krem do tortów - 4503 przepisów (strona:29/301)

Tort makowy z kajmakowymi kremami 110

bazą obu kremów stanowił kajmak. W tym połączeniu zakochałam się w Boże Narodzenie, kiedy przygotowałam makowca z polewą kajmakową i postanowiłam zainspirować się tymi smakami nim przy torcie. Tort makowy z kajmakowymi kremami Ciasto: 200 g maku 250 ml wody 250 ml mleka 200 g cukru 125 g margaryny (w temperaturze pokojowej) 6 jajek łyżka miodu kopiata łyżka kaszy mannej(...)ciastem, które smarujemy tężejącym czekoladowym kremem. Całość przykrywamy górnym blatem. Na koniec boki i górę tortu smarujemy i ozdabiamy ubitą śmietaną. Górę dekorujemy według uznania, u mnie ciasteczkami oreo. Całość wstawiamy w zimne miejsce do całkowitego stężenia. Smacznego Artykuł Tort makowy z kajmakowymi kremami pochodzi z serwisu PatiGotuje

PatiGotuje
Krem różany 133

kwitnący ogród w pucharku! Bazą kremu jest śmietana kremówka i serek mascarpone, zatem krem jest delikatny- a dodatek wody różanej nadaje mu przyjemny kwiatowy posmak. Możecie go wykorzystać nie tylko jako deser, ale również do ciast i tortów, zwłaszcza tych, które zawierają kwiaty w elementach ozdoby . Wyobraźcie sobie tort, ozdobiony kremowymi różyczkami, który nie tylko kwitnąco wygląda, ale po spróbowaniu(...)wymieszać ( nie używamy już miksera, bo zamiast kremu zrobicie różane masło! ). Dla uzyskania ładnie prezentującego się deseru- najlepiej jeżeli nakładamy krem do pucharka za pomocą rękawa do zdobienia tortów. Gotowy krem przechowujemy w lodówce. Smacznego!!! Artykuł Krem różany pochodzi z serwisu Domowe Torty

Domowe Torty
Tort Mojito 216

krem może się zwarzyć. Jeśli obawiacie się o trwałość takiego kremu, można na koniec dodać 1 opakowanie "śmietan - fixu" ( ale nie jest to konieczne ). Odłożyć 5 łyżek kremu do udekorowania wierzchu tortu. Złożenie tortu: Składniki ponczu wymieszać i rozdzielić równo pomiędzy 3 szklanki ( łatwiej będzie dozować ilość nasączenia ). Pierwszy z blatów biszkoptowych ułożyć na paterze/tacy. Nasączyć go jedną częścią przygotowanego(...)nasączyć kolejną częścią ponczu, posmarować drugą połową dżemu i wyłożyć połowę pozostałego kremu, wyrównać. Przykryć trzecim blatem biszkoptu, nasączyć go ostatnią częścią ponczu. Wierzch i boki pokryć pozostałym kremem. Boki tortu obłożyć wiórkami z białej czekolady. Wierzch dowolnie udekorować odłożonym kremem oraz pokrojoną na cząstki limonką. Listki mięty położyć na torcie dopiero przed podaniem, gdyż szybko więdną.  Tort schłodzić

Opowieści z piekarnika
Krem Maślany na mleku skondensowanym 70

Przepis, na krem MilkyWay na mleku skondensowanym , umieszczam specjalnie dla wszystkich zainteresowanych, którzy o niego pytali :). Do niedawna robiłam krem MilkyWay na mleku w proszku i uważałam, że jest pyszny. To prawda jest… ale krem na mleku skondensowanym nie tylko jest pyszny, ale bardzo łatwy w przygotowaniu. Jest dość słodki, więc jeśli ktoś nie przepada za czystą słodyczą, polecam(...)napiszcie proszę w komentarzu na dole strony Print Krem MilkyWay na mleku skondensowanym. .wprm-recipe-rating .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; } SmartBake.pl sprawdzone wypieki Course Dessert Cuisine łatwe Keyword krem MilkyWay, Krem namleku skondensowanym Prep Time 20 minutes Total Time 20 minutes Servings 1 tort (fi 15cm) Calories 985 kcal Equipment mikser elektryczny głęboka miska szpatuła silikonowa Ingredients

