krem do tortów - 4503 przepisów (strona:42/301)

Lekki tort śmietankowo – kakaowy 300

TORT!Jeden z najłatwiejszych , a zarazem najsmaczniejszych jakie udało mi się robic! Ciasto jest niezwykle puszyste … delikatne … a krem lekki i absolutnie nie za słodki!Robi się go naprawdę ekspresowo a smak zadowoli nawet tych , którzy od tortów uciekają! Składniki:Biszkopt:( tortownica 22 cm )- jajko – 4 szt– cukier drobny – 3/4 szklanki– mąka pszenna

Ostra na Słodko
Tort motocyklisty 240

wysokości około 60 cm. Odstawiamy do ostygnięcia. Boki biszkoptu oddzielamy od tortownicy dopiero po całkowitym wystudzeniu ciasta. Biszkopt kroimy na 3 równe blaty. Krem Wafelki blendujemy na proszek i odstawiamy. Będą nam potrzebne do przełożenia tortu. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej i odstawiamy do wystudzenia. Masło ucieramy. Nie przerywając ucierania dodajemy powoli czekoladę oraz nutellę. Mieszamy do uzyskania jednolitej, gładkiej(...)ciemnym blatem biszkoptu, nasączamy i wykładamy porcje kremu równomiernie rozprowadzając go po powierzchni. Wierzch posypujemy obficie pokruszonymi wafelkami. Tak postępujemy z każdym blatem biszkoptu. Wierzch i boki tortu smarujemy cienką warstwą kremu. Wstawiamy do lodówki, aby tort przed dekorowaniem był dobrze schłodzony i stabilny. Na chwilę przed dekorowaniem należy go wyjąć z lodówki, aby krem lekko zmiękł. Masa cukrowa będzie

Wędrówki po kuchni
Czekoladowy tort z truskawkami 329

wystarczy Wam łyżka! Teraz wystarczy już tylko zaczekać, aż czekoladowe zdobienia dobrze zastygną i nasze truskawki bedą gotowe do poukładanie ich na torcie. TORT: PRZEKŁADANIE : Biszkopt kroimy na trzy równe blaty. Pierwszy blat: nasączamy, smarujemy kremem(...)kremie układamy pokrojone truskawki, przykrywamy drugim blatem, lekko dociskamy. Drugi blat,podobnie: nasączamy, smarujemy kremem,układamy truskawki- przykrywamy kolejnym, ostatnim blatem, który również nasączamy. Górę oraz boki naszego tortu samrujemy pozostałym kremem- wszystko ładnie wygładzamy. Tak przygotowany tort jest gotowy do dekoracji. DEKOROWANIE: Dwa rodzaje kropelek czekoladowych, mieszamy ze soba w miseczce. Następnie obkładamy kropelkami boki tortu. Obtoczone w czekoladzie

Domowe Torty
TORT JEDNOROŻEC 175

sobą, mogę więc podzielić się z Wami przepisem i radami, które pomogą Wam w zrobieniu własnego jednorożca :). Na początek polecam do wysokiego tortu stabilniejszy biszkopt lub ciasto. Mój zwykły biszkopt nie do końca udźwignął ciężar kremów i dekoracji. Zwracajcie uwagę na jakość śmietanki. Ja dopiero przy musie wiśniowym zorientowałam się, że coś jest nie tak. Kremy w smaku wyszły pyszne(...)zdążyły wyschnąć. Więcej rad znajdziecie poniżej. Zapraszam na kawałek pysznego tortu! P.S. Pracę nad tortem najlepiej rozłożyć sobie na kilka dni. Kilka dni przed zrobieniem tortu robimy dekoracje z masy cukrowej, aby zdążyły wyschnąć. Dzień 1: Pieczemy biszkopt, rozpuszczamy cukierki z czekoladą w śmietance. Dzień 2: Robimy krem truflowy, mus wiśniowy i oreo, składamy tort (przekładamy biszkopt kremami). Dzień

