krówki - 1316 przepisów (strona:29/88)

KRÓWKOWE SZYSZKI Z RYŻU PREPAROWANEGO 338

kolorowych lizaków, obwarzanków i szyszki <3   Składniki: kostka masła 4 łyżki kakao 1 kg cukierków krówek 20 dag ryżu preparowanego Wykonanie: Masło rozpuszczamy w garnuszku. Dokładamy krówki a kiedy się rozpuszczą dosypujemy kakao. Dobrze mieszamy. Wystawiamy z ognia. Dosypujemy ryż preparowany, mieszamy, studzimy. Formujemy szyszki, układamy na papierze, studzimy

Z Majeczką w kuchni
Biszkopt z budyniem i bitą śmietaną 374

Nabrałam ochoty na ciasto z kremem kawowym i bananami  ale nie miałam tyle śmietanki ani bananów. Warstwę kawowo-bananową zamieniłam budyniem o smaku krówki i  wyszło pyszne ciasto. składniki: biszkopt(...)jajka 3/4 szklanki cukru 1/2 szklanki mąki pszennej typ 500 Młyn Kopytowa 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki kakao masa budyniowa budyń o smaku krówki (na 3/4 l mleka)+3/4 l mleka+3 łyżki cukru 100 g masła masa śmietanowa 400 ml smietanki 30 % 1 łyżeczka cukru waniliowego 1 łyżeczka żelatyny 5 łyżek

Monia miesza i gotuje
Snickers z płatkami owsianymi 361

niesolonych, gdy są solone dajmy 3/4 łyżeczki soli) 75-100 g cukru 100 g masła - najlepiej w temperaturze pokojowej 1 garść płatków owsianych ( bez gotowania) Masa snickersowa: 800 g krówki - kajmakowej (polecam z biedronki) 200 g orzeszków ziemnych 1 garść płatków owsianych ( nie gotowanych) Potrzebujemy: Blaszkę 25x25 Pergamin Przygotowanie: Składniki do masy na spód ciasta mieszamy ( może być(...)dół. Pieczemy ok 20 minut. Masę kajmakową snickersową robimy tak: puszki z masą zanurzamy we wrzątku i tak gotujemy jakieś 30-50 minut, aby konsystencja krówki stała się lejąca. Gdy spód ciasta będzie już upieczony wyjmujemy go na chwilkę z piekarnika. Obsypujemy go orzechami, mogą być w całości. Zalewamy masą kajmakową i posypujemy płatkami. Umieszczamy ponownie

ClauditteMissCooking
Cukierek czy pastylka? Czujecie miętę? 139

Jakie lubicie najbardziej? Krówki? Kukułki? Kasztanki? A może Michałki ? Cukierki. Słodka rozkosz owinięta sreberkiem. Małe radości w kolorowych papierkach. Dziecinnie proste lekarstwo na smutki. W dziecięcym świecie nie ma kompromisów. Jest słodko, jest gorzko, i nic pośrodku. W moim świecie jest gorzko, jest słodko, i ... jest miętowo. Nie pamiętam kiedy pierwszy raz poczułam miętę. Może wtedy, gdy dziecięca bezkompromisowość(...)Słodkie, gorzkie, miętowe. Idealne!  Dziękuję Ci Tajemniczy Cukierniku ! Pastylki miętowe od lat zajmują czołowe miejsce w moim cukierkowym rankingu. Ich pozycja jest niezagrożona. Zdarzają się czasowe rotacje między krówkami (wyłącznie kruchymi w środku, zawiniętymi w papierek z dużym kwiatkiem) a Michałkami, ale miętowe nie mają godnego konkurenta.  Żałuję jedynie, że dziś kupując je na wagę prawie nikt

KUCHARNIA
Peanut butter cheesecake - Sernik z masłem orzechowym 382

szklanki kwaśnej śmietany 2 łyżeczki pasty waniliowej (można zamienić na ekstrakt) 4 jajka 1 szklanka kremowego masła orzechowego Polewa: 125 g gorzkiej czekolady 1 łyżka niesolonego masła garść posiekanych krówek Wykonanie: Piekarnik rozgrzej do 180C (z termoobiegiem). Przygotuj tortownicę. W malakserze zmiksuj precelki z masłem i cukrem na gładką masę. Przełóż do tortownicy, wyrównaj wierzch i piecz 10 minut(...)Potem sernik powinien dostać swoje w lodówce, najlepiej zostawić go na noc żeby stężał. Czekoladę rozpuść z masłem nad garnkiem z gotującą wodą i polej nią sernik. Wierzch posyp krówkami. Smacznego

