krem - 19817 przepisów (strona:470/1322)

Krem z gruszki i pietruszki 119

Krem nie byle jaki. Z przytupem papryczki chilli. Proste szybkie danie. W chłodne wieczory przyjemnie rozgrzewa. Ponieważ w zimie wieczór już popołudniu, to danie sprawdzi się na obiad i kolację. Częstujcie się, na zdrowie! 300 g gruszek, ok 2 średniej wielkości 200 g pietruszki, ok. 1 duży korzeń 1/3-1/2 ostrej papryczki, lub dowolnie więcej/mniej, zależnie od preferencji(...)zmiksowaniu, uzyskując taką konsystencję, jaką lubimy najbardziej. Z papryki usuwamy pestki, kroimy w plasterki. Dodajemy do zupy papryczkę, olej i przyprawy. Gdy pietruszka zmięknie, miksujemy całość na gładki krem. Smacznego

Kucharzyca
ZIEMNIACZANKA Z BOCZKIEM 136

Typowo męska zupa, składająca się głównie z 2 składników - ziemniaków 🥔 i boczku🥓 . Prosta zupa krem z ziemniaków, której przygotowanie zajmuje kilka chwil, a na pewno przypadnie do gustu każdemu facetowi 😉I nie jedna kobietka nie oprze się jej... Najprostsza zupa świata! A do tego sycąca i pyszna. Koniecznie wypróbujcie! Składniki: 6-7 średniej wielkości ziemniaków 2-3 cebule(...)cebuli i podsmażamy około 5 minut. Bulion podgrzewamy i odrobiną podlewamy zawartość patelni, zbierając cały smak. Następnie wszystko przenosimy do garnka z bulionem i zagotowujemy. Całość blendujemy na gładki krem. Natkę pietruszki myjemy i drobno siekamy. Do zupy wrzucamy posiekaną natkę pietruszki oraz podsmażony boczek. Trzymamy na ogniu jeszcze około 3 min. Przyprawiamy do smaku pieprzem oraz solą

Kuchnia MagdaLeny
KREM Z BURAKÓW Z MLEKIEM KOKOSOWYM 172

Przygotowywaliśmy już krem z buraka z kozim serem i rozgrzewającą... Artykuł KREM Z BURAKÓW Z MLEKIEM KOKOSOWYM pochodzi z serwisu CookMagazine

COOKMAGAZINE
Rurki z kremem śmietanowym i czekoladowym 171

Pyszny deser, uwielbiam takie, moja rodzina też ;) Szybko znika, trochę czasochłonny, specjalne foremki też się przydadzą, ale smak wynagrodzi każdą minutę spędzoną w kuchni ;) Te z udziałem kremu śmietankowego i czekoladowego. Polecam! Ps. Jeśli akurat jesteście na etapie planowania wakacji, polecam http://www.burco.pl/  - domy i apartamenty nad polskim morzem :) Składniki na około 30 sztuk: 250 g mąki pszennej(...)obtoczyć w cukrze, układać na blasze, wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w temperaturze 200 stopni przez około 15 minut na jasny, złoty kolor. Przestudzić, zdjąć z foremek i nadziać kremem śmietanowym. Składniki na masę: 400 ml śmietany 30% cukier puder kakao Śmietanę ubić na sztywno, pod koniec ubijania dodawać cukier puder. Masę śmietanową podzielić na dwie części

Domowa cukiernia Ewy
Kruche rogaliki z czekoladą 240

Kolejny przepis z zeszytu mojej mamy – kruche rogaliki z kremem czekoladowym. Idealne na co dzień oraz na świąteczny stół. Czas wykonania: 1 h (+ 2 h oczekiwania) Ilość porcji: 48 sztuk Składniki: Ciasto: 500 g mąki 250 g margaryny (1 kostka) 1 łyżeczka proszku do pieczenia 50 g drożdży 5 łyżek mleka 2 jajka(...)cukry waniliowe szczypta soli Dodatkowo: 250 g kremu czekoladowego Przygotowanie: Drożdże rozpuścić w zimnym mleku. Dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, margarynę, jajka, cukier i sól. Wyrobić ciasto. Można je wstawić do lodówki na 2 godziny, wtedy będzie się lepiej wałkować, bo będzie twardsze. Podzielić ciasto na 4 części i każdą

