krem do tortów - 4503 przepisów (strona:23/301)

Tort Orzechowy z Czekoladowym Kremem 320

Tort orzechowy z czekoladowym kremem – Kolejny pyszny tort w Małej Cukierence z dużą ilością orzechów i kremem czekoladowym, coś na wyjątkowe okazje. Przygotowałam go przy współpracy z marką Bakalland . Tort jest bardzo smaczny, aromatyczny, wilgotny, dla łasuchów, którzy uwielbiają czekoladę. Wygląda wspaniale, apetycznie. Tort nie jest trudny w przygotowaniu, proszę dokładnie przeczytać przepis i obejrzeć film. Biszkopt nasączyłam alkoholem, jeśli(...)pominąć, możemy go zastąpić lekko posłodzoną wodą z sokiem z cytryny. Bardzo polecam… Zapraszam na FILM . Subskrybuj kanał Małej Cukierenki: http://www.youtube.com/malacukierenka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Tort Orzechowy z Czekoladowym Kremem Składniki: Biszkopt: 100g orzechów laskowych Bakalland 50g orzechów włoskich Bakalland 5 jajek – osobno żółtka i białka 180g cukru 2 łyżeczki cukru wanilinowego 190g mąki pszennej (użyłam tortowej) 1 płaska

Mała Cukierenka
Tort chałwowo – waniliowy z frużeliną malinową 150

kremówki 150 g mascarpone 2 łyżki cukru pudru 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii Frużelina malinowa 300 g malin 80 g cukru 1½ łyżeczki mąki ziemniaczanej 2 łyżeczki żelatyny Krem do tynkowania tortu 250 ml śmietany kremówki 150 g mascarpone 2 łyżki cukru pudru 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego Nasączenie 250 ml wody mineralnej 2 łyżki cukru 2-3 łyżki soku(...)przykrywamy czwartym biszkoptem, który również nasączamy. Tort w rancie chłodzimy kilkanaście godzin w lodówce, a najlepiej całą noc. Z dobrze schłodzonego tortu zdejmujemy rant. Tynkujemy równo i dokładnie kremem waniliowym. Tort ponownie chłodzimy w lodówce. Ganache Czekoladę dzielimy na małe kawałki równej wielkości. Śmietankę podgrzewamy, zdejmujemy z ognia i dodajemy połamaną czekoladę. Mieszamy do uzyskania gładkiej polewy. Polewę studzimy

Wędrówki po kuchni
Zielony tort - czekoladowo - miętowy. 167

Przepis znaleziony oczywiście na mojewypieki.com Tort czekoladowo - miętowy.Składniki:Ciasto:1 1/4 szkl. mąki pszennej;180 g masła;80 g gorzkiej czekolady;2/3 szkl. kakao;3 jaja;1 szkl. brązowego cukru;1/4 szkl. cukru;3/4 szkl. śmietany 18%;1 łyżeczka proszku do pieczenia;3/4 łyżeczki sody oczyszczonej;kilka kropli aromatu waniliowego. Krem miętowy:300 ml schłodzonej śmietany kremówki(...)zgęstnienia. Wszystkie blaty nasączamy herbatką miętową. Pierwszy z blatów układamy na paterze. Przekładamy 1/3 kremu. Układamy drugi blat i przekładamy go połową pozostałego kremu. Przykrywamy ostatnim blatem. Pozostałym kremem smarujemy boki tortu. Schładzamy. Na wierzch tortu wykładamy polewę czekoladową. Schładzamy ponownie i przechowujemy w lodówce.Smacznego

Miksturownik
Tort kufel piwa 172

upuszczamy go razem z formą na podłogę z wysokości około 60 cm. Odstawiamy do ostygnięcia. Boki biszkoptu oddzielamy od tortownicy dopiero po całkowitym wystudzeniu ciasta. Do wykonania tortu, potrzebujemy dwa takie biszkopty. Krem czekoladowo - orzechowy Czekoladę dokładnie rozpuszczamy w kąpieli wodnej i odstawiamy do wystudzenia. Serek mascarpone przekładamy do miski, dodajemy cukier i miksujemy. Śmietanę ubijamy na sztywno, delikatnie łączymy(...)karmelowego. Tak postępujemy z każdą kolejna warstwą. Ostatni biszkopt przykrywamy papierem do pieczenia i delikatnie obciążamy. Tort wstawiamy do lodówki na całą noc. Zdejmujemy obręcz. Wierzch i boki tortu tynkujemy kremem maślanym i chłodzimy. Teraz pozostaje nam zabawa z masą cukrową. Po udekorowaniu tortu na wierzch wykładamy krem z mascarpone imitujący pianę. Notes Wysokość tortu: 15 cm Waga