Słodki Pomysł
Keto tort malinowy – urodzinowy :) (Paleo, LowCarb) 379

Poza tym w końcu mi też się coś od życia należy… Tort malinowy Keto tort malinowy – kulisy powstawania Ale koniec tego biadolenia… Coś mi mówi, że wcale nie trafiliście tutaj, żeby wysłuchiwać (a raczej wyczytywać) moich żali na temat przemijania. Skupmy się więc na temacie dzisiejszego wpisu, czyli torcie urodzinowym. Od razu muszę zaznaczyć, że nie do końca miałam(...)czekoladę rozpuścić na niewielkim ogniu lub w mikrofali i ostudzić. Połączyć z kremem malinowym. Żelatynę namoczyć w 2 łyżkach wody i zalać 2 łyżkami wrzątku, po czym wmieszać w krem. Blaty nasączać wódką kokosową i przekładać kremem. Wstawić do lodówki do stężenia na 2 h. Dekoracja Wyjąć tort z lodówki. Czekoladę zetrzeć na tarce lub rozdrobnić w malakserze i posypać

Modern Cave Girl
TORT KOKOSOWY Z FRUŻELINĄ TRUSKAWKOWĄ 443

musiałam natychmiast spełnić (no dobra, nie ostatnia, a kolejna, niecierpiąca zwłoki zachcianka:)) Miałam potworną ochotę na coś mocno kokosowego i truskawkowego jednocześnie, pomyślałam więc, że upiekę tort:) Puszyste biszkoptowe blaty przełożyłam najlepszym kremem kokosowym z mascarpone, mleka kokosowego, kremówki i wiórków kokosowych, na to zaś wyłożyłam pyszną, gestą frużelinę truskawkową. Frużelinę w sezonie polecam Wam zrobić ze swieżych truskawek, natomiast(...)ilości ponczu. Posmaruj 1/3 kremu kokosowego. Na to wyłóż 1/2 frużeliny truskawkowej.Przykryj drugim blatem. Nałoż kolejną 1/3 porcji kremu i 1/2 frużeliny.Przykryj ostatnim blatem.Boki i wierzch tortu posmaruj pozostałym kremem, posyp wiórkami kokosowymi i udekoruj truskawkami i listkami miety lub według uznania. Tort wsadź do lodówki na minimum 3-4 h, najlepszy jest nastepnego dnia. Gotowe! Smacznego

Słodko-Słony Świat Ilony
Tort kokosowo - cytrynowy 144

masy śmietanowej. Przykrywamy drugim blatem. Drugi blat nasączamy 1/3 ponczu i wykładamy na niego cały lemon lurd. Przykrywamy trzecim blatem. Trzeci blat nasączamy resztą ponczu i cały tort smarujemy cienką warstwą kremu śmietankowego. Na świeżo położony krem wysypujemy chipsy kokosowe, okładamy nimi również boki tortu. Tort od razu smakuje rewelacyjnie. Instrukcja dla użytkowników Thermomixa: Potrzebujemy: Biszkopt: 6 jajek 3/4 szklanki(...)masy śmietanowej. Przykrywamy drugim blatem. Drugi blat nasączamy 1/3 ponczu i wykładamy na niego cały lemon lurd. Przykrywamy trzecim blatem. Trzeci blat nasączamy resztą ponczu i cały tort smarujemy cienką warstwą kremu śmietankowego. Na świeżo położony krem wysypujemy chipsy kokosowe, okładamy nimi również boki tortu. Tort od razu smakuje rewelacyjnie. Skomentuj

