Trzy warstwowy tort, przełożony kremem truskawkowym, obtoczony chrupiącymi, czekoladowymi ciasteczkami, a w elemencie ozdoby truskawki, truskawki i jeszcze raz truskawki! Sezon truskawkowy możemy oficjalnie uznać za otwarty 🙂 Tort jest pyszny, rozpływa się w ustach i pięknie się prezentuje, a jak zerkniecie do przepisu (przepis krok po kroku + zdjęcia), to przekonacie się, że wcale nie […] Artykuł Tort z truskawkami pochodzi
Domowe TortyMoje pierwsze podejście do tortu z mango i marakują było na tyle udane, że postanowiłam umieścić je na blogu (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); SKŁADNIKI (wszystkie składniki na końcu posta): Chrupki z białej czekolady: 100g białej czekolady czekoladę połam na nieduże kawałki i umieść na niedużej patelni teflonowej lub w garnuszku z nieprzywierającą powłoką postaw na małym ogniu gdy czekolada zacznie się(...)warstwę masy owocowej. Jeśli masz jeszcze sok z marakui, dodaj go do kremu śmietanowego na masę owocową nałóż ok 1cm warstwę kremu śmietanowego, przykryj ostatnim blatem biszkoptowym wierzch tortu posmaruj pozostałym kremem śmietanowym, na nim ułóż resztę masy owocowej odłożone mango pokrój w małą kostkę, ułóż na torcie pestki marakui, które masz na sitku, również ułóż na wierzchu tak samo
SandraFrej.commaślanki 1 łyżka ekstraktu z wanilii 1 łyżka białego octu winnego 1 i 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej czerwony barwnik spożywczy lub skoncentrowany sok z buraka Tort Red Velvet – krem: 250 g serka Philadelphia (2 opakowania) 250 g mascarpone (1 opakowanie) 1/2 szklanki cukru pudru listonic_type='fooddrink';listonic_theme='addToShoppingList7';listonic_content=''; document.write(" "); Wszystkie składniki na ciasto muszą być(...)przesiać). Z całkowicie ostudzonych biszkoptów odkrawamy czubki. Wydrążamy puszyste środki czubków i kruszymy. Na pierwszy blat nakładamy połowę kremu, rozsmarowujemy i przyciskamy drugim blatem. Rozsmarowujemy pozostały krem i nakładamy okruszki. Przed podaniem tort Red Velvet schładzamy w lodówce. Post Tort Red Velvet pochodzi z bloga Poezja smaku
Poezja smakulikierem kawowym. Na blat ciasta nakładamy krem, na to układamy plasterki banana i znów krem, przykrywamy blatem ciasta. Ponownie nakładamy krem, plasterki banana, krem i przykrywamy blatem. Boki tortu smarujemy resztą kremu i schładzamy w lodówce
Zainspirowana w kuchnizmiksuj na jednolitą masę. Dodaj śmietanę i wymieszaj szybko i krótko. Jeśli masa jest za rzadka wstaw ja do lodówki na 10 minut. Krem podziel na 3 porcje. Jedna ma być większa, ma wystarczyć na boki tortu, ewentualnie na dekorację. Nasączyć pierwszy krążek biszkoptu ponczem, posmarować Truskawellą lub dżemem, rozsmarować delikatnie pierwszą warstwę kremu.Przykryć drugim krążkiem , który nasączamy ponownie(...)zostawiamy trochę na boki. Ja całość wykonałam w zamkniętej tortownicy. Tortownicę z obręczą wstawilam do lodówki na całą noc. Rankiem obkroiłam tort dookoła i ściąnęłam obręcz. Resztę kremu użyłam na boki. Posypałam tort kawą rozpuszczalną miałką , przez siteczko. Ogólnie gotowy tort powninien leżakować w lodówce 12 godzin. W smaku jest rewelacyjny. A'la Tiramisu. Kolejny przepis Margarytki, z działu CIASTA
