koszt SMS to 1,23zł brutto). Z góry dziękuję! Lubię szybkie i proste przepisy na smaczne rzeczy. Mam nadzieję, że Wy również, dlatego chciałabym przedstawić Wam przepis na czekoladowy krem z tofu i nerkowców. Świetnie nadaje się na kanapki, do placuszków, omletów, naleśników, wafli, gofrów czy innych, podobnych smakołyków. Składniki: - 200g naturalnego tofu - 150ml mleka (sojowego) - garść nerkowców - 2 łyżki(...)łyżeczki miodu Tofu wyjmujemy z opakowania i odsączamy z nadmiaru wody. R ozdrabniamy je na mniejsze kawałki. Wszystkie składniki umieszczamy w misie blendera i miksujemy do momentu uzyskania jednolitego kremu. Smacznego
Be Fit Be Strongpieczenia (23x35 cm) i układamy odsączone z kompotu/zalewy morele. Pieczemy w 170 st. C przez ok 35-40 minut do tzw suchego patyczka. Upieczone ciasto studzimy Krem serowy: 500 g. twarożku kremowego (np. president) 3 łyżeczki żelatyny 2 łyżeczki cukru pudru 200g śmietany 30% (może być 36%) tabliczka czekolady gorzkiej lub mlecznej kilka łyżek mleka Żelatynę zalewamy(...)żelatyną. Wykładamy na ciasto. Czekoladę rozpuszczamy z mlekiem w kąpieli wodnej i polewamy nią wierzch ciasta. Możecie także zrobić tradycyjną polewę czekoladową, bo ta z czekolady przy krojeniu "brudziła krem" co widać na zdjęciach. Smacznego
Cynamonowe szczęściewskazuje na to, że za parę godzin wybije 300 000 wyświetleń bloga <3 Tak się złożyło, że mam dla Was coś cudownego z tej okazji. Pyszny, orzechowo-waniliowy krem, który smakuje dokładnie tak samo jak wnętrze batoników Kinder Bueno - moim zdaniem nawet lepiej! W następnym przepisie zobaczycie jak można go wykorzystać, ale już teraz zachęcam - spróbujcie, a zakochacie się(...)kropelka aromatu waniliowego Orzechy podprażyć na suchej patelni, zmielić na pył (bardzo drobno). Dodać resztę składników i zblendować do połączenia. Przełożyć do słoiczka i przechowywać w lodówce. Krem jest idealny do kanapek, owsianek, naleśników, omletów lub jako dip do owoców. Smacznego
Chocolate Muffin Blogślę , że każdego z Was uda mi się „poderwać” tym sposobem. Deser smakuje obłędnie i nie znam osoby, które nie zjadłaby go do ostatniego kęsa! Delikatny, serowy krem przełożony biszkoptami nasączonymi w kawie wręcz rozpływa się w ustach. Wielbiciele kawowych deserów będą zachwyceni! A Ci, którzy za kawą nie przepadają myślę, że w słoiczku też nie zostawią(...)kąpielą wodną przez ok. 3 minuty, studzimy. Do wystudzonej masy dodajemy mascarpone – miksujemy, a następnie wkładamy ubitą na puch śmietanę. Do słoiczka wkładamy biszkopt, nasączamy kawą, przykrywamy kremem serowym , oprószamy kakao. Powtarzamy do wykończenia składników, wkładamy do lodówki. Podajemy mocno schłodzone udekorowane bitą śmietaną i odrobiną kakao. Smacznego
Ostra na Słodkodokładnie rozpuści. Jajka ubijamy trzepaczką lub mikserem (przez kilka minut, nie muszą być ubite na puch) i powoli dodajemy do składników na parze. Cały czas mieszamy, aż krem zgęstnieje. Trwa to mniej więcej ok. 15 minut. Gotowy krem przekładamy do słoiczków i przechowujemy w lodówce (myślę, że tak do dwóch tygodni). Smacznego
