krem do tortów - 4503 przepisów (strona:4/301)

Tort śmietanowo czeloladowy 212

robiłam. Składniki na biszkopt o średnicy 26 cm: Jaja 5 szt cukier waniliowy 64 g Celiko  ( 2 paczuszki) mąką pszenna 10 łyżek   Składniki na obłożenie tortu: Krem do tortów o smaku czekoladowym Celiko 1 szt krem do tortów o smaku śmietankowym Celiko 2 szt mleko 750 ml Dekoracja: serduszka z czekolady i listki z czekolady Wykonanie biszkoptu: Jaja(...)cukierniczego z kocówką" kwiatek" i wyciskam małe rozetki na górze i na dole.Dekoruje serduszkami  i listkami z czekolady.     Teraz ciekawostki o produktach które użyłam do wykonania tortu. Krem do tortów o smaku śmietankowym to wspaniały i szybki sposób na przygotowanie torty, idealny do ciasta biszkoptowego. Produkt bezglutenowy .Porcja kremu wystarcza do przełożenia biszkoptu o średnicy

Różowa kuchnia
Tort bezowy z waniliowym kremem niczym z Castellarii 161

Dziś zapraszam Was na tort bezowy przełożony puszystym kremem waniliowym.Tort jest słodki- ale taki to urok bezy- dlatego posmarowałam spód porzeczkowym dżemem- po to, by choć trochę przełamać tę słodycz.Zamiast dżemu porzeczkowego może być inny kwaśny np. agrestowy czy wiśniowy, albo jaki macie pod ręką, a jeżeli słodki, to wystarczy dodać odrobinę soku z cytryny.A co do kremu(...)Inspirowałam się moim ulubionym, obłędnie smacznym i rozpływającym się w ustach tortem bezowym z Castellarii :)Wypróbujcie sami i dajcie znać czy torcik smakował, bo ja i moja rodzinka byliśmy nim zachwyceni! :)Beza:* białka- 4 szt.* cukier- 200 g* mąka ziemniaczana- 1 łyżeczka* odrobina soli* płatki migdałów- mała garść* Krem:* żółtka- 4 szt.* mleko-  3 szklanki* cukier- 2/3 szklanki* masło

Kraina Miodem Płynąca
Wilgotny Tort Czekoladowy z Aksamitnym Kremem na Bazie Kremówki i Czekolady 1794

jedwabista, aksamitna przygotowana jedynie na bazie śmietanki kremówki oraz czekolady. Tort idealny dla wielbicieli czekolady, jego smak jest wyjątkowy i z pewnością urzeknie niejednego łakomczucha.   Wilgotny Tort Czekoladowy z Aksamitnym Kremem na Bazie Kremówki i Czekolady - Składniki: Ciasto: 3 jajka (osobno białka i żółtka) 150 ml mleka 125 ml oleju 2/3 szklanki brązowego cukru niepełne 1/2 szklanki białego cukru(...)śmietanki kremówki 150 g groszków z mlecznej czekolady (lub połamanej czekolady) 100 g groszków z gorzkiej czekolady (lub połamanej czekolady) fix do ubijania śmietany Wilgotny Tort Czekoladowy z Aksamitnym Kremem na Bazie Kremówki i Czekolady - Sposób przygotowania: Krem: Śmietankę podgrzewamy (nie gotujemy), zdejmujemy z ognia i wsypujemy czekoladowe groszki (lub połamaną czekoladę). Energicznie mieszamy do otrzymania gładkiej konsystencji. Studzimy

Słodka Strona
Krem maślany na bezie szwajcarskiej 169

wystarczy na udekorowanie tortu o śr 22cm. Na zwykłe obłożenie tortu – tynk, wystarczy krem z mniejszej ilości (z 4 białek). Przed otynkowaniem tortu kremem maślanym należy go schłodzić w lodówce, aby tort naturalnie ‘osiadł’ (min 3 godz.). Gdy nałożymy krem to tuż po złożeniu tortu(...)krem może popękać. Grubość warstwy tynku powinna wynosić ok 5 mm. Cienka warstwa kremu łatwo ulega pęknięciom. Torty zdobione kremem maślanym najlepiej umieszczać na grubym podkładzie – ok 1 cm. Zapobiegnie to pęknięciom podczas przenoszenia tortu. Gdy robimy tort bezpośrednio na paterze, to gruby podkład nie jest konieczny. Krem maślany na bezie szwajcarskiej

