krem do tortów - 4503 przepisów (strona:37/301)

Tort Szwarcwaldzki/Czarny Las 142

ubić na sztywno (*), a następnie stopniowo połączyć z serkiem mascarpone. Krem podzielić na 2 części: 3/4 i 1/4. Większą z nich dokładnie wymieszać z kakao. Odrobinę kremu kakaowego odłoży do posmarowania boków tortu. Tort.   Na talerzu/paterze ułożyć pierwszy spód biszkoptowy, nasączyć go oraz posmarować 1/2 kremu z kakao. Na kremie poukładać wiśnie i następnie kolejną część biszkoptu, którą należy(...)kremem kakaowym wysmarować boki, a całość posypać uprzednio posiekaną czekoladą. (W skrócie: biszkopt - nasączenie - krem z kakao -wiśnie - biszkopt - nasączenie - krem z kakao - wiśnie - biszkopt nasączenie - biały krem - czekolada.)   Gotowy tort można dodatkowo udekorować według uznania.    (*) Jeśli śmietanka nie chce idealnie zesztywnieć to nie ma problemu, ponieważ jeśli będzie lekko płynna - można i taką połączyć z serkiem

Di gotuje
Tort chałwowo - czekoladowy z bezami 235

Były urodziny bloga, musi więc być i tort! I to nie byle jaki:):) Okazja była podwójna, więc i tort musiał być wyjątkowy. Dlatego upiekłam ciemny biszkopt i przełożyłam do warstwami kremu czekoladowego oraz chałwowego. Do tego pokruszone bezy. Wyszło smacznie, słodko i tortowo:):) Nikogo nie musiałam zachęcać do zjedzenia;) Źródło: "Ewa gotuje ulubione" E. Wachowicz Biszkopt(...)posypać 1/3 pokruszonych bez, wciskając je w masę. Schładzać 15 minut.  Posmarować znów 1/4 masy chałwowej i przykryć ostatnim blatem ciasta. Nasączyć resztą ponczu. Wierzch i boki tortu posmarować kremem.  Udekorować resztą bez oraz czekoladowymi serduszkami i cukrem błyszczącym.  Tort przechowywać w lodówce

Z miłości do słodkości
Tort w kolorach jesieni 249

jesteś weganinem to tofu i sok z cytryny możesz zastąpić np. serkiem ricotta 200 g cukru łyżeczka ibmiru łyżeczka kardamonu opcjonalnie dla usztywnienia kremu możesz dodać 50 g oleju kokoswego, który pod wpłem niskiej temperatury (tort nalezy przechuwywać w lodówce)twardnieje Zbelnduj całość na idealnie gładką masę. OLYMPUS DIGITAL CAMERA Na warswtę buraczaną pokrytą dżemem połóż ciasto dyniowe. Krem(...)wierz oraz około 150 g pomarańczowego dżemu (może być nawet brzoskwiniowy), u mnie był to sprezentowany dyniowy (dziękuję Wanda!). Ostatnia warstwa to zielony „biszkopt”, na to krem bazowy. Cały tort dokładnie wysmaruj kremem i oklej okruszkami ciasta wedle uznania. Najlepiej, żeby tort „przegryzł” się trochę, ja wybłagałam dla niego pół godziny Smacznego       Artykuł

greenscarf
Tort bezglutenowy czekoladowy z wiśniami 171

Wszyscy, którzy mnie znają wiedzą, że uwielbiam słodycze, a do tortów mam słabość szczególną. Dlatego, gdy dowiedziałam się, że nie mogę jeść "prawdziwych" słodyczy z kremem z masła czy bitej śmietany, popadłam w czarną rozpacz. Metodą prób i błędów, szukania różnych inspiracji udało się stworzyć mi bezglutenowy ideał. Tort, który swoim smakiem przypomina prawdziwy, no może nawet i jest lepszy(...)jest mało słodkie proszę dodać odrobinę cukru pudru. Biszkopt przekroić na dwie części. Obie obficie nasączyć nalewką wiśniową. Przełożyć kremem. Wiśnie wcisnąć w krem czekoladowy. Wierzch i boki tortu przystroić kremem. Przed podaniem włożyć do lodówki na kilka godzin