Z Kuchni Do Kuchnitort z Moich wypieków. Delikatny, lekki, podzielny. Śmietankowy, biały, z dodatkiem brzoskwiń i smacznej masy twarożkowej. Nie jest trudny do zrobienia, trochę czasochłonny, czyli tak jak w przypadku większości tortów ;) Delikatnie, skromnie udekorowany. Myślę, że przypadłby Wam do gustu :) Polecam. PS Osobom zainteresowanym różnego rodzaju szkoleniami polecamz apoznanie się z ofertą http://www.szkolenia-semper.pl/ :) Duży wybór! Jeżeli przygotowałaś(...)przełożyć do naczynia. Całość ubić na sztywno. Wykonanie - Na paterze położyć pierwszy blat biszkoptowy, na niego wyłożyć krem twarożkowy z brzoskwiniami, wyrównać. Przykryć drugim biszkoptem. Całość tortu, czyli boki i wierzch posmarować pozostałym kremem twarożkowym (bez brzoskwiń). Schłodzić przez kilka godzin w lodówce. Schłodzony tort posmarować z wierzchu i po bokach dużą warstwą śmietankową. Pozostały krem umieścić w rękawie cukierniczym
Domowa cukiernia Ewywszystko dokładnie mieszamy. PRZEKŁADANIE : Biszkopt kroimy na trzy równe blaty. Truskawki kroimy wzdłuż- odkładając na osobnym talerzyku ich zgrabne końcówki. Wykorzystamy je później do zdobienia tortu. Pierwszy blat: układamy na paterze, nasączamy, smarujemy kremem(...)warstwie z kremu układamy truskawki- przykrywamy kolejnym blatem, lekko dociskamy. Drugi, środkowy blat: nasączamy, nakładamy krem, następnie truskawki, przykrywamy ostatnim blatem, który również nasączamy. Pozostałą ilością kremu- smarujemy boki oraz górę tortu- wszystko ładnie wyrównujemy. Tak przygotowany tort jest gotowy do dekoracji. DEKOROWANIE : Obkładamy boki migdałowymi płatkami, z wyjątkiem dolnej parti tortu. W dolnej parti- dookoła układamy odkrojone boki truskawek
Domowe TortyZnacie ten tort? Czekoladowe biszkopty, przełożone frużeliną wiśniową i kremem z mascarpone. Słodko kwaśne połączenie smaków, które doskonale smakuje z filiżanką słodkiej kawy. Składniki (tortownica o średnicy 24 cm): biszkopt (1 szt): jajka 3 szt, mąka pszenna 0,5 szklanki, kakao 2 łyżki, cukier 0,5 szklanki, sól szczypta, frużelina wiśniowa: wiśnie świeże lub mrożone wydrylowane 600 g, cukier(...)części kremu z mascarpone. Nakładamy drugi blat biszkoptowy i postępujemy w ten sam sposób. Następnie kładziemy ostatni blat, który również nasączamy. Całość tynkujemy pozostałym kremem (trochę kremu zostawiamy na ozdoby). Boki tortu możemy ozdobić pozostałościami z biszkoptu lub startą na grubych oczkach czekoladą. Ja miałam upieczony dodatkowy biszkopt, który pokruszyłam na boki tortu. Na wierzch tortu ścieramy na grubych oczkach
