krem do tortów - 4503 przepisów (strona:15/301)

Tort czekoladowo-figowy z wiśniami 214

Jeżeli nie macie świeżych fig można użyć dżemu figowego lub suszonych fig. Nie polecam jednak rezygnować z nich ponieważ to one nadają słodyczy w tym torcie. Tort jest mało słodki, dzięki czekoladowemu kremowi, figi tylko delikatnie go słodzą, a kropką nad i są wiśnie, których nie można w tym przepisie pominąć. Pyszny i lekki w smaku, takie torty lubimy! Składniki(...)lodowatą wodą w celu ostudzenia. * Można też użyć dżemu figowego, wówczas będzie potrzebne około 300 gr, ewentualnie można dzień wcześniej suszone figi namoczyć w wodzie lub wódce, w przekładania tortu kremem, figi należy zmielić blenderem. Tort czekoladowo-figowy z wiśniami Tort czekoladowo-figowy z wiśniami Tort czekoladowo-figowy z wiśniami Tort czekoladowo-figowy z wiśniami listonic_type='fooddrink';listonic_theme

moj przepis na
TORT ŚLIWKOWY Z CZEKOLADĄ I ORZECHAMI LASKOWYMI 267

Dziś proponuję Wam jesienny, puszysty i delikatny tort śliwkowy. Przełożyłam go kremem na bazie śmietany kremówki i słodkich, karmelizowanych śliwek z dodatkiem cynamonu oraz siekanej czekolady z orzechami, a na koniec gęsto obsypałam orzechami laskowymi. Całość smakuje niezwykle lekko i bardzo owocowo.  Do tortu(...)posiekaną w drobną kostkę czekoladę i szpatułką dobrze wmieszaj do kremuKrem schowaj na 10-15 minut do lodówki. PONCZ: Wszystkie składniki wymieszaj razem w szklance. SKŁADANIE TORTU: Kremy wyjmij z lodówki.  Biszkopt przekrój na  3 równe blaty.   Pierwszy blat połóż na paterze lub ozdobnym talerzu i polej kilkoma łyżeczkami ponczu.  Następnie posmaruj

Słodko-Słony Świat Ilony
Tort makowo budyniowy z cytrusami 388

Takim tortem z pewnością zaskoczycie domowników i gości. Biszkopt makowy, krem budyniowy i do tego dekoracja z orzeźwiających i pachnących cytrusów. Tort jest łatwy do przygotowania a prezentuje się i smakuje rewelacyjnie. Przygotowałam go na konkurs z przepisu KASI.Składniki: Biszkopt50 g margaryny Kasia160 g cukru pudru5 jajek130 g mąki pszennej typ 500 Młyn Kopytowa 1 szkl suchego maku1(...)porcjami zimny budyń i ucierać.Krem podzielić na trzy części.Pierwszy krążek posmarować krem, przykryć drugim krążkiem, posmarować kremem, przykryć trzecim krążkiem, boki i górę tortu posmarować i udekorować kremem. Tort odłożyć w zimne miejsce do stężenia. Płatki migdałów uprażyć na suchej patelni, ostudzić i obsypać boki tortu. Tort przed podaniem udekorować filetami z pomarańczy i grejpfruta

Ala piecze i gotuje
Niezwykły tort dla niezwykłej osoby 374

jako niedzielny lub świąteczny deser. Będzie to wtedy klasyczne ciasto marchewkowe, które zresztą bardzo lubię. Jednak dziś prezentuję je w nieco innej, tortowej odsłonie :)))Marchewkowy tort z bakaliami i kremem śmietankowymporcja na tortownicę o średnicy 24 cmPotrzebujemy:200-220 g marchewki (waga po obraniu) - ok. 2 średnie sztuki340-350 g ananasa (świeżego lub z puszki)120 g orzechów włoskich120(...)cały wyłożyć na wierzch ciasta (najlepiej za pomocą szprycy) lub udekorować nim boki i wierzch ciasta szprycą (wystarczy jedna końcówka - tym razem użyłam sześcioramiennej gwiazdki).Mój sposób dekoracji tortu:Odrobiną kremu smarujemy boki i wierzch tortu (nie musi być bardzo równo). Górę posypujemy startą czekoladą lub wiórkami czekoladowymi (można sobie pomóc przygotowując prosty szablon np. z papieru do pieczenia

Ratunku obiad
TORT CZEKOLADOWY 101

dnia masę przełożyć do miski, dodać serek mascarpone. Całość wymieszać mikserem przez około 3-4 minuty (tyle czasu powinno wystarczyć, by krem się połączył z serkiem mascarpone i stał się puszysty). Taka ilość kremu wystarczy do 1 przełożenia tortu, wykończenia wiechu i boku o średnicy 18 cm. Krem malinowy: * 600 g malin (użyłam mrożonych) * kilka kropel soku z cytryny(...)Wykonanie całego tortu: Na podkładzie posmarować odrobinę kremu, położyć pierwszy blat biszkoptu. Nasączyć go wodą wymieszaną z sokiem z cytryny. Na biszkopt wyłożyć warstwę kremu, wyrównać. Położyć drugi blat biszkoptu, nasączyć i na to położyć krem malinowy, wyrównać wierzch. Na górę położyć trzeci blat biszkoptu, nasączyć. Na górze i boku tortu wysmarować krem czekoladowy, wyrównać i wygładzić zarówno górę

