krem do tortów - 4503 przepisów (strona:62/301)

Motylek 152

dowolny alkohol 50ml  biszkopt nasączyć alkoholem wymieszanym z odrobina wody.Kremy przygotować wg opisu na opakowaniu, ja dokładam zawsze odrobinę masła. Każdym kremem przełożyć krążki biszkoptu. Wierzch tortu posmarować najlepiej białym kremem, obsypac boki skórką, ułożyć bezy i galaretkę, w środek nasypać czekoladowych kulek i umieścić rurki czekoladowe. Schłodzić. Szybki w wykonaniu i zadowolenie wsród gości

Camilla w kuchni
TORT JAGODOWY 256

wszelkiego rodzaju przyjęcia i rodzinne uroczystości. Wysoki biszkopt przekroiłam na trzy blaty, nasączyłam ponczem z herbaty i likieru, a na koniec przełożyłam delikatnym kremem śmietankowym z ziarenkami wyłuskanymi z laski wanilii.  Wierzch tortu przyozdobiłam świeżymi kwiatami w odcieniach różu, a także malinami, borówkami i jagodami. Dodałam też kilka cukierków w pastelowych kolorach. Tort pięknie prezentuje się na stole(...)równą warstwą. Wykładamy ¹⁄₃ białego kremu i kładziemy kolejny blat. Nasączamy go, wykładamy pozostałe jagody i drugą porcję jasnego kremu. Kładziemy trzeci blat, skrapiamy nasączeniem, wierzch i boki tortu smarujemy różowym kremem. Dekorujemy kwiatami i owocami. Wstawiamy do lodówki

cool and minty
Tort o smaku Ferrero Rocher 167

kogo: dla fanów Ferrero Rocher dla lubiących słodkie torty dla kochających Nutellę i orzechy laskowe Składniki na biszkopt: 4 jajka 4 i pół łyżki drobnego cukru do wypieków 150g zmielonych orzechów włoskich 1 i pół łyżeczki proszku do pieczenia 1 i pół łyżki mąki 1 i pół łyżki kakao Trzeba upiec dwa takie biszkopty lub podwoić składniki i upiec jeden(...)jednolitą masę. Odstawić mikser i do gotowej masy wrzucić pokrojone wafelki. Wymieszać. Wykańczanie tortu: Blaty biszkoptowe przełożyć połową masy. Drugą połowę zostawić na ozdobienie boków i wierzchu tortu. Po nałożeniu kremu można ozdobić brzeg tortu posiekanymi orzechami laskowymi (można je wcześniej delikatnie podpiec na suchej patelni), a wierzch udekorować pralinkami Ferrero Rocher. Nie jest to jednak konieczne.  Podane przeze

Mania Wypiekania
Wielkanocne muffinki z kremem 184

serka dodać białą rozpuszczoną czekoladę. Szybko zmiksować, do połączenia składników. Nie ubijać zbyt długo, gdyż krem może się zważyć. Krem przełożyć do rękawa cukierniczego lub szprycy do dekorowania tortów. Wyciskać krem na ostygnięte muffinki, tworząc tzw. "koszyczek". Na środku muffinek, we wgłębienie kremu wetknąć kolorowe czekoladowe jajeczka. Smacznego

kolorowotorcikowo
Tort z bitą śmietaną i różami z kremu 274

Tort z różami- smaczny i dekoracyjny jest złożony z siedmiu warstw ciasta biszkoptowego, przełożonych bitą śmietaną. Część warstw jest kakaowa. Róże na torcie zrobione są z kremu na bazie białek i masła. Taki krem jest gładki i łatwo się go wyciska. Jest też bardzo słodki, jednak dla wyrównania smaku bita śmietana zawiera niewielki dodatek cukru. Czytaj dalej

Przepisy Kulinarne
Kilka pomysłów na... 194

brata ciotecznego) ale w natłoku zapomniałam zrobić jakiekolwiek zdjęcie :)  tort, blaty brownie z buraka przełożone kremem z nutelli  trochę nietradycyjnie, a efekt końcowy zachwycił  tort bezowy przełożony kremem z mascarpone i dżemem  tak tradycyjnie dla mamy, która uwielbia bezę

More food, love and dreams
Tort czekoladowy z jeżynami i glazurą jeżynową 179

dlatego na spodzie układam cienki blat, chrupiącego kruchego ciasta. Jeśli kruchy spód i biszkopt upieczesz dzień wcześniej uporasz się z tortem w błyskawicznym tempie. Do wykonania tortu nie potrzebujesz tylki cukierniczej i dodatkowego kremu do ozdoby, pomimo tego tego prezentuje się bardzo elegancko, dzięki wykończeniu owocową glazurą. Torcik był zdecydownie za mały, zniknął w mgnieniu oka. Polecam! Składniki na kakaowy(...)śmietaną kremówką na puszystą masę. Podzielić krem na 2 porcje. Do jednej wmieszać rum, do drugiej dodać kilka łyżek pulpy jeżynowej składanie tortu: ułożyć na paterze kruchy blat, posmarować go dżemem. Położyć pierwszy blat biszkoptu, posmarować białym kremem. W kremie ułożyć maliny i jeżyny, przykryć drugim blatem biszkoptowym, posmarować kremem z jeżynami lącznie z bokiem toru, następnie wylać tężejącą glazurę

