krem do tortów - 4503 przepisów (strona:56/301)

8 prostych przepisów na ciasta z owocami – desery, którym nie można się oprzeć! 440

być wypestkowane i przekrojone na pół, zaś gruszki powinny mieć formę grubszych plastrów. Agrest można wrzucić w całości. Tarta z malinami Deser ten składa się z kruchego ciasta , wypełnionego kremem na bazie serka mascarpone i śmietany kremówki . Proporcje obu składników powinny być takie same lub zbliżone (np. 250 g serka i 200-250 ml śmietany), dlatego przygotowując większą porcję, należy(...)gładką konsystencję masy. Na przygotowanym w ten sposób cieście, należy równomiernie rozmieścić świeże maliny , które dodadzą smaku i aromatu, a także sprawią, że deser będzie wyglądał naprawdę apetycznie. Tort z kremem truskawkowym Przepis ten jest w pewnym stopniu połączeniem dwóch powyższych – biszkopt na tort można wykonać tak samo, jak w pierwszym z przedstawionych przepisów, zaś krem wykonać z serka mascarpone

Moja smaczna kuchnia
Tort cytrynowy 239

suchego patyczka. Wyjąć i wystudzić. Podzielić ciasto dwa blaty. Z górnej części blatu skroić delikatnie górę. Pokruszyć ją palcami na drobno. Posłuży do dekoracji boków  tortu. cytrynowy krem sok wyciśnięty z 3 cytryn 2 żółtka 2 jajka 3/4 szklanki cukru 1 łyżka czubata mąki ziemniaczanej Wyciśnięty sok z cytryny, cukier, jajka i żółtka i mąkę wymieszać dokładnie rózgą kuchenną(...)całość wlewać do kremu i miksować. Nasączenie biszkoptu 1/2 szklanki  herbaty (mocnej zaparzonej) 3 łyżeczki cukru 3 łyżki soku z cytryny Wszystko wymieszać Składanie tortu blat ciasta nasączenie blatu szprycą wycisnąć warstwę kremu blat ciasta nasączenie blatu szprycą nałożyć warstwę kremu kremem obsmarować boki kremu i oprószyć pokruszonym ciastem pozostałą częścią kremu dekorować ciasto. ułożyć plasterki cytryn

O kuchni z uczuciem
Czekoladowy tort z białymi michałkami i granatem 112

pomocy miksera aż uzyskamy gęsty gładki krem. Krem śmietankowy: 500 ml śmietany 30% 125 g mascarpone 1 łyżka cukru pudru owoce z 1 granatu  Dobrze schłodzoną śmietanę, mascarpone i cukier puder umieszczamy w misie miksera i ubijamy aż krem będzie gęsty. Możecie go po ubiciu wymieszać z pestkami granatu.  Złożenie tortu  Tym razem blaty tortu nasączyłam lekko(...)będą jadły dzieci do nasączenia możecie użyć np soku malinowego rozcieńczonego z wodą. Na pierwszy blat wykładamy krem michałkowy, przykrywamy drugim blatem na którym równomiernie rozkładamy krem śmietankowy i posypujemy go pestkami granatu lekko wciskając je w krem. Przykrywamy trzecim blatem i tort gotowy. Teraz pozostaje już tylko go udekorować ale to pozostawiam Waszej fantazji

Cynamonowe szczęście
Tort czekoladowy z wiśniami 120

wiśniami Tort czekoladowy z wiśniami na specjalne okazje, a taka jest właśnie dzisiaj Druga rocznica bloga to już nie byle co Pyszny biszkopt kakaowy przełożony czekoladowym kremem i wiśniami, a całość oprószona czekoladą. Tort jest bardzo czekoladowy, ale nie przesłodzony. Zdecydowanie dla miłośników połączenia wiśni i czekolady Gorąco polecam   Przepis na tortownicę o średnicy 24 cm   SKŁADNIKI: Biszkopt(...)krążkiem biszkoptu i nasączyć sokiem z wiśni. Wyłożyć drugą część kremu i nakryć ostatnim krążkiem biszkoptu, również nasączyć. Ostatnią częścią kremu czekoladowego przesmarować całe ciasto - góra i boki. Czekoladę deserową zetrzeć na tarce o średnich oczkach i oprószyć cały tort. Udekorować czekoladkami. Tort czekoladowy z wiśniami udekorować czekoladkami. Włożyć do lodówki na kilka/kilkanaście godzin. Artykuł Tort czekoladowy z wiśniami