Słodki Pomysł
BATATOR - świąteczny tort z batatów z kremem różanym 278

przechowywać nawet kilka miesięcy. Doskonale smakują z ziołami, mięsem, rybami, warzywami, owocami…  Do przygotowania tortu użyłam domowej konfitury z czeremchy z dodatkiem czekolady i cynamonu, różanego cukru pudru, cassia własnej roboty i szlachetnej czekolady do dekoracji. Puszysty krem różany na bazie serka mascarpone świetnie łączy się z wilgotnym i sprężysty ciastem batatowym z korzennym akcentem

SzczyptaSmaQ
Tort bezowy z pomarańczowym kremem mascarpone i polewą wiśniową 334

konsystencję. Dodajemy skórkę z pomarańczy i cukier puder. Całość ubijamy na gęstą masę. Uważajmy, aby nie przedobrzyć, gdyż w późniejszej fazie masa może zacząć nam się rozwarstwiać.Tak przygotowany krem wstawiamy do lodówki aby się schłodził.PRZYGOTOWANIE sosu wiśniowego z pomarańczami:Dwie pomarańcze filetujemy i przekładamy do miski. Z trzeciej wyciskamy sok.Filety oddzielamy od soku.Na rozgrzaną patelnię wsypujemy cukier. Podgrzewamy(...)alkohol odparował to znak, że możemy przystąpić do redukowania sosu. Pamiętajmy o częstym mieszaniu, aby sos się nie przypalił. Powinien być gęsty i kleisty.PRZYGOTOWANIE i wykończenie tortu bezowego:Na bezie rozprowadzamy krem pomarańczowy. Całość polewamy sosem wiśniowym z pomarańczami.Całość wstawiamy na kilka minut do lodówki i możemy serwować. Smacznego

kulinarnyJa
Tort czekoladowy z musem jeżynowym i kremem waniliowym 248

Zapraszam na przepyszny tort czekoladowy ze smakowitym musem z jeżyn i kremem waniliowym. Dodatek jeżyn wspaniale przełamuje słodki smak tortu. Jak zwykle przygotowanie nie będzie zbyt pracochłonne a efekty wyśmienite ;-) Biszkopt kakaowy, po wystudzeniu kroimy na 3 równe części.przepis znajdziecie na moim blogu:http://smykwkuchni.blogspot.com/2013/09/biszkopt-kakaowy-przepis.htmlMus jeżynowy:2 galaretki owoce leśne lub wiśnioweopakowanie jeżynJeżyny za pomocą blendera miksujemy

SMYKWKUCHNI
Krem pistacjowy z białą czekoladą 115

też w wersji łuskanej, co znacznie ułatwia przygotowanie kremu. Pastę pistacjową można użyć jako nadzienie do makaroników lub innych ciasteczek. Print Krem pistacjowy .wprm-recipe-rating .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; } SmartBake.pl wypieki z pomysłem Course Deser Cuisine American Keyword krem do ciast, krem do makaroników, krem do tortu, krem pistacjowy, pistacje Prep Time 30 minutes Przygotowanie pistacji(...)pojemniku. Miksuj aż krem stanie się gęsty i bardziej puszysty. Krem pistacjowy Silikonową szpatułką wymieszaj krem i pastę pistacjową. Nutrition Kalorie: 600 kcal Print Krem pistacjowy z gotowej pasty. .wprm-recipe-rating .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; } SmartBake.pl wypieki z pomysłem Course Deser Cuisine American Keyword krem do ciast, krem do makaroników, krem do tortu, krem pistacjowy, pistacje

SmartBake.pl
108. Odrobina lata, czyli tort bezowy z malinowym kremem i owocami 338

Zostawiamy w uchylonym piekarniku do wystudzenia. Taka beza może leżeć kilka dni i nic jej nie będzie. Najlepiej wykonać ją dzień przed składaniem tortu, aby dobrze wyschła i była krucha (i piankowata w środku).Składniki na krem malinowy500 g serka mascarponeok. 200 ml śmietanki 30%200-300 g malin świeżych lub mrożonych2 łyżki soku wyciśniętego z cytryny1/3 szklanki cukru pudru(...)smarujemy go delikatnie kremem (tak aby beza za bardzo nie popękała), następnie znów trochę owoców i płatków czekoladowych. Na to kolejny bezowy blat, reszta malinowego kremu, reszta owoców i płatki czekoladowe. Taki tort najlepiej jeść od razu, chociaż na drugi dzień też wspaniale smakuje. Smacznego

