krem do tortów - 4503 przepisów (strona:80/301)

Tort Motyl 187

Składniki :Tort przełożony kremem / masąbanansok z cytryny   Wykonanie :           Biszkopt przekładamy kremem / masą Przekrajamy na pół Połówki odwracamy o 180 stopni Dowolnie dekorujemy , na środek kładziemy banana posmarowanego wcześniej sokiem z cytryny lub tułów robimy z kremu

Od kuchni czyli o wszystkim po trochę
Jak zrobić polewę czekoladową 214

Robię dwa rodzaje ciemnej polewy.W jednej wykorzystuję czekoladę, a drugą robię z użyciem kakao.A oto wypróbowane polewy. Tę podpatrzyłam tuTaką polewą udekorowałam  tort z kremem miętowym.  Taka polewa jest dość twarda. Składniki  na polewę z czekoladą : czekolada- tabliczka gorzkiej- 10 dag 4 dag masła Przygotowanie : Masło rozpuść w rondelku Zdjąć z ognia, dodać pokruszoną czekoladę- wymieszać

Proste Potrawy
Kremowe ciasto o smaku czekoladowym z posypką orzechową 175

Ostatnio w sobotę włączyłam sobie telewizor i natrafiłam akurat na program kulinarny Nigelli Lawson. Wprawdzie była już połowa odcinka, ale brytyjska dziennikarka przygotowywała właśnie tort z kremem orzechowym. Niestety nie udało mi się zapisać całości przepisu, ale z tego co usłyszałam i zanotowałam postarałam się odtworzyć ciasto. Oto efekty:  Składniki: 150gram herbatników Słoik nutelli 350g 3 łyżki masła 3serki

Kolizje Smaków
Czekoladowy tort z brzoskwiniami 220

Czekoladowy tort z kremem śmietankowym, brzoskwiniami, musem czekoladowym i pokruszonymi cukierkami czekoladowymi ;-) Najlepszy na poprawę nastroju! ;-) Biszkopt: 6 jajek 1 i 1/3 szklanki mąki 1,5 szklanki cukru 2 łyżki kakao łyżeczka octu 2 łyżeczki proszku do pieczenia Wykonanie: Białka ubijamy ze szczyptą soli, na sztywną pianę, dodajemy po łyżce cukru, ubijamy na sztywno. W miseczce mieszamy żółtka z octem

SMYKWKUCHNI
Tort piernikowy 400

Zawsze piernik piekłam w keksówce. Dzisiaj zrobiłam z ciasta piernikowego tort. Przełożyłam kremem z kaszy manny i posmarowałam powidłami śliwkowymi. Wyszło maga pysznie no i bardzo efektownie(wg mnie). Składniki: 0,5 szkl wody 4 łyżki kakao 1 przyprawa do pierników Kamis 1i3/4 szkl cukru 4 łyżki miodu 25 dkg margaryny lub masła 2 łyżeczki cukru waniliowego z nutą kardamonu

Ala piecze i gotuje
Tort czekoladowy z bananami 172

pierwszych urodzin! życzy ciocia Marta i wujek Sławek Dzisiaj co prawda propozycja tortu na zbliżający się Dzień Mamy, a różowy torcik dla tej małej księżniczki zobaczycie za tydzień. Tort z kremem czekoladowym i bananami to dla mnie połączenie idealne. Choć słodki to zjecie na pewno więcej niż jeden trójkącik. Zapraszam nie tylko mamy! Składniki : Jasny biszkopt : * 3 jajka * 3/4 szklanki

Magiczne Życie Marty
W - Z, czyli Wuzetka 20557

Nie mam pojęcia dlaczego bałam się piec to ciasto. Upiekłam, mimo iż dziś wszystko szło nie tak, ciasto wyszło ładnie i super smakuje. Nie jest za

Blondynka Gotuje
Tort capuccino 207

pić i nie jeść niczego z jej dodatkiem, ale co tam - kawa jest jedną z niewielu moich przyjemności i mam w nosie zalecenia pani doktorki :D Wilgotny tort z kremem z bitej śmietany, z dodatkiem kawy, leciutki i cudowny - aż ciężko nie sięgnąć od razu po drugi kawałek . . . ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Smaczna Pyza
Tort tiramisu 224

TORT TIRAMISU Składniki: 1,5 szklanki mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 szklanka cukru 1/4 szklanki ojeju 7 jajek 3 łyżeczki kakao 1/2 litra śmietany 36% 3 serki mascarpone rum słodycze tabliczka czekolady odrobina mleka Biszkopt: Białka ubijamy na sztywną pianę. Następnie dodajemy cukier, żółtka, mąkę z proszkiem do pieczenia, kakao i olej. Wkładamy do piekarnika nagrzanego wcześniej(...)odstawiamy do przestygnięcia.  Następnie dodajemy do niej kilka kieliszków (wedle uznania) rumu. Wykonanie: Cały tort układamy na przemian biszkopt polany ponczem i krem. Całość smarujemy równą warstwą kremu. Górę naszego torty polewamy, wcześniej roztopioną z mlekiem na parze, przestudzoną czekoladą. Wierzch dekorujemy wedle uznania słodyczami

