krem do tortów - 4503 przepisów (strona:72/301)

Torcik cytrynowy z kremem śmietanowo - mascarpone - cytrynowym. 174

Witajcie :) Dzisiaj dla mnie wyjątkowy dzień :) 21 rocznica ślubu :) Chciałam Was zaprosić na pyszny torcik o smaku cytrynowym z kremem śmietanowo-mascarpone. Do dekoracji tortu użyłam pięknych dekoracji od Sempre i cytrynek od firmy Eterno . Torcik wyszedł pyszny i co najważniejsze jest prosty w przygotowaniu. Zapraszam :)      Składniki na biszkopt : 4 jajka 3,4 szklanki  mąki tortowej(...)cytrynek, delikatnie wymieszać. Krem podzielić na 2 części, jedną połowę wyłożyć  na spodni blat biszkoptu i przykryć drugim biszkoptem. Wierzch i boki posmarować resztą kremu, na górze tortu robiąc dekoracyjne rozetki.Boki tortu udekorować posypką waflową.Górę tortu udekorować koralikami i storczykami. Odstawić na kilka godzin do lodówki. Smacznego

Sama słodycz i szczypta chili
Swiss meringue buttercream / krem maślany na bazie bezy szwajcarskiej 134

Swiss meringue buttercream, czyli krem maślany na bazie bezy szwajcarskiej jest idealny do dekoracji tortów, czy babeczek cupcakes. Krem jest bardzo lekki i puszysty, a zarazem sztywny idealny do tworzenia ozdób, czy obłożenia tortu pod masę cukrową. Szukałam idealnego przepisu na swiss meringue buttercream i znalazłam go na blogu Modern Taste. Jest naprawdę prosty w przygotowaniu, nie wymaga szczególnych umiejętności

Rusty Fork
Torcik Herbaciany 178

przestygnięcia, a następnie do lodówki aby galaretka zastygłą. Złożenie torcika 6. Większą część masy wykładamy na dolny blat biszkopta, następnie równo rozsmarowujemy i przykrywamy drugim blatem. 7. Resztą kremu obkładamy tort dookoła i na wierzch. Możemy użyć tutaj grzebień do dekoracji tortów i ozdobić nim  boki ciasta. 8. Zastygniętą galaretkę kroimy w kosteczkę i wykładamy na wierzch tortu

Gotowanie...to proste !
Ekspresowy placek z wiśniami. 188

dobre ciasto. Dobrze jest mieć taki przepis pod ręką gdy w ostatniej chwili zapowiadają się goście na kawę :) Składniki: gotowy spód biszkoptowy, tortowy ( można również upiec samemu), gotowy krem do tortów o smaku czekoladowym, przygotować według opisu na opakowaniu ( można dodatkowo dodać łyżkę kakao), słoik wiśni bez pestek, odsączonych. 2-3 garście rodzynek, 2-3 garście orzechów włoskich, lekko pokrojonych

W kuchni u Moniki
Tort bezowy z kremem i owocami 244

Bezę uwielbiam! A szczególnie tą z kawowy kremem mascarpone i malinami, którą znajdziecie pod linkiem  TUTAJ . Dzisiaj trochę zmieniony przepis na dwuwarstwowy tort bezowy z kremem i owocami. Składniki: Beza- zgodnie z przepisem z bloga na  Bezę z kremem mascarpone i malinami : szklanka białek 2 szklanki cukru łyżka mąki ziemniaczanej łyżka octu Krem: słodka śmietanka(...)Połowę kremu wykładamy na jeden placek bezy, układamy na nim troszkę owoców, następnie przykrywamy drugą bezą i postępujemy tak samo, czyli wykładamy na niego resztę kremu, pozostałe owoce i przyozdabiamy listkami mięty. Smacznego! Tort jest do prawy przepyszny, ja nie potrafię oprzeć się dokładce

