bardzo smaczne połączenie... Bardzo pracochłonny tort, na który musimy poświęcić duży nakład pracy. Możemy również go przygotować w szybszej wersji, po prostu bez robienia plecionki oraz kwiatów z kremu. Boki tortu możecie udekorować wiórkami kokosowymi, a na wierzchu poukładać świeże maliny. Zapraszam 😃 Składniki (tortownica o średnicy 24 cm): biszkopt: jajka 5 szt, mąka pszenna 3/4 szklanki, mąka ziemniaczana 1/4 szklanki(...)tortu. Następnie p ołowę kremu wykładamy na biszkopt, przykrywamy ciastem kokosowym, nakładamy pozostały krem, kładziemy drugą część biszkopta, którą również nasączamy pozostałą wodą z cukrem. Wierzch i boki tortu smarujemy pozostałym kremem i schładzamy w lodówce. Przygotowujemy czekoladowy buttercream: Miękkie masło ucieramy mikserem, następnie dodajemy pozostałe składniki i miksujemy do połączenia. ( Kakao oraz cukier puder muszą być przesiane przez
kulinarne odsłony patimikserem na średnich obrotach do połączenia składników. Dodać pomarańczowy, schłodzony krem i wymieszać krótko mikserem. Teraz krem można dosłodzić do smaku, jeśli będzie za mało słodki dodać jeszcze 1 łyżkę cukru pudru. 14. Do rozpuszczonej, ciągle ciepłej żelatyny dodać 1 łyżkę soku z cytryny, wymieszać. Dodać 2-3 łyżki kremu śmietanowego i rozmieszać łyżką. Następnie w 3 partiach, cały czas(...)połączenia składników. Do kremu dodać maliny i wymieszać szpatułką. 15. Na biszkopt w blaszce wyłożyć 1/3 kremu, wyrównać. Na wierzchu ułożyć drugą część biszkoptu i nasączyć go połową pozostałego ponczu. Wyłożyć połowę pozostałego kremu, wyrównać. Ułożyć trzecią część biszkoptu i nasączyć go pozostałym ponczem. Wyłożyć pozostały krem i uformować mały kopczyk, patrz FILM . Tort posypać przygotowanymi wcześniej okruszkami i wstawić
Mała Cukierenkaskłada się z dwóch pięter 20 cm i 23 cm, następnym razem będę miała nauczkę aby różnica między piętrami była nie mniejsza niż 4 cm, ponieważ lepiej wizualnie tort wygląda. Z kremem na bazie bezy szwajcarskiej pracuje się świetnie, polecam ten krem do dekoracji, niby maślany a jednak inny, lżejszy, bardziej puszysty. Biszkopty oraz mus owocowy warto przygotować dzień wcześniej(...)drugą trzymając szpatułką wyrównywać krem. Powyżej ciemnoniebieskiego nałożyć niebieski, postępować tak samo jak z poprzednim kolorem, następnie nałożyć jasnoniebieski, postępować tak samo jak z poprzednim kolorem, następnie wierzch tortu posmarować neutralnym kremem. Rurki przyciąć do wysokości większego tortu wetknąć je na kształt okręgu o średnicy mniej więcej 10 cm (to będzie nasz niby stelaż, po to żeby mniejszy tort
moj przepis naKrem adwokatowy – Domowe Torty Pyszny, gęsty krem- bez dodatku żelatyny. Idealny do ciast, tortów, lodów lub po prostu- jako smaczny deser. Czy ma jakieś wady? W sumie tylko jedną- jeżeli planujecie siadać za kierownicę, będziecie musieli uważać by nie zjeść go zbyt wiele- a zapewniam Was, że to nie będzie takie łatwe Smacznego! SKŁADNIKI NA ADWOKAT : szklanka cukru(...)następnie cukier puder ze śmietan-fix’em. Miksujemy, aż uzyskamy gęstą kremową masę. Krem adwokatowy Gotowy krem przechowujemy w lodówce. Smacznego!!! Krem adwokatowy – wykonane przez Domowe Torty Artykuł Krem adwokatowy pochodzi z serwisu Domowe Torty
