krem - 19817 przepisów (strona:478/1322)

503. Sobotnia tradycja. 170

owsiane bananowe gofry z kremem speculoos i dżemem**dom. truskawkowo-rabarbarowy  Robię ten krem x raz i nadal smakuje tak samo obłędnie *.* Kierunek Warszawa, w poszukiwaniu prezentu dla koleżanki, zapowiada się ciekawy dzień z moimi wariatkami

More food, love and dreams
512. Expresowe placki. 200

cynamonowe placki z kremem speculoos i bananem 38godz bez snu + ciągłe budzenie się w nocy, to może się człowiekowi z lekka zaspać, co nie? xdCzyli  śniadanie pt" wymieszaj, usmaż, zrób zdjęcie i zjedź w ciągu 5min" xdMówiłam już jak bardzo kocham ten krem *.* zimno, zimno, zimno, zimooo

More food, love and dreams
522. Marchewkowo-kokosowe scones. 150

marchewkowo-kokosowe scones z ciasteczekowym kremem z ricott**ricotta + krem spectalucus Z każdym kolejnym dniem wychodzi coś dobrego, każdego mam sto nowych pomysłów i kombinacji do wypróbowania, tylko brakuje poranków, równie bardzo jak snu i czasu ostatnio.Składniki:30g mąki pełnoziarnistej10g mąki pszennej20g mąki kokosowejmała starta na małych oczkach marchewka(ok.40g)duża łyżka jogurtu naturalnego(ok.30g)10g zimnego masła1/2 łyżeczki

More food, love and dreams
Ciasto z jabłkami i ptasim mleczkiem 936

porze roku ciasta z jabłkami smakują zdecydowanie najlepiej;)) Dlatego też często u nas goszczą. Tym razem sięgnęłam po stary, sprawdzony przepis na biszkopt z masą jabłkową, delikatnym kremem budyniowym i puszystą pianką z białek...forma 23x33 cm Biszkopt:3 jajka, 3 łyżki cukru, 3 łyżki mąki pszennej.Białka ubić z cukrem na sztywną pianę. Stale ubijając dodawać(...)małym ogniu około 10 minut, mieszając od czasu do czasu. Na koniec dodać żelatynę rozpuszczoną w niewielkiej ilości wody, dobrze wymieszać.Ciepłą masę wyłożyć na zimne ciasto, ostudzić.Krem budyniowy:3 żółtka, 1/2 l mleka, czubata łyżka mąki ziemniaczanej, 250g masła lub margaryny, 1/2 szklanki cukru pudru, cukier waniliowy, łyżka żelatyny, 3 łyżki

Z miłości do słodkości
Czekoladowa bita śmietana do ciast i deserów / chocolade whipped cream 400

Bardzo czekoladowa i puszysta masa.Prosta do zrobienia, tu nic się zważy i czas pracy minimalny.Przepis jest na duże ciasto lub tort. Do zrobienia tego rozpływającego się w ustach kremu potrzebujesz:- 1000 g śmietany 30-36 % słodkiej- 1 czekolada gorzka 100 g- 2 czekolady mleczne 100 gŚmietanę doprowadź do wrzenia. Czekoladę posiekaj na drobne kawałki.Kiedy śmietana zawrze wyłącz(...)lodówki do schłodzenia, najlepiej na całą noc. Gdy już jest całkowicie zimna ubij jak bitą śmietanę na dość sztywno, na wolnych obrotach. Ponownie schłódź. I zawsze trzymaj krem w lodówce. Możesz również zamrozić.SMACZNEGO.CMOK

Pasje Jolki
Ciasto orzechowo - budyniowe 332

przepis na bardzo proste ciasto Snickers, niebawem już zaś zdradzę Wam przepis na bogatszą i bardziej pracochłonną wersję tego ciasta. Dzisiejszy Snickers składa się z kruchego ciasta przełożonego kremem budyniowym oraz chrupiącymi orzechami na wierzchu. Ciasto jest baaaardzo pyszne, śmiało może znaleźć się na liście ciast świątecznych...Kruche ciasto:3 szklanki mąki pszennej, 150g masła, 2/3 szklanki cukru(...)drobno posiekać. Masło stopić wraz z cukrem i miodem, dodać orzechy. Wymieszać i ciepłą masę wyłożyć na nieupieczony blat ciasta. Piec około 10-15 minut w temp. 180st. Ostudzić.Krem budyniowy:3 szklanki mleka, szklanka cukru, 2 budynie śmietankowe bez cukru, 250g masła. W 1/2 szklance mleka rozrobić budynie. Resztę mleka zagotować wraz z cukrem