Taste Of My Day
Tort kakaowy z czekoladową bitą śmietaną 233

tort ze świeżymi truskawkami lub malinami, ale niestety nie udało mi się na takowe zapolować, więc wybrałam dodatki, które lubi, a tort wyszedł pyszny. Bardzo lubimy torty z kremem na bazie bitej śmietany, ale wiadomo, że nie należy ona do najbardziej trwałych. Postanowiłam więc ją utwardzić roztopioną białą czekoladą i mascarpone. Przyznam szczerze, że był to bardzo trafiony wybór

dom-agi.pl
Krem tiramisu 252

mogę Was zapewnić, że przygotowany według poniższej receptury- smakuje tak samo oryginalnie, tak samo włosko i tak samo pysznie! Więc…Bon Appetit ! SKŁADNIKI NA KREM TIRAMISU: ( na 6 miseczek, lub do przełożenia jednego tortu) 8 umytych jajek w tem. pokojowej 750g. serka mascarpone 8 łyżek cukru brandy, lub rum, lub zapach arakowy bądź rumowy Przygowowanie Kremu : Białka ubijamy(...)głębszych pucharkach. Świetnym dodatkiem do tiramisu są włoskie biszkopciki deserowe (lady fingers lub sponge fingers). Ozdabiamy posypując gorzkim kakao. Gotowy krem przechowujemy w lodówce! Smacznego!!! Artykuł Krem tiramisu pochodzi z serwisu Domowe Torty

Domowe Torty
Angielski tort tęczowy - idealny na Dzień Dziecka 228

Zaskoczenie i miny dzieci, gdy zobaczyły ten tort - bezcenne. Co prawda przygotowanie go zajęło mi  sporo czasu, ale naprawdę było warto. Polecam :-) Składniki: * na ciasto: 350 g masła 200 g cukru 3 łyżeczki cukru waniliowego 6 jajek 300 g mąki 120 g mąki ziemniaczanej 6 łyżeczek proszku do pieczenia 6 łyżeczek mleka dodatkowo: barwniki spożywcze (fioletowy, niebieski, zielony, żółty(...)puszystą masę i cały czas miksując dodawałam stopniowo po łyżce zimnego budyniu. Blaty ułożone w kolejności fioletowy, niebieski, zielony, żółty, pomarańczowy i czerwony przełożyłam kremem i pokryłam nim też wierzch i boki tortu (blaty można też delikatnie nasączyć, ale ja pominęłam ten etap). Odstawiłam na kilka godzin, aby krem z zewnątrz trochę wysechł i utworzył delikatną skorupkę. Przygotowałam masę cukrową

Kulinarny Pamiętnik
Czekoladowe kratery z kremem budyniowym i galaretką 418

Pokazałam smakowite zdjęcie , a po przepisie ślad zaginął! ;)Ale jest!Gotowy! I teraz Wy będziecie mogli cieszyć się smakiem tego pysznego ciacha! Delikatny biszkopt w połączeniu

Ostra na Słodko
Naturalny tort “Red Velvet” 187

Czas przygotowania: 60 minut Ilość porcji: forma 25cm Drukuj Naturalny tort By Piotr 27 sierpnia 2018 Naturalny tort "Red Velvet", czyli słynny czerwony biszkopt przełożony kremem śmietanowym i świeżymi owocami. U mnie w wersji nieco mniej intensywnej, ale za to zdecydowanie zdrowszej bo z wykorzystaniem tylko naturalnych składników. Składniki: Sok z buraka i malin: burak - 1 większy maliny - ok. 100g(...)blatem. Trzeci blat nasączamy i na wierzchu rozprowadzamy pozostały krem mascarpone. Dekorujemy pozostałymi owocami i miętą. Torcik najlepiej przechowywać w lodówce. Alergeny Alergeny mąka Naturalny tort "Red Velvet", czyli słynny czerwony biszkopt przełożony kremem śmietanowym i świeżymi owocami. U mnie w wersji nieco mniej intensywnej, ale za to zdecydowanie zdrowszej bo z wykorzystaniem tylko naturalnych składników. Barwnikiem biszkoptu jest tutaj