KuchniaWeDwoje.pl
Kajmakowa pysznotka 615

łyżki śmietany 18% DWIE BEZY Z ORZECHAMI: 6 białek 2 szczypty soli 1 szklanka cukru białego 2 szklanki posiekanych orzechów włoskich ok 6 łyżek dżemu z czarnej porzeczki KREM KAJMAKOWY: 2 szklanki mleka 2 łyżki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 3 żółtka 1 puszka masy kajmakowej 200 g masła Wszystkie składniki na ciasto kruche umieścić na stolnicy, posiekać nożem(...)wystudzonym budyniem. Masę rozsmarować na jednym upieczonym kruchym blacie ciasta i przykryć drugim lekko dociskając. Odstawić do zastygnięcia. Smacznego :) Kategoria: A-Z SŁODKO , Bezy i ciasta bezowe , Ciasta z kremem , Tarty i kruche ciasta Tagged: budyń , dżemy , kajmak , orzechy włoskie

https:KKuchniaMniam
Biszkoptowy przekładaniec z kremem i czereśniami 131

weekend się zmobilizowałam i powstało takie cudo. Motywacją do pracy był też fakt, że razem z mamą wpadłyśmy na ten sam pomysł – obie kupiłyśmy czereśnie. Biszkoptowy przekładaniec z kremem i czereśniami Przygotuj mikser, makutrę, łyżkę/łopatkę, łyżeczkę, kubek, garnek, nóż, wysokie naczynie do ubicia śmietany, łyżkę, szprycę cukierniczą, blachę o wymiarach ok. 21 na 23 cm, papier do pieczenia, durszlak(...)papierem do pieczenia. Na dno połóż jeden z blatów. Rozprowadź na nim masę czereśniową (parę połówek owoców można odłożyć do dekoracji). Owoce przykryj drugim blatem. Wierzch posmaruj równą warstwą kremu. Ciasto udekoruj za pomocą szprycy cukierniczej

blog.moje-pasje.info
Tiramisu 214

poncz kawowy. Zaparzamy mocną kawę espresso. Zaparzoną (bez fusów) wlewamy do garnka, dodajemy cukier i zagotowujemy, aż powstanie syrop kawowy. Odstawiamy do wystudzenia. Do zimnego dodajemy amaretto – mieszamy. Przygotowujemy krem. Jajka dokładnie myjemy, żółtka wbijamy do misy miksera (białka zużywamy, np. na bezy ). Do garnka wlewamy ½ szklanki wody, wsypujemy cukier. Zagotowujemy i gotujemy ok. 1,5 minuty od zagotowania(...)używamy już miksera). Na dno blaszki (lub naczynia żaroodpornego) układamy warstwę biszkoptów nasączonych ponczem kawowym (nasączamy bardzo krótko – wystarczy po 1 sekundzie z każdej strony). Na biszkopty wykładamy połowę kremu, równomiernie rozprowadzamy i ponownie układamy nasączone biszkopty. Na wierzch wykładamy pozostałą masę, rozprowadzamy. Wstawiamy do lodówki na 4 godziny, a najlepiej na całą noc. Po wyjęciu z lodówki tiramisu oprószamy

mojewypiekiinietylko
Piernik z kremem czekoladowym 171

tych, którzy nie nastawili Staropolskiego, mam pyszny piernik z kremem czekoladowym, taki dosłownie last minute. :)   Składniki 1 kg mąki 1/2 szkl. cukru 1 szkl. miodu 2 jajka 1 łyżeczka sody 1/4 szkl. mleka 25 dag margaryny opakowanie przyprawy do piernika Cukier z margaryną, mlekiem, miodem i przyprawami podgrzewamy mieszając, aż się połączą, ale nie doprowadzamy do wrzenia. Do ostudzonej(...)wyjmujemy godzinę przed pieczeniem by się nieco ogrzało. Dzielimy na 4 części i wałkujemy na wielkość blaszki (23,5x35 cm). Pieczemy ok 10-15 minut w 180 st. C. Krem: szklanka mleka 1 szkl. cukru 2 łyżki kakao 250g mleka w proszku tłustego kostka masła słoik dżemu dowolna galaretka Mieszamy dokładnie mleko, kakao i cukier i gotujemy ok 15 minut

