Super krówka" jest marką, która oferuje produkty bez dodatku syropu glukozwo-fruktozowego, bez oleju palmowego, bez glutenu, a w dodatku wegańskie! Słodycze posiadają specjalny certyfikat ekologiczny, co gwarantuje, że surowce pochodzą z upraw ekologicznych. Marka posiada również sklep internetowy , w którym znajduje się mnóstwo wegańskich produktów, a ponadto dostępne są promocję na niniejszy asortyment ! Blog(...)daktylami z kremem kakaowo- orzechowym ekologiczny batonik daktylowy z jabłkiem i cynamonem ekologiczny batonik daktylowy z kokosem i jagodami goji ekologiczne krem pistacjowo-kakaowy ekologiczne proteinowe Super krówki wegańskie na bazie cukru i proszku kakaowego ekologiczna Super krówka kokosowa ekologiczna Super krówka imbirowa ekologiczna czekolada słodzona daktylami Zapraszam do zakupów! Już wkrótce
Truskawkowa FiestaPrzepis na kruche domowe krówki. Najlepszy i bardzo prosty przepis. Czas przygotowania: 1 godzina Ilość porcji: > 4 Trudność przygotowania: łatwe Cena: tanie SKŁADNIKI: 400 g cukru (2 szklanki) 125 g masła (½ kostki) 500 ml mleka 3.2% (2 szklanki) 16 g cukru waniliowego (1 opak.) 1. Wszystkie składniki gotujemy przez godzinę w garnku ciągle(...)mieszając. Gdy konsystencja będzie kleista i ciężko będzie spływać po łyżce przelewamy masę do formy i odstawiamy do ostygnięcia. Gdy ostygnie kroimy lub łamiemy. Gotowe… Smacznego!!! Artykuł Kruche krówki pochodzi z serwisu
karolgotujeszyszki są właśnie jednym z nich. To niezapomniany smak dzieciństwa. Niepozorne, przygotowane tylko z kilku składników, cieszące oko i podniebienie. Doskonałe na Święta. 80 g ryżu preparowanego 300 g krówek (najlepiej miękkich) 100 g masła Krówki i masło kroimy na mniejsze kawałki. Podgrzewamy na małym ogniu, do połączenia się składników. Co jakiś czas mieszamy, aby nie przypalić masy
Smaki Na TalerzuSkładniki: 300 g cukierków krówki (mogą być ciągnące lub kruche) 60 g ryżu preparowanego 125 g masła lub margaryny Masło wkładamy do rondelka, dodajemy pokrojone na mniejsze kawałki krówki. Podgrzewamy na małym ogniu, ciągle mieszając, aż składniki rozpuszczą się i połączą. Do masy krówkowej dodajemy ryż preparowany i dokładnie mieszamy. Za pomocą dwóch łyżek formujemy szyszki, dokładamy
Fascynacje Aniciasta i podpiekamy na 20 minut. masa serowa 1 wiaderko sera 1 kg 5 jajek 50 g margaryny 150 g cukier puder 50 g mąki ziemniaczanej 400 g kruchych krówek przygotowanie masy serowej Jajka ubić z cukrem dodać biały ser ,margarynę i mąkę , Gdy masa gotowa to dajemy na blaszkę . Na upieczony spód dać gotową masę serową(...)poukładać krówki ,lekko wciskając w ser i posypać pozostałym ciastem .Formę z ciastem wstawić do nagrzanego piekarnika 180 st .piec godzinę a potem obniżyć na 120 st i piec 30 minut . Piekłam tak jak tu napisane i ciasto było bardzo smaczne nie za słodkie
Moje Wyrobymogę polecić Wam suszone jabłka Crispy Natural oraz Brodowski Owoce (są genialne!). ZDROWE KRÓWKI Mała ochota na coś słodkiego? Żaden problem! Z pomocą przychodzi Super Krówka . Ich krówki nie zawierają białego cukru, są ekologiczne, wegańskie i bezglutenowe. Znajdziecie je m.in w Auchan czy Rossmannie. Ja uwielbiam te o smaku toffie i kokosowym. NAPÓJ PROTEINOWY Saszetki proteinowe
Czarnawisienkaspróbować prezentu od Olimpii (dopiero teraz, bo jakoś się zapodział w szafce). Masło orzechowo – kokosowe. Przepyszne… Jak je tak jedliśmy z czym się da, to pomyśleliśmy o krówkach w takim właśnie wydaniu. Już sam pomysł wydał … Czytaj dalej
slodkokwasnaplwyjątkowo przypadły mi do gustu i na pewno zostaną ze mną na dłużej. Nie ma co przedłużać zapraszam do lektury :). Pierwszym ulubieńcem są krówki wegańskie firmy Super Krówka. Kiedyś bardzo lubiłam takie słodycze, dlatego gdy pojawiły się w Rossmannie od razu je kupiłam. Próbowałam jak na razie dwóch smaków: toffii i tych z kakao. Obydwa są przepyszne. Jeśli(...)jeszcze nie próbowaliście to serdecznie polecam! Drugim ulubieńcem jest również produkt firmy Super Krówka. Tym razem mam Wam do polecenia krem kakaowo-orzechowy, który na pewno przypadnie do gustu każdemu miłośnikowi czekolady. Idealny do smarowania na kanapki, do wafli czy do wyjadania łyżeczką w przypływie ochoty na coś słodkiego :). Kolejnym produktem jest wegańska biała czekolada nugatowa firmy iChoc. Próbowałam już