Zrób to smacznie
VADEMECUM – Krem maślany do tortów i babeczek – buttercream frosting 308

Krem maślany, nazywany też lukrem maślanym to jeden z podstawowych kremów do dekoracji tortów, ciast, muffinek i babeczek. Prosty, wymagający tylko kilku składników, efektowny i wszechstronny. Przy robieniu piętrowego tortu można zrobić nim warstwę zabezpieczającą warstwy ciasta i kremu (crumb coat), obłożyć nim cały tort, a przy użyciu rękawa cukierniczego z wymiennymi końcówkami – ozdobić tort, ciasto i babeczki. Krem maślany(...)nadaje się także jako baza pod zdobienie fondantem (lukrem plastycznym) i do tortów typu drip cake. Ten krem jest jak lukier – spoiwem dla cukru pudru jest tutaj ubite masło. W royal icing to ubite białko jaja kurzego, w lukrze plastycznym – mieszanka wody , glukozy i żelatyny. To bardzo, bardzo słodki krem. Nie używajcie go raczej do przekładania tortów, chyba że lubicie

Karo in the Kitchen
Tort z kremem malinowym ze świeżymi malinami i borówkami 198

dodać 200 g malin i krótko wymieszać. Schować do lodówki. 150 ml śmietany ubić z niepełną łyżką cukru pudru i z połową śmietan fixu - będzie to krem na wierzch i na boki tortu. Jedną część biszkoptu nasączyć, nałożyć krem malinowy, na to kolejny płat(...)biszkoptu, znowu nasączyć i nałożyć biały krem. Na nim poukładać 150 gram borówek, lekko wciskając w krem. Na to położyć ostatni płat biszkoptu, nasączyć i pokryć wierzch  boki tortu kremem ze śmietan fixem. Udekorować malinami i borówkami. Boki tortu oprószyć wiórkami kokosowymi. Schłodzić min. 3 godziny. Najlepszy następnego dnia. Zdjęcie po przekrojeniu. Musiałam szybko robić zdjęcie, bo znikał

Wołowina od rekina
Tort czekoladowo - śmietankowy z jagodami 295

formie, następnie wyjąć z formy i przełożyć na kratkę, odłożyć do całkowitego wystudzenia. UWAGA: Biszkopt urośnie z górką, należy ją ściąć i pokruszyć - okruszki te posłużą do udekorowania boków tortu. Krem z nutelli: Czekoladę roztopić w mikrofali lub w kąpieli wodnej, przestudzić. Schłodzony serek mascarpone zmiksować wraz z nutellą ( w temperaturze pokojowej ) na gładki, jednolity krem. Dodać czekoladę i zmiksować(...)ciasta, nasączyć kolejną częścią ponczu, wyłożyć drugą połowę kremu z nutelli, kremu śmietankowego oraz drugą połowę jagód. Przykryć trzecim blatem biszkoptu, nasączyć go ostatnią częścią ponczu. Boki tortu oraz wierzch posmarować odłożonym kremem śmietankowym. Boki udekorować okruszkami ciasta, lekko je dociskając ( warto wokół górnego brzegu utworzyć z okruszków rant, aby potem polewa nie spłynęła ). Wstawić do lodówki do schłodzenia

Opowieści z piekarnika
Marchewkowy torcik z serkiem 158

ciasto wystygnie, przygotować krem: śmietankę ubić na sztywno. Dodać serek labneh, zmiksować. Dosłodzić do smaku, dodać sok z cytryny. Ciasto przekroić na 3 blaty. Pierwszy blat skropić sokiem z pomarańczy, wyłożyć 1/3 kremu, przykryć drugim blatem, skropić sokiem, wyłożyć kolejną część kremu, przykryć ostatnim blatem, skropić sokiem i na wierzchu rozsmarować resztę kremu. Można również boki tortu posmarować cienką warstwą(...)kremu. Tort udekorować wg uznania np. orzechami, kawałkami pomarańczy, miechunką. Wstawić do lodówki na min. 3-4 godziny. Smacznego! torcik podałam na talerzu Ambition  http://ambition.pl

Obiad gotowy
Tort Czekoladowy z Maślanym Kremem Nutellowym 232

suchego patyczka. Wyciągamy i odstawiamy do całkowitego ostygnięcia. Ostygnięte blaty ciasta przekrawamy wzdłuż na pół. Wierzch każdego z blatów lekko ścinamy a otrzymane okruszki odstawiamy do obsypania boków tortu. Krem maślano – nutellowy: 340 g masła 200 g cukru pudru 255 g nutelli 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii szczypta soli 3 – 4 łyżki śmietany kremówki Masło ucieramy na puch(...)lodówki. Przed podaniem polecam wyciągnąć ciasto parę minut wcześniej by krem nutellowy się ocieplił i rozpływał się w ustach. Źródło (z moimi zmianami): tastenandtellblog.com The post Tort Czekoladowy z Maślanym Kremem Nutellowym appeared first on Made