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Cytrynowy krem z serka mascarpone i kremówki 154

takiego kremu można przygotować pyszny deser lub przełożyć nim przeróżne ciasta i torty lub wypełnić kruche babeczki, czy rurki. Idealnie sprawdzi się w przypadku przełamania słodyczy bezy, ale z owocami, w wersji solo i w innych wypiekach również świetnie się komponuje. Jego słodkość i konsystencja zależy od użytej ilości cukru pudru oraz śmietanki, co można modyfikować według własnych potrzeb(...)następnie delikatnie połączyć z serkiem mascarpone - uprzednio zmiksowanym ze skórką oraz sokiem z cytryny. Krem nadaję się do użycia bezpośrednio po przygotowaniu. Tu możecie zerknąć na przykładowe wykorzystanie kremu: Ekspresowy tort bezowy - klik .  Cytrynowy całusek - klik

Di gotuje
Beza włoska. Krem maślany na bezie włoskiej 247

Beza włoska to białka jaj ubite i zaparzone syropem cukrowym. Idealna do deserów bez pieczenia i gotowania. Utrzymuje kształt i świetnie nadaje się do dekoracji. Kremem maślanym na niej powstałym przełożycie i obłożycie tort pod masę cukrową, udekorujecie muffinki i cupcake’s.   Francuskie mise en place w przygotowaniu bezy włoskiej jest kluczowym stwierdzeniem. Wszystko naszykowane, wszystko na miejscu. Organizacja(...)temperaturze pokojowej i przed użyciem jeszcze raz zmiksować. W lodówce, w szczelnie zamykanym pojemniku, spokojnie wytrzyma w niezmienionym stanie do 2 tygodni.   Do obkładania ciast i tortów pod masę cukrową, ten krem maślany trzeba odpowietrzyć, miksując go na najniższych obrotach miksera około 5 minut. Bardzo dobrze współpracuje i podczas nakładania, i z samą masą cukrową.   Bezę włoską , bardzo

Karo in the Kitchen
przepyszny torcik z kremem toffi i marmoladą z pigwy... 283

gorąca woda 4 łyżki, cukier 100 gram, cukier wanilinowy 1 opakowanie, mąka tortowa 100 gram, mąka ziemniaczana 100 gram, proszek do pieczenia 1/2 łyżeczki, konfitura z pigwy 1 słoiczek, krem 1 opakowanie/toffi, śmietana kremówka 5 łyżek, dekoracja - jaką lubisz, woda zimna 1 szklanka z sokiem cytrynowym, gorzka czekolada 100 gram jajka, woda, cukier, cukier wanilinowy ubijać mikserem z 5 minut(...)pigwą wg opisu na opakowaniu przygotować krem, dodatkowo do ubijania kremu dodałam zimną śmietanę 30%, smarować na pozostałych nasączonych blatach pozostały krem rozsmarować na około i na wierzchu tort, szprycką nałożyć krem i można dodać ozdoby, obsypać startą gorzką czekoladą, schować do lodówki na kilka godzin - tort jest delikatny, nie za słodki, wilgotny i szybko się zjada................SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Tort bez pieczenia-herbatnikowy z masą czekoladową i kawową, rozpływa się w ustach 185

mleka -2 żółtka -2 czubate łyżki mąki ziemniaczanej -150g czekolady mlecznej lub deserowej -150g masła -niecałe 0,5 szkl cukru -150g śmietanki 36% KREM KAWOWY -500ml śmietanki 36% -2 łyżki kawy cappuccino -2 łyżki kawy rozpuszczalnej (ja użyłam kawy typu crema) -3 łyżki cukru pudru DODATKOWO -250g herbatników zwykłych -250g herbatników kakaowych Do garnka(...)będzie ciasno zapełniona herbatnikami. Resztą  masy smarujemy górę tortu, wtedy wypełni ewentualne luki między ciastkami. Tort wstawiamy do lodówki najlepiej na całą noc. Następnego dnia delikatnie ściągamy obręcz tortownicy, usuwamy folię. Tort jest bardzo stabilny. Śmietankę ubijamy z cappuccino i cukrem pudrem, na koniec dodajemy kawę.  Tort smarujemy kremem i dekorujemy według własnego uznania. Ja zrobiłam wzorek koszykowy

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Tort na Każdą Okazję 176

biszkoptem ciemnym I. Na biszkopt rozsmarowujemy kolejną część kremu. Przykrywamy biszkoptem II. Wykładamy resztę frużeliny i na frużelinę pozostały krem. Przykrywamy biszkoptem I. Wstawiamy do lodówki na około 1 h. Po tym czasie całość pokrywamy ganache z białej czekolady. Tort przechowujemy w lodowce.a Ganache: 260 g białej czekolady 250 ml śmietany kremówki 36% Śmietanę doprowadzamy do wrzenia. Ściągamy z palinka

Made By Mom And Son
krem ala Ferrero Rocher 214

blatów czy ciast. To właśnie ten krem wykorzystałam przy tworzeniu tortu ala Ferrero Rocher . Zobacznie jak łatwo i szybko możecie sami ‘ukręcić’ ten pyszny krem The post krem ala Ferrero Rocher appeared first on Domowe Torty

Domowe Torty
krem ala Ferrero Rocher 280

się do tworzenia deserów i kremowych zdobień (np. do zdobienia muffinek), jednocześnie łatwo się rozsmarowuje, więc jest świetny do przekładania tortowych blatów czy ciast. To właśnie ten krem wykorzystałam przy tworzeniu tortu ala Ferrero Rocher . Zobacznie jak łatwo i szybko możecie sami ‘ukręcić’ ten pyszny krem Artykuł krem ala Ferrero Rocher pochodzi z serwisu Domowe Torty

Domowe Torty