temperatur spowoduje, że krem się zwarzy . Jenak nie martw się, krem Baileys można jeszcze uratować. Co zrobić gdy Krem Baileys się zwarzył? Czasami zdarza się nawet najlepszym, że krem się zwarzy. Ja chociaż doskonale wiem (teoretycznie) dlaczego krem się zwarzył to jednak w codziennej praktyce, przynajmniej raz w tygodniu ratuje jakiś krem. Ten należy do tych kremów, które lubią się(...)kremu poczytaj tutaj . W kąpieli wodnej, podgrzewaj krem ciągle mieszając, aż do uzyskania jednolitej konsystencji. W mikrofalówce podgrzej najpierw przez 5 sekund i wymieszaj. Czynność tę powtarzaj parę razy, aż do uzyskania jednolitej konsystencji. Krem odłóż do całkowitego ochłodzenia . Następnie przełóż do wysokiego, a wąskiego pojemnika i ubij (zauważyłam, że kremy lepiej ubijają się w takich pojemnikach). Print Krem
SmartBake.plpyszny tort. Tym razem jest to tort urodzinowy dla mojego synka na jego piąte urodziny. Z racji tego, że to tort dla dziecka, to postawiłam na owocowe smaki, takie bardziej orzeźwiające, lekkie. Z resztą pogoda też robi się już coraz bardziej słoneczna, wiosenna, więc takie cytrusowe smaki zdecydowanie bardziej mi już pasują, niż takie ciężkie czekoladowe. Tort przygotowałam z użyciem(...)wyłożyłam na niego całą masę śmietanową z galaretką. Ułożyłam trzeci biszkopt, nasączyłam go resztą ponczu. Tort wstawiłam do lodówki, żeby masy stężały. Następnie zdjęłam obręcz i posmarowałam wierzch i boki tortu ubitą śmietaną (można ją ubić dopiero w momencie chłodzenia się tortu). Resztę kremu budyniowego przełożyłam do rękawa cukierniczego z końcówką w kształcie gwiazdki i wycisnęłam małe rozetki wokół tortu
Waniliowe ImprowizacjeRating: Tort marchewkowy z kremem cynamonowym upichciłam w ostatnią sobotę. Pomysł na ten tort zrodził się, gdyż ostatnio coraz częściej czytam na temat szkodliwego wpływu na nasz organizm nadmierne spożywanie białego cukru a jestem jego ogromną fanką… Tort ten nie zawiera w swoim składzie czystego białego cukru, tak więc ciekawość wzięła górę! Pomysł był dobry i mimo(...)post Tort marchewkowy z kremem cynamonowym appeared first on Magiczny Garnek
Magiczny Garnekpieczenia Krem: 500ml śmietany kremówki 30% 1 łyżeczka kawy zbożowej 350 g mlecznej posiekanej czekolady 2 łyżki cukru pudru opakowanie czekoladowych kulek z biedronki (Rido) Robienie tortu rozpoczynamy od przygotowania kremu, ponieważ musi on odstać w lodówce ok 12 (najlepiej zostawić na całą noc w lodówce). Do rondelka lub garnuszka wlewamy śmietanę kremówkę, podgrzewamy aż zacznie wrzeć i zdejmujemy(...)foremek wyłożonych papierem do pieczenia i wkładamy do nagrzanego piekarnika na 175 stopni i pieczemy 25 minut. Po ostudzeniu spodów biszkoptowych zostaje nam już tylko zrobienie tortu. Kładziemy ciemny spód, smarujemy kremem, następnie jasny i całość smarujemy grubą warstwa kremu. Nie zapominamy o bokach. Na tak przygotowane ciasto kładziemy czekoladowe kuleczki, tak gęsto jak się da. Smacznego :) przepis zaczerpnięty
Kolizje SmakówDelikatny kawowy krem na bazie kremówki i serka mascarpone. Idealny jako deser lub do przełożenia tortu. SKŁADNIKI NA KREM KAWOWY: ( na 4 miseczki) 250 ml. śmietany kremówki 250 g. serka mascarpone pół szklanki cukru pudru 3 łyżki kawy rozpuszczalnej łyżka wody Przygowowanie Kremu : Rozpuszczamy kawę w łyżce gorącej, przegotowanej wody. Odstawiamy do przestygnięcia. Serek mascarpone rozdrabniamy łyżką- dodajemy do niego(...)dodajemy cukier puder i połączony z kawą serek mascarpone. Ponownie wszystko miksujemy, aż składniki się połączą i masa zgęstnieje. Gotowy krem przechowujemy w lodówce! Smacznego!!! Artykuł Krem kawowy pochodzi z serwisu Domowe Torty