SmartBake.pl
Tort śmietanowy z jagodami 258

Świeży i lekki śmietanowy tort. Kojarzące się z okresem letnim jagody- można śmiało zastapić borówkami amerykańskimi. Nie martwcie się, że w przeciwieństwie do wylegujących się na słońcu ‘naszych’ jagód, mogą mieć one lekko kwaskowaty posmak. Słodki śmietanowy krem z dodatkiem mascarpone, świetnie ten kwasek przełamie i będzie pysznie!   SKŁADNIKI NA BISZKOPT: 6 jajek niecała szklanka mąki pszennej(...)borówki amerykańskie) – przykrywamy kolejnym blatem i lekko dociskamy. Podobnie drugi blat: nasączamy, nakładamy krem, jagody (borówki amerykańskie)- przykrywamy ostatnim blatem, który też nasączamy. Wierzch oraz boki naszego tortu smarujemy kremem, wygłądzamy. Tak przygotowany tort, jest gotowy do dekoracji. DEKOROWANIE : Boki tortu obkładamy płatkami migdałowymi. Na wierzchu układamy jagody (borówki amerykańskie) , a z kremu za pomocą rękawa do zdobienia tortów

Domowe Torty
Tort ananasowo - jabłkowo - miętowy 193

przecież każdy to wie, mały i duży i chłopiec i dziewczynka a pani czy pan też to wie? No dobra pożartowaliśmy a teraz zabieramy się do pieczenia i kręcenia kremu. Tort jest pyszny, miękki, aromatyczny i wilgotny, zachęcam do wypróbowania przepisu. Tort ananasowo - jabłkowo - miętowy. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Tort Raffaello 199

otrzymaną wcześniej wodę kokosową wymieszać z ½ szklanki przegotowanej wody), posmarować 1/3 kremu kokosowego, przykryć środkowym blatem, nasączyć, posmarować połową pozostałego kremu, przykryć ostatnim blatem, nasączyć, wierzch i boki tortu posmarować kremem. Wierzch tortu posypać wiórkami kokosowymi, a boki płatkami migdałowymi. Udekorować pralinkami. Schłodzić. SMACZNEGO

kulinarnyswiatdomi
Krem budyniowy karpatkowy 87

Krem ten idealnie nadaje się do ciast i tortów. Krem budyniowy karpatkowy – Składniki: 500ml mleka 6 łyżek cukru 1 opakowanie budyniu 3 łyżki mąki tortowej 200 g masła Krem budyniowy karpatkowy – Wykonanie: Z The post Krem budyniowy karpatkowy appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Krem budyniowy karpatkowy 2055

adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Krem ten idealnie nadaje się do ciast i tortów.   Krem budyniowy karpatkowy – Składniki: 500ml mleka 6 łyżek cukru 1 opakowanie budyniu 3 łyżki mąki tortowej 200 g masła Krem budyniowy karpatkowy – Wykonanie: Zagotować 350ml mleka. W pozostałych 150ml mleka roztrzepać budyń, mąkę i cukier, a następnie dodać całość do gotującego się mleka. Mieszać

Kulinarne Przeboje
Torcik śmietankowo- orzechowy 153

zmiksować z 2 śmietan fix i dwoma łyżkami cukru na sztywno. Do ubitej śmietany dodać orzechy mielone, wymieszać. Tak postąpić z resztą śmietany, tylko bez dodatku orzechów. PRZEŁOŻENIE TORTU biszkopt  krem śmietanowo-orzechowy  biszkopt  reszta kremu  ostatni krążek biszkoptu.  Wierzch tortu i boki, posmarować kremem śmietanowym, udekorować śmietaną za pomocą szprycy do tortu , obsypać boki