Domowe TortyPremium. Likier przygotowany jest na bazie naturalnych żółtek, jest smaczny i kremowy. Przygotowałam więc tort aromatyczny, kwaskowaty od owoców, z kakaowym, wilgotnym biszkoptem, który wspaniale smakuje ze śmietanowym kremem advokat , pycha! Tort nie jest trudny do zrobienia i możemy go dowolnie udekorować. Będzie wspaniałym ciastem na wyjątkowe okazje, rodzinne spotkania, przyjęcia. Zamiast wiśni możemy użyć czarnej porzeczki, również będzie pysznie(...)łyżek kremu wyłożyć na biszkopt z wiśniami, wyrównać. Przykryć drugim krążkiem biszkoptu, lekko docisnąć. Biszkopt nasączyć, wyłożyć pozostałe wiśnie i wierzch znów przykryć około 5-6 łyżkami kremu. Tort nakryć ostatnim krążkiem ciasta. Biszkopt nasączyć i wierzch tortu oraz boki posmarować pozostałym kremem (boki nie muszą być idealnie przykryte kremem). 12. Brzeg tortu obłożyć podłużnymi biszkoptami, lekko docisnąć ( patrz FILM
Mała CukierenkaKremówkę ubić na sztywno. Partiami dodawać do owoców, delikatnie mieszając łyżką. Mus wyłożyć na ciasto, przykryć ostatnim blatem biszkoptu. Schłodzić w lodówce, najlepiej przez całą noc. (na dwupiętrowy tort) krem maślany: 2 białka 130 g cukru 170 g miękkiego masła dodatkowo: 500 g białej masy cukrowej 500 g czarnej masy cukrowej masa do koronek Przygotować krem maślany: Białka(...)miski, ubijać, aż beza całkowicie wystygnie - około 10 minut. Dodawać po małym kawałeczku masła, miksując na najniższych obrotach. Krem się zważy, a następnie przybierze pożądaną konsystencję. Oba torty posmarować kremem maślanym, dolny obłożyć czarną masą cukrową, górny - białą. Z pozostałej masy przygotować kwiaty: róże, orchidee, stokrotki i dowolne małe kwiatki, a także liście. Przygotować koronki. Większy tort udekorować koronkami
Pożeraczka, czyli raz adobrzekokosową (możecie wybrać dowolny inny poncz, ale doradzałabym raczej takie bez cukru – woda z cytryną, wytrawne wino, lekka herbata owocowa itp.). Na nasączony spód nakładamy porcję kremu – do środka tortu powinno się zmieścić ok. połowy całego kremu, reszta będzie na wierzch i do dekoracji. Warstwę kremu polewamy rozcieńczoną pastą kokosową i posypujemy płatkami migdałowymi (u mnie pokrojone migdały(...)konsystencję i lepiej zastygnie. Rozpuszczoną czekoladę przekładamy do małego woreczka, kiedy nie jest juz ciepła dekorujemy nią brzegi tortu. Na wierzchu układamy pralinki/cukierki/batoniki, do dekoracji można wykorzystać także resztę kremu. Tort Raffaello Smacznego! Po więcej słodkich zdjęć zapraszam na mój Instagram :) Post Tort Raffaello pojawił się poraz pierwszy w CIASTKOŻERCY
Ciastkozercyciągu tego roku blog był wyświetlony na Waszych komputerach aż 180 tys. razy!!! Bardzo się tym cieszę i dziękuję, że jesteście! Jakie urodziny bez tortu? Pyszny tort makowy z kremem kajmakowym . Jest po prostu idealny w smaku, nie za słodki, bardzo wilgotny, mięciutki . Taki jak każdy dobry domowy tort ! Także może idealnie prezentować się na stole świątecznym, do kawki(...)herbatki w sam raz. Zapraszam! Także, przy okazji chciałbym życzyć Wam radosnych, pogodny, smacznych i co najważniejsze rodzinnie ciepłych Świąt Bożego Narodzenia! :) Tort makowy z kremem kajmakowym - przepis: Składniki: Biszkopt: Porcja ciasta na biszkopt (przepis Tu ) 1/2 szklanki maku 2 łyżki masła Krem kajmakowy: 600 ml śmietanki kremówki 30-36% 200 g masy kajmakowej 150 g dżemu żurawinowego Dekoracja