Wędrówki po kuchni
Tort na rocznicę ślubu 236

paterze układamy pierwszy blat biszkoptu, nasączamy i wykładamy porcję kremu. Równo rozprowadzamy krem i przykrywamy drugim biszkoptem. Czynność powtarzamy. Przełożony tort chłodzimy w lodówce. Wierzch i boki tortu tynkujemy kremem maślanym tak, aby powierzchnia tortu była gładka. Ponownie wstawiamy do lodówki. Teraz pozostaje tylko zabawa z masą cukrową, powodzenia. * użyłam domowego ajerkoniaku ** krem bez żelatyny jest stabilny, gotowy do przełożenia(...)tortu. Jeśli chcecie uzyskać bardziej stabilny, lekki i puszysty krem można dodać żelatynę. Należy ją rozpuścić w niewielkiej ilości wrzątku, ostudzić i jeszcze płynną dodać powoli do kremu By Małgorzata Hert Wędrówki po kuchni http://www.wedrowkipokuchni.com.pl

Wędrówki po kuchni
Tort makowy z kremem z białej czekolady 138

Przepisy Thermomix. Tort makowy z kremem z białej czekolady. Przepis na Thermomix TM31, TM5 Składniki: 5 jajek 120 g cukru 110 g mąki tortowej 40 g maki ziemniaczanej 2/3 łyżeczki proszku do pieczenia 100 g maku Składniki na krem z białej czekolady: 200 g białej czekolady 600 g śmietany 30% 3 łyżeczki żelatyny plus 20 g wody do rozpuszczenia Dodatkowo(...)mocna herbata z cukrem do nasączenia biszkopta owoce do dekoracji   Przepist Thermomix. Tort makowy z kremem z białej czekolady. Wykonanie: Mąkę tortową, mąkę ziemniaczaną, proszek do pieczenia mieszamy i przesiewamy. Dodajemy mak i dokładnie mieszamy. Do naczynia Thermomix zakładamy motylek. Dajemy białka. Białka ubijamy na sztywną masę czas 4 min/obr.4. Następnie nastawiamy czas 4 min/obr.4 i przez otwór

Themo przepisy
Piernikowy tort z powidłem i cynamonową śmietanką. 174

smarujemy powidłem, na powidło porcja kremu i znów blat piernikowy, tak postępujemy z każdym blatem. Góra tortu ma być bez powidła i kremu. 4. Dekoracja: Na wierzchu tortu wyciskamy rozetki z kremu, robimy to według uznania. Jeden pierniczek drobno kruszymy i posypujemy nim rozetki. Pozostałymi pierniczkami dekorujemy tort dociskając je do kremu, krem jest z żelatyną to pierniczki będą się(...)trzymać. Tak wykonany tort wkładamy do lodówki do stężenia na co najmniej noc. 5. Podanie: Gotowy tort kroimy i podajemy. Tort najlepiej kroi się na drugi dzień, gdy blaty piernikowe zmiękną od kremu i powidła. Smacznego życzę. Moje rady: Szklanka do odmierzania składników o pojemności 250 ml. Tortownica o średnicy 16 cm. Zamiast śmietanki kremówki można ubić dwie śmietany typu

Izabelawkuchni
Tort Snickers 322

torcie jest tyle pyszności, że nie wiem od czego zacząć! Puszyste czekoladowe biszkopty, delikatny krem śmietankowy, chrupiące orzeszki i kajmak. Dla mnie bomba! To ciasto naprawdę na specjalne okazje :) Składniki na biszkopt: 4 jajka 8 łyżek mąki pszennej 4 łyżki kakao (płaskie) 4 łyżki mąki ziemniaczanej 12 łyżek cukru Składniki na krem: 500 g serka mascarpone 500 ml śmietany kremówki(...)tortu zużywamy około połowy kremu. Powtarzamy z pozostałymi spodami. Ostatni spód zostawiamy bez ponczu. Do pozostałego kremu dodajemy kakao i mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji. Nakładamy na brzegi tortu pierwszą warstwę kremu i wyrównujemy wszystkie nierówności. Wkładamy do lodówki lub zamrażarki do schłodzenia. Nakładamy kolejną warstwę kremu na boki tortu. Na wierzch tortu nakładamy kajmak (można rozrobić do z wodą

Ciastkozercy
Tort Biały Michałek Z Żelką Borówkową 108

obchodziliśmy rocznicę ślubu z mężem, o dziwo już albo dopiero 7 i postanowiłam jakimś słodkim akcentem uczcić ten dzień. Jako że nie jestem utalentowana w kierunku tortów to na przekór postanowiłam upiec tort : D Może nie jest to ósmy cud świata w wyglądzie, ale w smaku myślę że jest naprawdę dobry i naszym zdaniem naprawdę przypomina białe michałki. Oczywiście jego(...)foremki lub obręczy wykładamy pierwszy blat biszkoptu smarujemy go odrobiną kremu i wykładamy na niego żelkę borówkową, przykrywamy taka ilością kremu aby go nie było widać, nakładamy drugi biszkopt i kolejna porcje kremu tak około 1 cm. Odkładamy na bok 3-4 łyżki do zrobienia rozetek na torcie. Resztą kremu smarujemy wierzch i boki tortu. 7. Do pozostawionej reszty kremu

