krem do tortów - 4503 przepisów (strona:74/301)

TORT BEZOWY DACQUOISE Z DAKTYLAMI I ORZECHAMI 276

serka mascarpone 400 ml śmietanki kremówki 30% 1 łyżka cukru pudru 150g gotowej masy krówkowej lub ½ słoika kremu nutella 10 suszonych daktyli drobno posiekanych ½ szklanki posiekanych orzechów włoskich Dodatkowo kakao i cukier puder do oprószenia daktyle i orzechy do przyozdobienia   tortu Wykonanie: Beza: bezę najlepiej przygotować dzień wcześniej zaczynamy od narysowania na papierze do pieczenia,   dwóch identycznych(...)paterze na który wykładamy cały krem, przykrywamy drugim blatem, wierzch posypujemy cukrem pudrem i niewielką ilością kakao,   na wierzchu można dodatkowo poukładać daktyle i orzechy tort przechowujemy w lodówce. Krem: do miski wkładamy serek mascarpone razem   masą krówkową lub nutellą, mieszamy na gładką masę w drugiej misce ubijamy śmietankę kremówkę ,pod koniec ubijania dodajemy do niej łyżkę cukru

Słodkie zapomnienie
Ciasto cukierek + film 232

znika z talerza. składniki na formę 25 cm na 40 cm   600 g herbatników 600 g masy kajmakowej  przepis tutaj 1 opakowanie kremu karpatka lub kremu do tortów 250g serka mascarpone 250 g śmietanki 36% 2 łyżki cukru pudru 3 kostki gorzkiej czekolady przepis Na wyłożonej folią aluminiową formie do pieczenia układamy herbatniki Na herbatnikach układamy warstwę

Smakowite Dania
Lekki tort truskawkowo - śmietankowy 365

mają smaku naszej rodzimej truskawki. Truskawka daje tyle możliwości w pieczeniu! Soczysta, słodka ale z nieco kwaskowym posmakiem, wprost stworzona jest do wszelkich ciast z dodatkiem puszystych kremów. Taki jest tort truskawkowo - śmietankowy. Tort oparty jest na niezawodnym biszkopcie, przełożony delikatnym, bardzo lekkim kremem z serkiem ricotta (ricotta ma trzy razy mniej kalorii niż klasyczna bita śmietana) i kawałkami białej(...)likier można z powodzeniem zastąpić mocnym naparem z czarnej herbaty np. o truskawkowym aromacie. Wykonanie tortu: Truskawki umyć, osuszyć, odszypułkować i przekroić wzdłuż na pół. Biszkopt przekroić na 3 równe części. Na paterze położyć pierwszy biszkoptowy blat. Skropić kilkoma łyżkami likieru lub herbaty. Krem podzielić na dwie części. Posmarować biszkopt kremem. Na kremie ułożyć gęsto przekrojone truskawki. Przykryć drugim blatem

maniapieczenia
Tort czekoladowy z powidłami śliwkowymi 1075

ciasta, który również nasączamy i smarujemy powidłami. Wykładamy drugą część kremu (kilka łyżek można zostawić do obłożenia boków tortu). Przykrywamy ostatnim blatem ciasta, delikatnie go nasączamy. Boki tortu smarujemy cienką warstwą kremu śmietankowego, a następnie obsypujemy tartą czekoladą. Żelatynę zalewamy niewielką ilością wody, mieszamy i odstawiamy do napęcznienia. W garnuszku umieszczamy masło, cukier, kwaśną śmietanę i kakao, doprowadzamy całość(...)jajka, 3 łyżki cukru, 3 łyżki mąki, 1 łyżka kakao i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia i trochę oleju). Śmietany na krem wykorzystałam 500 ml. Reszta bez zmian. Podana ilość polewy jest nieznacznie większa niż potrzeba na udekorowanie tortu

