krem do tortów - 4503 przepisów (strona:73/301)

Tort piernikowy z pomarańczowym kremem 200

łyżka po łyżce serek. Na sam koniec dodajmy skórkę z pomarańczy i wanilię. Uwaga: Kremy na bazie masła lubią się zważyć dlatego tak ważne jest aby składniki miały taką samą temperaturę. W przypadku zważenia się kremu zapraszam tutaj . Jest tam sposób jak uratować zważony krem. Krem jest gotowy od razu do przełożenia. Blaty piernikowe przekładamy masą i dekorujemy wg uznania(...)Dopiero po zrobieniu zdjęć wpadłam na pomysł aby na wierzch dać dżem pomarańczowy i na dżem plastry pomarańczy. Tort przechowujemy w lodówce. The post Tort piernikowy z pomarańczowym kremem appeared first on Thermomix przepisy

Themo przepisy
Tort czekoladowy czarno - biały na biszkoptach w galaretce 82

Imieninowy. Kolejne kłopotliwe wyzwanie,  bo solenizant lubuje się w biszkoptach z owocami,  sernikach i murzynkach. A poprosił o tort.  Zlecenie więc na pieczenie szybkie, spontaniczne, bez planowania. I oto tort, przebiegle łączący w swym wnętrzu wszystko,  co ulubione - biszkopty z elementem owocowym ukrytym w galaretce, murzynka w biszkopt ubranego i kremowe masy,  z których jedna(...)mikrofalówce, studzimy. Do misy miksera wkładamy mascarpone, śmietanę  i miksujemy chwilkę - do powstania gęstego kremu.  Dodajemy krem czekoladowy, miksujemy.  Na koniec wlewamy rozpuszczoną czekoladę i delikatnie mieszamy - można już tylko szpatułką - do połączenia w gładki krem. Składanie tortu: Na biszkopty w tortownicy wypełnione żelką morelową wykładamy 2/3 masy budyniowo - serkowej. Wyrównujemy powierzchnie  i ostrożnie, najlepiej małą

Kronika Piekarnika
Torcik " Niebieska laguna " 236

Słuchajcie , biszkopt biszkoptowi nie równy . Ten mogę naprawdę mogę polecić bo jest super pulchniutki i na 100 % pięknie wyrośnie. Można go przełożyć kremem albo bitą śmietaną

Słodkości i nie tylko
Czekoladowy "torcik" brownie 161

ciasta ? Brownie to klasyk, jakich mało. Uwielbiam ! Za smak i za prostotę przygotowania. Ale, żeby nie było tak prosto i zwyczajnie, proponuję brownie "torcik". Nie jest to prawdziwy tort, przekładany kremem, a jedynie czekoladowe ciasto, polane czekoladą i udekorowane malinami i ciasteczkami migdałowymi. Taki "torcik" brownie możecie przygotować tylko i wyłącznie dla siebie...no i przyjaciółki, ale równie dobrze, ciasto

kolorowotorcikowo
Tort Oreo 203

przekrajamy na pół. Na dolny, biszkoptowy blat wykładamy całą część kremu z wkruszonymi ciasteczkami. Delikatnie rozprowadzamy krem na całej powierzchni blatu, przykrywamy drugim blatem i lekko dociskamy. Kremem bez ciasteczek smarujemy górę tortu i wygładzamy boki. Tak przygotowany tort, jest gotowy do dekoracji. DEKORUJEMY : Skruszamy 23 ciasteczka, a następnie ich fragmentami obkładamy brzegi tortu. Gdy już nasze boki będą gotowe(...)niewykorzystane skruszone ciasteczka wysypujemy na środek tortu, tak- aby zostało nam po brzegach miejsce na kremowe zdobienia. Pozostały krem umieszczamy w rękawie do zdobienia tortów z końcówką: ‘na wpół otwarta gwiazdka’. Robimy dookoła tortu kremowe kółeczka. Powinno nam wyjść od 8 do 10 takich kółeczek. W kremowe kółeczka wkładamy całe ciasteczka Oreo- po jednym ciasteczku na każde kółeczko