WSZYSTKO SMACZNE
Tort tiramisu z malinami 123

wykładamy na niego połowę przygotowanych wcześniej malin i równomiernie rozsmarowujemy na powierzchni biszkoptu. Na to wykładamy 1/3 kremu i ponownie równomiernie smarujemy całość. Wszystko posypujemy cienką warstwą gorzkiego kakao. Proces powtarzamy jeszcze raz, a następnie układamy ostatni blat, nasączamy go i dookoła tortu(...)ustawiamy podłużne biszkopty, które oplatamy wstążką. Następnie na samej górze rozsmarowujemy pozostały krem. Nie musicie smarować boków tortu, bo jest już obłożony biszkoptami. Górę posypujemy kakao. Gotowe! :) Tort jest naprawdę fantastyczny, krem gęsty i treściwy, ale nie przesadnie słodki. Możecie dodać więcej cukru i ok. 50-100 ml śmietanki więcej jeśli lubicie mniej gęste kremy. U mnie niestety blaty

Cooking Monster
Tort czekoladowo-orzechowy 181

Tort, któremu trudno się oprzeć ;-) Smak orzechów włoskich doskonale łączy się z kremem czekoladowym. SKŁADNIKI Na biszkopt orzechowy 10 jajek szczypta soli 300 g orzechów włoskich 130 g cukru (u mnie trzcinowy, ale może być zwykły) 3 łyżki bułki tartej 3 łyżki mąki pszennej tortowej 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia Na krem czekoladowy 2 łyżki kakao 1 czekolada gorzka(...)puszysty krem na koniec dodając ostudzoną masę czekoladową. Dobrze zmiksować do połączenia składników. Ostudzony biszkopt orzechowy przekroić na dwa lub trzy oblaty (u mnie dwa), przełożyć każdy kremem czekoladowym. Górę tortu i boki również posmarować kremem i udekorować wedle uznania (u mnie dekoracją są kulki orzechowe, krem czekoladowy i rozbite tłuczkiem większe kawałki orzechów

Passions hobbies life
NIETOLERANCJA LAKTOZY - Z CZYM TO SIĘ JE? 146

łukiem wszystkie te, które zawierając mleko w proszku (odtłuszczone i pełne), serwatkę, mleko zwykłe, śmietankę. Dobrze więc będzie, rezygnując z deserków nabiałowych, kremów i musów na śmietance kremówce, tortów z kremami i wypieków, w przygotowaniu których stosuje się mleko - to można zastąpić zaś odpowiednimi zamiennikami. Czekolada także staje się naszym wrogiem. Takich produktów, których należałoby omijać, jest naprawdę wiele. Stąd

W kuchni Karmel-itki
Tort śmietanowy z frużeliną ananasową 165

blatem, nasączyć połową pozostałego ponczu. Na biszkopt wyłożyć pozostałą frużelinę ananasową, którą posmarować połową pozostałego kremu śmietankowego. Przykryć ostatnim blatem biszkoptowym, nasączyć go resztą ponczu. Wierzch posmarować pozostałym kremem śmietanowym. Boki tortu  posmarować dodatkowym kremem śmietanowym. Przechowywać w lodówce.  SMACZNEGO