Smaki Na Talerzu
Tort śmietanowo-bezowy z truskawkami 123

Każda okazja jest dobra, żeby upiec tort. Upiekłam dla mojej siostry z okazji urodzin, a że truskawki i śmietana no to jeszcze beza i trochę czekolady takie skombinowane, a jakie pyszne. Lekki, delikatny nie za słodki tak można poczuć się jak w niebie;). Zapraszam... składniki: na 3 bezowe spody: 8-10  białek – w zależności od wielkości jajek(...)spodu kremem, przykryć owocową warstwę. Drugi blat bezowy na wierzchu posmarować masą czekoladową na to pokrojone truskawki i trzeci blat również posmarować od spodu i przykryć Pozostałym kremem wysmarować tort wokół, otoczyć uprażonymi na suchej patelni płatkami migdałowymi i udekorować

Kubki smaku
Bardzo prosty tort bezowy 311

mniej więcej 1,5 h uda ci sie stworzyć tort bezowy jakiego nie powstydziłaby sie niejedna cukiernia. Chrupiąca beza na wierzchu, delikatny biszkopt i orzeźwiający owocowy krem… bajka! Przedstawiam Państwu tort bezowy na miare naszych możliwości i czasów :). Składniki: 125 g miękkiej margaryny lub masła 125 g cukru 2 opakowania cukru wanilinowego 4 jajka 150 g mąki 2 łyżeczki(...)pozostałej masy serowej i miksujemy. Śmietanę kremówkę ubijamy na sztywno i również dodajemy do kremu. W obreczy tortownicy na spód kładziemy jeden krażek ciasta, nastepnie krem i przykrywamy „okazalszym” krążkiem. Tort bezowy gotowy, pozostaje tylko wstawić go na min 1,5 h do lodówki aby masa kremowa uzyskała idealna kremową konsystencję. Powodzenia The post Bardzo prosty tort bezowy

Kulinarna Patilogia
Keto tort naleśnikowy (Paleo, LowCarb) 202

tort naleśnikowy urodzinowy Keto naleśniki w odświętnej formie Akurat tak się składa, że urodziny bloga zabiegają się w czasie z moimi własnymi… I tak samo, jak w przypadku bloga – moja reakcja jest ciut opóźniona… Blogowy jubileusz został jednak uświetniony słodkim deserem, więc w przypadku mojego jubileuszu nie mogło być inaczej… I to tortem! Tylko tym razem odrobinę innym tortem(...)miałby być godzien takiej okazji? Tort to w końcu tort! No i przyznacie, że prezentuje się całkiem nieźle! Keto tort naleśnikowy z musem z awokado i owocami Biszkoptowy czy naleśnikowy – oto jest pytanie! Keto tort naleśnikowy wymaga niestety trochę czasu – nie wiem czy przypadkiem nie więcej niż zwykły biszkoptowy tort z kremem… Trzeba się nastać przy patelni

Modern Cave Girl
Torcik czekoladowy 113

Torcik czekoladowy Pyszny i efektowny tort złożony z kakaowego biszkoptu, kremu czekoladowego, masy śmietankowej oraz polewy z czekolady i udekorowany świeżymi truskawkami. Ciasto nie jest trudne do wykonania ale dosyć czasochłonne. Prace jednak można podzielić sobie na dwa dni: jednego dnia upiec biszkopt, a drugiego zrobić krem oraz masę wierzchnią i przełożyć ciasto oraz udekorować.     Składniki: Biszkopt(...)lodówki *** *** Następnie przygotowujemy polewę czekoladową: w garnuszku podgrzewamy mleko, wkruszamy czekoladę, mieszamy i podgrzewamy do momentu, aż powstanie jednolity krem czekoladowy. Jeżeli krem będzie zbyt rzadki dolewamy więcej mleka. Masę czekoladową odkładamy do wystudzenia *** *** Schłodzony tort dekorujemy polewą czekoladową. Zaczynamy od brzegów ciasta robiąc efekt spływającej czekolady *** *** Następnie nakładamy polewę na środek tortu i delikatnie rozprowadzamy. Ciasto przekładamy do lodówki