Made By Mom And Son
KREM ORZECHOWY 125

Więcej wiedzy o pieczeniu i tortach na → INSTAGRAMIE. Krem orzechowy już dawno za mną chodził! Odkąd miałam okazję pierwszy raz spróbować tortu Pani Małgorzaty wiedziałam, że pewnego dnia sama go zrobię. Tort orzechowy z tym kremem to niebo w gębie :). Przepis nie jest trudny. Niestety krem wychodzi luźny i przed nałożeniem go na biszkopt lub ciasto koniecznie trzeba go schłodzić

Słodki Pomysł
Tort wiśniowy z kremem śmietankowym z białą czekoladą 233

tort smakuje rewelacyjnie, co potwierdziła moja dwuletnia chrześnica, bo nie mogła się od niego oderwać :-) Nic tak bardzo nie cieszy, jak fakt, że innym smakuje. Tort przełożony jest kremem na bazie śmietany, mascarpone, białej czekolady, z dodatkiem galaretki wiśniowej. Do tego frużelina wiśniowa, która przełamuje słodycz tortu. Uwielbiam takie smaki. Z powodu tego, że robiłam równocześnie trzy ciasta, trochę(...)rozsmarować równomiernie frużelinę wiśniową, następnie krem i nałożyć kolejny oblat. Posmarować go ponownie kremem i nałożyć ostatni biszkopt. Pozostałym kremem posmarować wierzch i boki tortu, dodatkowo można wycisnąć krem szprycą dekoracyjną. Tort udekorować posypką czekoladową i startą czekoladą. Przed podaniem schłodzić go w lodówce co najmniej przez 2 godziny. Uwagi: Po przygotowaniu kremu należy go od razu wykładać na biszkopty

Passions hobbies life
Tort Reese's z masłem orzechowym na 4. urodziny bloga 257

gładka masa. Posól delikatnie do smaku. Blaty tortu nasącz whiskey i posmaruj orzechowym kremem. Pomiędzy każdą warstę nałóż po garści drobno posiekanych czekoladek Reese's. Wierzch i boki tortu posmaruj kremem i wyrównaj. Kilka łyżek kremu pozostaw do dekoracji. Tort wstaw do lodówki na 2-3 h. Czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej, a następnie polej nią wierzch tortu. Udekoruj pozostałym(...)kremem za pomocą szprycy lub rękawa cukierniczego. Na torcie ułóż również czekoladki Reese's i popcorn. Możesz wykorzystać także orzeszki ziemne

Food Square
Prosty tort orzechowo - ciasteczkowy 135

bardzo prosty bo jest to zmiksowane masło orzechowe z mascarpone. Ciekawym dodatkiem są batoniki Lusette  o smaku capuccino oraz o smaku czekoladowym, które użyłam zarówno do kremu, jak i do dekoracji tortu. Batoniki o smaku kawowym świetnie komponują się z orzechowym kremem. By przełamać słodycz użyłam do przełożenia kwaśnej konfitury z czarnej porzeczki i to był strzał w dziesiątkę(...)talerzu. Ciasto smarujemy obficie konfiturą z czarnej porzeczki, następnie posypujemy całą powierzchnię pokrojonymi batonikami o smaku Capuccino. Nakładamy 3/4 kremu orzechowego i przykrywamy całość drugim biszkoptem. Nakładamy pozostały krem. Tort dekorujemy posiekanymi orzechami włoskimi oraz czekoladowymi batonikami  Lusette . Przed podaniem tort należy schłodzić przez 2-3 godziny w lodówce.  Smacznego, Klaudia

Mango Papaja
Tort urodzinowy 271

podzielenie biszkopta na 4 warstwy)- 8 jaj - szklanka mąki tortowej- szklanka cukru -pół szklanki mąki ziemniaczanej- cukier waniliowy - 3 łyżki oliwyKremy: - 2 opakowania kremu do tortów wg. uznania (Ajerkoniak/Czekolada/Wanilia)- opakowanie bitej śmietany (ŚNIEŻKA)Dekoracja:- owoce: ananas/brzoskwinia z puszki-kiwi , winogrona , truskawki itp.- posypka (kawałki czekolady) - sos czekoladowy (lub inny , jaki chcesz)Sposób przygotowania:1.Biszkopt:Białka(...)Przed wstawieniem biszkoptu to piekarnika, należy pozbyć się powietrza , uderzając tortownicą  (kilka razy)  o blat/podłogę .Wyjąć biszkopt z piekarnika i zostawić do wystygnięcia.2.Kremy:Dwa kremy do tortów zrobić według instrukcji , i odstawić do lodówki.3.Biszkopt dzielimy na 4 warstwy krojąc ostrym nożem . Czasem gdy biszkopt dobrze urośnie da się nawet na 5 części.4.Otwieramy puszki owoców

Gotuj Z Muzyką