krem - 19817 przepisów (strona:476/1322)

Dietetyczny krem Kinder Bueno 192

wskazuje na to, że za parę godzin wybije 300 000 wyświetleń bloga <3 Tak się złożyło, że mam dla Was coś cudownego z tej okazji. Pyszny, orzechowo-waniliowy krem, który smakuje dokładnie tak samo jak wnętrze batoników Kinder Bueno - moim zdaniem nawet lepiej! W następnym przepisie zobaczycie jak można go wykorzystać, ale już teraz zachęcam - spróbujcie, a zakochacie się(...)kropelka aromatu waniliowego Orzechy podprażyć na suchej patelni, zmielić na pył (bardzo drobno). Dodać resztę składników i zblendować do połączenia.  Przełożyć do słoiczka i przechowywać w lodówce.  Krem jest idealny do kanapek, owsianek, naleśników, omletów lub jako dip do owoców. Smacznego

Chocolate Muffin Blog
TIRAMISU – WŁOSKI DESER ( w słoiczku ) – NAJLEPSZE! 345

ślę , że każdego z Was uda mi się „poderwać” tym sposobem. Deser smakuje obłędnie i nie znam osoby, które nie zjadłaby go do ostatniego kęsa! Delikatny, serowy krem przełożony biszkoptami nasączonymi w kawie wręcz rozpływa się w ustach. Wielbiciele kawowych deserów będą zachwyceni! A Ci, którzy za kawą nie przepadają myślę, że w słoiczku też nie zostawią(...)kąpielą wodną przez ok. 3 minuty, studzimy. Do wystudzonej masy dodajemy mascarpone – miksujemy, a następnie wkładamy ubitą na puch śmietanę. Do słoiczka wkładamy biszkopt, nasączamy kawą, przykrywamy kremem serowym , oprószamy kakao. Powtarzamy do wykończenia składników, wkładamy do lodówki. Podajemy mocno schłodzone udekorowane bitą śmietaną i odrobiną kakao. Smacznego

Ostra na Słodko
Lemon curd. Słodko-kwaśny smak miłości :) 122

dokładnie rozpuści.  Jajka ubijamy trzepaczką lub mikserem (przez kilka minut, nie muszą być ubite na puch) i powoli dodajemy do składników na parze.  Cały czas mieszamy, aż krem zgęstnieje. Trwa to mniej więcej ok. 15 minut. Gotowy krem przekładamy do słoiczków i przechowujemy w lodówce (myślę, że tak do dwóch tygodni). Smacznego

bistro mama
Ciasto architekta wg. siostry Anastazji 180

kakao. 2 masła 2-3 łyżki cukru W ok szklance mleka mieszamy proszek budyniowy, pozostałe mleko zagotowujemy z cukrem (ilość zależna od upodobań smakowych, ja dodałam 2 łyżki i krem był mało słodki) wlewamy mleko z rozrobionymi budyniami i zagotowujemy. Ucieramy miękkie masło, a następnie dodajemy do niego po łyżce ostudzonego budyniu. Gotowy krem dzielimy na 2 części

Cynamonowe szczęście
Szybka zupa krem z awokado - bez gotowania 132

siebie, że ulegają zniszczeniu pod wpływem temperatury. Dlatego ten owoc najlepiej jeść na surowo. Można nim smarować kanapki, można zrobić guacamole, ale można też spróbować oryginalnej zupy krem bez gotowania. Jest tak prosta i szybka, że spokojnie zdążymy ją zrobić nawet na śniadanie. Składniki (1-2 porcje): 1 dojrzałe (!), miękkie awokado 2 średnie jabłka, obrane 1/2 małej cebuli spora garść(...)smaku Do przybrania: listki szpinaku łyżeczka pestek dyni (słonecznik lub orzechy też będą pasować) opcjonalnie płatki papryki Przygotowanie: 1. Wszystkie składniki wrzuć do blendera i zmiksuj na gładki krem. W razie potrzeby dolej mleka lub wody. Pamiętaj, że im dłużej miksujesz zupę, tym bardziej się ogrzewa - nie podgrzej jej za bardzo, bo awokado zgorzknieje. 2. Przelej do miseczki, posyp pokruszonymi

