Krem do przekładania ciast,ciasteczek i tortów 2.

Krem do przekładania ciast,ciasteczek i tortów 2.

Krem do przekładania ciast,ciasteczek i tortów 2. Składniki : 50 dkg cukru kryształu 0,13 ml świeżego mleka 1 kg miękkiego masła ( 82 % tłuszczu ) lub margaryny "palma" 1 cukier waniliowy olejek zapachowy Sposób wykonania : Cukier zagotować z mlekiem w rondlu, zdjąć z ognia dodać cukier waniliowy, zamieszać i ostudzić do około 18 C. Masło utrzeć na puszystą masę. Ostudzony roztwór cukrowo-mleczny wlać cienkim strumieniem do utartego masła i dokładnie wymieszać na jednolitą puszystą masę. Dodać olejek zapachow...

Czytaj dalej na blogu Przepisy i porady kulinarne

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.