Kulinarna rozmowa
Szyszki z ryżu preparowanego 199

nimi zajadałyśmy. Szyszki z ryżu preparowanego  SKŁADNIKI: 125 g masła 500 g cukierków krówek 140 g ryżu preparowanego PRZYGOTOWANIE: Do rondelka włożyć masło, roztopić.  Następnie cukierki krówki odwinąć z papierków, dodać do rozpuszczonego masła, mieszając doprowadzić do rozpuszczenia się cukierków.  Zdjąć rondelek z ognia, wsypać ryż preparowany, dokładnie wymieszać.  Za pomocą łyżki nabierać porcje

Kuchnia Danusi
Owsiany mazurek z masą z krówek 96

wszystko było świeże i smaczne. Dziś, jeszcze przed świętami, chciałam się z Wami podzielić prostym, bardzo słodkim przepisem na Mazurek - na kruchym, owsianym spodzie z masą zrobioną z cukierków- krówek i udekorowanym białą i deserową czekoladą(...)planuje jeszcze dziś coś robić?" Kruchy spód: 2 jajka 80 g cukru 50 g mąki kukurydzianej 35 g płatków owsianych 350 g maki pszennej Dodatkowo : 400 g cukierków - krówek waniliowych 100 ml śmietanki 30% 50 g czekolady deserowej 50 g białej czekolady Sposób przygotowania: Do wysokiej miski wsypujemy obie mąki, dodajemy płatki owsiane i cukier, mieszamy. Następnie wbijamy jajka

Słodkie Przyjemności
Szyszki 123

krówek mlecznych * 10 dag ryżu preparowanego * 2 płaskie łyżki masła * 5 łyżek mleka Sposób wykonania Mleko z masłem zagotować w garnku, zmniejszyć ogień do minimum, dodać krówki i cały czas mieszając, rozpuścić je na jednolita masę. Garnek zdjąć z ognia wsypać ryż i dokładnie wymieszać. Masę odstawić, aby nieco przestygła. Z jeszcze ciepłej formować szyszki i układać

Mix smaku
Batoniki z ryżu preparowanego 163

składniki * 125 g margaryny * 250 g miękkich krówek * 200 g pianek marshmallow * 125 g ryżu preparowanego sposób wykonania   Margarynę lekko rozpuścić w  dość dużym garnku, dodać krówki , podgrzewać i mieszać do rozpuszczenia. Następnie dodać pianki  i dalej podgrzewać na bardzo małym ogniu cały czas mieszając do rozpuszczenia się pianek i powstania jednolitej masy.   Zdjąć

Mix smaku
Seromakowiec na bezglutenowym biszkopcie, bez cukru i tłuszczu 242

Myślę, że ciasto "Seromakowiec" to hit tych Świąt. Połączenia moich dwóch ulubionych ciast- makowca i sernika, na bezglutenowym biszkopcie, z dodatkiem polewy z rozpuszczonych krówek i posiekanymi orzechami laskowymi...Mhmm czego chcieć więcej. Kochani! Dodaję ten przepis dziś abyście i Wy mogli zrobić na Święta to cudowne ciasto. Pragnę jeszcze dodać, że jest to ciasto bez cukru(...)skórka 3 żółtka 1 ubite na sztywno białko 1 kieliszek malibu 2-3 łyżki miodu wrzosowego 1 łyżka stewii 1 łyżka mąki ziemniaczanej Polewa: 10 rozpuszczonych w kąpieli wodnej krówek (można dodać 2-3 łyżki mleka) garść posiekanych orzechów laskowych Biszkopt Białka ubijamy na sztywno, dodajemy stopniowo stewię. Następnie dodajemy po jednym żółtku. Kiedy otrzymamy sztywną, jednolitą masę dodajemy

Mango Papaja
Oszukane Bajaderki 144

Składniki: 250 gram pokruszonego biszkoptu, ciastek, ciast, babek 1/3 szklanki mleka 5 daktyli 1 kieliszek Malibu 2 łyżki kakao 2 łyżki miodu wrzosowego 1 łyżka oleju kokosowego 3 rozpuszczone krówki (cukierki rozpuszczamy tak jak czekoladę, w kąpieli wodnej) wiórki kokosowe do obtoczenia Daktyle zalewamy wrzątkiem, odstawiamy na kilka minut i mielimy na pastę. Pokruszony biszkopt mieszamy ze wszystkimi składnikami(...)zbyt sucha dodajemy mleka. Formujemy kulki, obtaczamy je w wiórkach kokosowych i wstawiamy do lodówki na kilka godzin- najlepiej całą noc. Kulki stężeją. Można polać je polewą z rozpuszczonych krówek

