krem do tortów - 4503 przepisów (strona:67/301)

Tort makowy 2711

Tort makowy to pyszne połączenie wilgotnych blatów makowych oraz kremu kawowego, wzbogacone dodatkowo o orzechy włoskie. Całość świetnie się ze sobą komponuje, a ciasto makowe jest na tyle wilgotne, że nie ma potrzeby nasączać go przed przełożeniem kremem. Krem kawowy to połączenie ubijanej na parze masy jajecznej oraz masła i kawy. Jest on niezbyt słodki, co dobrze współgra z dość(...)dodawać stopniowo gęstą masę jajeczną (po 1 łyżce), nadal ucierając (miksując) - na koniec dodać ostudzoną kawę, ponownie wszystko zmiksować do połączenia się składników - gotowy krem można schłodzić lub od razu przełożyć nim blaty makowe PRZYGOTOWANIE TORTU - blaty makowe są na tyle wilgotne, że nie wymagają nasączenia - na paterze lub talerzu umieścić jeden z blatów, nałożyć odpowiednią ilość kremu (około

Smakołyki Bereniki
Tort makowy z bitą śmietaną i pomarańczami (bezglutenowy) 288

Moja mama zawsze przygotowuje ten tort w wersji z kremem kawowym. Ja też planowałam go zrobić właśnie w takiej wersji, ale w jednej z sieciowych kawiarni "przemówił" do mnie podobny tort tyle, że z kremem mascarpone i pomarańczami. I zakochałam się w takim wydaniu! Postanowiłam na bazie przepisu mojej mamy zrobić podobny przysmak. Makowe, wilgotne, bogate w smaku ciasto przełożyłam

Kulinarne Inspiracje
Tort śmietankowy 322

Moja rodzinka uwielbia torty śmietanowe Tort śmietankowy SKŁADNIKI: BISZKOPT jajka-6 szt cukier-1 szklanka mąka-1 szklanka proszek do pieczenia-1 łyżeczka KREM śmietana 36% ( Puratos)- 600 ml cukier puder -1 łyżka śmietan fix - 2 opak DODATKOWO dżem wiśniowy wiórki kokosowe porzeczki czerwone PONCZ woda gotowana - 1 szkl sok z cytryny -0,5 szt cukier -1 łyżka spirytus(...)ponczem. Na paterze ułożyć pierwszy krążek ciasta, posmarować dżemem wiśniowym i śmietaną kremówką. Przykryć drugim krążkiem ciasta, posmarować dżemem i śmietaną. Przykryć ostatnim krążkiem ciasta. Wierzch i boki tortu, posmarować kremem śmietanowym. Boki obsypać wiórkami kokosowymi, dekorujemy kleksami masy i czerwoną porzeczką. Reszta dekoracji , według własnego uznania

Kuchnia Danusi
Tort Oreo 141

torty są raczej proste i myślę, że z takim przepisem jak ten poniżej, każdy sobie poradzi bez większego trudu. Nie znajdziecie tu żadnych wymyślnych składników ani skomplikowanych technik. Urodziny mojego synka przypadły w czasie, kiedy odbywaliśmy kwarantannę, przyjęcie urodzinowe było więc skromne i kameralne, a tort przygotowałam ze składników, które miałam w domu. To wilgotne ciasto czekoladowe przełożone niezawodnym kremem(...)nieco szybszych. Obserwujemy jak krem gęstnieje. Do ubitego kremu dodajemy ciasteczka pokrojone w kawałki (niezbyt drobne) i delikatnie mieszamy. Kremem przekładamy przygotowane ciasto. Ciasto schładzamy. Dekoracja:  Ubijamy 125 ml śmietany z 2 łyżkami mascarpone  i 1 łyżką cukru. Do kremu dodajemy barwnik w żelu (u mnie mieszanina niebieskiego i zielonego). Kremem smarujemy tort, dekorujemy ciasteczkami Oreo i posiekanymi