Cynamonowe szczęście
Kremówka 398

Dziś znów przepis na klasyka. Nie wiem jak Wy, ale ja po prostu kremówkę uwielbiam i nie mogę się jej oprzeć. Delikatne, kruche, ciasto i budyniowy krem - prosto i elegancko.  Ciasto:  3 szkl. mąki  1 szkl. kwaśnej śmietany szczypta soli  kostka margaryny Mąkę siekamy z margaryną. Dodajemy śmietanę i sól, zagniatamy. Schładzamy co najmniej godzinę(...)dłużej tym lepiej.  Schłodzone ciasto dzielimy na pół, rozwałkowujemy na wielkość blaszki (23,5x33 cm) i pieczemy w 180 st. C na złoty kolor tj. ok 20 minut. Krem:  1 litr mleka  200 g. masła  4 jajka  2 łyżki mąki pszennej  4 łyżki mąki ziemniaczanej 1 szkl. cukru łyżka cukru z wanilią Jajka mieszamy

Cynamonowe szczęście
Zdrowy budyń bez gotowania 188

Przepyszny, słodki budyń bananowo-czekoladowy na zimno. Do jego przygotowania potrzebne są tylko cztery składniki: kakao, banan, awokado i miód. Chwila blendowania i mamy wspaniały, gęsty krem idealny na deser czy jako dodatek do ciast, placuszków, naleśników, owsianek, pieczywa itp. Można wzbogacić deser łyżeczką cynamonu lub przyprawy do piernika i w ten sposób przygotować jego zimową wersję ;) Składniki(...)dołożyć do naczynia.  Dodać kakao i łyżkę miodu. Zblendować do całkowitego rozdrobnienia składników. Dodać kolejną łyżkę miodu i ponownie zblendować. Przełożyć do szklanek lub miseczek i konsumować :P Krem można przełożyć do słoiczka i przechowywać w lodówce 2-3 dni. Smacznego

Ze smakiem i z pasją
Delikatny biszkopt z karobem i warstwą sernikową bez cukru 160

pasujące do rozgrzewającej kawy lub herbaty. Dodatkowo bardzo prosto i szybko można taki torcik przygotować :)  Delikatny biszkopt z karobem i warstwą sernikową bez cukru Biszkopt: z tego przepisu Krem: 550 g kremowego serka twarogowego 2-3 łyżki ksylitolu 0,5 łyżeczki płynnego ekstraktu ze stewii 1/4 szklanki mleka skondensowanego 4 listki żelatyny  3 łyżki mleka Serek z ksylitolem(...)ucierać przez kilka minut. Dodać stewię i mleko skondensowane, ucierać kolejne kilka minut, aby serek nabrał puszystości. Wcześniej namoczone listki żelatyny rozpuścić z mlekiem w kąpieli wodnej, połączyć z kremem twarożkowym.  Upieczony biszkopt przeciąć na dwa blaty. Jedną część umieścić w tortownicy i zapiąć brzeg. Wylać tężejącą masę. Drugą część pokruszyć i przykryć wierzch ciasta (nie zużywamy całego biszkoptu

FitKot
Czy nieudane ciasto może być dobre? – Fale Dunaju 190

wierzchu, układamy wiśnie w odstępach około 1 cm, delikatnie je w ciasto wciskając. Pieczemy 30-35 minut w 180 stopniach, do tzw. suchego patyczka. Ciasto odstawiamy do ostudzenia. Krem: – 4 łyżki cukru – 330 ml mleka – 1 budyń waniliowy bez cukru – 120 g masła w temperaturze pokojowej Budyń możemy szykować już kiedy ciasto jest w piekarniku. Odlewamy

Relaxtime
Ciasto Barbórkowe 210

Dziś Barbórka! Święto, które od lat obchodzi mój Tata :). Na tę okazję specjalne wielowarstwowe ciasto. Kakaowy biszkopt, zielona i czerwona galaretka, krem kakaowy i kilka winogron. Znakomity przekładaniec! Polecam!     Składniki: (na blaszkę 35x25 cm)   Biszkopt: 4 jajka 1/2 szkl cukru 1/2 szkl mąki pszennej 1,5 łyżki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia(...)puder oraz przesiane kakao. 2 łyżki ubitej śmietany wmieszać do letniej żelatyny, energicznie wymieszać. Następnie całą żelatynę wlać do śmietany i krótko zmiksować mikserem. Dzięki "zahartowaniu" unikniemy zwarzenia się kremu.   1/2 kakaowej masy wyłożyć na stężałe zielone galaretki, wyrównać. Ciasto schłodzić, aż masa stężeje. Teraz można również włożyć do lodówki czerwone galaretki, by pomału zaczęły tężeć.   Na kakaową

Nastoletnie Wypiekanie