Naleśniki z kaszy gryczanej, z "kremem" z pietruszki i masła orzechowego, gruszka a kiedyś się tak bałam tych naleśników, coraz lepiej mi się je smaży miło tak zacząć tydzień, kawą, naleśnikami grubo pokrytymi kremem, oby cały tydzień dotrzymywał kroku :) Miłego dnia
More food, love and dreamsgreckiego - 2 łyżki mąki kokosowej - 2 łyżeczki ksylitolu *opcjonalnie: wiórki do posypania Po umieszczeniu puszki mleczka/śmietanki kokosowej w lodówce oddzieli nam się stała masa od płynnej. Stałą - krem kokosowy wyjmujemy za pomocą łyżki, a wodę pozostałą w puszce, używamy np. do naleśników . Do kremu kokosowego dodajemy resztę składników i dokładnie mieszamy. Polewamy schłodzony sernik, posypujemy wiórkami i ponownie
Be Fit Be Strongostatnio truskawki, wiem, że to nie sezon, mogą być nawet mrożone, nie robi mi to różnicy. Koktajle już przetrenowałam, teraz przyszła pora na niedzielny deser. Tym razem padło na krem z migdałów z musem truskawkowym – połączenie pyszne i zdrowe i niesamowicie proste w przygotowaniu. Sami spróbujcie…... Wegański migdałowy krem na mleku kokosowym is a post from
Nie Bo PiekłoKokosowy krem z tofu, z borówkami i wiórkami nie sadziłam, że moim mikserem mogę stworzyć tak gładki krem z tofu :O <. 3 Natalia chyba Ci się zaraz coś przypali.. tak mam to chyba w zwyczaju z wiórkami xd Przepis: 250-300g naturalnego tofu 1/2 szklanki mleczka kokosowego 1/4 szklanki wody/mleka roślinnego
More food, love and dreamsSkładniki: ciasto: 100 g marchewki (1 duża) 100g orzechów włoskich 3 jajka 2 łyżki cukru pudru 70 g mąki pszennej 1/2 łyżeczki cynamonu 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia krem: 100 … Czytaj dalej Ciasto marchewkowe z orzechowym kremem
czarrna od kuchniczego... Wszystko było w terminie ważności :) Składniki: Na kwadratową blaszkę o boku ok 24cm Spód: 300g mieszanki ciastek: herbatników, kruchych, maślanych 100g margaryny zwykłej 50g gorzkiej czekolady Krem: 200ml słodkiej śmietanki 30% 1 małe opakowanie śmietan fix 1 opakowanie serka mascarpone (250g) 3 łyżki cukru pudru 4 duże łyżki dżemu z czernic Masa jabłkowa: 4 jabłka(...)cytryny, dodajemy wodę i zagotowujemy cały czas mieszając. Wsypujemy galaretkę, dobrze mieszamy i ściągamy z ognia zostawiając do całkowitego przestudzenia. Zimne i lekko tężejące jabłka nakładamy na nasz krem. Na nich- lekko dociskając- układamy połówki delicji. Chłodzimy. 4. Na schłodzoną warstwę masy jabłkowej wylewamy przygotowaną na początku galaretkę truskawkową. Przed podaniem schładzamy ciasto w lodówce. Do zdjęcia wykorzystałam
Kuchnia w czekoladziekoszt SMS to 1,23zł brutto). Z góry dziękuję! Lubię szybkie i proste przepisy na smaczne rzeczy. Mam nadzieję, że Wy również, dlatego chciałabym przedstawić Wam przepis na czekoladowy krem z tofu i nerkowców. Świetnie nadaje się na kanapki, do placuszków, omletów, naleśników, wafli, gofrów czy innych, podobnych smakołyków. Składniki: - 200g naturalnego tofu - 150ml mleka (sojowego) - garść nerkowców - 2 łyżki(...)łyżeczki miodu Tofu wyjmujemy z opakowania i odsączamy z nadmiaru wody. R ozdrabniamy je na mniejsze kawałki. Wszystkie składniki umieszczamy w misie blendera i miksujemy do momentu uzyskania jednolitego kremu. Smacznego
Be Fit Be Strongpieczenia (23x35 cm) i układamy odsączone z kompotu/zalewy morele. Pieczemy w 170 st. C przez ok 35-40 minut do tzw suchego patyczka. Upieczone ciasto studzimy Krem serowy: 500 g. twarożku kremowego (np. president) 3 łyżeczki żelatyny 2 łyżeczki cukru pudru 200g śmietany 30% (może być 36%) tabliczka czekolady gorzkiej lub mlecznej kilka łyżek mleka Żelatynę zalewamy(...)żelatyną. Wykładamy na ciasto. Czekoladę rozpuszczamy z mlekiem w kąpieli wodnej i polewamy nią wierzch ciasta. Możecie także zrobić tradycyjną polewę czekoladową, bo ta z czekolady przy krojeniu "brudziła krem" co widać na zdjęciach. Smacznego
Cynamonowe szczęściewskazuje na to, że za parę godzin wybije 300 000 wyświetleń bloga <3 Tak się złożyło, że mam dla Was coś cudownego z tej okazji. Pyszny, orzechowo-waniliowy krem, który smakuje dokładnie tak samo jak wnętrze batoników Kinder Bueno - moim zdaniem nawet lepiej! W następnym przepisie zobaczycie jak można go wykorzystać, ale już teraz zachęcam - spróbujcie, a zakochacie się(...)kropelka aromatu waniliowego Orzechy podprażyć na suchej patelni, zmielić na pył (bardzo drobno). Dodać resztę składników i zblendować do połączenia. Przełożyć do słoiczka i przechowywać w lodówce. Krem jest idealny do kanapek, owsianek, naleśników, omletów lub jako dip do owoców. Smacznego
