krem do tortów - 4503 przepisów (strona:28/301)

Lodowy tort truskawkowy 140

Pyszny tort na nadchodzący weekend :) Składniki: 6 jajek 20 dag cukier 15 dag mąki pszennej 5 dag mąki ziemniaczanej 3 łyżki soku z pomarańczy tłuszcz do formy bułka tarta do formy Składniki na krem: ½ kg truskawek 400 ml śmietany kremówki 5 łyżek cukru pudru 1 cukier waniliowy 2 łyżki soku z cytryny Wykonanie biszkoptu: Żółtka utrzeć z cukrem i sokiem(...)ubitą z cukrem pudrem i cukrem waniliowym. Składanie tortu: Krążek biszkoptu włożyć do tortownicy, skropić sokiem z truskawek, nałożyć warstwę kremu truskawkowego. Ułożyć drugi krążek biszkoptu, na nim resztę kremu. Tort mrozić 6 godzin. Ozdobić truskawkami

Tradycyjna Kuchnia
Wiosenny tort urodzinowy 252

tęsknimy za słońcem i spacerami, bez tych wszystkich kurtek ciepłych, kapturów i czapek.  Aby po zaklinać wiosnę powstał ten waśnie tortTort dla Zosi na 8 urodziny.  Biały biszkopt przełożony prostymi, ale niezawodnymi kremami, ozdobiony jadalnymi wydrukami motylków.  Zosia była zachwycona i powiem Wam w tajemnicy, że mnie też ten tort strasznie się podobał. Smakował równie(...)łyżeczki(do smaku) cukru pudru 1/2 łyżeczki pasty waniliowej 37 g groszków czekoladowych Maltesers Mascarpone z śmietaną i cukrem pudrem utrzeć na stabilny krem. Groszki dodamy przy składaniu tortu bezpośrednio na krem. Masa maślana do posmarowania tortu na wierzchu 500 g słodzonego mleka skondensowanego 700 g masła 82 %  sok wyciśnięty z jednej cytryny Barwnik w żelu zielony Masło utrzeć

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk
Wiosenny tort urodzinowy 229

tęsknimy za słońcem i spacerami, bez tych wszystkich kurtek ciepłych, kapturów i czapek.  Aby po zaklinać wiosnę powstał ten waśnie tortTort dla Zosi na 8 urodziny.  Biały biszkopt przełożony prostymi, ale niezawodnymi kremami, ozdobiony jadalnymi wydrukami motylków.  Zosia była zachwycona i powiem Wam w tajemnicy, że mnie też ten tort strasznie się podobał. Smakował równie(...)łyżeczki(do smaku) cukru pudru 1/2 łyżeczki pasty waniliowej 37 g groszków czekoladowych Maltesers Mascarpone z śmietaną i cukrem pudrem utrzeć na stabilny krem. Groszki dodamy przy składaniu tortu bezpośrednio na krem. Masa maślana do posmarowania tortu na wierzchu 500 g słodzonego mleka skondensowanego 700 g masła 82 %  sok wyciśnięty z jednej cytryny Barwnik w żelu zielony Masło utrzeć

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk
Tort truskawkowy 183

znowu krem truskawkowy. Powtarzamy z resztą spodów. Ostatni spod zostawiamy bez nasączenia, dzięki temu będzie nieco sztywniejszy i łatwiej będzie nam zachować ładny kształt tortu. Nakładamy cienką warstwę kremu na cały tort wypełniając dokładnie luki i szpary między blatami. Schładzamy w lodówce przez ok. 1 godzinę lub w zamrażarce przez 10-15 minut. W tym czasie możemy przygotować dekorację(...)czym mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji. Jeśli chcemy uzyskać nieco bardziej intensywny kolor, dodajemy odrobinę barwnika spożywczego w żelu lub proszku. Polewę odstawiamy do ostudzenia. Na tort nakładamy drugą warstwę kremu i wyrównujemy brzegi. Dekorujemy polewą truskawkową (można przełożyć sobie ją do małego woreczka) i zostawionym wcześniej białym kremem. Na kremie układamy truskawki w czekoladzie. Smacznego! ciastkożercy

Ciastkozercy
Ciasto cytrynowo-jagodowe 216

uroczystości rodzinnych moim prezentem dla solenizanta, jubilata czy dla osoby, wokół której tworzy się to całe „zamieszanie” jest tort. Tutaj warto jednak zwrócić uwagę, że nie zawsze chodzi o ten tradycyjny, na biszkopcie, przełożonymi kilkoma warstwami super kremu i mega dekoracjami na wierzchu. Obchody imienin taty wypadły akurat w jeden z niewielu moich dni wolny. Po przyjściu(...)ciasto. Na coś, co na pewno mu zasmakuje. Pamiętałem jak zajadał się babeczkami cytrynowymi, które kiedyś robiłem. Dlatego więc, to właśnie ciasto cytrynowe postanowiłem wziąć na bazę „tortu”. A krem… powstał z tego, co było pod ręką. Przypominam, iż po ponad 12 godzinach pracy w kuchni nie zrobiłem absolutnie żadnych zakupów. W zamrażarce znalazłem jednak jagody