Z miłości do słodkości
Makowa Panienka. 1262

gotujące się mleko i przygotowujemy budyń intensywnie mieszając. Miękką margarynę/masło miksujemy na białą, puszystą masę. Dodajemy po łyżce zimnego budyniu i miksujemy do chwili utworzenia się gładkiego kremu. Na koniec dodajemy sok wyciśnięty z cytryny i dokładnie miksujemy. Krem rozsmarowujemy na jednym placku makowo kokosowym i przykrywamy go drugim. Dociskamy i wstawiamy do lodówki aby masa zastygła. Podobno

Malinowe Pocałunki
Lizaki na halloween 278

lubicie mieć bardzo czyste dzieci to nie jest przepis dla Was, bo usmarowana, szczęśliwa czekoladowa buzia gwarantowana. Ilość sztuk: 10 lizaków Składniki: Lizaki: 150g biszkoptów (mogą być wyschnięte) 70g kremu czekoladowo-orzechowego 50g mascarpone 10 patyczków od lodów* Polewa: 150g gorzkiej czekolady Łyżeczka masła Kolorowa posypka *Patyczki otrzymałyśmy od zaprzyjaźnionego sklepu spożywczego. Jeśli ktoś nie ma możliwości zdobycia(...)sposób to może je zastąpić np. papierową słomką. Biszkopty kruszymy na mniejsze kawałki w dużej misce. Dodajemy krem oraz serek i wszystko ręcznie mieszamy. Następnie formujemy kulki nieco większe niż orzech włoski. Kulki umieszczamy w zamrażalce na około 30 minut. Po wyjęciu wbijamy patyczki od lodów. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Lizaki delikatnie obtaczamy w rozpuszczonej czekoladzie, posypujemy posypką

Kolizje Smaków
Rolada kakaowa Kasi 194

nogami") na ściereczkę, ściągam papier do pieczenia i zawijam w rulon ciasto przy pomocy ściereczki. Robię to uważnie bo ciasto może popękać. Takie zawinięte ciasto pozostawiam do wystygnięcia. Przygotowanie kremu: Gotuję budynie na 800 ml mleka, odstawiam do wystygnięcia. W szklance rozpuszczam żelatynę. Pozostawiam do ostygnięcia. Ucieram masło. Do niego dodaję porcjami wystudzony budyń. Miksuję, dodaję cukier puder(...)koniec wlewam trochę soku malinowego by uzyskać kolor i smak malinowy. Dodaję również wystudzoną delikatnie tężejącą żelatynę. Miksujemy. Krem wstawiamy na 15 min do lodówki. W tym czasie delikatnie rozwijam "roladę" pozbywam się ściereczki. W ten "środek" ciasta wkładam zimny krem. Ciasto musi być zimne, żeby było można położyć krem., można dołożyć jeszcze miękkie owoce. Gdy krem jest w cieście

Proste Potrawy
Ciasto Hiszpan 170

Składniki na ciasto : mąka pszenna 5 czubatych łyżek  7 jaj cukier 1 szklanka kakao 3 łyżki proszek do pieczenia 1 łyżeczka składniki na krem : PALMA- bo z takim tłuszczem najlepiej się udaje  mąka ziemniaczana 1 łyżka mleko 1 i 1/2 szklanki  1 łyżka mąki pszennej rodzynki 20 dag dżem z czarnej porzeczki słoiczek 4 00g, koniecznie własnego(...)pianę, dodać stopniowo cukier i po 1 żółtku Dodać kakao, mąkę i proszek -wymieszać ostrożnie  Upiec ciasto w temp.180-190 stopni C przez około 35-40 min. Przygotowanie kremu: W połowie mleka rozmieszać żółtka, mąki , cukier  Resztę mleka zagotować i wlać na wrzątek to w którym rozmieszano żółtka, cukier i mąki Mieszając ugotować budyń, wystudzić Palmę ucierać i dodawać

Proste Potrawy
Naleśniki z kremem miętowym 225

się oprzeć pokusie, znów coś muszę z nich nie przyrządzić :) Dziś propozycja naleśnikowa, ale z nadzieniem trochę niecodziennym... Ilość składników na farsz tak trochę orientacyjna, a to dlatego, że kremu użyłam przede wszystkim do ciasta. Na taką wersję urozmaicenia naleśników wpadłam tak przy okazji :) 100 g serka mascarpone około 1/2 szklanki śmietany tortowej 36 %  truskawki krople miętowe spożywczy barwnik(...)dodać cukier puder do smaku, wlać około łyżeczki kropel miętowych i barwnika zielonego w takiej ilości, by uzyskać łagodny smak i ładny kolor miętowy.  Na usmażone naleśniki, rozsmarowujemy krem , posypujemy pokrojonymi drobno truskawkami. Każdy naleśnik zawijamy w rulon i polewamy musem truskawkowym. Podczas przygotowywania kremu dodajemy krople i barwnik bardzo ostrożnie, by nie przeholować. A krem nie stracił swojego