MamaOskarka
Tort czekoladowy 201

około 3/4 szklanki płynu (wpierw rozpuszczamy w wodzie cukier, kawę- według swojego smaku , a potem dodajemy spirytus) Przygotowanie tortu: Jeden krążek układamy na kloszu, nasączmy go w każdym miejscu, a potem smarujemy cienko dżemem Na dżem rozsmarowujemy część kremu(...)przykrywamy drugim krążkiem ciasta , dociskamy go ostrożnie i ponownie nasączamy wierzchni krążek Smarujemy krążek kremem i przykrywamy go ostatnim blatem ciasta Nasączmy go ponownie i teraz pozostałym kremem smarujemy wierzch i boki tortu Pozostawiamy część na dekorację i upiększamy według uznania :) Mój tort ma boki obsypane migdałami w płatkach Niestety nie zdążyłam zrobić zdjęć po przekrojeniu tortu, ponieważ nie było

Proste Potrawy
Tort czekoladowo - malinowy 300

tortownicy i wkładamy do nagrzanego piekarnika (170 stopni) na 35 minut.Po upieczeniu otwieramy tortownicę i przekładamy ciasto na talerz (odwrotnie niż było w  piekarniku) tak, aby góra tortu była prosta. Pozostawiamy, aż ciasto wystygnie.(Ciasto można przygotować dzień wcześniej).Ciasto kroimy na trzy równe części i pozostawiamy na czas przygotowania mas do tortu.Czekolady rozpuszczamy w miseczce w kąpieli wodnej(...)ciasto. Wkładamy tort do lodówki na 2 godziny. Pozostały krem, również dajemy do lodówki.Po dwóch godzinach wyciągamy tort z lodówki i otwieramy boki tortownicy i obkładamy kremem czekoladowym boki tortu. Tort dajemy znowu do lodówki na pół godziny i po tym czasie możemy dekorować.Najlepszym rozwiązaniem jest, aby tort spędził całą noc w lodówce :)Dziękuję za inspirację: margarytka

Serce zamknięte w formie pyszności
Tort szpinakowy z owocami 192

czas, aż lekko zmiękną i bez problemu będziemy mogli potraktować je blenderem. Rozdrobnioną warstwę truskawkową pozostawiamy do lekkiego stężenia, ale koniecznie musimy pilnować, by w momencie przekładania tortu pozostała nadal lejąca. Krem: Śmietankę ubijamy na sztywno, dodajemy cukier puder, a następnie serek mascarpone. Do kremu dodajemy połowę jagód rozdrobnionych np. widelcem i połowę w całości. Łączymy delikatnie. Masa maślana: Żółtko(...)składniki: żółtka oraz białka. Na końcu dodajemy kilka kropel soku z cytryny. Przełożenie: Biszkopt szpinakowy- połowa warstwy truskawkowej- połowa kremu z jagodami- biszkopt zwykły- krem z jagodami- warstwa truskawkowa- biszkopt szpinakowy. Masą maślaną wygładzamy wierzch tortu oraz boki. Obsypujemy rozkruszonym zielonym biszkoptem oraz ozdabiamy wedle własnego upodobania

Kuchnia w czekoladzie
TORT CZEKOLADOWO-TRUSKAWKOWY 157

łyżce budyniu, a na końcu kakao i alkohol, mieszamy do połączenia składników. Krem śmietankowy: Kremówkę ubijamy na sztywno. Dodajemy cukier wymieszany z usztywniaczem. 1/3 kremu odkładamy, dodajemy barwnik w sprayu aby uzyskać różowy kolor. Przełożenie tortu: Biszkopty kroimy w poprzek na 2 blaty, każdy biszkopt nasączamy gorzką herbatą. Kakaowy biszkopt smarujemy kremem, jasny biszkopt smarujemy dżemem truskawkowym, układamy(...)wartstwą dżemu na kremie, wierzch biszkopta smarujemy drugą warstwą kremu, następnie układamy kakaowy biszkopt, smarujemy kremem, układamy ostatni biszkopt posmarowany warstwą dżemu, tak aby dżem stykał się z kremem. Cały tort lekko dociskamy. Boki i wierzch smarujemy kremem śmietanowym. Boki posypujemy wiórkami truskawkowymi, natomiast górę ozdabiamy różyczkami z masy śmietanowej zabarwionej na różowo. Na każdej różyczce układamy perełkę cukrową

