały czas mieszając. Masa po kilku minutach zacznie zmieniać kolor - aby krówki wyszły idealne, masa musi być delikatnie brązowa. Doprowadzenie masy do takiego stanu zajmie około 15-20 minut.  3. Następnie przygotowaną masę wyląc do małych foremek bądź do głębokiego

Ugotować
Mazurek z rozpuszczonymi krówkami 230

Mazurek to kruche ciasto ze słodkim nadzieniem w środku. Najczęściej udekorowane polewami lub bakaliami. Zachęcam do wypróbowania przepisu na mazurek z rozpuszczonymi krówkami - niebo w gębie! Składniki na kruche spody (z tej porcji wyjdą 2 mniejsze spody) 1,5 szklanki mąki pszennej 1/2 kostki masła, tj. 125 g masła (niektóre opakowania masła  mają wagę 200 g, więc będziemy(...)reszty ciasta wycięłam mini mazurki i ozdobiłam brzegi (np. formując warkocz).  Piec około 25 minut. Po upieczeniu ciasto wystudzić. Do rondelka dodać masło i rozpuścić. Następnie wrzucić posiekane krówki, które muszą się rozpuścić. Gdy masa będzie rzadka, to wysmarować nią spody ciasta. Uwaga! Należy od razu udekorować ozdobami, ponieważ masa krówkowa bardzo szybko twardnieje

Ugotować
Kulki ryżowe + film 174

składniki na 18 kulek paczka ryżu preparowanego 90 g 1/2 kostki margaryny 3 łyżeczki kakao 20 dag cukierków krówek łyżka mleka przepis Na małym ogniu rozpuszczamy margarynę, dodajemy krówki i łyżkę mleka i cały czas mieszamy. Następnie do gotującej się margaryny i krówek dodajemy kakao a na końcu ryż, całość dokładnie mieszamy, garnek zdejmujemy z ognia

Smakowite Dania
Samoa Blondies – piernikowe ciasto z kajmakiem i kokosem na styl amerykański 189

masła 1 szklanka cukru brązowego (lub białego) 2 łyżeczki cukru waniliowego 3 jajka ½ łyżeczki soli 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody 2 ½ szklanki mąki Wierzch: 400g krówek lub masy krówkowej (kajmaku) 70g masła 100g kokosu Do ozdobienia ciasta można ewentualnie zrobić polewę. Polewa: 40g czekolady 40ml mleka lub wody Tłuszcz rozpuszczamy, by był płynny(...)dobrze mieszamy widelcem lub łyżką, by powstała jednolita masa. Ciasto przelewamy do średniej wielkości blaszki (np. 23x34cm), wyłożonej pergaminem i pieczemy około 25 – 30 minut w temperaturze 180⁰C. Krówki lub masę krówkową rozpuszczamy z masłem w garnku. Gdy masa zacznie się gotować dodajemy kokos i całość razem mieszamy łyżką, a następnie rozsmarowujemy równomierni po ciepłym cieście i pozostawiamy

Smakowy Raj
Pączki - Krówki (Pączki z Masą Krówkową - Kajmakową i Orzechami Włoskimi) 239

wszystkie desery na ich bazie. Pączki nie dość, że pięknie wyglądają to jeszcze wyśmienicie smakują i z pewnością warto je przygotować w okresie karnawałowym i nie tylko... Pączki - Krówki (Pączki z Masą Krówkową Kajmakową) - Składniki: Pączki: 4,5 szklanki mąki (740 g) 200 g cukru pudru   150 g masła 5 żółtek 2 jajka 80 g drożdży świeżych(...)mleka cukier waniliowy odrobina soli ok. 400 g masy kajmakowej (najlepiej o smaku orzechowym) ok. 150 g orzechów włoskich Pączki - Krówki (Pączki z Masą Krówkową Kajmakową) - Sposób przygotowania: Ok. 3 łyżki mąki zaparzamy w 400 ml wrzącego mleka i dokładnie mieszamy, aby pozbyć się grudek (w razie problemów można posłużyć się blenderem). Odstawiamy do ostygnięcia. Następnie dodajemy drożdże

Słodka Strona
Krówka bez pieczenia 1435

Tutaj znajdziecie przepis na krówkę z pieczonym spodem. Ciasto dietetyczne nie jest, co mi to kompletnie nie przeszkadza;)) Za to jest przepyszne!!! I jak zwykle, ciasta było za mało... foremka 24 x 27 cm Masa budyniowa:      1/2 litra mleka,  2 łyżki maki pszennej,  2 łyżki mąki ziemniaczanej,  100g krówek,  150g masła(...)300g herbatników,  1/2 szklanki mleka do maczania herbatników,  120g masy krówkowej Helio o smaku orzechowym .  W 200 ml mleka rozrobić mąki. Resztę  mleka zagotować z krówkami. Na gotujące się mleko wlać rozrobione mąki, stale mieszając, gotować, aż masa zgęstnieje. Przykryć folią spożywczą i ostudzić. Miękkie masło utrzeć na puch, stale ucierając dodawać po łyżce przestudzonej