Mango Papaja
Mazurek migdałowo-kajmakowy 140

Składniki na ciasto herbatnikowe (rozetkę): 150 g margaryny 100 g cukru pudru 2 jajka 200 g mąki pszennej 50 g mielonych migdałów Składniki na masę kajmakową: 450 g cukierków krówek (klasycznych) 80 ml mleka 3,5% 80 ml śmietanki 30% 50 g miękkiego masła Mazurek migdałowo-kajmakowy to kolejny przepis Mistrza Polski Cukierników Pawła Małeckiego, zaprezentowany na łamach gazetki(...)złotego koloru. Na koniec przygotowujemy masę kajmakową. Mleko mieszamy ze śmietaną w rondelku (trochę zmniejszyłam ilość, żeby masa była bardziej gęsta), zagotowujemy. Do gotującego się mleka i śmietany wsypujemy krówki. Ciągle mieszając, doprowadzamy do całkowitego rozpuszczenia się cukierków. Gdy masa będzie jednolita (możemy przecedzić ją przez sitko), zdejmujemy rondel z kuchenki i do lekko przestudzonej masy dodajemy miękkie masło

Świat Ciasta
Domowe Cukierki Śmietankowe (jak Werther's Original) 196

Niektórzy nazywają je: domowe krówki.  Mi jednak bardziej przypominają w smaku popularne cukierki(...)Werther's Original.  Co prawda są bardziej "ciągnące" niż znane słodycze, jednak dzięki temu możemy je łatwiej pokroić.  Reasumując, z poniższego przepisu powstaną mięciutkie cukierki o strukturze "krówek-ciągutek" natomiast w smaku przypominające śmietankowo-karmelkowy, słodziutki, przepyszny smak Werther's Original.  Warte przygotowania. Polecam. Domowe Cukierki Śmietankowe (jak Werther's Original) - Składniki: 200 g cukru

Słodka Strona
Przekładaniec Świąteczny, czyli piernikowy mini torcik okraszony krówką 183

krem, a wszystko zakończone starta krówką. Niebo w gębie :) Składniki: Ciasto: 100 g mąki pszennej 100 g maki ziemniaczanej 4 łyżki gorącej wody 4 jajka 4 łyżki cukru łyżka przyprawy do piernika 2 łyżeczki płaskie sody łyżeczka płaściutka cynamonu Krem: Krem piernikowy - z tego przepisu Dodatkowo: 3 łyżki galaretko jagodowej od cioci 3 krówki mleczne Odrobina likieru migdałowego(...)przekroić na pół. Nasączyć likierem migdałowym. Dolny blat nasmarować galaretką i dać połowę kremu, który posiadamy. Następnie nakryć drugim blatem. Dać drugą cześć kremu.  Na grubej tarce zetrzeć krówkę po wierzchu i schłodzić. Smacznego

Moje pyszne gotowanie
Szyszkowa dama. 129958

wręcz idealny. Kroi się całkiem nieźle. Nic się mi nie rozpadło. Do jedzenia łyżeczką. Przepraszam za zdjęcie. Ale jutro postaram się wkleić bardziej przyzwoite.  Składniki  250 g krówek 50 g masła 4 łyżki mleka pół puszki kajmaku czyli ok 200 g  niecałe opakowanie ryżu preparowanego, ok. 1/2 opakowania popping ekspandowane nasiona amarantusa. 1/2 szkl(...)mleka 1/2 szkl cukru  cukier waniliowy 250 g masła lub margaryny 2 szkl mleka w proszku Pół szklanki mleka zagotowujemy z cukrem i cukrem waniliowym. Odstawiamy do wystudzenia. Krówki rozpuszczamy z masłem i mlekiem. Pod koniec dodając masę kajmakową. Połowę masy wlewamy do miski i dosypujemy część ryżu i amarantusa. Ciężko mi powiedzieć dokładnie ile ponieważ wsypywałam

Malinowe Pocałunki

Proponowane wyszukiwania