Smakowity Blog Kulinarny
Tort śmietanowo - truskawkowy 173

dziecka nie przepadam, a raczej nie przepadałam za tortami. Te kremy pełne masła... Nigdy nie czułam ich prawdziwego smaku. Co za tym idzie niewiele tortów robiłam. Jednak ostatnio podjęłam wyzwanie i postanowiłam to zmienić. jestem zadowolona z efektu. Zainspirowałam się tym przepisem . Tam tort jest zakwalifikowany jako najprostszy i tak zdecydowanie jest. Podane proporcje są na tortownicę 21 cm. Biszkopt

Pełny talerz
Krem Kajmakowy. 274

Krem kajmakowy, chyba najczęściej używany mną krem do tortów. Bardzo smaczny i łatwy w przygotowaniu. Na podstawie masła, bo nie lubię robić kremów z budyniu, a ten uda się po prostu każdemu. Składniki: 400 g masła1,5 puszki masy kajmakowej200 orzechów Przygotowanie:  Orzechy prażymy na rozgrzanej patelni, przez ok. 5 minut.Masło ubijamy na jasny krem i stopniowo dodajemy

Kuchnia Łukasza
Tort Czekoladowy z Gruszkami 426

Tort czekoladowy z gruszkami – Zapraszam dzisiaj na przepyszny tort mocno czekoladowy z lekkim, puszystym kremem i soczystymi gruszkami, pychotka! :) Tort bardzo mi smakuje. Jest trochę waniliowy, wilgotny i nie jest za słodki. Wygląda pięknie i apetycznie. Będzie wspaniały na nadchodzące Święta. W przygotowaniu nie jest trudny, ale zajmuje trochę czasu. Proszę dokładnie przeczytać przepis i obejrzeć film. Bardzo polecam(...)sztywno z cukrem pudrem. Schłodzony krem ubić mikserem, aż stanie się kremowy i gładki. Dodać go do ubitej śmietanki, wymieszać mikserem. Krem przełożyć do rękawa cukierniczego (woreczka foliowego) z metalową końcówką (użyłam Wilton 6B) i tort udekorować dużymi rozetkami. 12. Gruszki obrać i pokroić na ósemki, a nawet drobniej. Usunąć gniazda nasienne i skropić sokiem z cytryny. Tort posypać wiórkami

Mała Cukierenka
Tort urodzinowy bez mąki pszennej i bez laktozy 177

ugotowałam do miękkości. Po ugotowaniu przełożyłam do miski i wystudziłam. Do kaszy dodałam wiórki oraz agawę. Wszystkie składniki zmiksowałam za pomocą blendera. Krem wstawiłam do lodówki. (odłożyłam część kremu do udekorowania tortu) Czekolada: Daktyle zalałam mlekiem i gotowałam pod przykryciem przez 15 min. Następnie zmiksowałam za pomocą blendera, dodałam kakao i wymieszałam. Na pierwszą część ciasta wyłożyłam schłodzony krem oraz(...)dżem truskawkowy. Następnie drugą część ciasta i czekoladę. Część kremu zmieszałam z barwnikiem i udekorowałam tort

nietadieta
Prosty krem budyniowy do tortów i nie tylko 200

pyszny krem budyniowy, niezastąpiony do domowych wypieków. Krem budyniowy jest bardzo puszysty, aksamitny, nie za słodki i bardzo łatwy do przygotowania. Ma wiele zastosowań: do tortów, tart, rolad, babeczek, eklerków, ptysi lub napoleonek. Krem przygotowuję na gotowym budyniu w proszku, lista składników jest tu krótka i nie w niej nic z "E", a znacznie skraca czas przygotowania. Ważne jest użycie

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Tort intensywnie pomarańczowy bez pieczenia. 207

nasz krem się stanie jednolitą masa wkładamy na chwilę do lodówki. Wyciągamy spód z lodówki, układamy na nim mandarynki z puszki i przykrywamy kremem pomarańczowym. Kremu zostawiamy do wykończenia brzegów i góry tortu. Warstwa bez: -6 białek jaj -szczypta soli -5 łyżek cukru pudru Białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywno, dodajemy cukier - miksujemy. Za pomocą rękawa i szpryc układamy(...)sztywno, dodajemy łyżkę kopiastą cukru pudru i miksujemy. Wykładamy na bezy i wyrównujemy. Wszystko wkładamy do lodówki na 1h. Po upływie jednej godziny zdejmujemy obręcz z tortownicy, wygładzamy tort boki uzupełniając kremem pomarańczowym i obsypujemy, lekko uciskając zgniecionymi migdałami. Dekorujemy wg uznania. Z przykrością stwierdzam, że nie zdążyłem zrobić ani jednego zdjęcia pojedynczego kawałka