bistro mamakakao. 2 masła 2-3 łyżki cukru W ok szklance mleka mieszamy proszek budyniowy, pozostałe mleko zagotowujemy z cukrem (ilość zależna od upodobań smakowych, ja dodałam 2 łyżki i krem był mało słodki) wlewamy mleko z rozrobionymi budyniami i zagotowujemy. Ucieramy miękkie masło, a następnie dodajemy do niego po łyżce ostudzonego budyniu. Gotowy krem dzielimy na 2 części
Cynamonowe szczęściesiebie, że ulegają zniszczeniu pod wpływem temperatury. Dlatego ten owoc najlepiej jeść na surowo. Można nim smarować kanapki, można zrobić guacamole, ale można też spróbować oryginalnej zupy krem bez gotowania. Jest tak prosta i szybka, że spokojnie zdążymy ją zrobić nawet na śniadanie. Składniki (1-2 porcje): 1 dojrzałe (!), miękkie awokado 2 średnie jabłka, obrane 1/2 małej cebuli spora garść(...)smaku Do przybrania: listki szpinaku łyżeczka pestek dyni (słonecznik lub orzechy też będą pasować) opcjonalnie płatki papryki Przygotowanie: 1. Wszystkie składniki wrzuć do blendera i zmiksuj na gładki krem. W razie potrzeby dolej mleka lub wody. Pamiętaj, że im dłużej miksujesz zupę, tym bardziej się ogrzewa - nie podgrzej jej za bardzo, bo awokado zgorzknieje. 2. Przelej do miseczki, posyp pokruszonymi
Powiedz dietom nieKolejny smak dzieciństwa. Pyszne, dwukolorowe ciasto przekładne delikatnym kremem budyniowym. Ciasto jest bardzo podzielne- z podanego poniżej przepisu wyjdą Wam dwa spore kawałki. Metrowiec jest bardzo prosty i szybki do przygotowania. Gwarantuję Wam, że jeszcze szybciej znika ze stołu niż się go robi. Ciacho podałam na porcelanie Bogucice- seria Jesień Składniki: 4 jajka 8 łyżek wody(...)gotującego się mleka i cały czas mieszając gotować do czasu, aż masa będzie gęsta. Budyń wystudzić. Gdy będzie chłodny utrzeć go z kostką miękkiego masła. Następnie kromki ciasta smarować kremem i układać je jedna obok drugiej na zmianę tzn jasna ciemna, jasna i tak do skończenia się ciasta. Metrowiec schłodzić w lodówce a następnie oblać czekoladą. Polewa: Kremówkę umieścić
Krakowskie smaki Anipołączenia składników. Blaszkę smarujemy masłem, wylewamy masę i wkładamy do piekarnika. Pieczemy ok. 30-35 minut do tzw. suchego patyczka. Wyciągamy i odstawiamy do całkowitego ostygnięcia. Pozostawiamy w formie. KREM CYTRYNOWY: Z cytryn wyciskamy cały sok, uważając, żeby nie powpadały nam pestki. Uzupełniamy wodą, aby uzyskać 2 i 1/2 szkl. płynu. Umieszczamy w garnku, dosypujemy cukier. Doprowadzamy do wrzenia(...)wystawiłam na balkon). W misie miksera umieszczamy masło, miksujemy chwilę, a następnie łyżka po łyżce dodajemy wystudzoną masę cytrynową, za każdym razem dokładnie miksując. Gotową masę odstawiamy na bok. KREM ŚMIETANKOWY: W misie miksera umieszczamy śmietankę. Miksujemy ok. 5 minut, a następnie wsypujemy cukier puder wymieszany ze śmietan-fixem. Miksujemy, aż masa będzie bardzo gęsta. Odstawiamy na bok/ POLEWA