Powiedz dietom nie
Metrowiec 159

Kolejny smak dzieciństwa.  Pyszne, dwukolorowe ciasto przekładne delikatnym kremem budyniowym. Ciasto jest bardzo podzielne- z podanego poniżej przepisu wyjdą Wam dwa spore kawałki. Metrowiec jest bardzo prosty i szybki do przygotowania. Gwarantuję Wam, że jeszcze szybciej znika ze stołu niż się go robi.  Ciacho podałam na porcelanie Bogucice- seria Jesień  Składniki: 4 jajka 8 łyżek wody(...)gotującego się mleka i cały czas mieszając gotować do czasu, aż masa będzie gęsta. Budyń wystudzić. Gdy będzie chłodny utrzeć go z kostką miękkiego masła. Następnie kromki ciasta smarować kremem i układać je jedna obok drugiej na zmianę tzn jasna ciemna, jasna i tak do skończenia się ciasta. Metrowiec schłodzić w lodówce a następnie oblać czekoladą. Polewa: Kremówkę umieścić

Krakowskie smaki Ani
Tort z kremem z białej czekolady i śmietany i żelem z truskawek 155

Kolejne urodziny i kolejny rok do przodu. Z tej oto okazji upiekłam tort z kremem śmietanowym i białej czekolady z żelem z truskawek. Tort wykonany z biszkoptu w tortownicy o średnicy 22 cm (mały). Biszkopt - przepis znajdziesz tutaj Krem z bitej śmietany i białej czekolady. Składniki: 600 ml kremówki (30% lub 36 %) 2 tabliczki białej czekolady 2 opakowania śmietan

tojestpyszne.blogspot.com
Cytrynowiec Siostry Anastazji 588

połączenia składników. Blaszkę smarujemy masłem, wylewamy masę i wkładamy do piekarnika. Pieczemy ok. 30-35 minut do tzw. suchego patyczka. Wyciągamy i odstawiamy do całkowitego ostygnięcia. Pozostawiamy w formie. KREM CYTRYNOWY: Z cytryn wyciskamy cały sok, uważając, żeby nie powpadały nam pestki. Uzupełniamy wodą, aby uzyskać 2 i 1/2 szkl. płynu. Umieszczamy w garnku, dosypujemy cukier. Doprowadzamy do wrzenia(...)wystawiłam na balkon). W misie miksera umieszczamy masło, miksujemy chwilę, a następnie łyżka po łyżce dodajemy wystudzoną masę cytrynową, za każdym razem dokładnie miksując. Gotową masę odstawiamy na bok. KREM ŚMIETANKOWY: W misie miksera umieszczamy śmietankę. Miksujemy ok. 5 minut, a następnie wsypujemy cukier puder wymieszany ze śmietan-fixem. Miksujemy, aż masa będzie bardzo gęsta. Odstawiamy na bok/ POLEWA

My Culinary Art
Krem "co najlepsze". 138

Krem jaglany batat-kakao  z daktylami, masłem orzechowym i mleczkiem kokosowym (ubitym) a) gdzie znikają moje daktyle? b) jak to kolejny słoiczek masła zniknął? c) gdzie jest moja cała armia słoiczków? d) powoli wracam na dobry szlak, powoli próbuję się odnaleźć, oswoić z pewnymi myślami, powoli zaczynam mieć jakąś nadzieję, że do czegoś to doprowadzi, powoli  .... e) mogłabym(...)się chyba żywić takimi kremami cały czas .. no dobra składnikami z niego.. choć bananów brakuje, właśnie koniec świata . w moim domu nie ma praktycznie bananów, nie wiem jak to możliwe

More food, love and dreams
Beza straciatella z wiśniami 185

ubijamy na sztywno z cukrem pudrem śmietan fiksami oraz sokiem z limonki, dodajemy starte czekolady mieszamy mikserem na najniższych obrotach lub szpatułką. Dużą bezę kładziemy na paterze, rozsmarowujemy ¾ części kremu, polewamy konfiturą wiśniową, przykrywamy mniejszą bezę, rozsmarowujemy resztę kremu, dodajemy wiśnie. Schładzamy w lodówce i podajemy. Słodkich wypieków