Domowe Torty
Torcik cytrynowy z kremem śmietanowo - mascarpone - cytrynowym. 157

Witajcie :) Dzisiaj dla mnie wyjątkowy dzień :) 21 rocznica ślubu :) Chciałam Was zaprosić na pyszny torcik o smaku cytrynowym z kremem śmietanowo-mascarpone. Do dekoracji tortu użyłam pięknych dekoracji od Sempre i cytrynek od firmy Eterno . Torcik wyszedł pyszny i co najważniejsze jest prosty w przygotowaniu. Zapraszam :)      Składniki na biszkopt : 4 jajka 3,4 szklanki  mąki tortowej(...)cytrynek, delikatnie wymieszać. Krem podzielić na 2 części, jedną połowę wyłożyć  na spodni blat biszkoptu i przykryć drugim biszkoptem. Wierzch i boki posmarować resztą kremu, na górze tortu robiąc dekoracyjne rozetki.Boki tortu udekorować posypką waflową.Górę tortu udekorować koralikami i storczykami. Odstawić na kilka godzin do lodówki. Smacznego

Sama słodycz i szczypta chili
Swiss meringue buttercream / krem maślany na bazie bezy szwajcarskiej 117

Swiss meringue buttercream, czyli krem maślany na bazie bezy szwajcarskiej jest idealny do dekoracji tortów, czy babeczek cupcakes. Krem jest bardzo lekki i puszysty, a zarazem sztywny idealny do tworzenia ozdób, czy obłożenia tortu pod masę cukrową. Szukałam idealnego przepisu na swiss meringue buttercream i znalazłam go na blogu Modern Taste. Jest naprawdę prosty w przygotowaniu, nie wymaga szczególnych umiejętności

Rusty Fork
Torcik Herbaciany 159

przestygnięcia, a następnie do lodówki aby galaretka zastygłą. Złożenie torcika 6. Większą część masy wykładamy na dolny blat biszkopta, następnie równo rozsmarowujemy i przykrywamy drugim blatem. 7. Resztą kremu obkładamy tort dookoła i na wierzch. Możemy użyć tutaj grzebień do dekoracji tortów i ozdobić nim  boki ciasta. 8. Zastygniętą galaretkę kroimy w kosteczkę i wykładamy na wierzch tortu

Gotowanie...to proste !
Ekspresowy placek z wiśniami. 150

dobre ciasto. Dobrze jest mieć taki przepis pod ręką gdy w ostatniej chwili zapowiadają się goście na kawę :) Składniki: gotowy spód biszkoptowy, tortowy ( można również upiec samemu), gotowy krem do tortów o smaku czekoladowym, przygotować według opisu na opakowaniu ( można dodatkowo dodać łyżkę kakao), słoik wiśni bez pestek, odsączonych. 2-3 garście rodzynek, 2-3 garście orzechów włoskich, lekko pokrojonych

W kuchni u Moniki
Tort bezowy z kremem i owocami 232

Bezę uwielbiam! A szczególnie tą z kawowy kremem mascarpone i malinami, którą znajdziecie pod linkiem  TUTAJ . Dzisiaj trochę zmieniony przepis na dwuwarstwowy tort bezowy z kremem i owocami. Składniki: Beza- zgodnie z przepisem z bloga na  Bezę z kremem mascarpone i malinami : szklanka białek 2 szklanki cukru łyżka mąki ziemniaczanej łyżka octu Krem: słodka śmietanka(...)Połowę kremu wykładamy na jeden placek bezy, układamy na nim troszkę owoców, następnie przykrywamy drugą bezą i postępujemy tak samo, czyli wykładamy na niego resztę kremu, pozostałe owoce i przyozdabiamy listkami mięty. Smacznego! Tort jest do prawy przepyszny, ja nie potrafię oprzeć się dokładce

Taste Of My Day
Tort kakaowy z czekoladową bitą śmietaną 217

tort ze świeżymi truskawkami lub malinami, ale niestety nie udało mi się na takowe zapolować, więc wybrałam dodatki, które lubi, a tort wyszedł pyszny. Bardzo lubimy torty z kremem na bazie bitej śmietany, ale wiadomo, że nie należy ona do najbardziej trwałych. Postanowiłam więc ją utwardzić roztopioną białą czekoladą i mascarpone. Przyznam szczerze, że był to bardzo trafiony wybór

dom-agi.pl
Krem tiramisu 234

mogę Was zapewnić, że przygotowany według poniższej receptury- smakuje tak samo oryginalnie, tak samo włosko i tak samo pysznie! Więc…Bon Appetit ! SKŁADNIKI NA KREM TIRAMISU: ( na 6 miseczek, lub do przełożenia jednego tortu) 8 umytych jajek w tem. pokojowej 750g. serka mascarpone 8 łyżek cukru brandy, lub rum, lub zapach arakowy bądź rumowy Przygowowanie Kremu : Białka ubijamy(...)głębszych pucharkach. Świetnym dodatkiem do tiramisu są włoskie biszkopciki deserowe (lady fingers lub sponge fingers). Ozdabiamy posypując gorzkim kakao. Gotowy krem przechowujemy w lodówce! Smacznego!!! Artykuł Krem tiramisu pochodzi z serwisu Domowe Torty