Gotowanie...to proste !
Tort makowo-orzechowy 227

odwiedziny, a tu okazało się, że czeka na nią taki prezent. Tort jest przepyszny, bardzo delikatny, mocno orzechowy. Składa się z biszkoptu makowo-orzechowego oraz kremu orzechowego na bazie masła, tort obsypany jest mielonymi orzechami, przystrojony kremem czekoladowym. Zmodyfikowany przepis pochodzi z książki „Potrawy z ciasta ucieranego” z serii 100 przepisów Buchmann. Składniki na tortownicę(...)misy miksera, ubić końcówką do ubijania bitej śmietany. Przełożyć do rękawa cukierniczego zakończonego tylką w kształcie gwiazdki np. 1 M Wiltona. Wstawić do lodówki na czas wykonywania tortu. Wykonanie: Krem podzielić na 3 części. Pierwszy blat położyć na paterze, naponczować 1/4 szklanki ponczu, wyłożyć 1/3 kremu, położyć drugi blat, naponczować 1/4 szklanki ponczu, wyłożyć 1/3 kremu, położyć trzeci blat, naponczować

moj przepis na
Tort malinowo-kokosowy 160

pieczenia ze spodu i przekrawamy go na 3 równe blaty. Mleko kokosowe, którego będziemy używać do kremu wstawiamy odwrócone do góry dnem do lodówki na noc przed robieniem tortu.   Krem kokosowy: 2 puszki mleka kokosowego (400ml x 2) 500 g mascarpone pół szklanki cukru pudru 1 szklanka wiórek kokosowych Przed użyciem wszystkie składniki powinny być schłodzone.  Mleko kokosowe(...)tortu: Na paterze układamy dolną część biszkoptu, nasączamy ją 1/3 wody kokosowej z likierem, a następnie wykładamy 1/2 malin oraz 1/3 kremu kokosowego. Postępujemy tak samo ze środkowym blatem, a następnie z ostatnim pomijając dodawanie malin. Następnie dekorujemy tort zabarwioną wcześniej bitą śmietaną. Tu wszystko zależy od Waszej fantazji. Ja próbowałam zrobić falbankę, wyszła jak wyszła, ale jak na pierwszy

Cooking Monster
Intensywny tort czekoladowo-owocowy w kształcie ludzika lego - mój pierwszy tutorial 264

użyłam truskawkowej dla podbicia owocowego smaku) cukier puder do smaku - w zależności od oczekiwanej słodkości/kwaśności kremu od 6 do 10 pełnych łyżek (do tortu pokrywanego lukrem plastycznym polecam mniej słodki krem) Do kremu maślanego: 250 g bardzo miękkiego masła (to bardzo duży tort i każdy element należy pokryć tym kremem, dlatego aż tyle) 8 łyżek mleka(...)jeszcze trochę cukru pudru. Na koniec powinniśmy uzyskać gęsty, gładki krem, który jednocześnie będzie się łatwo smarował na biszkopcie. Składanie tortu cz. 2 i ostatnia:Schłodzone elementy tortu pokrywamy cienką warstwą kremu maślanego. Tułów i nogi z wierzchu oraz na bokach. Głowę i ręce oraz kitkę ze wszystkich stron. Następnie całość w taki sam sposób dekorujemy rozwałkowanym dość cienko lukrem

Ratunku obiad
Tort czekoladowy owoce leśne 2578

cukier puder. Do ubitego masła dodajemy po łyżce zimny budyń, na koniec dodajemy po trochu kakao. Zanim damy całość można sprawdzić czy krem smakuje tak jak lubimy. Krem można nakładać na tort bezpośrednio przy użyciu noża lub szpatułki, można jednak użyć też worka strunowego, żeby sobie to jeszcze ułatwić. Worek wkładamy do dużej szklanki, wywijamy brzegi jak na zdjęciu(...)nasiąknął innymi zapachami. W kąpieli wodnej rozpuszczamy gorzką czekoladę. Na koniec dodajemy łyżeczkę oleju kokosowego – dzięki temu polewa ma ładną konsystencję i lepiej zastyga. Z reszty kremu wyciskamy na tort ozdobne różyczki. Na środku układamy świeże owoce. Smacznego! ciastkożercy

Ciastkozercy
Tort truflowy (mocno czekoladowy) 134

Kolejny pomysł na zbliżające się Święto Zakochanych - najlepszy tort czekoladowy ever! Mocno kakaowy biszkopt na bazie tylko 3 składników, genialny krem czekoladowy z nutą pomarańczy i whisky, rozpływający się w ustach. Całość smakuje jak pyszne, czekoladowe trufle. Musicie spróbować :) Miłej niedzieli! Składniki Biszkopt 10  dużych jajek 300 g cukru pudru 100 g gorzkiego kakao Jajka rozdzielić, białka ubić(...)tortu: biszkopt przekroić wzdłuż na pół. Dolną część ułożyć na paterze, nasączyć połową ponczu, wyłożyć kilka łyżek kremu i przykryć drugim krążkiem ciasta. Nasączyć. Udekorować boki i wierzch tortu resztą kremu. Wstawić tort na 12 h do lodówki. Smacznego! źródło: zmodyfikowany przepis z gazetki "Ciasta świąteczne

Słodkie inspiracje

Proponowane wyszukiwania