Jacob Tastes
KREM ORZECHOWY- IDEALNY DO TORTÓW, CIAST, CIASTECZEK I BABECZEK 139

Jeśli szukacie idealnego orzechowego kremu do tortu to ten przepis jest właśnie dla Was. Krem jest intensywnie orzechowy, puszysty, nie za słodki. Idealny do przełożenia tortu, dekoracji babeczek czy wypełnienia ciastek. Robiłam go już wielokrotnie i za każdym razem wychodzi po prostu doskonały.  Składniki: * 400 g zmielonych orzechów włoskich * 400 ml mleka * 400 g masła w temperaturze pokojowej(...)utrzeć mikserem na puszystą masę, miksując dodawać stopniowo cukier puder. Stopniowo do masła dodawać po jednej łyżce masy orzechowej i miksować wszystko na małych obrotach miksera. Krem jest już gotowy do przekładania tortu. Z podanych wyżej składników przełożyłam tort o średnicy 24 cm, 2 przełożenia między biszkoptami plus wystarczyło kremu na obsmarowanie wierzchu i boku tortu

Zrób to smacznie
Tort z truskawkami 146

śmietany i serka mascarpone, dżemem truskawkowym i świeżymi truskawkami. Różowa poezja smaków!  Zdjęcia nie oddają tego jaki był pyszny, musicie mi uwierzyć i sami wypróbować przepis :)  Bazą tortu jest tak zwany biszkopt rzucany (bez proszku do pieczenia),  robiłam go pierwszy raz i przyznam, że trochę się obawiałam tego przepisu - bałam się nim rzucić, ale się odważyłam(...)biszkopt kroimy na 2-3 blaty według uznania. Nasączmy biszkopt, smarujemy dżemem truskawkowym, kremem i na końcu układamy pokrojone w plasterki truskawki.Ostatni blat tylko delikatnie nasączamy i pokrywamy cały tort kremem

W kuchennej krainie
Makowy tort z żurawiną pod gwiazdami 141

Tort świąteczny z żurawiną świeżą i makiem pod gwiazdami. Torcik jest lekko kwaskowy za sprawą żurawiny i bardzo dobrze łączy się z makiem. Możemy gości i rodzinę oczarować dekoracją świąteczną którą robi się bardzo łatwo z czekolady.    biszkopt: 6 jaj wielkość M 1/3 szklanki maku nie mielony 1 szklanka mąki tortowej 2 łyżki mąki ziemniaczanej płaskie 1 łyżeczka(...)trzy blaty. Dolny blat nasączam ponczem, smaruję kremem, na to połowa żurawiny, kolejny blat nasączam, krem, i żurawina. Ostatni blat też nasączam ale delikatnie już. Smaruję boki i górę tortu kremem. Obręcz: Czekoladę łamię przekładam do miseczki, dodaję oliwę i rozpuszczam w kąpieli wodnej. Wymierzam obręcz tortu na długości i wysokości. Wycinam z papieru do pieczenia pasek o takich wymiarach

wesoła kuchnia
Makowy tort z żurawiną pod gwiazdami 141

Tort świąteczny z żurawiną świeżą i makiem pod gwiazdami. Torcik jest lekko kwaskowy za sprawą żurawiny i bardzo dobrze łączy się z makiem. Możemy gości i rodzinę oczarować dekoracją świąteczną którą robi się bardzo łatwo z czekolady.    biszkopt: 6 jaj wielkość M 1/3 szklanki maku nie mielony 1 szklanka mąki tortowej 2 łyżki mąki ziemniaczanej płaskie 1 łyżeczka(...)trzy blaty. Dolny blat nasączam ponczem, smaruję kremem, na to połowa żurawiny, kolejny blat nasączam, krem, i żurawina. Ostatni blat też nasączam ale delikatnie już. Smaruję boki i górę tortu kremem. Obręcz: Czekoladę łamię przekładam do miseczki, dodaję oliwę i rozpuszczam w kąpieli wodnej. Wymierzam obręcz tortu na długości i wysokości. Wycinam z papieru do pieczenia pasek o takich wymiarach