Domowe Torty
Angielski tort tęczowy - idealny na Dzień Dziecka 210

Zaskoczenie i miny dzieci, gdy zobaczyły ten tort - bezcenne. Co prawda przygotowanie go zajęło mi  sporo czasu, ale naprawdę było warto. Polecam :-) Składniki: * na ciasto: 350 g masła 200 g cukru 3 łyżeczki cukru waniliowego 6 jajek 300 g mąki 120 g mąki ziemniaczanej 6 łyżeczek proszku do pieczenia 6 łyżeczek mleka dodatkowo: barwniki spożywcze (fioletowy, niebieski, zielony, żółty(...)puszystą masę i cały czas miksując dodawałam stopniowo po łyżce zimnego budyniu. Blaty ułożone w kolejności fioletowy, niebieski, zielony, żółty, pomarańczowy i czerwony przełożyłam kremem i pokryłam nim też wierzch i boki tortu (blaty można też delikatnie nasączyć, ale ja pominęłam ten etap). Odstawiłam na kilka godzin, aby krem z zewnątrz trochę wysechł i utworzył delikatną skorupkę. Przygotowałam masę cukrową

Kulinarny Pamiętnik
Czekoladowe kratery z kremem budyniowym i galaretką 408

Pokazałam smakowite zdjęcie , a po przepisie ślad zaginął! ;)Ale jest!Gotowy! I teraz Wy będziecie mogli cieszyć się smakiem tego pysznego ciacha! Delikatny biszkopt w połączeniu

Ostra na Słodko
Naturalny tort “Red Velvet” 170

Czas przygotowania: 60 minut Ilość porcji: forma 25cm Drukuj Naturalny tort By Piotr 27 sierpnia 2018 Naturalny tort "Red Velvet", czyli słynny czerwony biszkopt przełożony kremem śmietanowym i świeżymi owocami. U mnie w wersji nieco mniej intensywnej, ale za to zdecydowanie zdrowszej bo z wykorzystaniem tylko naturalnych składników. Składniki: Sok z buraka i malin: burak - 1 większy maliny - ok. 100g(...)blatem. Trzeci blat nasączamy i na wierzchu rozprowadzamy pozostały krem mascarpone. Dekorujemy pozostałymi owocami i miętą. Torcik najlepiej przechowywać w lodówce. Alergeny Alergeny mąka Naturalny tort "Red Velvet", czyli słynny czerwony biszkopt przełożony kremem śmietanowym i świeżymi owocami. U mnie w wersji nieco mniej intensywnej, ale za to zdecydowanie zdrowszej bo z wykorzystaniem tylko naturalnych składników. Barwnikiem biszkoptu jest tutaj

Pogotujmy.pl
Babeczki kakaowe z likierem czekoladowym i kremem toffi. 185

łyżeczka proszku do pieczenia na czubek noża sody 40 g wiórków z czekolady 120 g miękkiego masła Krem : 100 ml mleka 100 ml  likieru waniliowego 1 krem do tortów o smaku toffi Dr. Oetkera  Do dekoracji : żółte wiórki waflowe Sempre kuleczki toffi Sempre Wykonanie : Do jednej miski dodać wszystkie składniki suche : mąkę, proszek, sodę,kakao, wiórki czekoladowe

Sama słodycz i szczypta chili
Tort tęczowy 218

najwięcej czasu zajmie nam pieczenie blatów. Smak tortu nie jest specjalnie porażający, co nie oznacza, że nie jest smaczny. Serdecznie polecam. Składniki: ciasto: 360 g masła 6 jajek 210 g cukru 300 g mąki pszennej 120 g mąki ziemniaczanej 6 łyżeczek proszku do pieczenia 6 łyżeczek mleka 3 łyżeczki cukru waniliowego krem: 500 g serka mascarpone 500 ml śmietany(...)mieszamy. Na paterze układamy kolejno blaty: fioletowy, niebieski, zielony, żółty, pomarańczowy, czerwony i przekładamy je kremem. Na każdy placek dałam po mniej więcej 3 łyżki kremu, pozostałą częścią kremu obłożyłam tort. Do dekoracji użyłam pociętych kolorowych żelek. Smacznego!!! *barwniki spożywcze można użyć w żelu, bądź też w proszku, jeśli dodajemy tych w proszku wystarczy na porcję dosłownie czubek od noża

na moim stole...

Proponowane wyszukiwania