Humanistka w kuchni
10 warstwowy tort korzenny 243

pożądanego kształtu i kłaść jeden na drugim przykrywając papierem do pieczenia i obciążając talerzem, tak aby się nie odkształcały, Odcięte skrawki ciasta odłożyć, będą służyły do wykończenia tortu. Przygotowanie kremu: Składniki: 900 ml mleka roślinnegi 250 g masła kokosowego rafinowanego 250 g cukru pudru 1 średni banan 70 g mąki pszennej 70 g mąki ziemniaczanej Moje dwie warstwy to był(...)się spieszyło, bo to była już 22 więc wrzuciłam krem do zamrażalnika na 15 minut A teraz zaczynamy zabawę, składania tortu, kolejność smarowania krążków dowolna na koniec cały tort smarujemy dookoła kremem budyniowym, do pozostałych okruszków ciasta dodała 100 g orzechów włoskich i łyżkę ciemnego mokrego cukru muscovado. Obsypać tort i wstawić do lodówki na kilka godzin, u mnie było

greenscarf
Koronkowy tort z malinami w środku. 228

Niezwykle dekoracyjny prosty tort z kremem śmietankowym i malinami.  Ozdobiony jest cukrową koronką, którą możecie zrobić sami.  Potrzebna wam będzie mata silikonowa i specjalny proszek Cake  Lace Powder.  Tort w brew pozorom łatwy do zrobienia.  Pyszny śmietankowy krem świetnie komponuje się z malinami. Piekłam w tortownicy o średnicy 22 cm. Biszkopt  5 jajek(...)malin Śmietanę, mascarpone i wanilię przełożyć do misy miksera. Miksując na średnich obrotach wlewać mleko skondensowane. Miksować do uzyskania porządnej konsystencji ( Ma być stabilny krem) Krem maślany do posmarowania tortu 3/4 szklanki cukru pudru 1/4 szklanki mleka 200 g miękkiego masła sok z cytryny Wsypać cukier puder do garnka i zalać mlekiem.  Zagotować tylko do rozpuszczenia cukru, dodać

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk
Tort bananowo karmelowy z Peppą 169

masę cukrową. Szkolny błąd. Dobrze,  że dekorowanie zakończyłam na 2 godziny przed imprezą, bo masa całkiem by się rozpuściła. Dlatego we wpisie znajdziecie dzisiaj przepis na wnętrze tortu, prosty maślany krem, którym trzeba zasmarować tort przed ułożeniem na nim masy cukrowej oraz wskazówki jak w prosty sposób zrobić Peppę na torcie.     Składniki (tortownica o średnicy 24cm(...)zrobiłam, dlatego masa na moim torcie trochę się pobąblowała.   Masło utrzeć dodając po łyżce cukru pudru wymieszanego z cukrem waniliowym, aż powstanie puszysty słodki krem. Kremem tym zasmarować wierzch i boki tortu. Wyrównać na gładko i wstawić do lodówki na godzinę.   Teraz dekoracja:) Ja zaczęłam od rozwałkowania tła - u mnie jest dwukolorowe, ale wystarczy jeśli będzie to jeden

Kulinarne Inspiracje
Tort naleśnikowy 442

mojej kuchni królowały naleśniki. Naszła mnie na nie wielka ochota bo dawno ich nie robiłam. Dlatego też teraz te wszystkie naleśnikowe posty: naleśniki razowe, serek do naleśników, krem paryski a zwieńczeniem będzie tort naleśnikowy :) Widziałam gdzieś kiedyś tort zrobiony z naleśników. Nie pamiętam jaką masą był przekładany. Ja wymyśliłam, że idealny będzie do tego krem paryski. Ta czekoladowa bita śmietanka(...)krem i kiwi i znów naleśnik i krem. Ostatni naleśnik smarujemy po wierzchu kremem i dekorujemy orzechami. Pamiętajcie, żeby po każdej warstwie owoców nałożyć trochę kremu, bo inaczej naleśnik nie przyklei się dobrze. Gotowy tort schładzamy w lodówce przed podaniem. Smacznego :) Tort naleśnikowy Tort naleśnikowy Tort naleśnikowy Tort naleśnikowy Tort naleśnikowy

Pyza i Surówka
Tort czekoladowo makowy z bezami a także recenzja książki - Moje wypieki na 4 pory roku. 185

składniki; ok 3/4 szklanki powidła śliwkowego lub innego kwaskowatego, gęstego dżemu lub powideł z porzeczek czarnych czy wiśni gorzka czekolada lub o k ruszki czekoladowych ciastek Wykonanie tortu; Odkładamy około 5 łyżek kremu do posmarowania wierzchu i boków tortu.  Na podkładce układamy kolejno;  Blat biszkoptu, poncz, powidło, krem kawowo makowy (1 część), blat bezowy, krem kawowo makowy(...)poncz.  Odłożoną masą smarujemy tort, nast ępnie posypujemy startą gorzką czekoladą. Wkładamy do lodówki na kilka godzin. Wyjąć z lodówki na około pół godziny przed podaniem , aby krem zmiękł i tort lepiej się kroił.  Proporcje ułożyłam na swoje potrzeby, piekłam w tortownicy o średnicy 26 cm.  Polecam bo warto, smak mega smaczny! Tytuł; Moje wypieki