Symfonia Smaków
torty 226

orzechowo wiśniowy   torcik migdałowo malinowo czekoladowy ciasto z borówkami tort kokosowo cytrynowy kruchy tort z kremem lawendowy torcik bezowy lekko korzenny z hibiskusem ciasto czekoladowe z jagodami i kremem tort kokosowy z herbatą matcha i białą czekoladą tort czekoladowy z rozmarynem tort makowy z kremem karmelowym tort makowy z kremem śliwkowym  tort - mak, migdały, róża   tort migdałowy(...)kremem kawowym tort szwarcwaldzki  tort bezowo truskawkowy pavlova

królestwo garów
Tort z maki gryczanej z kremem z czarnego bzu 182

Niecodzienny tort i niecodzienne polaczenie  smakow.Nie jestem fanka tortow,ale maly rodzinny jubileusz sprawil,ze jednak pomysl z upieczeniem tortu zrealizowalam.W przepisie,ktory czekal na swoja kolejke zaintrygowal mnie biszkopt z maki gryczynej ,przlozony kremem z czarnego bzu.Bardzo bylam ciekawa tej kompozycji smakowej w realu.Przeczucie mnie nie zawiodlo,bo tort jest przepyszny.Calosc idealnie wywazona smakowo,a posmak gryki,ktory(...)pewno smakowac kazdemu.Ten tort byl jak meteor-pojawil sie i zniknal.Byl leciutki i bardzo puszysty.Takze bardzo polecam to jesienne polaczenie smakowe-gryki z czarnym bzem.Zawiera nie tylko super zdrowe skladniki,ale jest rowniez niskokaloryczny.Skladniki na spod biszkoptowy:200 g drobnego cukru4 jajka9 lyzek oleju np.rzepakowegp200 g maki gryczanej1 czubata lyzeczka proszku do pieczeniaSkladniki na krem:375 soku z czarnego bzu100

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Tort kawowo-truskawkowy Ombre 290

kawa i truskawki. Tort składa się z 4 lekko kakaowych blatów biszkoptowych, nasączonych rumem i kawą, przełożony kremem kawowym na bazie kremówki i mascarpone, wypełniony po brzegi truskawkami. Tort ozdobiony jest kremem maślanym na bezie szwajcarskiej(...)Pracę nad tortem rozłożyłam sobie na dwa dni. Pierwszego dnia z rana upiekłam biszkopt, zrobiłam masy, przełożyłam tort masą i owocami. Następnego dnia z rana zrobiłam krem maślany, obłożyłam tort kremem. W tym dniu tort można serwować ale można go też serwować dnia następnego. Składniki na tortownicę 28 cm i wysokości minimum 6 cm, uwaga biszkopt rośnie powyżej rantu formy

moj przepis na
Tort Brzoskwiniowy z Masą Budyniowo-Maślaną oraz Kremem Budyniowo-Śmietanowym 290

deseru, której ciężko się oprzeć szczególnie amatorom brzoskwiń. Tort dość prosty w przygotowaniu, a przepyszny w smaku i z pewnością warto przygotować go w domu. Tort Brzoskwiniowy z Masą Budyniowo-Maślaną oraz Kremem Budyniowo-Śmietanowym - Składniki: biszkopt:4 jajka (osobno żółtka i białka)8 łyżek cukru3/4 szklanki mąki ziemniaczanej1 łyżka mąki tortowej 1 łyżeczka proszku do pieczeniacukier waniliowymasa(...)pokrojonych brzoskwiń - lekko dociskamy je do masy. Na krem kładziemy środkowy krążek ciasta, ponczujemy i wykładamy masę budyniowo-śmietanową oraz pozostałe pokrojone brzoskwinie, które znów "wciskamy" do kremu. Przykrywamy górną częścią tortu. W takiej postaci tort umieszczamy w lodówce na kilka godzin. Po tym czasie tort wyciągamy z tortownicy i pozostałym kremem pokrywamy górę oraz brzegi ciasta. Dekorujemy pozostałymi brzoskwiniami

Słodka Strona
TORT DLA PIŁKARZA – tort oreo 160

tortem najlepiej rozłożyć sobie na kilka dni. Dzień 1: Pieczemy ciasto, robimy frużelinę. Dzień 2: Robimy krem oreo. Składamy tort (przekładamy ciasto kremem). Dzień 3: Tynkujemy i dekorujemy tort kremem maślanym. Dzień 4: Podajemy tort gościom. Tort najlepiej smakuje 2-3 dni po złożeniu (przełożeniu go kremami). Tort jedzony na drugi dzień po złożeniu smakuje jak zwykłe ciasto z kremem(...)rancie 17 cm. Składniki do ciasta były przeliczone na formę 18 cm, dlatego ciasto wyszło takie wysokie. Jeśli upieczecie ciasto w formie 18 cm, wtedy składniki na krem oreo, […] Artykuł TORT DLA PIŁKARZA – tort oreo pochodzi z serwisu SŁODKI POMYSŁ

Słodki Pomysł

Proponowane wyszukiwania