Domowe Tortyprzejmujcie się zupełnie.Koniec końców tort okazał się dużym sukcesem - zachwycił wszystkich gości, i nawet dzieci go jadły. Jest dość słodki i może się wydawać lekko mdły, ale był przygotowywany z myślą o dzieciach, a z doświadczenia wiem, że maluchy nie przepadają za wyrazistymi czy wyjątkowo oryginalnymi połączeniami smakowymi. Karolinę zachwycił krem truskawkowy - bardzo truskawkowy. Całość smakowała dobrze, a wyglądała(...)dodawać miękkie masło, ubijając na najniższych obrotach miksera. Krem się zważy, a później stanie się gładki i smarowny. W tym momencie dodać całkowicie ostudzone puree z truskawek, połączyć.Tort posmarować kremem maślanym, wstawić do lodówki na 30 minut. Po tym czasie rozsmarować na wierzchu i bokach drugą warstwę kremu. Wsatwić do lodówki na 2-3 godziny, aż krem stawrnieje.Mas
Pożeraczka, czyli raz adobrzeFakt pracochłonny, ale smaczny i efektowny. Tort przygotowałam specjalnie dla mamy, na jej urodziny. Tort składa się z dużego tortu szwarcwaldzkiego i małego przełożonego kremem kukułkowym. Duży biszkopt: Tortownica śr. 24 cm 5 jajek 1 szklanka cukru 1 szklanka mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 4 łyżki kakao 50 g margaryny Mały biszkopt: Tortownica(...)ciasta. Na wierzch wylewamy resztę wiśni. Na środku tortu układamy pierwszy blat jasnego biszkopta, smarujemy 2/3 kremu kukułkowego, przykrywamy drugim jasnym blatem. Wierzch małego torcika smarujemy resztą kremu kukułkowego. Wszystkie wykończenia (boki tortu ciemnego i wierch oraz boki małego) smarujemy resztą ubitej śmietanki 36%. Całość posypujemy startą gorzką czekoladą oraz dekorujemy kandyzowanymi wiśniami
VioletoweKucharzenieroku. Marzył mi się taki z truskawkami, lekką masą z bitej śmietany z nutą waniliową. Wyszedł pyszny! To słowa mojego syna i wszystkich, którzy mieli możliwość posmakowania tego tortu. Składniki: 3 jajka 3/4 szklanki cukru pudru 50 g mąki pszennej 50 g mąki ziemniaczanej 1 łyżka kakao 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Wykonanie: Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Dno tortownicy(...)Czekolady siekamy, masło kroimy na mniejsze kawałki i wszystko razem rozpuszczamy w kąpieli wodnej. WYKONANIE TORTU: Blaty nasączamy wiśniówką wymieszaną z wodą. Przekładamy blaty kremem waniliowym zostawiamy trochę kremu na boki tortu i dekoracyjne rozetki na wierzch. Przełożone blaty obsmarowujemy kremem po bokach, górę pozostawiamy czystą, bez kremu. Na wierzch, czyli tzw. naszą górę tortu wylewamy polewę czekoladową, na brzegach
Blondynka Gotujeopakowaniu zmieniając tylko ilość wody) Galaretki odstawcie aby wystygły, ale nie mogą stężeć. Schłodzoną śmietanę zmiksujcie, dolewając cieniutkim strumieniem wystudzone galaretki. Zmiksujcie na stabilny mus. Krem do posmarowania wierzchu tortu 600 ml śmietany kremówki 250 g mascarpone 1-2 krople olejku miętowego 2-3 łyżki cukru pudru (lub więcej jeśli chcecie bardziej słodkie) 1 kropla barwnika zielonego(...)musu i przykryjcie drugą częścią biszkoptu. Nasączcie i posmarujcie pozostałym musem. Przykryjcie ostatnim kawałkiem biszkoptu i nasączcie . Odstawcie do lodówki na 1-2 godziny do schłodzenia. Schłodzony tort posmarujcie kremem ze śmietany i mascarpone. Ozdóbcie według pomysłu własnego. Powodzenia
Piekarz-Kucharz-Garkotłuksamo robimy z drugim żółtkiem i resztą cukru. Teraz stopniowo dolwewamy sok z cytryny i mieszamy. Blaty ciasta przekładamy kremem z bitej śmietany. Boki i wierzch ciasta pokrywamy kremem maślanym. Tort chłodzimy w lodówce przez 3 godziny. Pod koniec tego czasu robimy masę z pianek. Pianki marshmallow z wodą rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Mieszamy od czasu do czasu(...)Jeśli chcesz masę zrobić wcześniej owiń ją folią spożywczą aby nie wyschła. Gotową masę wałkujemy blacie posypanym mąką ziemniaczaną na grubość 3-4 mm. Kładziemy na tort posmarowany w całości kremem i chłodzimy w lodówce minimum 1godzinę. Do przyklejania ozdób używamy rozpuszczoną piankę. To naprawdę świetny klej. Ja użyłam czekoladowych literek, plastikowej ozdoby minionka i żółtych tic taków