Chocolate Muffin Blogślę , że każdego z Was uda mi się „poderwać” tym sposobem. Deser smakuje obłędnie i nie znam osoby, które nie zjadłaby go do ostatniego kęsa! Delikatny, serowy krem przełożony biszkoptami nasączonymi w kawie wręcz rozpływa się w ustach. Wielbiciele kawowych deserów będą zachwyceni! A Ci, którzy za kawą nie przepadają myślę, że w słoiczku też nie zostawią(...)kąpielą wodną przez ok. 3 minuty, studzimy. Do wystudzonej masy dodajemy mascarpone – miksujemy, a następnie wkładamy ubitą na puch śmietanę. Do słoiczka wkładamy biszkopt, nasączamy kawą, przykrywamy kremem serowym , oprószamy kakao. Powtarzamy do wykończenia składników, wkładamy do lodówki. Podajemy mocno schłodzone udekorowane bitą śmietaną i odrobiną kakao. Smacznego
Ostra na Słodkodokładnie rozpuści. Jajka ubijamy trzepaczką lub mikserem (przez kilka minut, nie muszą być ubite na puch) i powoli dodajemy do składników na parze. Cały czas mieszamy, aż krem zgęstnieje. Trwa to mniej więcej ok. 15 minut. Gotowy krem przekładamy do słoiczków i przechowujemy w lodówce (myślę, że tak do dwóch tygodni). Smacznego
bistro mamakakao. 2 masła 2-3 łyżki cukru W ok szklance mleka mieszamy proszek budyniowy, pozostałe mleko zagotowujemy z cukrem (ilość zależna od upodobań smakowych, ja dodałam 2 łyżki i krem był mało słodki) wlewamy mleko z rozrobionymi budyniami i zagotowujemy. Ucieramy miękkie masło, a następnie dodajemy do niego po łyżce ostudzonego budyniu. Gotowy krem dzielimy na 2 części
Cynamonowe szczęściesiebie, że ulegają zniszczeniu pod wpływem temperatury. Dlatego ten owoc najlepiej jeść na surowo. Można nim smarować kanapki, można zrobić guacamole, ale można też spróbować oryginalnej zupy krem bez gotowania. Jest tak prosta i szybka, że spokojnie zdążymy ją zrobić nawet na śniadanie. Składniki (1-2 porcje): 1 dojrzałe (!), miękkie awokado 2 średnie jabłka, obrane 1/2 małej cebuli spora garść(...)smaku Do przybrania: listki szpinaku łyżeczka pestek dyni (słonecznik lub orzechy też będą pasować) opcjonalnie płatki papryki Przygotowanie: 1. Wszystkie składniki wrzuć do blendera i zmiksuj na gładki krem. W razie potrzeby dolej mleka lub wody. Pamiętaj, że im dłużej miksujesz zupę, tym bardziej się ogrzewa - nie podgrzej jej za bardzo, bo awokado zgorzknieje. 2. Przelej do miseczki, posyp pokruszonymi
Powiedz dietom nieKolejny smak dzieciństwa. Pyszne, dwukolorowe ciasto przekładne delikatnym kremem budyniowym. Ciasto jest bardzo podzielne- z podanego poniżej przepisu wyjdą Wam dwa spore kawałki. Metrowiec jest bardzo prosty i szybki do przygotowania. Gwarantuję Wam, że jeszcze szybciej znika ze stołu niż się go robi. Ciacho podałam na porcelanie Bogucice- seria Jesień Składniki: 4 jajka 8 łyżek wody(...)gotującego się mleka i cały czas mieszając gotować do czasu, aż masa będzie gęsta. Budyń wystudzić. Gdy będzie chłodny utrzeć go z kostką miękkiego masła. Następnie kromki ciasta smarować kremem i układać je jedna obok drugiej na zmianę tzn jasna ciemna, jasna i tak do skończenia się ciasta. Metrowiec schłodzić w lodówce a następnie oblać czekoladą. Polewa: Kremówkę umieścić
Krakowskie smaki Anipołączenia składników. Blaszkę smarujemy masłem, wylewamy masę i wkładamy do piekarnika. Pieczemy ok. 30-35 minut do tzw. suchego patyczka. Wyciągamy i odstawiamy do całkowitego ostygnięcia. Pozostawiamy w formie. KREM CYTRYNOWY: Z cytryn wyciskamy cały sok, uważając, żeby nie powpadały nam pestki. Uzupełniamy wodą, aby uzyskać 2 i 1/2 szkl. płynu. Umieszczamy w garnku, dosypujemy cukier. Doprowadzamy do wrzenia(...)wystawiłam na balkon). W misie miksera umieszczamy masło, miksujemy chwilę, a następnie łyżka po łyżce dodajemy wystudzoną masę cytrynową, za każdym razem dokładnie miksując. Gotową masę odstawiamy na bok. KREM ŚMIETANKOWY: W misie miksera umieszczamy śmietankę. Miksujemy ok. 5 minut, a następnie wsypujemy cukier puder wymieszany ze śmietan-fixem. Miksujemy, aż masa będzie bardzo gęsta. Odstawiamy na bok/ POLEWA
My Culinary Art