My Culinary ArtKrem jaglany batat-kakao z daktylami, masłem orzechowym i mleczkiem kokosowym (ubitym) a) gdzie znikają moje daktyle? b) jak to kolejny słoiczek masła zniknął? c) gdzie jest moja cała armia słoiczków? d) powoli wracam na dobry szlak, powoli próbuję się odnaleźć, oswoić z pewnymi myślami, powoli zaczynam mieć jakąś nadzieję, że do czegoś to doprowadzi, powoli .... e) mogłabym(...)się chyba żywić takimi kremami cały czas .. no dobra składnikami z niego.. choć bananów brakuje, właśnie koniec świata . w moim domu nie ma praktycznie bananów, nie wiem jak to możliwe
More food, love and dreamsubijamy na sztywno z cukrem pudrem śmietan fiksami oraz sokiem z limonki, dodajemy starte czekolady mieszamy mikserem na najniższych obrotach lub szpatułką. Dużą bezę kładziemy na paterze, rozsmarowujemy ¾ części kremu, polewamy konfiturą wiśniową, przykrywamy mniejszą bezę, rozsmarowujemy resztę kremu, dodajemy wiśnie. Schładzamy w lodówce i podajemy. Słodkich wypieków
Wanilia i Kardamonserka waniliowego 1 zagęstnik do śmietany Śmietanę ubić na sztywno, dodać cukier puder, serek homogenizowany i zagęstnik do śmietany, zmiksować, aż masa zgęstnieje, schłodzić. Wykonanie - na wystudzony biszkopt wyłożyć krem przecierowy, wyrównać. Odłożyć do stężenia. Na stężony krem wyłożyć schłodzoną masę śmietankowo - serową, wyrównać. Schłodzić w lodówce. Przed podaniem oprószyć startą czekoladą lub owocowymi posypkami. Smacznego
Domowa cukiernia EwyWasze podniebienia. SKŁADNIKI (ok. 20 babeczek) ciasto 1 płaska szklanka mąki pszennej 100g masła 1 opakowanie cukru waniliowego 2 łyżki kakao 1/2 łyżki proszku do pieczenia 2 żółtka jaj krem 500 ml śmietanki kremówki 3 łyżki cukru pudru (można więcej) 2 łyżki kakao 50ml wódki (można więcej) 1 łyżka ekstraktu waniliowego czekoladowe groszki SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Mąkę łączymy z cukrem, kakao(...)odwracamy do góry nogami i wyjmujemy z foremek. Studzimy. Schłodzoną śmietankę kremówkę ubijamy na sztywno. Dodajemy cukier puder, kakao, alkohol oraz ekstrat waniliowy i miksujemy do połączenia składników. Krem przekładamy do rękawa cukierniczego i wyciskamy na babeczki. Na koniec ozdabiamy czekoladowymi groszkami. Babeczki przechowujemy w lodówce. Smacznego
DefinicjaSmakugęstej śmietany 18 % 250 gram masła roślinnego 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia Pianka kakaowa: 6 białek 6 łyżek cukru 6 łyżek kakao 1,5 szklanki posiekanych orzechów Krem: 750 ml mleka 8 łyżek kaszy mamy(grysiku) cukier waniliowy 250 gram cukru pudru 250 gram masła sok z połowy cytryny Sposób przygotowania: Żółtka ucieramy z cukrem i masłem(...)momentu aż masa zgęstnieje. Pozostawiamy do ostudzenia. Masło ucieramy z cukrem pudrem do białości, ucierając dodajemy po łyżce masy grysikowej. Na końcu dodajemy sok wyciśnięty z cytryny. Gotowym kremem przekładamy upieczone i ostudzone placki
Bajeczna KuchniaBatatowy krem z tofu, z masłem orzechowym i daktylami; bananem połączenie świeże daktyle+masło orzechowe... nie muszę chyba mówić jak bardzo uzależnia? kolejny krem tofu za.. jeszcze jakieś milion pomysłów :D czemu moja głowa jest na tym polu (za bardzo) tak kreatywna? xd próba upchania wszystkiego do słoiczka.. taak
More food, love and dreams