Radość kipiąca uśmiechem.
Tort jednorożec 293

wierzchu i brzegów, 1 na ozdobne różyczki. Na warstwę kremu układamy krążek galaretki z owocami i przykrywamy jeszcze jedną cienką warstwą kremu. Powtarzamy z pozostałymi spodami. Cały tort pokrywamy cienką warstwą kremu. Pierwsza warstwa ma za zadanie wyrównać brzegi i złapać wszystkie kruszki. Tort wstawiamy do schłodzenia do lodówki (ok.30-45 min.) lub zamrażarki (ok. 15 min). Po schłodzeniu nakładamy drugą(...)Mieszanie najlepiej dokończyć łyżką lub szpatułką, zamiast miksera, żeby nie przebić kremu (zbyt sztywny krem jest trudno wycisnąć w ładne gładkie różyczki). Pofarbowany krem przekładamy do worków cukierniczych z różnymi tylkami. Dekorujemy wierzch i bok tortu – różyczki mają układać się w grzywę i grzywkę jednorożca. Z rozpuszczonej gorzkiej czekolady robimy oczy jednorożca. Przekładamy ją do małego woreczka i wyciskamy

Ciastkozercy
Tort kokosowy (Torta al cocco) 153

Jeżeli ktoś jest miłośnikiem smaku egzotycznego owocu jakim jest kokos, powinien spróbować tego tortuTort jest przepełniony wi ó rkami kokosowymi, które s ą  obecne w cieście, kremie i w dekoracji.  W cieście m ą ka pszenna została zastąpiona wiórkami kokosowymi(...)gotować 2 minuty na małym ogniu ciągle mieszając .  Krem schłodzić w lod ó wce. Tort Upieczone 2 blaty tortu przekładamy  kremem.  Resztą kremu dokładnie smarujemy górę i boki tortu. Tort obsypujemy wiórkami kokosowymi. Smacznego

La grande e la piccola cuoca
Tort kokosowo wiśniowy 104

Nakładamy połowę frużeliny, a następnie 1/4 części kremu. Ponownie nakładamy biszkopt i postępujemy w ten sam sposób. Następnie nakładamy ostatni biszkopt, który również nasączamy i wierzch oraz boki tortu smarujemy kremem. Trochę kremu zostawiamy na ozdoby. Tort schładzamy w lodówce przez 3h. Do garnka wlewamy śmietankę, łamiemy czekoladę, stawiamy na palnik o małej mocy, mieszamy do rozpuszczenia. Za pomocą szprycy(...)bokach tortu, która będzie nam spływać jak sople. Możemy to również zrobić za pomocą łyżki. Następnie pozostałą polewę wylewamy na środek tortu i rozsmarowujemy. Wkoło tortu wyciskamy za pomocą szprycy pozostały krem. Wierzch ozdabiamy wiśniami z ogonkami

kulinarne odsłony pati
Tort kokosowy ala Raffaello 386

masa osiągnie temperaturę pokojową, wkładamy ją na CAŁĄ NOC do lodówki. Wyjętą z lodówki masę czekoladowo-kokosowo- śmietanową miksujemy na niskich obrotach, do momentu uzyskania konsystencji gęstego kremu…i gotowe ! PRZEKŁADANIE TORTU: Biszkopt kroimy na trzy równe blaty. Pierwszy blat umieszczamy na paterze i wykładamy na niego połowę konfitury. Uwaga: Jeżeli nasza konfitura jest bardzo gęsta (ma mało soku(...)pozostałą część konfitury…. …na konfiturę nakładamy warstwę kremu… …przykrywamy ostatnim blatem, który lekko dociskamy. Ostatni blat-górę naszego tortu- nasączamy herbatą. Górę oraz boki tortu smarujemy pozostałym kremem-ładnie wyrównujemy. Tak przygotowany tort jest gotowy do dekoracji. DEKOROWANIE:   Boki tortu obrzucamy migdałowymi płatkami. Na górze tortu układamy kuleczki Raffaello. Jedną na samym środku-a pozostałe

Domowe Torty

Proponowane wyszukiwania