wesoła kuchnia
Pavlova z kremem kawowym 179

Dziś tort ze specjalną słodką dedykacją dla wyjątkowej osoby, która kawę smakuje z iście królewską gracją:) Ta Pavlova z mocnokawowym kremem na bazie sypanej kawy i kakao miała być niespodzianką i zaspokojeniem kawowych oczekiwań:) Tort dał radę- smakował Jubilatce i Gościom, a owocowe wykończenie cieszyło oko. Słodycz:  cukrowej bezy, kremu( z wyraźną nutką czarnej ambrozji:) oraz naturalna słodycz(...)się pestkowce, bo długo zachowują świeżość) , plasterkami pomarańczy  i truskawkami dekorujemy tort na 1 godz przed podaniem liście świeżej mięty WYKONANIE: blat bezowy pokrywamy całością kremu kawowego  dekorujemy owocami UWAGA : tortu bezowego nie przechowujemy w lodówce, która ma tendencję do oszraniania, gdyż beza może zawilgnąć, dlatego najlepiej do lodówki  przed włożeniem bezy zastosować pochłaniacz wilgoci   Smacznego

Domowe ciasta
Tort Garfield 145

budyń i ucierać do uzyskania puszystej masy.Blaty nasączyć likierem migdałowymUłożyć jasny blat, wyłożyć 1/2 kremu kokosowego, rozsmarować, przykryć ciemnym plackiem, wyłożyć resztę kremu kokosowego.następnie posmarować wierzch i boki tortu kremem budyniowym, schłodzić w lodówce ok. 4 godzin można dłużej.W tym czasie przygotować masę cukrową oraz dekoracje

Mix smaku
Tort makowy 224

lubicie mak i czekoladę to jestem pewna, że również i Wam posmakuje. Udekorowałam go kremem ze śmietany i mascarpone, gdyż uwiebiam to połączenie. Jeżeli nie chcecie, żeby tort był tak bogato przełożony kremem to śmiało możecie użyć go mniej do przełożenia, a resztę zostawić do dekoracji. Pełna dowolność. Biszkopt makowy zawsze piekę dzień wcześniej (lepiej się kroi). Jeżeli lubicie bardzo(...)białej czekolady i przykryż drugim krążkiem. Ponownie nasączyć biszkopt ponczem i rozsmarować resztę kremu. Przykryć ostatnim krążkiem ciasta i nasączyć resztą ponczu. Odstawić do stężenia do lodówki. Schłodzony tort udekorować kremem z mascarpone i dowolnymi dodatkami. Tort makowy By Published: Total time: Calories per serving: Fat per serving: Ingredients: Thinly-sliced Price: Directions: ... Artykuł Tort makowy pochodzi z serwisu Każdy

Pieguskowa Kuchnia
TORT W PÓŁ GODZINY - Z KREMEM WANILIOWYM I OWOCAMI 138

TORTOWNICY: 22 CM. Składniki podstawowe: biszkopt o średnicy 22 cm. - 3 blaty Przepis tutaj (piekłam bez proszku do pieczenia). Owoce i dodatki: 300 g borówek, 300 g malin, krem do tortu o smaku waniliowym Cykoria +220 ml mleka lub +250 ml mleka i 80 g masła, posypka owocowo-kakaowa Cykoria . Nasączenie: 1/3 szklanki wody z sokiem z 1 cytryny. Przygotowanie(...)wodą z sokiem z cytryny. Przygotowuję krem waniliowy według instrukcji na opakowaniu. Pierwszy blat smaruję 1/3 kremu, układam 1/4 owoców, kolejny przekładam tak samo. Ostatni blat i boki tortu smaruję pozostałym kremem i posypuję kolorową posypką. Tort dekoruję pozostałymi owocami, chłodzę w lodówce

JejKuchnia
TORT MIŚ 182

czekoladowy tort z wiśniami z motywem Misia, doskonały na urodziny lub Dzień Dziecka     SKŁADNIKI Biszkopt: tortownica o śr 20 cm 3 jajka, ½ szkl. mąki pszennej, ½ szkl. cukru, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 1 łyżka octu Poncz: ½ szkl. herbaty Krem: 1 szkl. mleka, 1 szkl. cukru, 1 budyń waniliowy, 1 kostka masła, 2 łyżki kakao Dodatkowo: wiśnie w syropie(...)mleka. Ugotowany budyń studzimy. Masło miksujemy na puch, dodajemy budyń a na końcu kakao. Biszkopty nasączamy, 1 smarujemy połową kremu, układamy osączone z zalewy wiśnie, przykrywamy drugim biszkoptem. Tort smarujemy kremem. Biszkopty sklejamy ze sobą kremem i robimy z nich uszy. Z bitej śmietany robimy miśkowi oczy i buźkę. Kremem zdobimy tort

słodki bratek

Proponowane wyszukiwania