KuchcikoweLovelubi mak - ta pozycja jest dla niego obowiązkowa. Słodkie ciasto makowe, którego smak przełamuje kwaśny dżem porzeczkowy i kwaskowaty krem. Tradycyjnie w przepisie na tort makowy występuje krem maślany, jednak mak sam w sobie jest ciężki, a dzięki takiemu zestawieniu nawet nie wiadomo, kiedy znika z talerza. Składniki: Na ciasto: 9 jajek (białka(...)kropel olejku migdałowego. Przełożenie: I placek makowy - 1/3 słoiczka dżemu - 1/3 kremu - II placek makowy - 1/3 słoiczka dżemu - 1/3 kremu - III placek makowy - pozostały dżem - resztą kremu obłożyć wierzch i boki tortu - posypać wierzch orzechami. Smacznego
My sweet a lifeTort przełożony kremem z białymi cukierkami michałkami, którego smak przełamałam kwaśną pianką z wiśni. Pyszne połączenie słodyczy z orzeźwiającym smakiem owoców. A wszystko to pomiędzy puszystym, waniliowym biszkoptem budyniowym. Z tym tortem świętowaliśmy urodziny syna, a gdzie impreza z udziałem dzieci, tam nie może zabraknąć soczków. Napój wiśniowy Hortex w tym przypadku był konieczny, bo świetnie podbijał smak tortu. BISZKOPT(...)rozpuszczeniu odstawić do przestudzenia, kontrolując gęstość kremu. Pozostałą, dobrze schłodzoną kremówkę (1/2 szklanki) ubić i wmieszać delikatnie z rozpuszczonymi cukierkami. Krem michałkowy podzielić na 3 części, przy czym trzecia część jest nieco mniejsza do obłożenia boków tortu. Piankę wiśniową dzielimy na dwie porcje i przekładamy naprzemiennie blaty biszkoptu. Najlepiej w rancie, albo w formie, gdzie piekł się biszkopt. Odstawić tort
https:KKuchniaMniamWłóż pastę do lodówki na czas przyrządzania kremu śmietankowego. Krem śmietankowy: Wymieszaj śmietankę z kremem mascarpone. Miksuj wszystko razem blenderem ręcznym, najlepiej w wysokim a wąskim pojemniku. Miksuj aż krem stanie się gęsty i bardziej puszysty. Silikonową szpatułką wymieszaj krem i pastę pistacjową. Krem limonkowy Najpierw należy przygotować limon curd, czyli pyszny krem z limonki. Limonki szorujemy i parzymy(...)jest wilgotny sam w sobie. Pierwszy blat biszkoptu smarujemy cienko kremem pistacjowym. Na to nakładamy warstwę prażynki sezamowej. Prażynkę przykrywamy kremem pistacjowym. Krem można rozprowadzić na równo na powierzchni ciasta lub wykonać rozetki przy pomocy worka cukierniczego. Krem pistacjowy przykrywamy kolejną warstwą biszkoptu. Na biszkopt nakładamy krem limonkowy. Całość pokrywamy ostatnią, trzecią warstwą. Z wierzchu polewamy ciasto polewą czekoladową
SmartBake.plmasą cukrową Tort Kopciuszek - dekoracja z bitej śmietany Tort "Kraina Lodu" Olaf- dekoracja z masy cukrowej Tort książka - dekoracja opłatkowa Tort "My Little Ponny" - dekoracja z kremu maślanego i masy cukrowej Tort "Świnka Peppa" - dekoracja z kremu maślanego i masy cukrowej Tort "Kraina Lodu" Elsa - dekoracja z opłatka i masy cukrowej
kolorowotorcikowoWspaniały tort, który zrodził się w mojej głowie po zrobieniu waniliowo-pastelowych bezików . Nimi to chciałam go udekorować. A że ostatnio jedną z ulubionych przekąsek mojej młodszej, 14-miesięcznej latorośli są podłużne biszkopciki tzw. ladyfingers, i mamy ich w domu pod dostatkiem to pomysł rodził się dalej… Po krótkiej burzy mózgów postawiłam na ciemny dla kontrastu z bezami(...)wygładzamy. Ostatnią część kremu wykładamy na boki. Rozsmarowujemy i wygładzamy. Dodatkowo: kilka bez waniliowo-pastelowych lub kupionych 24 sztuk biszkoptów podłużnych tzw. ladyfingers ewentualnie kokardka Biszkoptami obkładamy wysmarowane kremem boki tortu. Na wierzch na krem układamy bezy, kilka możemy pokruszyć. Obwiązujemy kokardą do dekoracji. Wkładamy do lodówki na kilka godzin, najlepiej na całą noc. Źródło na biszkopt i lekko zmodyfikowany
Made By Mom And Son