BaRepas
Czekoladowy tort z masłem orzechowym :) 193

orzechowy: 500 g serka mascarpone, schłodzonego 250 g masła orzechowego piegowatego Primavika , w temperaturze pokojowej 30 g cukru pudru   Wszystkie składniki zmiksować. Powstały krem podzielić na 3 równe części: dwie na przełożenie tortu, trzecia na boki i wierzch tortu. Dodatkowo: ​2/3 szklanki powideł śliwkowych  50 g masła orzechowego piegowatego Primavika  opakowanie polewy czekoladowej 2 banany, pokrojone(...)dołkiem, gdzie tutaj wyłożyć powidła śliwkowe. Wokół ułożyć plasterki banana. Kolejny blat wykonać tak samo. Na koniec przykryć kolejnym czekoladowym blatem, który nasączyć resztą ponczu. Boki tortu posmarować pozostałym kremem, wierzch 50 g masła orzechowego i polać czekoladową polewą.  Przechowywać w lodówce

Zdrowie na języku :P
Tęczowy tort urodzinowy 203

mascarpone, śmietanę, wanilię i cukier puder, następnie zmiksujcie na stabilny krem. Wykonanie Na podstawce ułóżcie pierwszy blat biszkoptowy.  Nasączcie go delikatnie i posmarujcie cienko kremem waniliowo-śmietankowym.  Przełóżcie delikatnie galaretkę na tort . W tym celu delikatnie ogrzejcie formę, aby galaretka zrobiła się luźniejsza. Posmarujcie na wierzchu cienką warstwą kremu i ułóżcie drugi blat biszkoptowy. Nasączcie i posmarujcie kremem(...)godzin. Do posmarowania tortu możecie użyć bitej śmietany, lub masy maślanej. Masa maślana ma tą zaletę, że nie rozpuszcza dekoracji z masy cukrowej.  Krem maślany do posmarowania tortu 1 i 1/2 szklanki cukru pudru 1/2 szklanki mleka 400 g miękkiego masła sok z cytryny Wsypać cukier puder do garnka i zalać mlekiem.  Zagotować tylko

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk
Tort żurawinowy śnieżny 176

święta nie może zabraknąć słodkości na stole. Przychodzę do was z propozycją tortu z żurawiną i dużą ilością białej czekolady. Jest słodki a zarazem kwaskowy, z nutą kardamonu.  Jest lekki jak puch, i przywołuję nim zimę ze śniegiem. Podałam go na pięknych talerzach Grace  Ambition AMBITION GRACE biszkopt czekoladowy: 6 jaj dużych 2/3 szklanki cukru trzcinowego 1/2 łyżeczki(...)Biszkopt zimny kroję na trzy blaty. Herbatę zaparzam, studzę i mieszam z winem. Dolny blat biszkoptu nasączam, smaruję 1/3 kremu, wykładam połowę musu żurawinowego. Kolejny blat biszkoptu, nasączenie, krem 1/3, mus. Ostatni blat biszkoptu już delikatnie nasączam. Wierzch i boki tortu smaruję resztą kremu.  Wstawiam do lodówki. Jak czekolada biała lekko ostygnie, ale będzie płynna polewam nią cały tort

wesoła kuchnia
Tort czekoladowo-śmietanowy. 188

kostki czekoladę i mieszamy, aż się rozpuści. Następnie mieszamy dość energicznie, aż powstanie gładka masa, którą wkładamy do lodówki i chłodzimy co najmniej przez noc. W chwili składania tortu wyjmujemy krem z lodówki i ubijamy na sztywną, puszystą masę. MASA ŚMIETANOWA (przygotowujemy ją w chwili składania tortu): 500 ml śmietany 30% 3 łyżki cukru pudru 2 łyżeczki żelatyny 5 łyżek

Rozpustne gotowanie