Proste Potrawy
Krem z dyni z serem 129

dostałam od kolegi z pracy dynię, wiedziałam, że przygotuję z niej zupę krem. W zeszłym roku z dyni przygotowałam pyszne Ciasto dyniowe z orzechami . Dynia niezbyt duża, ważyła 1,5 kg, koloru zielono-żółtego, ma też żółty miąższ, po obrobieniu miał 400 g., akurat tyle bym mogła ugotować dla siebie zupę. Do tego ta dynia ma bezłuskowe pestki, można(...)jeść bezpośrednio po wyciągnięciu z dyni, ale jeszcze lepsze są uprażone na patelni. Niedawno na blogu pokazywałam Wam przepis na pyszną zupę krem z kukurydzy. , ale przepis na zupę z dyni też jest. Teraz polecam Pikantny Krem z dyni z serem wędzonym, to kolejny mój pomysł na pyszną sezonową zupę krem, gładką, aksamitną, idealną w smaku, z lekką nutą pikanterii

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Beatka II 275

jajek. Po wystudzeniu wyciąć otwory szklanką. Do przełożenia ciasta: 2 słoiki dżemu (używam brzoskwiniowy, lub wiśniowy), 1 puszka brzoskwiń, 2 opakowania galaretki (przygotować wg. przepisu na opakowaniu), dowolny krem budyniowy. Przełożenie ciasta: Upieczony piernik podzielić na dwie części. Na jednej rozsmarować dżem, wyłożyć trochę mniej niż połowę kremu, na to biszkopt z wyciętymi otworami. Trzeba to robić bardzo ostrożnie(...)połamać ciasta.W otworach ułożyć pokrojone brzoskwinie i zalać tężejącą galaretką, zakryć wyciętymi kółeczkami, zalać pozostałą galaretką. Na to położyć krem, na kremie rozprowadzić dżem, przykryć drugą warstwą ciasta piernikowego. Posmarować cienko kremem, oblać polewą czekoladową

Praktyczna pl
Biszkopt przekładany 168

Biszkopt z kremem, owocami i galaretką to bardzo popularne połączenie. Jednak w zależności od doboru składników może smakować bardzo różnie. Proponuję biszkopt przełożony kremem budyniowym i galaretką agrestową z pomarańczami, posypany cukrem pudrem. Banalnie proste, a efekt - pyszna kremówka. Biszkopt: 8 dużych jajek 9 łyżek cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 9 łyżek mąki krupczatki 2 łyżki octu 2 łyżki(...)puszystą masę, dodać ocet i olej i jeszcze miksować. Następnie dodać mąkę (polecam krupczatkę) wymieszaną z proszkiem do pieczenia i delikatnie wymieszać. Upiec, wystudzić i przekroić na dwie części. Krem: 1,5 szklanki mleka 2 żółtka 0,5 szklanki cukru cukier waniliowy 2 duże łyżki mąki ziemniaczanej 1 kostka masła lub margaryny mlecznej (może być pół na pół) Dodatkowo: cukier

Praktyczna pl
Czekoladowa Rozkosz z Jeżynami 207

przepisu na  Tort Straciatella z Malinami , który już kiedyś Wam pokazywałam. Ciasto jest idealne, mocno czekoladowe, mokre, mój syn je uwielbia! Jeżyny z tatusiowej działki idealnie przełamały słodycz kremu i ciasta.  Ciasto czekoladowe: 5 jajek 250 g cukru trzcinowego Skworcu 25 g gorzkiej czekolady 150 g masła 50 g kakao 60 ml mocnej kawy 100 g kwaśnej śmietany(...)odrobinę wyższej temperaturze. Po wystudzeniu upieczonego ciasta wyciągamy je z blaszki i kroimy na dwa równe blaty. Z blatów za pomocą obręczy do potraw powycinałam kółka, które potem przełożyłam kremem i jeżynami. Krem: 400 ml śmietanki kremówki 36% 250 g serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru 1 łyżeczka musu z czarnej porzeczki, domowego najlepiej Dodatkowo: świeże jeżyny Wykonanie: Śmietankę kremówkę

Blondynka Gotuje