Blog z Apetytem
Wieniec frankfurcki 453

Wieniec czyli babka a'la torcik. Przepis na ten torcik znalazłam w książce " Domowe wypieki" i postanowiłam właśnie ten przepis na ten  torcik wypróbować, troszkę

Słodkości i nie tylko
Ciasto czekoladowe z wiśniami i kremem Cykoria. 182

proszku do pieczenia 40 g kakao gorzkiego 1 szklanka mleka 125 g roztopionego masła 2 jajka 200 g czekolady mlecznej Milka   250 ml mleka  1 Krem do tortów truskawkowy Cykoria około szklanki wiśni do ciasta mogą być mrożone 1 szklanka wiśni do dekoracji blaszka o wymiarach 33/22 lub tortownica W jednej misce mieszamy wszystkie składniki sypkie.Czekolad(...)czekoladę i jeszcze raz mieszamy. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia, przelewamy ciasto, na wierzchu układamy wiśnie. Pieczemy w temperaturze 180 stopni do suchego patyczka. W 250 ml mleka ubijamy krem,następnie przekładamy do worka cukierniczego i dekorujemy ciasto. Na kremie również układamy wiśnie.Życzę udanych wypieków :) Asia

Sama słodycz i szczypta chili
Lemon curd 169

Lemom curd to słodko-kwaśny krem cytrynowy. Spotkałam się też z określeniem - masło cytrynowe.  Jest dość łatwy i szybki do zrobienia. Można go wykorzystać jako krem do tortu, nadzienie do babeczek, tart lub bez.   Idealny zamiennik konfitury do posmarowania naleśników lub pieczywa.  Nadaje się również jako dodatek do różnych deserów i lodów. (Składniki na 1,5 szklanki(...)skórkę. W garnuszku roztrzepać jajka, żółtka i cukier (najlepiej trzepaczką). Całość podgrzać (na małym ogniu) i mieszając dodać masło i sok z cytryn. Mieszać do zagotowania i zgęstnienia masy. Krem przetrzeć przez sitko i wymieszać ze skórką cytrynową. Przelać do słoiczka i zamknąć. Można przechowywać w lodówce do 2 tygodni

Di gotuje
Tort na 18 urodziny (trzypiętrowy bez stelaża) 233

Tort z trzech pięter przełożony słodkim kremem na bazie bezy szwajcarskiej jest złożony z białek ubitych na parze i z masła. Z takim kremem, obłożony cukrową masą plastyczną jest wystarczająco mocny, aby utrzymać ciężar pięter. Nie potrzebuje stelaża i jest stabilny nawet podczas krojenia. Czytaj dalej

Przepisy Kulinarne
Ciasto makowo-kokosowe 279

Nie ma co sie rozpisywać, bo piekno tego ciasta tkwi w jego prostocie :) pyszne, rozpływające się ustach i pozostające na długo  w pamięci  BISZKOPT

Malinowo w kuchni
Tort kanapkowy z tuńczykiem i sardynkami 205

wystawne świąteczne śniadanie, to najlepiej sprawdzi się smörgåstårta, czyli prawie szwedzki tort kanapkowy z tuńczykiem i sardynkami. Mogłabym go jeść codziennie i robi się go całkiem szybko Składniki na tort kanapkowy dla 2 osób: opakowanie chleba pumpernikiel (6 kromek) warstwa tuńczykowa: 2 jajka ugotowane na twardo i obrane puszka tuńczyka w oliwie (dobrej jakości) pół cebuli – pokrojona drobno(...)inne rybki z puszki) 2 jajka ugotowane na twardo i obrane pół cebuli – pokrojona drobno i oprószona szczyptą soli 2 łyżki jogurtu greckiego pół pęczka koperku krem do tortu: opakowanie 100 g serka twarogowego (typu Almette) – u mnie ziołowy dekoracja: 100 g wędzonego łososia w plastrach ogórek umyty i pokrojony na cienkie plasterki łyżka kawioru lub krewetek (opcjonalnie

Ugotowane pozamiatane