Z miłości do słodkości
Mocno czekoladowa tarta serowo-krówkowa i zapowiedź CANDY W MAGICZNEJ KUCHNI / Heavily chocolate tart with cheese and fudge, and 161

najbliższą środę. Szczegóły już wkrótce:) SKŁADNIKI ciasto 250 gram czekoladowy herbatników maślanych 100 gram masła 1/2 tabliczki gorzkiej czekolady masa krówkowa (karmel) - można zastąpić gotową masą kajmakową 100 gram krówek 200 ml śmietany kremówki masa serowa 800 gram sera trzykrotnie mielonego 50 ml mleka 3 łyżeczki żelatyny cukier waniliowy 1 łyżka cukru pudru 2 laski wanilii PRZYGOTOWANIE Ciasteczka wkładam(...)odkładam do dekoracji, pozostałą cześć przekładam do formy i rozprowadzam dokładnie dociskając do dna i brzegów. Podpiekam 1 170 stopniach przez 15 minut. Kremówkę wlewam do garnka wraz z krówkami,  podgrzewam na małym ogniu ż do momentu całkowitego rozpuszczenia się krówek i powstania jednolitej masy.  Ser wkładam do misy miksera i miksuję na wolnych obrotach

Magiczna kuchnia Darii
Ciasto bananowe z kajmakiem 181

przykład to ciasto które wczoraj upiekłam dla rodziny do popołudniowej herbaty. Wyszło pyszne! A jest takie proste! Ucierane ciasto z bananami, przełożone masą kajmakową, udekorowane bitą śmietaną z krówkami. brzmi słodko? I takie własnie jest! Ktoś z Was się skusi?  Składniki : 200 g miękkiego masła 1/3 szklanki mleka (8 łyżek) 200 g cukru 5 żółtek 2 szklanki mąki(...)patyczka. Ostudzone ciasto kroimy wzdłuż, tworząc dwa blaty, które smarujemy masą kajmakową. Blaty ponownie sklejamy. Kroimy na mniejsze kawałki, które posypujemy cukrem pudrem, dekorujemy bitą śmietaną i kawałkami pokrojonych krówek. Smacznego

Słodkie Przyjemności
Szybki piernik 170

szklanka kwaśnej śmietany 2 łyżki zimnej wody 200 g masła 1 łyżeczka sody oczyszczonej 1 op. gotowej przyprawy do piernika (2 łyżki) 1 łyżka kakao Masa krówkowa: 260 g krówek mlecznych 0,5 szklanki mleka 100 g masła Dodatkowo: 300-350 g powideł śliwkowych gotowa polewa czekoladowa Masło ucieramy z ciastem, dodajemy żółtka, ucieramy do połączenia się składników. Kolejno(...)nagrzanym do temperatury 160 stopni ok. 50 minut. Ciasto po upieczeniu pozostawiamy jeszcze w piekarniku na 5 minut (przy uchylonych drzwiczkach). Przed przełożeniem piernik kroimy wzdłuż na 4 blaty. Krówki dzielimy na kawałki, dajemy do rondelka, zalewamy mlekiem i ogrzewamy na średnim ogniu, stale mieszając. Gdy krówki rozpuszczą się, zdejmujemy z ognia i dalej mieszamy do ostudzenia

Salonik smaków
Ciasto "Krówka" - Bez Pieczenia 2349

Ciasto "Krówka" to istna poezja dla podniebienia. Ciasto to, w odróżnieniu od tradycyjnej "Krówki" na kruchym spodzie przygotujemy bez pieczenia, na bazie herbatników ze śmietanowym oraz śmietanowo-kajmakowym kremem rozpuszczającym się w ustach. "Krówka" jest delikatna, jedwabista i przepyszna, a co najważniejsze przygotujemy ją szybko, prosto i bez włączania piekarnika. Polecam. Ciasto "Krówka" - Bez Pieczenia - Składniki: ok. 300 herbatników(...)mocno schłodzonej śmietany 30% (kremówki) 250 g masy kajmakowej 1 opakowanie fixu do ubijania śmietany ok. 250 g masy kajmakowej (na wierzch ciasta) ok. 80 g płatków migdałów Ciasto "Krówka" - Bez Pieczenia - Sposób przygotowania: Masa Śmietanowa: Kremówkę ubijamy, a pod koniec dodajemy cukier puder wymieszany z fixem (pamiętajmy, że kremówki nie należy zbyt długo ubijać ponieważ może się wytrącić masło

Słodka Strona

Proponowane wyszukiwania