Wanilia i Kardamon
Ciasto Kubuś 167

serka waniliowego 1 zagęstnik do śmietany Śmietanę ubić na sztywno, dodać cukier puder, serek homogenizowany i zagęstnik do śmietany, zmiksować, aż masa zgęstnieje, schłodzić. Wykonanie - na wystudzony biszkopt wyłożyć krem przecierowy, wyrównać. Odłożyć do stężenia. Na stężony krem wyłożyć schłodzoną masę śmietankowo - serową, wyrównać. Schłodzić w lodówce. Przed podaniem oprószyć startą czekoladą lub owocowymi posypkami. Smacznego

Domowa cukiernia Ewy
Babeczki z kremem podwójnie kakaowe 223

Wasze podniebienia. SKŁADNIKI (ok. 20 babeczek) ciasto 1 płaska szklanka mąki pszennej 100g masła 1 opakowanie cukru waniliowego 2 łyżki kakao 1/2 łyżki proszku do pieczenia 2 żółtka jaj krem 500 ml śmietanki kremówki 3 łyżki cukru pudru (można więcej) 2 łyżki kakao 50ml wódki (można więcej) 1 łyżka ekstraktu waniliowego czekoladowe groszki SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Mąkę łączymy z cukrem, kakao(...)odwracamy do góry nogami i wyjmujemy z foremek. Studzimy. Schłodzoną śmietankę kremówkę ubijamy na sztywno. Dodajemy cukier puder, kakao, alkohol oraz ekstrat waniliowy i miksujemy do połączenia składników.  Krem przekładamy do rękawa cukierniczego i wyciskamy na babeczki. Na koniec ozdabiamy czekoladowymi groszkami. Babeczki przechowujemy w lodówce. Smacznego

DefinicjaSmaku
Ciasto ukraińskie 158

gęstej śmietany 18 % 250 gram masła roślinnego 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia Pianka kakaowa: 6 białek  6 łyżek cukru 6 łyżek kakao 1,5 szklanki posiekanych orzechów Krem: 750 ml mleka 8 łyżek kaszy mamy(grysiku) cukier waniliowy 250 gram cukru pudru 250 gram masła sok z połowy cytryny Sposób przygotowania: Żółtka ucieramy z cukrem i masłem(...)momentu aż masa zgęstnieje. Pozostawiamy do ostudzenia. Masło ucieramy z cukrem pudrem do białości, ucierając dodajemy po łyżce masy grysikowej. Na końcu dodajemy sok wyciśnięty z cytryny. Gotowym kremem przekładamy upieczone i ostudzone placki

Bajeczna Kuchnia
Uzależnia. 107

Batatowy krem z tofu,  z masłem orzechowym i daktylami; bananem  połączenie świeże daktyle+masło orzechowe... nie muszę chyba mówić jak bardzo uzależnia?  kolejny krem tofu za.. jeszcze jakieś milion pomysłów :D czemu moja głowa jest na tym polu  (za bardzo) tak kreatywna? xd próba upchania wszystkiego do słoiczka.. taak

More food, love and dreams
Krem kakaowy do tortu 192

wykonania tego kremu nakłoniło mnie przygotowanie tortu dla 14-letniego syna znajomej. Przepis znalazłam na blogu cafeamaretto. Składniki: 2 jajka 2 żółtka 8 łyżek cukru 1,5 szklanki mleka 1 łyżka mąki ziemniaczanej 2 kopiaste łyżki kakao 300g masła Wykonanie: Jajka z żółtkami i cukrem ubijamy na puszystą pianę. Następnie dodajemy mąkę. W 1/2 szklanki zimnego mleka rozrabiamy kakao. Pozostałą(...)zgęstnienia. Następnie odstawiamy do ostudzenia (co jakiś czas mieszamy,aby nie utworzył się kożuch). Jak masa ostygnie ucieramy z miękkim masłem do uzyskania jednolitej masy. Przekładamy biszkopt. Taki krem idealnie nadaje się do szprycowania różnych ozdób

tojestpyszne.blogspot.com