kulinarnyswiatdomi
Łatwy tort dla małego piłkarza 204

podobny do butów piłkarskich.  Zabawa przednia była. Tort w środku to tradycyjny biszkopt, nasączony lemoniadą i mascarpone z bitą śmietaną i dużo malin. Biszkopt zabezpieczony kremem maślanym, aby masa cukrowa którą pokryłam tort się nie rozpuściła. Jubilat zachwycony a to dla mnie najważniejsze.  Dzieci miały niezła zabawę. Biszkopt pieczony w tortownicy-19 cm 5 jajek  (osobno żółtka(...)warstwą biszkoptu. Postępujcie tak samo przy kolejnych warstwach biszkoptu.  Złożony tort włóżcie do lodówki na 2 godziny, aby się porządnie schłodził. W tym czasie przygotujcie krem maślany do posmarowania z wierzchu tortu.  Schłodzony tort posmarujcie dokładnie masą maślaną. Powinien być równy i wygładzony, aby masa cukrowa dobrze przykleiła się do tortu. Schłodzicie 45 minut.  Rozwałkujcie masę cukrową

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk
Smerfowy tort owocowy 261

zwiększyć obroty i wlać powolutku schłodzoną galaretkę.  Zmiksować do uzyskania stabilnego gęstego kremu (krem należy zaraz używać od razu. Nie nadaje się do przechowywania w lodówce) Krem maślano-waniliowy do posmarowania tortu 3/4 szklanki cukru pudru 1/4 szklanki mleka 200 g miękkiego masła 50 ml alkoholu (użyłam ekstraktu waniliowego- laski wanilii kilka dni wcześniej włożyłam do butelki z czystą(...)Przykryć biszkoptem i odstawić do schłodzenia co najmniej 1 godzinę. Schłodzony biszkopt smarujemy kremem waniliowym - boki i górę (białym ) wyrównujemy.  Wkładamy do lodówki na 20 minut. Schłodzony tort smarujemy lazurowym kremem wykładając porcjami i smarujemy nożem ku górze.  Do dekoracji użyłam wafelka do lodów, który wypełniłam owocami. Owoce poukładałam na torcie. Z rozpuszczonej czekolady (nad kąpielą wodną

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk
Tort z ciasteczkami amaretti i rumem (Torta di amaretti e rhum) 178

masłem,  cukrem pudrem i 1 łyżką rumu na gładką masę. Przestudzone ciasto przekrawamy na 3 blaty . Każdy blat smarujemy kremem i kładziemy jeden na drugi. Wierzch tortu dekorujemy kremem i ciasteczkami amaretti. **** PREPARAZIONE In una ciotola montate le uova con lo zucchero fino ad ottenere un composto spumoso.  Aggiungete la farina setacciata con il lievito. Mescolate bene

La grande e la piccola cuoca
Czekoladowy tort kuszący 126

Od dawna chciałam się z Wami podzielić przepisem na kolejny czekoladowy tort. Czekoladowy tort przełożony czekoladowym ganache i dulce de leche. Słodki, kaloryczny (a jakże) znikający

codojedzenia
Tort tiramisu 185

Ułożyć ostatni blat. Nasączyć pozostałym ponczem. Wierzch polać polewą ( jeżeli była wcześniej przygotowana warto ją podgrzać w kąpieli wodnej ) 6. Odłożony krem wymieszać z dżemem. Posmarować boki tortu. Do kremu przykleić ściśle ruski waflowe. Całość ustabilizować wstążką. Schłodzić ok. godziny przed podaniem.  Swój torcik dodatkowo udekorowałam różami z  czekolady ( klik ) . Ich kształt wycięłam przy pomocy wykrojników.  Zdjęcia

kawawszklance
Torty 5122

Tort makowo budyniowy z cytrusami Tort czekoladowo kokosowy Tort z kremem adwokatowym Torcik czekoladowy z truskawkami Tort makowo kawowy Tort makowo kokosowy Tort czekoladowy z śliwkami Tort pavlowa z truskawkami Tort śmietankowo jabłkowy Tort orzechowo kokosowy Tort śmietankowy z brzoskwiniami Tort schwarcwaldzki Tort piernikowy Tort czekoladowy z truskawkami Tort tiramisu Tort miodownik Warstwowy torcik na zimno

Ala piecze i gotuje

Proponowane wyszukiwania