Słodkie ciacho
Torcik Marchewkowy Z Orzechami 185

wysypujemy bułką. Ciasto pieczemy w 180 stop. przez około 40-50 minut. Drewniany patyczek wbity w ciasto musi być suchy ! Następnie studzimy ciasto. 3. Po wystudzaniu przekrawamy tort na trzy blaty. Krem 4. W garnku zagotowujemy 200 ml mleka wraz z cukrem. W pozostałym mleku mieszamy proszek budyniowy i gotujemy jak zwykły budyń, tylko gęściejszy. Po zdjęciu z ognia budyniu(...)możemy garnek wstawić do zatkanego zlewu z lodowata wodą) Gotowy jeszcze lekko ciepły krem przed wyłożeniem na blaty miksujemy aby lepiej się wykładał Złożenie 5. Blaty tortu smarujemy dżemem morelowym, następnie wykładamy połowę kremu, przykrywamy blatem i znów dżem i krem, przykrywamy ostatnim blatem. Polewa 6. Wodę wraz z cukrem umieszczamy w rondelku z grubszym dnem i podgrzewamy

Gotowanie...to proste !
Tort czekoladowo-kawowy z powidłami śliwkowymi 159

filiżance. Można zrobić mocną kawę rozpuszczalną i rozpuścić ją pół na pół ze spirytusem i wodą. Wtedy tort będzie mieć bardziej wyrazisty smak kawy. WYKONANIE TORTU: Przełożyć do miseczki 5 łyżek kremu śmietankowego i odstawić. Jeden z blatów ciasta ułożyć na paterze. Nasączyć 1/3 przygotowanej mieszanki kawowej. Blat posmarować połową powideł, wyrównać. Na powidła wyłożyć połowę kremu śmietankowego, wyrównać. Przykryć(...)posmarować pozostałymi powidłami. Następnie wyłożyć resztę kremu, wyrównać i przykryć ostatnim blatem ciasta. Napoczować pozostałą mieszanką kawową. Boki posmarować cienką warstwą odłożonego kremu śmietankowego, wyrównując krem z blatami. Boki obsypać startą czekoladą. Wierzch tortu oblać gęstniejącą polewą kakaową. Całość schłodzić. PRZYGOTOWANIE POLEWY KAKAOWEJ Z ŻELATYNĄ: 4 łyżki cukru 1 łyżeczka żelatyny 60 g masła 2 łyżki kwaśnej śmietany 3 łyżki

Calzonella.com
Idealny tort czekoladowy! 2361

się go bardzo prosto i momentalnie. W smaku tort jest po prostu fantastyczny! Bardzo wilgotne ciasto o mocnym przysmaku czekolady i kawy, przełożone łagodnym kremem czekoladowym - mówię Wam ,,niebo w gębie"! Jeżeli upieczecie taki tort czekoladowy komuś na urodziny, to będzie naprawdę miło zdziwiony i zachwycony. Idealny tort czekoladowy! - przepis: Wszystkie składniki odmierzałem szklanką o pojemności 250 ml Ciasto czekoladowe(...)pomocą noża do chleba równamy wierzch przestudzonych biszkoptów. Pierwszą połowę ciasta równomiernie smarujemy 1/4 kremu. Przykrywamy drugą połową ciasta. Pozostałym kremem dekorujemy wierzch i boki ciasta wg własnego uznania. Ja po prostu wyrównałem boki i wierzch tortu, a następnie za pomocą rękawa cukierniczego udekorowałem wierzch. * Jeżeli nie mamy 2 tortownic, to pieczemy dwie części ciasta po oddzielności w jednej tortownicy

Kuchnia Łukasza
Torcik tęczowy letni 157

latem kojarzy się tęcza pomyślałam ze warto zrobić torcik letni tęczowy z orzeźwiającym chrupiącym kremem. Krem dodatkowo podkreślał smak tortu. A tym magicznym składnikiem jest olej kujawski i ogórek. Myślę ze połączenie kremu z ogórkiem to genialny pomysł. Tort wyszedł obłędny. Biszkopt może nie wyszedł idealny musze nad nim popracować by był równy ale sam pomysł jest fajny. Przepis

Kulinarne pyszności Molki
Torcik marchewkowy 128

Masło miękkie zmiksować z cukrem pudrem, następnie dodajemy serek macarpone i miksujemy do uzyskania jednolitej konsystencji. Krem dzielimy na dwie części, do jednej dodajemy kakao i dobrze mieszamy. Kremem brązowym przekładamy tort i smarujemy góre oraz boki. białym kremem wykonujemy dokaracje. ja użyłam dodatkowo misiaczków z sezamu i słonecznika w karmelu oraz ozdób cukierniczych. Schłodzić przez noc w lodówce

Camilla w kuchni
Tort z pianką cytrynową i kremem toffi 196

Tort, w którym mieszają się smaki słodyczy z kwaskowatością. Z jednej strony słodki krem toffi z drugiej cytrynowa pianka i wiśnie.   Tort zaspokoi nawet wybredne podniebienia. Tort podałam na talerzyku  New Hollis Gold PORCELANA BOGUCICE Biszkopt: 5 jajek 2/3 szklanki cukru 2/3 szklanki mąki pszennej 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej Pianka cytrynowa: 2 jajka 200 g cukru pudru

VioletoweKucharzenie