Pogotujmy.pl
Babeczki kakaowe z likierem czekoladowym i kremem toffi. 194

łyżeczka proszku do pieczenia na czubek noża sody 40 g wiórków z czekolady 120 g miękkiego masła Krem : 100 ml mleka 100 ml  likieru waniliowego 1 krem do tortów o smaku toffi Dr. Oetkera  Do dekoracji : żółte wiórki waflowe Sempre kuleczki toffi Sempre Wykonanie : Do jednej miski dodać wszystkie składniki suche : mąkę, proszek, sodę,kakao, wiórki czekoladowe

Sama słodycz i szczypta chili
Tort tęczowy 230

najwięcej czasu zajmie nam pieczenie blatów. Smak tortu nie jest specjalnie porażający, co nie oznacza, że nie jest smaczny. Serdecznie polecam. Składniki: ciasto: 360 g masła 6 jajek 210 g cukru 300 g mąki pszennej 120 g mąki ziemniaczanej 6 łyżeczek proszku do pieczenia 6 łyżeczek mleka 3 łyżeczki cukru waniliowego krem: 500 g serka mascarpone 500 ml śmietany(...)mieszamy. Na paterze układamy kolejno blaty: fioletowy, niebieski, zielony, żółty, pomarańczowy, czerwony i przekładamy je kremem. Na każdy placek dałam po mniej więcej 3 łyżki kremu, pozostałą częścią kremu obłożyłam tort. Do dekoracji użyłam pociętych kolorowych żelek. Smacznego!!! *barwniki spożywcze można użyć w żelu, bądź też w proszku, jeśli dodajemy tych w proszku wystarczy na porcję dosłownie czubek od noża

na moim stole...
Kremowa fantazja 158

Święta tuż tuż , czas szybko płynie , a rozgrzewka na słodkości trwa , dziś napraszam na tort , co prawda z gotowych kremów , ale smakują bardzo dobrze i tort tak jak by powiedzieć szybko znika .   Od kiedy mieszkam daleko od domu rodzinnego i nie zawsze spędzam święta w gronie swoich rodziców , a jak byłam dzieckiem tort gościł na stole w drugi dzień(...)spód biszkopta wcześniej wysmarowanego kajmakiem , następnie z drugim kremem postępujemy tak samo i wykładamy na koleiny spód lecz na samą górę zostawiamy troszkę kremu i ładnie zakrywamy wszystkie niedoskonałości i rozsmarujemy na wierzchu tortu , i tort wstawiamy do zamrażarki na 30 minut  . Kiedy tort się chłodzi , do garnka wlewam śmietankę i dodaję kawałki czekolady , rozpuszczam wszystko dokładnie , często mieszając

Mój Smak
BISZKOPT IDEALNY 201

uprzednio serca i wstawić w klatkę piersiową. Kuchnia + miłość = związek idealny Są dni, kiedy nawet jajecznica nie chce wyjść, mleko się przypali, kawa nie zaparzy tak, jak zawsze, krem do tortu się zważy, a kremówka rozpłynie. Są też takie dni, które te wszystkie niepowodzenia zmieniają w prawdziwą radość. Swego czasu piekłam wspaniałe biszkopty. Wysokie, pulchne i wilgotne w środku. Jednak

W kuchni Karmel-itki
TORT BIEDRONKA 150

Tort urodzinowy dla Kacperka był moim kolejnym słodkim testerem. Testowałam w nim prawie wszystko, oprócz kremu czekoladowego. Ciasto Red Velvet wyszło mi bardzo dobrze, jednak mus ananasowy wymagał dopracowania. Konsystencję miał dobrą, ale w smaku był trochę niewyraźny ;). Mus robiłam na zwykłej śmietance, ale wydaje mi się, że równie pyszny będzie na śmietance kokosowej…o ile nie lepszy(...)biszkopt lub waniliowe ciasto. P.S. Pracę nad tortem najlepiej podzielić sobie na kilka dni: Dzień 1: Pieczemy ciasto i rozpuszczamy czekolady w śmietance. Dzień 2: Robimy krem czekoladowy, mus ananasowy i składamy tort. Dzień 2 lub 3: Robimy kolorowe kremy z białą czekoladą (dzień wcześniej rozpuszczamy czekolady w śmietance). Tynkujemy i dekorujemy tort. Składniki na ciasto Red Velvet (forma

Słodki Pomysł