wegujemyKrówka jest naprawdę smaczna, niestety dość kaloryczna. W dobie zdrowego jedzenia, dbania o sylwetkę, biegania na siłownię i odchudzania się, wręcz nie na miejscu. Ale raz na jakiś czas można zgrzeszyć, a jak grzeszyć to nie byle czym, tylko konkretnie i na bogato. Ja niestety hedonistką nie jestem i takie(...)pychotki degustuję z wyrzutami sumienia, ale rodzina owszem, nie odmawia. Kariera kulinarna tej Krówki może nie jest ciekawa ale krótka. Dość dawno, kiedy jadłam ją pierwszy raz, bardzo mi zasmakowała, dlatego też wzięłam przepis. Niestety potem zawsze kojarzyła mi się z osobą, która delikatnie mówiąc nadużyła mojego zaufania, a przepis
To co kochamwidać, samo skosztowanie mi nie wystarczyło, bowiem jej wypiekane pierożki z jabłkami były tak pyszne, że udałam się na poszukiwania przepisu. Znalazłam dwa: jeden z ciasta z serka krówki (!) - jest bardzo delikatny w smaku, drugi z ciasta drożdżowego, zaprezentuję Wam jutro:) Obydwa przepisy są niesłychanie łatwe, nawet dla początkujących. A co z nich wychodzi, no cóż...zdjęcia oddają(...)Nadzienie pozostawić do ostygnięcia. Ciasto: 300 g mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 6 łyżek oleju 5 łyżek mleka 50 g cukru 2 łyżki cukru waniliowego 150 gram serka krówki ------------------------------ 1 żółtko 2 łyżki mleka - roztrzepać z żółtkiem. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia. Do miski wlać olej, mleko, do tego wsypać cukier, cukier waniliowy, dorzucić krówkę - zmiksować
Kuchnia smakówsię skusi? Składniki na 750 ml likieru: 600 g krówek 250 ml kremówki 36% 250 ml wódki Przygotowanie: Kremówkę zagotuj. Następnie zmniejsz ogień i dodaj krówki. Cały czas mieszaj aż wszystkie cukierki całkowicie rozpuszczą się w śmietanie. Nie doprowadzaj masy ponownie do wrzenia. Zdejmij masę z ognia i odstaw na 20-30 minut, co kilka minut przemieszaj
Ze smakiem i z pasjąrozbijać małych grudek).Dodać bakalie i wymieszać. Przelać do wyłożonej papierem do pieczenia keksówki. Piec 55-60 minut w temperaturze 180'C ( do suchego patyczka). Polewa: - 7 cukierków krówek - 7 dag masła - po garści orzeszków ziemnych i włoskich Orzechy przesiekać na grubo nożem. Uprażyć na suchej patelni do delikatnego zezłocenia. Pod koniec prażenia dodać szczyptę soli. Cukierki posiekać(...)wolnym ogniu rozpuszczać do momentu połączenia się składników. Masę od czasu do czasu należy mieszać, gdyż cukierki chętnie przywierają do dna i się przypalają. Po połączeniu masła i krówek polać wystudzony kakaowiec i posypać orzeszkami. * szklanka o pojemności 250 ml Zdjęcia potraw są mojego autorstwa. Ich kopiowanie wymaga mojej zgody
kawawszklancemąki tortowej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 4 jajka 1/2 szklanki cukru nadzienie: 2 torebki budyniu śmietankowego 650 ml mleka 2 łyżki cukru 3 łyżki ulubionego dżemu polewa: 150 g krówek 3-4 łyżki mleka 3 łyżki orzeszków ziemnych solonych lub niesolonych Przygotowanie: Biszkopt : Obie mąki przesiać. Białka oddzielić od żółtek i ubić je na sztywną pianę. Następnie stopniowo(...)podłogę ( można podłożyć poduszkę;) dzięki temu biszkopt nie opadnie. Nadzienie: Budynie ugotować w 650 ml mleka, posłodzić. Polewa: Do rondelka nalać 3-4 łyżki mleka, dodać krówki i rozpuścić je w kąpieli wodnej. Ostudzony biszkopt przeciąć na dwa blaty. Jeden blat posmarować dżemem, wyłożyć ciepły budyń i przykryć drugim blatem, lekko docisnąć. Na wierzch wylać polewę krówkową. Orzeszki
Ze smakiem i z pasjąkrówki podejście pierwsze i na pewno nie ostanie :) Trochę pracy przy nich jest a raczej stania :) Kruche i rozpływające się w buzi :) Amatorów właśnie na taką krówkę u mnie w domu jest wielu ... :) Składniki: 2 szklanki mleka 3,2% 1 szklanka cukru białego 1 szklanka cukru trzcinowego Wszystkie składniki umieszczamy w garnku z grubym dnem, doprowadzamy(...)wrzenia następnie zmniejszamy moc palnik i gotujemy aż masa zgęstniej. Trwa to ok 1,30. Im dłużej gotujemy masę tym bardziej krucha będzie krówka. Gorącą masę przelewamy do naczynia żaroodpornego o wymiarach 21x21 wysmarowanego masłem. I zostawiamy aż masa przestygnie. Następnie kroimy w dowolnie. Ja zawijam je w papier do pieczenia i przechowuje w szklanym lub ceramicznym pojemniku. Jeśli chcecie
Delicious Titbits