kulinarne odsłony patiPolecam Wam także przepisy: Tort czekoladowy z malinami Tort piernikowy Tort czekoladowy z owocami leśnymi Beza z owocami – Tort Pavlova Tort z nutellą i truskawkami Tort wiśniowy Tort bezowy z malinami Przygotowanie : 2 h + chłodzenie Składniki biszkopt: 6 jajek 1 szklanka cukru (najlepiej drobnego cukru do wypieków) 1 szklanka mąki pszennej szczypta soli Składniki krem: 600 g śmietany(...)porcji kremu, rób to bardzo delikatnie bo biszkopt może się rwać, a następnie rozsmaruj na równą warstwę. Na kremie możesz rozsypać za pomocą sitka cienką warstwę kakao, ale nie jest to konieczne przy dolnych warstwach, możesz to zrobić tylko na górze. Podobnie po stępuj z kolejnymi warstwami, nasączając biszkopt, kładąc krem. Podpowiedź: jeśli chcesz mieć pewność, że Twój tort będzie
nietylkopasta.plzdjęcia, więc będą tylko życzenia. Z tej okazji przygotowałam coś co wiedziałam, że podbije Jego serce czyli gorzka czekolada, którą lubi. I tak powstał lekko gorzki i kwaśny od truskawek tort. Myślę, że podbije serce każdego, kto uwielbia dobrą czekoladę gorzką. My się już poczęstowaliśmy i wiem, że smakuje!Sto lat!!! Składniki :* biszkopt z tego przepisu * 2 kremówki* łyżka cukru(...)Lekko ciepłą masę wylać na tort. Rozsmarować po bokach, odstawić do zastygnięcia. Udekorować połówkami truskawek. Ganasz można używać jako polewę do ciast, ale idealnie nadaję się jako krem do przekładania tortów. Wystarczy dobrze wystudzić i ubić ponownie na krem
Magiczne Życie MartySzwedzki tort kanapkowy pięknie wygląda na każdym przyjęciu, a nawet na stole wielkanocnym. Smörgåstårta to danie popularne w całej Skandynawii. Wyglądem przypomina tort z kremem, a smakuje jak sandwich, czyli kanapka. Pyszna, wypasiona kanapka zrobiona z chleba pszennego lub żytniego. Z wieloma warstwami past na bazie jajek, majonezu lub sera. Do tortu kanapkowego często dodaje się
dolcevitainmykitchenŻeby nie było, że samymi ciastkami sobie człowiek osładza życie dziś mam dla Was przepis na pyszny deser o smaku białej czekolady. W pierwotnym zamyśle miał to być krem do tortu, ale odrobinę z lenistwa, odrobinę z chęci zrobienia czegoś innego niż zawsze, finalnie postanowiłam zrobić deser. Idealny na romantyczną kolację we dwoje. Lekki nie za słodki krem w towarzystwie
Cynamonowe szczęściemożecie również przygotować z mrożonych owoców-zajmuje to jeszcze mniej czasu,bo nie trzeba wtedy czekać, aż galaretka ostygnie-wrzucone do niej mrożone truskawki błyskawicznie ją schłodzą. Krem jest idealny do przełożenia tortu, jako dodatek do ciast, lub podany w pucharkach w formie deseru! […] Artykuł Krem truskawkowy – prosty, szybki i pyszny pochodzi z serwisu Domowe Torty
Domowe Tortyteraz jest właśnie taki o jaki mi chodziło. A tort... sami zobaczcie Składniki na placki: 500 g mąki pszennej tortowej 110 g cukru (1/2 szklanki) 2 jajka (1 całe + żółtko) 2 łyżeczki proszku do pieczenia 125 g (½ kostki) margaryny 60 ml śmietany 60 ml kefiru Składniki na krem: 4 łyżki mąki pszennej 4 łyżki cukru ½ l mleka(...)popękało, bo jest bardzo kruche i twarde. Delikatnie rozmieściłam kawałki ciasta na swoim miejscu i rozsmarowałam kolejną porcję kremu i tak zrobiłam ze wszystkimi krążkami. Wierzch i boki tortu również posmarowałam kremem. Dziewiąty krążek ciasta rozkruszyłam w blenderze na piasek i posypałam nim boki tortu. Tort wstawiłam do lodówki. W tym czasie zrobiłam cytrynową piankę Galaretkę cytrynową rozpuściłam w szklance
Kuchnia u Krysi