Kuchnia ŁukaszaKrem bananowy – Domowe Torty Smaczny, delikatny krem- prosty i szybki w przygotowaniu, który może być podany na wiele różnych sposobów- w zależności od tego z jakimi dodatkami go połączycie. Ma konsystencję bardzo gęstego budyniu- zatem świetnie nadaje się do przekładania ciast i tortów, zwłaszcza tych czekoladowych SKŁADNIKI NA KREM BANANOWY: ( na 4 pucharki / miseczki lub do przełożenia 1 tortu(...)śmietany kremówki 36% 250 g. serka mascarpone 3/4 szklanki cukru pudru 2 duże banany Przygowowanie Kremu : Krem bananowy – Domowe Torty Obrane ze skórki banany, rozdrabniamy razem z serkiem mascarpone, za pomocą blendera- do momentu, aż składniki połączą się w jednolitą masę. W osobnym naczyniu zaczynamy ubijać śmietanę z cukrem pudrem. Gdy zaczyna ona gęstnieć, przerywamy miksowanie- dodajemy naszą masę
Domowe Tortytortu także dacie radę, ponieważ jeśli ładnie otynkujecie tort i przygotujecie drip według moich wskazówek to reszta jest banalnie prosta. Wystarczą kolorowe kuleczki, różowe motylki 3D oraz topper. I jak Wam się podoba efekt? Prosty tort Drip Cake z motylkami - składniki: (Tort o średnicy 18 cm) Biszkopt: 4 jajka 100g cukru 100g mąki pszennej Krem(...)przekroić na 3 części. Krem do przełożenia. Śmietankę (schłodzoną!) z cukrem pudrem ubić na sztywno, a następnie stopniowo połączyć z serkiem mascarpone. Krem podzielić na 3 równe części. Krem do obłożenia. Krem przygotować w taki sam sposób jak krem do przełożenia. Ale uwaga! Przygotowujemy go po złożeniu i schłodzeniu tortu. Składanie tortu. Na talerzu/paterze ułożyć
Di gotujenadaje się do ciast, tortów, a umieszczony w pucharku, przyozdobiony czekoladowymi wiórkami lub oblany polewą czekoladową- zamieni się w pyszny deser. Smacznego! SKŁADNIKI NA KREM MIĘTOWY: [na 6 pucharków lub do przełożenia i ozdobienia 1 tortu] 500 ml.śmietany kremówki 250 g. serka mascarpone 3 gałązki świeżej mięty 3/4 szk. cukru pudru zielony barwnik spożywczy Przepis: W garnuszku podgrzewamy śmietanę(...)kremu dodajemy trochę barwnika i rozprowadzamy go, delikatnie-ręcznie mieszając, aż całość osiagnie jednolity,miętowy kolor. Dla uzyskania ładnego efektu, nakładamy krem do pucharków za pomocą rękawa do zdobienia tortów. Krem miętowy smakuje najlepiej w połączeniu z ciemną lub mleczną czekoladą. Gotowy krem przechowujemy w lodówce. Smacznego!!! Artykuł Krem miętowy pochodzi z serwisu Domowe Torty
Domowe Tortytort czapka Tort czapka jest to tort piernikowy o aromatycznie korzennym smaku, przełożony masą krówkową z orzechami i udekorowany masą maślaną. Jego śliczny wygląd zrobi wrażenie nie tylko na dzieciach, ale na całej rodzinie. Ładnie się prezentuje i pięknie przyozdobi świąteczny stół. Jak wykonać taki tort czapka krok po kroku pokazane jest w filmiku . Zapraszam(...)lodówki na 1-2 godziny, żeby tort nabrał stabilności. Po tym czasie wyciągamy tort z lodówki i ściągamy rant. Za pomocą noża z ząbkami okrawamy tort na kształt czapki. Z okrojonych resztek lepimy kulę (to będzie pompon). Wstawiamy z powrotem tort i pompon do lodówki na czas przygotowań reszty składników. 5.) Krem maślany. Miseczkę kładziemy na rondelku z gotującą
RITA food channelbiałą czekoladą i śnieżką do dziś przypomina mi moje 18 urodziny, ponieważ to właśnie wtedy podałam moim gościom tort z tym kremem. Dlatego dziś, w moje 35 urodziny, podaję Wam przepis na ten pyszny krem :). Polecam tort Serce Raffaello, gdzie znajdziecie krem raffaello na śnieżce. Krem jest słodki ze względu na zawartość białej czekolady i śnieżki, dlatego polecam do niego
Słodki Pomysł