słodki bratek
Tort czekoladowo jagodowy 190

rumieni- przykrywamy go folią aluminiową. Upieczony biszkopt delikatnie wyciągamy z tortownicy i pozostawiamy do przestudzenia, a następnie przekrawamy na 3 blaty, każdy nasączamy ponczem już po nałożeniu na tort. 2. Krem: Śmietankę ubijamy na sztywno, dodajemy cukier puder, serki mascarpone oraz zmiksowane jagody, Wszystko dodajemy stopniowo, uważając by nie ścięło nam masy. Na końcu wlewamy zimną, tężejącą galaretkę jagodową (wiśniową(...)ognia i dosypujemy posiekaną czekoladę, delikatnie mieszamy i pozostawiamy na 3 minuty. Po tym czasie raz jeszcze intensywnie mieszamy do rozpuszczenia czekolady i polewamy wierzch naszego tortu. Ociekającą czekoladą smarujemy boki. Dekorujemy pozostałym kremem oraz borówkami. Schładzamy najlepiej całą noc.  Smacznego

Kuchnia w czekoladzie
Polewa lustrzana / Mirror Glaze 179

ciasto było bardzo dobrze schłodzone ( przynajmniej przez noc) zanim przystąpi się do dekoracji polewą mirror glaze. Glazurę wylewamy na  deser lub tort musowy lub tort pokryty  np:  kremem maślanym    upewniając się, że jego powierzchnia jest idealnie gładka . Polewę zaczynamy wylewać na sam środek deseru, następnie zataczając kręgi wokół jego brzegów. Jeżeli w polewie będą(...)Maksymalna temperatura to 33 stopnie. Pamiętamy, żeby dobrze schłodzić ciasto przed dekorowaniem go polewą mirror glaze. Notes Glazurę lustrzaną wylewamy na dobrze schłodzony deser lub tort musowy lub tort pokryty kremem innym niż mus upewniając się, że jego powierzchnia jest idealnie gładka (najkorzystniej wylać ją bezpośrednio na krem lub mus). Polewę zaczynamy wylewać na sam środek deseru, następnie zataczając kręgi

Rusty Fork
Tort kokosowa delicja z malinami 231

tego tortu jest bardzo proste ale efekt przepyszny. Sezon malinowy sprzyja wypróbowaniu owej kompozycji ... Polecam :) Tort kokosowa delicja z malinami Składniki : biszkopt: 6 jajek 1 szklanka mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3/4 szklanki cukru 1 szczypt soli krem mascarpone 1 opakowanie serka mascarpone 200 ml śmietany 30% 1 łyżka cukru pudru krem śmietankowy(...)cukrem pudrem, miksujemy do uzyskania odpowiedniej konsystencji sztywnej śmietany. Na delicję z malinami wykładamy 3/4 kremu śmietankowego. Przykrywamy drugim blatem biszkoptowym. Cały tort - wierzch i boki smarujemy pozostałym kremem. Boki tortu oprószamy białym kokosem. Wierzch, sam rant dekorujemy karmelizowanymi wiórkami. górę tortu oprószamy wiórkami białej czekolady. Tort chłodzimy kilka godzin w lodówce Tuz przed podaniem na środek tortu układam

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Czekoladowe babeczki ze śmietankowym kremem i kuleczkami aero 158

mascarpone. Rozdrabniamy serek na mniejsze kawałki za pomocą łyżki, następnie ponownie miksujemy, aż do uzyskania gęstej, kremowej masy . DEKOROWANIE: Nakładamy krem na babeczki za pomocą rękawa do zdobienia tortów. Na kremie układamy kuleczki aero, leciutko je dociskając…i pyszne babeczki są gotowe Życzę Wam miłego pieczenia i… Smacznego!!! Artykuł Czekoladowe babeczki ze śmietankowym kremem i kuleczkami aero pochodzi

Domowe Torty