Kuchnia Danusi
Pastelowy Torcik Urodzinowy 142

pudru Śmietanę ubijamy na sztywno. Serek ucieramy z cukrem. Do utartego serka dodajemy stopniowo ubitą śmietanę i delikatnie mieszamy do połączenia się. Krem dzielimy na 3 części. Krem pastelo do obłożenia tortu: 500 g serka mascarpone 250 ml śmietany kremówki 3 łyżki cukru pudru 1/3 powyższego kremu śmietankowego kropla różowego barwnika spożywczego Serek i śmietanę, cukier i kropelkę barwnika umieszczamy(...)grubszą warstwę, na dżem wykładamy pierwszą część kremu śmietankowego. Przykrywamy drugim blatem, nasączamy 1/3 ponczu, wykładamy drugą część kremu śmietankowego. Przykrywamy trzecim blatem, ponczujemy. Na wierzch i boki tortu wykładamy krem pastelowy. Możecie go wygładzić lub za pomocą nożyka dekoracyjnego, łyżeczki itd zrobić ‚esy floresy’. Przechowujemy w lodówce. The post Pastelowy Torcik Urodzinowy appeared first on Made

Made By Mom And Son
Krem orzechowy do ciast, tortów i babeczek 176

Krem orzechowy do ciast, tortów i babeczek. Dziś polecam Wam przepis na pyszny i prosty w przygotowaniu krem orzechowy do ciast, tortów i babeczek. Takim kremem śmiało możecie dekorować lub przekładać domowe wypieki. Prezentowany krem przygotowuję najczęściej na bazie gładkiego masła orzechowego. Czasem używam też masła typu crunchy, ale tylko wówczas, gdy krem nie ma być przeznaczony do dekoracji, ponieważ

Słodkie okruszki
Tort jagodowo - borówkowy zawijany (w pionowe pasy) 237

Tort urodzinowy na puszystym biszkopcie o zdecydowanym kolorze i smaku leśnych jagód, które razem z bitą śmietaną i serem mascarpone tworzą pyszny krem. Tort ciekawie wygląda po rozkrojeniu z uwagi na nietypowe pionowe pasy biszkoptowego ciasta przełożonego kremem

Przepisy Kulinarne
Bezglutenowy tort z czereśniami 159

Bezglutenowy tort z czereśniami mojego autorstwa z którego jestem niezwykle dumna, bo jest po prostu przepyszny! Delikatny, wilgotny biszkopt i śmietankowy krem zlewający się ze słodką masą czereśniową…  Wygląda bardzo apetycznie, a smakuje jeszcze lepiej! Koniecznie spróbujcie!   SKŁADNIKI: Biszkopt z tego przepisu Masa czereśniowa: 200 ml wody 3 łyżki cukru 2 łyżki mąki ziemniaczanej (lub skrobi(...)masy czereśniowej i ok. 1/3 przygotowanego kremu. Przykryj kolejnym blatem i  nałóż resztę masy czereśniowej i połowę z pozostałego kremu. Przykryj ostatnim blatem ciasta, lekko przyciśnij. Posmaruj pozostałym kremem. Tort z wierzchu i po bokach udekoruj  bitą śmietaną, płatkami migdałowymi, ozdób czereśniami oraz posiekaną czekoladą. Tort wstaw do lodówki na kilka godzin. Tort przechowuj w lodówce. Smacznego

Kuchnia bezglutenowa
Śmietanowy tort z owocami 233

zamkniętym piekarniku przez ok. 10 minut. Odstawiamy je do ostygnięcia. Przygotowanie ponczu do nasączenia Wodę, sok z cytryny i sok z brzoskwiń mieszamy w dużym kubeczku Przygotowanie kremu do tortu W misce miksujemy zimną śmietanę, jak zacznie robić się gęsta dodajemy cukier puder i dalej miksujemy. Następnie dodajemy serki mascarpone, a na samym końcu śmietanfixy. Jak będziecie mieli dobrą śmietanę(...)część masy, a następnie układamy na niej pokrojone w kostkę brzoskwinie. Przykrywamy drugim blatem biszkoptu i następnie nakładamy krem i brzoskwinie itd. Brzegi oraz wierzch także smarujemy kremem. Górę tortu dekorujemy świeżymi owocami np. malinami, jagodami. Post Śmietanowy tort z owocami pojawił się poraz pierwszy w Kulinarny Blog - wiesz jak gotować

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!

Proponowane wyszukiwania